Avaleht
uus teema   vasta Raud »  TSI (TeeSeeIse) »  Targa kodu ehitamine märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
mine lehele eelmine  1, 2, 3 ... 48, 49, 50 ... 184, 185, 186  järgmine
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale. Teata moderaatorile
otsing:  
raitl
HV veteran


liitunud: 20.01.2002




sõnum 10.03.2018 18:01:13 vasta tsitaadiga

SilQ, näiteks Z-Wave seadmetel on olemas kaks asja, mida saad antud situatsioonis enda kasuks tööle rakendada.

1) sidumised - ehk saad erinevad moodulid omavahel ära siduda. Näiteks paigaldad 6 nupuga lüliti elutoa seinale, iga juhitava valgusti juurde läheb nii ehk naa moodul ja lihtsalt seod nad omavahel kokku. Sisuliselt ütled elutoa lülitimoodulile, et "kui keegi vajutab sinu nuppu 1, siis saada lülituse käsklus moodulile A. Kui vajutatakse nuppu 2, saada käsklus moodulile B" jne
2) stseenikäivitused - juhul kui ei taha kasutada 6 nupulist paneeli, siis kasutades stseenikäivitusi saad luua situatsiooni, kus näiteks tavaline kaheklahviline lüliti juhib 5 eraldi valgustit sõltuvalt sellest, kuidas klahve vajutatakse. Klahvi 1 üksik klikk - valgusti A. Klahvi 1 topeltklikk - valgusti B. Klahvi2 triple klikk - valgusti C, jne

Variant 2 on sobilik endale kasutamiseks kui tead "koode" icon_biggrin.gif Aga külalistega läheb keeruliseks.

Oluline siinjuures on see, et elutoa lüliti juurest juhet kõikide 5 valgusti juurde vedada pole vaja. Iga valgusti saab lihtsal toite ja kui soovid, siis personaalne lüliti - see viimane on valikuline ja pole kohustuslik.
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
d3t
HV Guru
d3t

liitunud: 14.05.2004




sõnum 10.03.2018 18:11:22 vasta tsitaadiga

SilQ, mina valisin HomeKiti oma aluseks aga eks ole teisigi, seega mina soovitaks alustuseks tutvuda
https://uk.somasmarthome.com/
http://www.casetawireless.com/Pages/AppleHomeKit.aspx
https://www.elgato.com/en/eve
https://www.koogeek.com/smart-home-2418/


Insteoni tooteid soovitan vältida, nad pole suutnud enda toodetele asjalikku supporti pakkuda. Lisaks peaks suhteliselt okey olema ka Fibaro lahendused mida meil nt. arvutitark eesti sedasi müüb. Philipsh hue võib olla sobilik sinna kus tahad värvi lisada lisaks sellele et remote controllida ja automateda. pistikutesse sobivad hästi nt. radikad., õhuniisutid, ventilaatorid mida saab trigerdada nt. õhukvaliteedi, niiskuse või temperatuuri järgi... liikumissensorid on fäncimad ning võimaldavad nt. teleka ette pannes automaatselt sul teleka cene peale lükata ja sinu lahkudes sealt välja lülitada tuled. mugav on ajalsielt nt. öösel liikumise peale ainult 1% lükata, vs päeval 80% valgusutst koridoris.

_________________
next.Insiders - koht mängijatele ja tehnikahuvilistele toredaks ajaveetmiseks.
PT: Sony XE90 & LG C1 värvi kalibreerimine
Lecktor - 3D printerid ja lisatarvikud, Voron, Prusa jne
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
SilQ
HV Guru
SilQ

liitunud: 19.10.2006




sõnum 10.03.2018 18:14:30 vasta tsitaadiga

raitl,

Nii räägime sidumisest.
Mida tähendab moodul? Millist kanalit pidi jõuab siis signaal lambini kui juhtmeid pole vaja vedada. Praegu on õhk ? märkidest paks. Kas see Z-Wave on mingi eraldi niiöelda server kuskil ja valguse juhtimine käib üle kohtvõrgu? Või mida see tähendab.
Kas lampe saab ka dimmerdatavaks teha kuidagi targemat viisi kui pöördtakistiga?

