Avaleht
uus teema   vasta Uudised »  Pressiteated »  Elisa lõpetas 4G võrgu tihendamise tööd Raplamaal ja Harjumaa kagupiirkonnas märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale. Teata moderaatorile
otsing:  
Tanel
HV Guru
Tanel

liitunud: 01.10.2001



Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 21.02.2018 16:20:29 Elisa lõpetas 4G võrgu tihendamise tööd Raplamaal ja Harjumaa kagupiirkonnas vasta tsitaadiga


PRESSITEADE - Ühtlase 4G võrgukvaliteedi tagamiseks üle kogu Eesti, tegi Elisa jaanuarikuus võrgu tihendamise lisatöid kokku 30-s tugijaamas Raplamaal ning Harjumaa kagupiirkonnas, parandades üheaegselt nii sise- kui ka välilevi. 4G teise sageduskihi lisamine toimus kolme nädala jooksul alates 8. jaanuarist.

“Tänaseks on planeeritud võrgu arendustööd edukalt lõpetatud ning 4G võrk Raplamaal ning Harjumaa kagupiirkonnas tihendatud,” sõnas Elisa tehnoloogiaüksuse juht Toomas Polli ning lisas, et klientide levikogemus on Elisale äärmiselt oluline ja seetõttu tehakse pidevaid pingutusi, et see iga aastaga veelgi kvaliteetsemaks muutuks.

4G teine sageduskiht lisandus 30-le tugijaamale. Täiendavalt lisati 4G võrguseadmed kolmele tugijaamale: Eidapere, Raikküla ja Veneküla. Võrgu tihendamise töödega viidi lõpule kogu Raplamaa ja Harjumaa tugijaamade moderniseerimine ja tänu sellele on nüüd kogu nendes maakondades pea kõigil tugijaamadel täiendav 4G sageduskiht. 4G jaoks kasutatakse 800 ja 1800 MHz-i sagedusi.

Toomas Polli sõnul tõstis 4G teise sageduskihi lisamine Raplamaal ja Harjumaa kagupiirkonnas Elisa klientide intenetikiirust 2-3 korda. “Andmeside reaalsed keskmised kiirused ulatuvad seejuures 150 - 200 megabitini sekundis,” sõnas Polli.

Elisa jaoks on oluline pakkuda võimalikult suurele hulgale klientidele suuri keskmisi kiiruseid ja minimeerida sealjuures madalad kiirused. „TJA mõõtmistulemuste järgi kasvasid mobiilside keskmised kiirused Elisa võrgus üle Eesti aastaga 40% võrra,“ täpsustas Polli. „4G võrkude arendamisega loome lisaks ka eeldused 5G võrgu tulekuks järgnevate aastate jooksul. Tehnoloogia ja teenused peavad valmistuma asjade interneti üha laiemaks levikuks ning seetõttu näeme juba lähitulevikus kliendinõudlust gigabitiste kiiruste järele,” täpsustas Elisa tehnoloogiaüksuse juht.

Värskete mõõtmistulemuste järgi katab Elisa 4G internet täna 98% Eesti territooriumist ning võimaldab lisaks kvaliteetsele välilevile kasutada ka parimat levi siseruumides. Arendustööd jätkuvad ka edaspidi, et tagada Elisa klientidele veelgi kvaliteetsem mobiili- ja internetilevi. Eelmisel aastal täienes Elisa mobiilsidevõrk enam kui 600 uue ja moderniseeritud tugijaama võrra.

Allikas: Elisa
Kommentaarid: 461 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 12 :: 7 :: 356
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
smartuser
HV vaatleja
smartuser

liitunud: 10.10.2007




sõnum 05.03.2018 09:06:29 vasta tsitaadiga

Miks selline pealkiri?

Esmamulje, et elisa lasi oma töömehed lahti ja edasine arendus lõpetati ära, tegelikult saadi ju töödega valmis.... wtf

_________________
...et sa näeksid, et ma siin olin...
Kommentaarid: 8 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 8
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Uudised »  Pressiteated »  Elisa lõpetas 4G võrgu tihendamise tööd Raplamaal ja Harjumaa kagupiirkonnas
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis



Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.