Avaleht
uus teema   vasta Uudised »  Ülevaated, kasutajate hinnangud »  Ülevaade: Zhiyun Crane V2 gimbal märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale. Teata moderaatorile
otsing:  
devean
Kreisi kasutaja

liitunud: 12.02.2003




sõnum 10.12.2017 17:53:39 Ülevaade: Zhiyun Crane V2 gimbal vasta tsitaadiga


Viimasel ajal, on tänu langenud hinnale ja tehnoloogia arengule, populaarseks saanud käeshoitavad gimbalid (aitäh DJI!) mis on mõeldud telefonidele ja seikluskaamerate stabileerimiseks, ning mis koos kiiresti arenenud mobiilikaameratega võimaldavad toota päevavalges muljetavaldavat tulemust. Kuid vähem räägitud on gimbalitest mis on mõeldud suurematele kaameratele.


Gimbale liigitatakse nende kandevõime poolest (eeldades, et lõviosa hetkel müüdud gimbalitest on 3 teljelised), ehk siis mida raskem kaamera, seda võimsamaid mootoreid on vaja, et seda tasakaalustada.
Kuna ise kasutan Sony kaameraid a6000&RX100M3 siis miinimum nõuded seab just a6000 mis olenevalt objektiividest ja lisavarustusest kaalub kuni 700 grammi. Heaks ning rahakoti sõbralikumaks valikuks oleks olnud Zhiyun Crane M gimbal mis toetab kaamerat raskusega kuni 650 grammi. Enda a6000 kaalub koos 30mm 1.4 Sigma objektiivi ja Sony mikrofoniga just ca. 650-660 grammi, mis peaks teoreetiliselt sobima. Youtubes ringi vaadates kasutatakse seda Gimbali ka koos Sony a6500 ning sama Sigma objektiiviga, mille kooslus kaalub ca. 720 grammi. Kuid pikalt asja mõeldes, ning kaaludes otsustasin siiski sama firma nn. täismõõdus gimbali - Zhiyun Crane V2 kasuks, seda just seadme eluea, pildi kvaliteedi, ning ka tuleviku pärast (Sigmalt tuli just uus e-mount 16mm F1.4 objektiiv mis kaalub 400 grammi). Antud gimbal toetab kaamerat, mis kaalub kuni 1800 grammi, ehk siis saab hõlpsasti hakkama ka Sony a7 seeria kaameratega.


Tähtsamad andmed:

Kandevõime: 0.35-1.8 kg
Liikumise ulatus: 360° kõikidel telgedel
Akude kestvus: Kuni 12h
Kaal: 0.7kg (ilma akudeta)

Mis on karbis?

Kuna gimbal on üsna õrn seade, siis Zhiyun on pakendanud gimbali ja sinna juurde kuuluva tugevasse plastkohvrisse, kuhu seade ja sinna juurde kuuluv kõik mahub. Ainuke asi millest puudu tunnen on, et kohvril võiks olla mingitsorti aasad/augud, et nende abil see seljakoti külge kinnitada.
Lisaks gimbalile, on komplektis 2 akut(26500), väline laadija (micro USB), USB kaabel laadija ning arvutiga ühendamise jaoks, ning lisatugi pikemate objektiivide fikseerimise jaoks.



Gimbal on valmistatud alumiiniumist ja on tõesti kõrge kvaliteediga, ühtegi naginat või midagi ebakvaliteetset silma ei hakka. Nupud ja joystik seadme juhtimiseks on koondatud kokku nii, et gimbali on lihtne juhtida ühe käega. Gimbali varre all on standardne statiivi keere, nii, et on võimalik see kinnitada kolmjala külge ning seda eemalt puldi, või nutitelefoni abil liigutada/kontrollida.

Gimbali tasakaalustamine enne kasutamist on üsna valutu ka esmakasutaja puhul, ühtegi tööriista selleks vaja ei lähe, kõik kruvid on näpuga keeratavad.


Kui kasutad spetsiaalset kaablit kaamera ja gimbali ühendamiseks siis saad alustada/lõpetada filmimist otse gimbali käepidemelt, ning kui su kaameral on mootoriga zoom-objektiiv siis saad ka zoomi sealtsamast kontrollida, saadaval on 3e erinevat kaablit Sony, Canoni ja Panasonicu jaoks.