_________________
If you can’t explain it simply, you don’t understand it well enough – Albert Einstein
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
raitl
HV veteran


liitunud: 20.01.2002




sõnum 11.03.2018 04:35:20 vasta tsitaadiga

SilQ, Z-Wave on juhtmevaba suhtlusstandard mis toimetab sagedusel 868.42 MHz. Z-wave setup koosneb reeglina keskseadmest ja hulgast moodulitest (andurid ja aktuaatorid). Erandjuhul on võimalik lihtsamate lahenduste puhul, kus pole remote control ja loogika funktsionaalsust vaja, saab hakkama ka ilma keskseadmeta.
Z-Wave moodul on mingi tootja poolt valmis tehtud jubin, mis toetab mingit tegevust ja/või annab mingit infot. Näiteks releemoodul on ennekõike relee, mida saad siis kas käsitsi äpist või automaatselt mingi loogika alusel lülitada (olgu selle relee taga siis valgusti, kohvimasin või küttekontuuri ajam) kuid samal ajal võib näiteks anda tagasi lülitatava koormuse hetketarbimist ja kogutarbimist ajas, jne. Dimmermoodul muudab tavalise valgusti dimmerdatavaks. Moodulite valik on lai: suitsuandur, ukse/akna andur, liikumisandur, ruloomoodul kardinate juhtimiseks, rgbw moodul, termostaadid, jpm. Kohapealne kõige laiem valik peaks olema Indomes: https://www.indome.ee/et/category üldse turul olemas olevate asjade nimekiri ise on ikka väga lai: https://products.z-wavealliance.org/regions/1/categories

Minu jaoks suur pluss on ka see, et süsteemi saab täiendada ka üks moodul korraga. Ehk et kui esialgu piirdub sul kogu kodu juhitavate seadmete nimekiri 5 valgustiga, siis näiteks tuleb äkki mõte, et "aga see esikuvalgusti siin võiks liikumise peale ka põlema minna" ostad esikusse ühe liikumisanduri juurde ja ongi olemas.

Kui üle õhu liikuvad sidumised ei tundu usaldusväärsed, siis lisan ääremärkusena, et Z-Wave standardil on üks väga lahe moodus võrgu töökindluse tõstmiseks: kõik püsitoites seadmed toimivad repiiteritena. Ehk vajadusel saadetakse oma "naabrite" pakette edasi.
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
jägaja
HV Guru
jägaja

liitunud: 06.08.2004




sõnum 12.03.2018 10:44:11 vasta tsitaadiga

raxz kirjutas:
Kellelgi veel Fibaro releed kokku on põlenud? Sõbrale panin korterisse, 3x FGS-221 on vaja välja vahetada. 1 kanal on kõigil kinni jäänud.


Endal ei ole, kuid tuttaval on, ka just tavalise E27 sokliga pirni taga jäid kontaktid kohe kokku.
F foorumis on sellest üsna pikk arutelu ja fibaro lasi vististi mingi püsivara üüenduse välja, mis pidavat (ma ei tea kuidas) aitama inrush voolust tingitud kontaktide kinnijäämist vältida.


Soovitatud lisarelee ei taha ju kuidagi harutoosi lüliti taha ära mahtuda ja siis uuemal energiamõõtmise funktsioon ka kaoks. Pole proovinud kontakdidele PTC termistori või muud sellist, mis võiks aidata lülitusvoolu järsku tõusu siluda. On mõõdetud ossiga seda voolu suurust lülituse hetkel ning 50-70 ampri vahele küündib see parimatel hetkedel icon_eek.gif
Vaesed minikontaktorid seal relee sees.

Aitaks selle puhul vististi dimmeri mooduli kasutamine, mis töötab pooljuhiga ja sellel ei teki vastavat voolutõusu sisselülitamisel. Dimmerdada sellega ei tasu, kui tarviti seda ei võimalda. Peaks saama sätetest selle dimmerdamise vist keelata ka.

_________________
" Maailm on täis kõikvõimalike külatarkade kogukondi, kelle ühine joon on teadus- ja tõenduspõhisele elukäsitusele vastandumine."
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
Lauri_s
Kreisi kasutaja
Lauri_s

