Avaleht
uus teema   vasta Tarkvara »  Programmeerimine »  JS'is määratud muutuja käitub PHP's imelikult märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale. Teata moderaatorile
otsing:  
sakunne
HV veteran
sakunne

liitunud: 15.12.2004




sõnum 09.04.2018 15:17 JS'is määratud muutuja käitub PHP's imelikult vasta tsitaadiga

Oskab keegi öelda, mis siin valesti on, et jagamisel, korrutamisel 0 tuleb, liitmisel lahutamisel ainult liidetavat, lahutatavat näitab
<script language="javascript" type="text/javascript">
           
            var sum = 123;
         sum = sum / 2;
           
         <?php $summa = "<script> document.write(sum);</script>"; ?>
       
        </script>
       
        <?php
      echo "<br>Summa on " . $summa;
      $kokku = $summa / 37;
      echo "<br>Kokku on " . $kokku;
      ?>

http://seenior.ee/asper/prbl.php

_________________
Kuna ei pruugi õigel ajal foorumisse sattuda:
Tel: 5051598
Email sakunne@seenior.ee
Kommentaarid: 73 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 65
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
riaak
HV Guru
riaak

liitunud: 22.09.2002



Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 09.04.2018 15:31 vasta tsitaadiga

$summa on string ja sa jagad selle 37-ga. icon_rolleyes.gif
Selline JS ja PHP segu on üldse puder ja kapsad.

Pealegi PHP jookseb ju serveris ning JS kliendi pool.

_________________
DigitalOcean VPS (1CPU, 512MB RAM, 20GB SSD) 2 kuud tasuta, edasi 5USD/kuu - taskukohane privaatne server
¯\_(ツ)_/¯
Kommentaarid: 115 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 101
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
sakunne
HV veteran
sakunne

liitunud: 15.12.2004




sõnum 09.04.2018 15:38 vasta tsitaadiga

riaak, on küll puder ja kapsad,aga kuidas ma saan JS'st PHP muutuja kätte, proovisin teisendada stringi integeriks ikka ei tule välja.
_________________
Kuna ei pruugi õigel ajal foorumisse sattuda:
Tel: 5051598
Email sakunne@seenior.ee


viimati muutis sakunne 09.04.2018 15:55, muudetud 1 kord
Kommentaarid: 73 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 65
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
BigBabba
HV kasutaja

liitunud: 29.06.2003




sõnum 09.04.2018 15:50 vasta tsitaadiga

Mul jääb mulje, et sa soovid php-ga saada javascripti numbrit kätte, mitte javascriptis php muutjat. Sa teed javascriptis jagamistehte ja siis üritad seda PHP-s uuesti jagada? Nagu eelnevalt kirjutati, siis JS on kliendipoolel ja PHP ei tea sellest midagi.
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
sakunne
HV veteran
sakunne

liitunud: 15.12.2004




sõnum 09.04.2018 16:03 vasta tsitaadiga

BigBabba, kui sa nüüd vaatad, siis:
JS'annab muutuja välja küll, enne seda on tegelikkuses pikem skript, mille tegin kokkuvõtvaks, et näidata asja olemust

<?php $summa = "<script> document.write(sum);</script>"; ?>


PHP kirjutab:
echo "<br>Summa on " . $summa;

- Kuvab Summa on 61.5

$kokku = $summa / 37;    echo "<br>Kokku on " . $kokku;

- Kokku on 0

_________________
Kuna ei pruugi õigel ajal foorumisse sattuda:
Tel: 5051598
Email sakunne@seenior.ee
Kommentaarid: 73 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 65
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
BigBabba
HV kasutaja

liitunud: 29.06.2003




sõnum 09.04.2018 16:14 vasta tsitaadiga

See, et sul brauser (klient) kuvab seal "Summat", ei tähenda, et PHP (server) sellest midagi teaks.
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
sakunne
HV veteran
sakunne

liitunud: 15.12.2004




sõnum 09.04.2018 16:22 vasta tsitaadiga

BigBabba, jah, see võib õigus olla küll, arvestades, kuidas see kuvatav muutuja käitub.

Ma saan aru küll et JS kliendis ja PHP serveris ... aga
Kas on mingi võimalus serverile sellest muutujast teada anda?

_________________
Kuna ei pruugi õigel ajal foorumisse sattuda:
Tel: 5051598
Email sakunne@seenior.ee
Kommentaarid: 73 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 65
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
BigBabba
HV kasutaja

liitunud: 29.06.2003




sõnum 09.04.2018 16:27 vasta tsitaadiga

Kuna sa serveris ju selle javascripti genereerid, siis võid ju ka PHP-s kohe selle jagamise ära teha.
Aga kui sa tahad, et PHP selle arvutuse ikka teeks, siis selleks tuleb teha eraldi AJAX päring. https://www.w3schools.com/php/php_ajax_php.asp
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
daman
Kreisi kasutaja

liitunud: 05.11.2001




sõnum 09.04.2018 16:38 vasta tsitaadiga

var summa = <?php echo $summa ?>;

Laias laastus õige, PHP skript täidetakse ära ENNE kui see su brauserisse jõuab, vaata CTRL+UI abiga source, seal näed, mis sul kirjas on. Kuna server ei tea su JS hookus-pookusest midagi, sest ta on juba lõpetanud lehe protsessimise, siis on vaja info uuesti serverisse saata.
Selleks on mõeldud ajax päring, kus sa annad JS saadud summa ette ja saadad selle serverisse, mis siis teeb uue arvutuse ja saadab selle brauserisse tagasi.

Nüüd on küsimus selles, miks sa üldse tahad seda serveris arvutada? Klienditundlik info, keerukas hashimisprotseduur, turvalisus? Mul on tunne, et siin on vaja mõelda läbi, mida saavutada tahad ja siis disainida see andmevoog õigesti, suunas SERVER->BRAUSER.

_________________
Täna on see homme, mida sa eile kartsid.
Kommentaarid: 41 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 38
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
sakunne
HV veteran
sakunne

liitunud: 15.12.2004




sõnum 09.04.2018 16:57 vasta tsitaadiga

BigBabba, mõtlesin kai se ajax'i peale, aga daman, toodud kaalutlused sunnivad ümber mõtlema, teen kogu värgi PHP's

Aga tänud kaasa mõtlemast ja nõu andmast thumbs_up.gif

_________________
Kuna ei pruugi õigel ajal foorumisse sattuda:
Tel: 5051598
Email sakunne@seenior.ee
Kommentaarid: 73 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 65
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Tarkvara »  Programmeerimine »  JS'is määratud muutuja käitub PHP's imelikult
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis



Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.