Lisaks on Zhiyunil rakendus Androidile/IOS.ile millega saab gimbali distantsilt juhtida, muuta gimbali tundlikust, kalibreerida, ning teha nn. moving/hyper timelapse

Kuigi antud gimbal on omas klassis kergeim, siis isegi kasutades Sony a6000 kaamerat, mis on üsna kerge, väsib käsi pikemalt filmides. Seepärast saab juurde osta ka kahe käe toe, millega on mugavam kauem ja veel stabiilsem filmida. Endal on gimbali alla krvuvitud mini kolmjalg mis lisab varrele pikust, et saan sealt kahe käega kinni hoida.


Kasutamine:

Gimbali kasutamiseks tuleb see enne käivitamist käsitsi tasakaalu panna, ehk siis põhimõtteliselt peaks kaamera olema tasakaalus ja püsima sirgelt, juba enne gimbali käivitamist, mida täpsemini kaamera tasakaalustatud on, seda vähem peavad gimbali mootorid tööd tegema, ning seda paremini kestavad akud, ning parem on filmitud tulemus. Kõik reguleerimis kruvid on näpuga keeratavad, nii, et mingeid tööriistu tarvis ei ole.
Tasakaalustamise protsessi lihtsustamiseks soovitan kasutada mini kolmjalga mille saab gimbali varre külge kinnitada, ning ka filmimisel kokku panduna toimib see gimbali pikendusena, see aitab seadet stabiilsemina hoida. Kindlasti soovitan osta/kasutada kiirkinnitus adapterit kaamera all, see teeb näiteks mälukaardi/aku vahetamise palju lihtsamaks, kuna ei ole tarvidust kaamerat uuesti tasakaalustada. Olenevalt kaamera/läätse kombinatsioonist võib tunduda see esmakordsel proovimisel aeganõudva tegevusena kuid olles seda juba paar korda teinud, võtab see ainult paar minutit.

Gimbalil on 4 tööreziimi.

Vaikimisi gimbali käivitades on see pan(horisontaal?)-following reziimis, ehk siis tilt(kald?) ja roll(pöörd?) telg on lukustatud aga kaamera objektiiv liigub horisontaalselt paremale või vasakule jälgides gimbali liikumist, joystikut üles/alla liigutades on võimalik manuaalselt seada kaldtelge.

Lukustatud reziim. Kõik teljed on lukustatud. Joystikut üles/alla vasakule/paremale liigutades on võimalik manuaalselt kontrollida kaldtelge ja horisontaaltelge

Järgimise reziim. Kaamera järgib pehmelt horisontaal ja kaldtelje liikumist. Joystikuga saab manuaalselt kontrollida pöördtelge.

NN. selfie mode. Vajutades reziimi nupule 3 korda, pöördub kaamera 180 kraadi filmija poole.

Lisaks on võimalik keerata gimbal nn. pea alaspidi, ja filmida madalalt maapinna lähedalt.




Mis puutub seadme toimimisse siis kuna a6000-el ei ole sensori stabilisaatorit siis tulemus on võrreldes käest filmimisega eriti muljetavaldav, muidugi tahab gimbali kasutamine natukene harjumist, ja kui jälgida oma kõndimist ja kõnnakut saab pilti veel parandada. Kuid oma silm on kuningas, youtube näidis videosi täis, siin on esimene ette juhtuv.


Link


Gearbestis on hetkel koos mingi kampaania ja kupongiga koos maksab 340 eurot.
https://www.gearbest.com/fpv-system/pp_484249.html?lkid=12277090 (ref. link)
Kupongi kood: GBZYCR1123

Gearbestis on küll nime järgi Zhiyun Crane, aga siiski tegu peaks olema Zhiyun Crane V2.ga, kuna piltidel on antud seade, ning ka klientide küsimuste alt võib lugeda, et tegu on uuendatud versiooni ehk siis V2-ga. Kuid kellel huvi on küsigu veel üle.


UK amazonis on 620 eurot.

http://amzn.to/2yVHTE2 (ref. link)
Kommentaarid: 41 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 38
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Uudised »  Ülevaated, kasutajate hinnangud »  Ülevaade: Zhiyun Crane V2 gimbal
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis



Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.