liitunud: 10.06.2004




sõnum 13.03.2018 19:37:24 vasta tsitaadiga

Z-Wave lahendused jõuavad üha enam ka suurte tegijateni, täna toetab seda näiteks samsungi smartthings hub. Kuuldavasti hakkavad uued samsungi telerid olema suutelised z-wave seadmetega suhtlema. Eks nutikodu tuleb üha enam ja enam meie kodudesse tahame või ei. Nutitelefoni ja interneti kasutajale on juba ammu "suu vend" silma peale pannud icon_smile.gif. SilQ kui soovid, siis saan sind aidata nutikodu normaalse hinna-kvaliteedi suhte planeerimisel, igat asja ei ole mõtet teha ning need, mida teha võiks mõistliku investeeringu taga olla. Saada mulle PM või lauri@indome.ee kiri ja vaatame koos üle mis on esialgse lahenduse funktsioon.
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
indrpo
HV Guru

liitunud: 14.11.2004




sõnum 13.03.2018 20:04:22 vasta tsitaadiga

Lauri_s, jah, perset, tahan osta hea teleri aga tuleb välja et ostsin sellega sitase nutikodu ka kaasa.
kurat nad ei õpi ka, et laelambiga ei saa wc potti kaasa müüa.
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
Zuumbox
HV kasutaja

liitunud: 26.08.2016




sõnum 13.03.2018 20:23:00 vasta tsitaadiga

indrekp kirjutas:
Lauri_s, jah, perset, tahan osta hea teleri aga tuleb välja et ostsin sellega sitase nutikodu ka kaasa.
kurat nad ei õpi ka, et laelambiga ei saa wc potti kaasa müüa.

Kas tulid äsja Lätist või? Ehk piisab tänaseks drinking.gif
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
jägaja
HV Guru
jägaja

liitunud: 06.08.2004




sõnum 13.03.2018 20:26:35 vasta tsitaadiga

ot:
tä pani jah motorollerile rattad alla ja käis ära icon_cool.gif


Muidu neid z-wave mooduleid ja valmidusi on sisse topitud siia-sinna. Mis ei tähenda automaatselt nutiikodu, kuna need lahendused on pigem heas mõttes tõsistele geek`dele

_________________
" Maailm on täis kõikvõimalike külatarkade kogukondi, kelle ühine joon on teadus- ja tõenduspõhisele elukäsitusele vastandumine."
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
Lauri_s
Kreisi kasutaja
Lauri_s

liitunud: 10.06.2004




sõnum 13.03.2018 20:34:01 vasta tsitaadiga

Jah, ma olen ise testinud ka mingeid wifi ruuterieid, Z-Wave toega, töötavad küll, aga funktsionaalsust ei ole väga. Hetkel on laual üks uus kontroller, mis teeb ise programmeerimist kasutaja asemel. St kui sul on toas liikumisandur ja valgusti relee/dimmer, siis pakub ise ka juhtimise loogika välja. Veel ei ole jõudnud testida kui töökindel ja hea see toode on.. lihtne paistab küll ja hind ka Hclite keskuse tasemel.

Geekidele soovitan Z-Wave PC controller 5-te. Tegin sellega täna-eile demokohvri sidumisi ja Z-Wave USB pulgaga töötas väga hästi.
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
jägaja
HV Guru
jägaja

liitunud: 06.08.2004




sõnum 13.03.2018 20:38:24 vasta tsitaadiga

Lauri_s, mäletad, fibaro tegi ka neid automaatseid juhtimise loogikaid tuvastatud seadmete tasemel. Mingi tarkvara versiooniga see tekkis, kuid ei toiminud oodatult ja koristati ära.
Kuigi mõte oli hea, kaugele sellega kahjuks ei jõutud.

Fibaro ja Qnap lahendus lasti ka veega alla. thumbs_down.gif

_________________
" Maailm on täis kõikvõimalike külatarkade kogukondi, kelle ühine joon on teadus- ja tõenduspõhisele elukäsitusele vastandumine."
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
indrpo
HV Guru

liitunud: 14.11.2004




sõnum 13.03.2018 20:48:18 vasta tsitaadiga

Zuumbox kirjutas:
indrekp kirjutas:
Lauri_s, jah, perset, tahan osta hea teleri aga tuleb välja et ostsin sellega sitase nutikodu ka kaasa.
kurat nad ei õpi ka, et laelambiga ei saa wc potti kaasa müüa.

