Avaleht
uus teema   vasta Uudised »  Pressiteated »  Elisa mitmekordistab interneti kiiruseid Läänemaal ning Raplamaa ja Harjumaa piirialadel märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale. Teata moderaatorile
otsing:  
Tanel
HV Guru
Tanel

liitunud: 01.10.2001



Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 20.11.2017 13:06:24 Elisa mitmekordistab interneti kiiruseid Läänemaal ning Raplamaa ja Harjumaa piirialadel vasta tsitaadiga


PRESSITEADE - Elisa alustas novembris 4G võrgu tihendamise töödega Läänemaal ning Raplamaa ja Harjumaa piirialadel, mis lubab valdavalt hajaasustusega piirkonnas klientidele pakkuda senisest kaks kuni kolm korda kiiremat internetti.

„Aitame inimestel elada ka väljaspool tõmbekeskusi ning suuremaid asulaid, netiühendus peab muutuma paremaks ka hõredamalt asustatud piirkondade elanikele,“ ütles Elisa tehnoloogiaüksuse juht Toomas Polli. „Haldusreformi järgses Eestis on telekomifirmad kindlasti nende seas, kes keskmisest rohkem tegelevad elanike jaoks teenuste paremaks muutmise nimel.“

Toomas Polli sõnul teeb Elisa ühtlase võrgukvaliteedi tagamiseks novembris 4G võrgu tihendamise töid kokku 31-s tugijaamas Läänemaal ning Raplamaa ning Harjumaa piirialadel. 4G teine sageduskiht lisandub 29-le tugijaamale. 4G võrgu jaoks kasutab Elisa 800 ja 1800 MHz-i sagedusi.

Ehitustööde käigus võib kuni 30. novembrini esineda Läänemaal, Raplamaal ja Harjumaal Elisa mobiilsideteenustes kohatisi häireid.

„4G teise sageduskihi lisamine Läänemaal ning Raplamaa ja Harjumaa piirialadel tõstab klientide internetikiirust kaks-kolm korda. Andmeside reaalsed keskmised kiirused ulatuvad seejuures 150 - 200 megabitini sekundis,” sõnas Toomas Polli. „Suurem ribalaius ja kiirem andmesidekiirus võimaldab 4G kasutajal vaadata kvaliteetseid videoid, kasutada multimeedia rakendusi ja teenuseid, edastada faile katkemata – ühesõnaga on selles vallas elukvaliteet maapiirkonnas täiesti tagatud.“

Antud projekti raames ühtegi täiesti uut tugijaama ei ehitata. Samas lisab Elisa võrguseadmed täiendavalt 9-le tugijaamale, mis asuvad Keedikal, Martnal, Pärispeal, Saleverel, Sipal, Soonistel, Teenusel, Vana-Vigalal ja Viinistul.

Toomas Polli lisas, et Elisa eesmärgiks on koos oma klientidega liikuda järgmise põlvkonna 5G võrgu avamise suunas, mille eelduseks on üle kogu Eesti teise ja kolmanda sageduskihiga 4G võrgu rajamine.

Elisa on 4G võrgu tihendamise ning teise ja kolmanda sageduskihi lisamise töödega lõpetanud Tallinnas, Harjumaal, Tartus, Tartumaal, Pärnus, Pärnumaal ning Peipsiäärses piirkonnas Põlvamaalt kuni Ida–Virumaani välja. Elisa 4G internet katab täna 97 protsenti Eesti territooriumist ning võimaldab lisaks kvaliteetsele välilevile kasutada ka parimat levi siseruumides.

Allikas: www.elisa.ee

_________________
HV valuutakalkulaator
Kommentaarid: 461 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 12 :: 7 :: 356
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
Tanel
HV Guru
Tanel

liitunud: 01.10.2001



Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 21.12.2017 12:47:45 vasta tsitaadiga

tsitaat:
Elisa lõpetas 4G võrgu tihendamise töödega Läänemaal ning Raplamaa ja Harjumaa piirialadel
Ühtlase 4G võrgukvaliteedi tagamiseks üle kogu Eesti, tegi Elisa novembris ja detsembris võrgu tihendamise lisatöid kokku 31-s tugijaamas Läänemaal ning Raplamaa ja Harjumaa piirialadel, parandades üheaegselt nii sise- kui ka välilevi signaalitugevust.

Elisa tehnoloogiaüksuse juhi Toomas Polli sõnul tehti ühtlase võrgukvaliteedi tagamiseks Läänemaal ning Raplamaa ja Harjumaa piirialadel aasta viimastel kuudel lisatöid kokku 31-s tugijaamas. “Tänaseks on projekt edukalt lõppenud ja kõik eelpoolmainitud piirkondadesse planeeritud võrgu arendustööd tehtud ning 4G võrk tihendatud,” täpsustas Polli ning lisas, et klientide levikogemus on Elisale äärmiselt oluline ja seetõttu tehakse pidevaid pingutusi, et see iga aastaga veelgi kvaliteetsemaks muutuks.

Polli sõnul lisati teine 4G sageduskiht vastavalt koormust arvesse võttes kokku 29-le tugijaamale, mis tõstsid Läänemaal ning Raplamaa ja Harjumaa piirialadel klientide internetikiirust 2-3 korda. “Eelkõige panime sageduskihte juurde tugijaamadesse, kus klientide mobiilse interneti kasutus on suurem. Andmeside reaalsed keskmised kiirused ulatuvad seejuures nüüdsest 150 - 200 megabitini sekundis,” andis Polli põhjalikuma ülevaate tehtud töödest.
4G võrguseadmed lisati täiendavalt 9-le tugijaamale - Keedika, Martna, Pärispea, Salevere, Sipa, Sooniste, Teenuse, Vana-Vigala ja Viinistu.
„4G võrkude arendamisega loome lisaks ka eeldused 5G võrgu tulekuks järgnevate aastate jooksul. Tehnoloogia ja teenused peavad valmistuma asjade interneti üha laiemaks levikuks ning seetõttu näeme juba lähitulevikus kliendinõudlust gigabitiste kiiruste järele,” rääkis Polli tulevikuplaanidest ja lisas, et klientide vajadus kasutada järjest suuremat mahtu nõudvate andmete edastamist on pidevalt kasvamas ja Elisalt oodatakse üha suuremaid andmesidekiiruseid. Elisa tihendab 4G interneti leviala vastavalt klientide kasutusele järjepanu kõikides maakondades.

Elisa on oma klientidele välja arendanud väga korraliku 4G mobiilse interneti leviala, mis katab 97% Eestimaast ning võimaldab lisaks kvaliteetsele välilevile kasutada ka parimat levi siseruumides. Arendustööd jätkuvad ka edaspidi, et tagada Elisa klientidele veelgi kvaliteetsem mobiili- ja internetilevi. Seejuures parimat kombinatsiooni kliendi jaoks näitavad võrgu kiirus ja levitugevus.

_________________
HV valuutakalkulaator
Kommentaarid: 461 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 12 :: 7 :: 356
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Uudised »  Pressiteated »  Elisa mitmekordistab interneti kiiruseid Läänemaal ning Raplamaa ja Harjumaa piirialadel
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis



Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.