Kas tulid äsja Lätist või? Ehk piisab tänaseks drinking.gif


tõsne vastus, kaalun seda. ot: haakub teemaga.
mine osta auto, saad käru pealekauba (hinnasees)
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
Lauri_s
Kreisi kasutaja
Lauri_s

liitunud: 10.06.2004




sõnum 13.03.2018 21:41:12 vasta tsitaadiga

jägaja kirjutas:
Lauri_s, mäletad, fibaro tegi ka neid automaatseid juhtimise loogikaid tuvastatud seadmete tasemel. Mingi tarkvara versiooniga see tekkis, kuid ei toiminud oodatult ja koristati ära.
Kuigi mõte oli hea, kaugele sellega kahjuks ei jõutud.

Fibaro ja Qnap lahendus lasti ka veega alla. thumbs_down.gif


Jah, samamoodi oli Plugin-idega, eks neil ideid on palju, kuid aredusmeeskond teeb selles järjekorras nagu bossid ütlevad.

IndrekP on vist palju läti õlut joonud jah icon_neutral.gif
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
Ertai
HV veteran
Ertai

liitunud: 11.05.2007




sõnum 15.03.2018 07:17:24 vasta tsitaadiga

Ideid kuidas valve üles panna kaameraga ?
Töökoda on maamajast 60m kaugusel ,sinna ukse peale tahaks kaamerat panna. Püsivat internetti pole (võibolla peaks siis tekitama)
Milline kaamera, salvesti ja midagi veel ?
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
jägaja
HV Guru
jägaja

liitunud: 06.08.2004




sõnum 15.03.2018 08:58:09 vasta tsitaadiga

Ertai, Ise kasutan Hikvisioni kaameraid, kuid http://ezvizlife.ee/ peaks ka sama brändi kodukasutajale suunatud haru olema. On neid paigaldatud ja töötavad kenasti. Ma ise välist salvestit ei kasuta, palju seda kodus vaja on. Kaamerasisene SD kaardile salvestus toimib kenasti.
Vaja on sul jah vana soodsat 3G WiFi modemit lisaks, et kodust eemalt distantsilt jälgida. Koduses wifivõrgus pole muidugi seda lisa vaja. See suvila ja maamaja teema pigem.

_________________
" Maailm on täis kõikvõimalike külatarkade kogukondi, kelle ühine joon on teadus- ja tõenduspõhisele elukäsitusele vastandumine."
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
F45
Kreisi kasutaja

liitunud: 21.12.2003




sõnum 18.03.2018 20:50:27 vasta tsitaadiga

Tere targa kodu omanikud,

plaan panna ahjule lisaks keskkütte pelletkamin ja tubadesse radiaatorid asendamaks praeguseid elektriradiaatoreid ning soov oleks lisada ka targad termostaadid, kes siis reguleeriks vastavalt soovile tubade temperatuure.
Hetkel tundub, et Danfoss eco 2. põlvkond oleks minu jaoks täiesti piisav.
Kuna kütteperioodil ei plaani keskkütte pelletkaminat 24/7 kasutada, siis kuidas käituvad nutikad radiaatori termostaadid, kui soe vesi pole radiaatorites koguaeg tagatud?
Et kas sellisel juhul keeravad maksimaalselt ventiilid avatuks ja saavad aru, et sissetulev vesi pole enam piisavalt soe ning jäävad n-ö ootele kuni soe vesi saabub?

Küsin just sellepärast, et juhendit lugedes täheldasin, et nad üritavad ka ise õppida, kui kiiresti saavutada toas soovitud temperatuur jms.
Juhend kirjutab, et olemas ka pausirežiim, aga ei soovi iga kord
5 radiaatorit hakata manuaalset pausile seadistama, kui soe vesi puudub.

Pika jutu kokkuvõttev küsimus olekski, et kas ebaregulaarne pelletkamina kütmine neid nutikaid radiaatori termostaate kuidagi segadusse ei aja, kui näiteks täna tuleb radiaatorisse soe vesi, aga homme mitte icon_smile.gif
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
Lauri_s
Kreisi kasutaja
Lauri_s

liitunud: 10.06.2004




sõnum 19.03.2018 14:01:36 vasta tsitaadiga

F45, põhimõtteliselt oled õigel teel. Kui radikasse tulev vesi on ebaühtlane, siis ei ole radiaatori termostaadi iseõppimise funktsioonist paraku suurt kasu. Ja just seetõttu, et tema õpitud teooria ei pea paika kui radiaatorites jahe vesi voolab vahepeal. Külma vee korral kerivad ajapikku termostaadid end lahti ja loodavad saada sooja vett.
Kui on võimalus natuke kaabeldada, siis võiks isegi mõelda elektriliste ajamite peale radiaatorite peale ja näiteks Z-Wave automaatikalahendustest mingi väike kontroller ja releeblokk kuhu saad toad külge panna. Temperatuuriandurid võib samamoodi kaabeldada või panna patareidega midagi.

Selle Danfossi termostaadi suurim häda on muidu see, et ta mõõdab temperatuuri enda sisemise temperatuurianduriga. Kui kardinad ees käivad radiaatoril, siis hakkavad juba erisused tekkima. Ma ise olen kasutanud pikalt Living Connecti danfossilt ning samamoodi on küttevesi kõikuv (välitemperatuuri järgi reguleeritud).
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
raxz
HV Guru

liitunud: 26.07.2003




sõnum 19.03.2018 14:33:38 vasta tsitaadiga

Aga need Fibaro uued termostaadid? Kas neid saab reguleerida kui lolli ajamit? Oma programmis temperatuuri järgi kinni-lahti.
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
jägaja
HV Guru
jägaja

liitunud: 06.08.2004




sõnum 19.03.2018 14:54:14 vasta tsitaadiga

raxz kirjutas:
Aga need Fibaro uued termostaadid? Kas neid saab reguleerida kui lolli ajamit? Oma programmis temperatuuri järgi kinni-lahti.


Sa ostsin need omale ära juba danfossi omade asemele? Nendega on fibaro foorumi tagasiside põhjal palju probleeme. Loodetavasti on toode nüüdseks ikka beeta, mitte pre-alpha staadiumis.

_________________
" Maailm on täis kõikvõimalike külatarkade kogukondi, kelle ühine joon on teadus- ja tõenduspõhisele elukäsitusele vastandumine."
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
raxz
HV Guru

liitunud: 26.07.2003




sõnum 19.03.2018 15:13:52 vasta tsitaadiga

jägaja kirjutas:
raxz kirjutas:
Aga need Fibaro uued termostaadid? Kas neid saab reguleerida kui lolli ajamit? Oma programmis temperatuuri järgi kinni-lahti.


Sa ostsin need omale ära juba danfossi omade asemele? Nendega on fibaro foorumi tagasiside põhjal palju probleeme. Loodetavasti on toode nüüdseks ikka beeta, mitte pre-alpha staadiumis.
Ei ole ostnud. Aga võiks uuendada. Danfossid ei ole eriti head.
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
F45
Kreisi kasutaja

liitunud: 21.12.2003




sõnum 19.03.2018 15:17:11 vasta tsitaadiga

Lisakütet ehk radiaatoreid kasutaks siis, kui ilmad külmad või kui ahju kütta ei viitsi/pole aega.
Sellest tingitud ka ebaregulaarne kütmine, kuidas see praktikas kajastub, seda kahjuks ei oska veel öelda icon_smile.gif
Hetkel elektriradiaatorites kasutan nutipistikuid, et uinudes ja ärgates oleks soe ning uni mööduks jahedas.

Lauri_s kirjutas:
F45, põhimõtteliselt oled õigel teel. Kui radikasse tulev vesi on ebaühtlane, siis ei ole radiaatori termostaadi iseõppimise funktsioonist paraku suurt kasu. Ja just seetõttu, et tema õpitud teooria ei pea paika kui radiaatorites jahe vesi voolab vahepeal. Külma vee korral kerivad ajapikku termostaadid end lahti ja loodavad saada sooja vett.

Kui sellega asi piirduks, siis oleks ok.
Danfossi juhend ütleb, et termostaat õpib ainult esimese nädala ja siis peaks nagu pilt selge olema, kuid viimane lause kummutab minu väite:
"Iseõppiv (nutikas juhtimine)
Esimese töönädala jooksul õpib Danfoss EcoTM tundma, millal tuleb ruumis kütmist alustada,
et saavutada õigeks ajaks soovitud temperatuur.
Nutikas juhtimine reguleerib kütteaega pidevalt vastavalt hooajalistele temperatuurimuutustele.
"

Lauri_s kirjutas:
Kui on võimalus natuke kaabeldada, siis võiks isegi mõelda elektriliste ajamite peale radiaatorite peale ja näiteks Z-Wave automaatikalahendustest mingi väike kontroller ja releeblokk kuhu saad toad külge panna. Temperatuuriandurid võib samamoodi kaabeldada või panna patareidega midagi.

Kaabeldada võimalus oleks, aga hetkel eesmärk oleks võimalikult lihtsalt pääseda.

Lauri_s kirjutas:
Selle Danfossi termostaadi suurim häda on muidu see, et ta mõõdab temperatuuri enda sisemise temperatuurianduriga. Kui kardinad ees käivad radiaatoril, siis hakkavad juba erisused tekkima. Ma ise olen kasutanud pikalt Living Connecti danfossilt ning samamoodi on küttevesi kõikuv (välitemperatuuri järgi reguleeritud).

Kardinad probleemseks ei osutu, seega danfoss sobiks muidu ilusti.
Living connect teoorias sama asi, aga ühildub siis keskseadega?
Kuidas nende tööd kommenteerid, kui küttevesi on kõikuv?
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
Lauri_s
Kreisi kasutaja
Lauri_s

liitunud: 10.06.2004




sõnum 19.03.2018 15:19:37 vasta tsitaadiga

raxz kirjutas:
Aga need Fibaro uued termostaadid? Kas neid saab reguleerida kui lolli ajamit? Oma programmis temperatuuri järgi kinni-lahti.


Jah ikka, oma programmis saad sundida kinni-lahti ka termostaati, tal on olemas need äärmused ka mida danfossil ei ole. Danfossile sai ainult kõrgema eesmärgi panna (max 28 vist).
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
jägaja
HV Guru
jägaja

liitunud: 06.08.2004




sõnum 19.03.2018 16:13:22 vasta tsitaadiga

raxz, mu lauseehitusest tuleneb, et danfossidega probleeme, tegelikult pidasin Fibaro enda radikatermostaate silmas.
Tootja foorumis on neid probleeme natuke lahatud ja tootja lubab mingite tarkvarauuendustega asja parendada.

Sul HC2 ikka toimetab kenasti ja probleeme, kokkujooksmisi ei esine?

_________________
" Maailm on täis kõikvõimalike külatarkade kogukondi, kelle ühine joon on teadus- ja tõenduspõhisele elukäsitusele vastandumine."
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
Lauri_s
Kreisi kasutaja
Lauri_s

liitunud: 10.06.2004




sõnum 20.03.2018 11:41:10 vasta tsitaadiga

F45, Danfossi living connectide kohta ütlen, et ajavad oma asja ära küll. Mina ei saa aru, et ta õpiks pidevalt, kuid kõige rohkem on neist tolku siis kui tahad ülemist otsa piirata. St kui radikas on külm vesi on termotsaat lahti ja üritab kütta. Kui vesi on kuum, siis hakkab ventiili kinni pöörama. Sellisel kujul sa muidugi stabiilset ja ühtlast tempetuuri tubadesse ei saa. Ma ei ole küll selle ala peal kõige tugevam, kuid kas pelletiga küttes ja tubades mõistlikult temperatuurigraafikuid kasutades ei ole kokkuvõttes soodsam või sama kulu kui puid ahju visata?
Vanematel vana 90ndatel ehitatud eramu kus oli kivisöe katel. Köeti kivisöega, puudega jne ning kui pelleti peale ringi tehti, siis muutus kõige rohkem see, et maja on stabiilselt soe ning raha kulub umbes sama palju (no eks hinnad vaikselt kerkivad ka muidugi, aga suures plaanis oli tulemus selline). Seal juhime muidugi pelletikatelt ja segusõlme Fibaro keskusega, eraldi radikaid ei juhi. Toas on keskmiselt 22C mugavustemp ja 19-20c öine, tööaja temp.


Edit: Jägaja - Vaatasin ja Fibaro termostaadile oli ka uuendus olemas, muudatuste logi selline:

tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
raxz
HV Guru

liitunud: 26.07.2003




sõnum 20.03.2018 11:45:30 vasta tsitaadiga

jägaja kirjutas:
raxz, mu lauseehitusest tuleneb, et danfossidega probleeme, tegelikult pidasin Fibaro enda radikatermostaate silmas.
Tootja foorumis on neid probleeme natuke lahatud ja tootja lubab mingite tarkvarauuendustega asja parendada.

Sul HC2 ikka toimetab kenasti ja probleeme, kokkujooksmisi ei esine?

Mul töötab HC2 ilusti.
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Raud »  TSI (TeeSeeIse) »  Targa kodu ehitamine mine lehele eelmine  1, 2, 3 ... 48, 49, 50 ... 184, 185, 186  järgmine
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis



Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.