Avaleht
uus teema   vasta Uudised »  Ülevaated, kasutajate hinnangud »  Ülevaade: Õhukuivatid, mida osta? - desikant õhukuivati Woods WDD80 märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale. Teata moderaatorile
otsing:  
arnis
HV veteran
arnis

liitunud: 18.07.2004




sõnum 03.11.2017 02:44:52 Ülevaade: Õhukuivatid, mida osta? - desikant õhukuivati Woods WDD80 vasta tsitaadiga

Soojenduseks sissejuhatus, mida üldse osta saab.

Õhukuivateid tavakasutajatele on üldpildis 4 tüüpi:
kompressoriga - nagu konditsioneer, mille külmale radiaatori poolele kondenseerub õhuniiskus, mis tilgub anumasse.
desikant - nagu silica geeli pallikesed mis tulevad igasuguste toodetega kaasa ja palutud on neid mitte süüa. Ainult märksa suurem ja välja näeb nagu mesilaste kärg.
Puhub õhku sealt läbi ja niiskus jääb kärge kinni. Vahepeal kuumutatakse kärg tuliseks ja kogu niiskus paneb plehku, kondenseerub torudesse, tilgub anumasse.
soolatablett - väike keemia tükike, mis õhuniiskusega kokku puutudes selle imab ja lõpuks tilgub anumasse. Ühekordne.
peltieri elemendiga - väike element, mille üks pool läheb külmaks, teine kuumaks. Külmale poolele õhuniiskus kondenseerub ja tilgub anumasse.

Palju neist abi on?
Soolatablett - kõige odavam. Seda saab tavapoest. Ei vaja elektrit. Töötab mingil määral toatemperatuuril. Võimekuse poolest väga nõrk. Sobib kappi. Väga kallis ühe liitri vee kohta.

Peltieri elemendiga - umbes samasuur nagu tabletiversioon, aga töötab elektriga. Väga palju elektrit ei tarbi, kuid ega vett ka märgatavalt ei kogu, 0,1-0,3 liitrit ööpäevas parimatel mudelitel.
Suhteliselt vaikne, tavaline odav ventilaator puhub õhku läbi. Tõsist niiskuse eemaldamist sellega ei saa, kuid mõne niiske väikese toa saab 5% alla kui ööpäevaringselt sees hoida ja pesu mitte kuivatada.
Pikas perspektiivis see kogu aeg töötav hõõglamp natukene elektriarvel annab märku. Samas midagi raisku ei lähe, soojus jääb ikkagi tuppa (70W). Püüab 100-150ml/kWh heades oludes.

Kompressoriga - kõige populaarsem kodukasutajatele. Töötab soojas toas väga väga hästi (+20 ... +30). Võrreldes tarbitava elektriga, kogub vett palju. 600-700ml/kWh 20 kraadises niiskes toas.
Väiksemad mudelid suudavad 20 kraadises niiskes ruumis ööpäevas 5 liitrit, suuremad 10 liitrit vett välja võluda, tarbides üsnagi vähe elektrit selle töö tegemiseks.
Ideaalne seade pikaajaliseks kasutamiseks kodus, mida köetakse. Enamikel mudelitel on hüdrostaat olemas - hoiab niiskust alla valitud piiri. Tarbivad 200-300W.
Kui ruumi temperatuur langeb alla 15 kraadi, hakkab tootlikkus järsult kukkuma. Külm pool läheb härma/jäässe ja seade teeb rohkem pause. 10 kraadi puhul on mõistlik asi välja lülitada.

Desikandiga - kõige universaalsem õhukuivati. Töötab igasugustel temperatuuridel (+1 ... +35) väga hästi. Peaaegu fikseeritud tootlikkusega. Kompressoriga kuivatid suudavad niiskes soojas
toas tavaliselt veidi rohkem vett kinni püüda, kuid teistes olukordades nende kasutegur kukub kolinal. Desikandil on tootja poolt fikseeritud tootlikkus ja seda ta ka annab pea igas olukorras.


Ülevaade: Woods WDD80
Standardne desikant õhukuivati. Tootlikkus: 8 liitrit ööpäevas. Tarbimine Normal ja High režiimil 630W. Tarbimine Low režiimil 330W. Low on vaiksem ja tootlikkus on poole madalam.
Anumasse mahub 2,5 liitrit vett. Selle vee kättesaamiseks kulub 5,5-6kWh elektrit. Seega on tootlikkus täpselt nagu lubatud tootja poolt: 400-450ml/kWh, olenemata režiimist.
Puhub leigelt sooja väga kuiva õhku. Sooja annab täpselt nii palju kui tarbib, kas 300W või 600W ja seda ainult siis kui toimub kuivatamine.
Omab hüdrostaadi sätteid 40%, 50%, 60%. Kui vajalik suhteline õhuniiskus on saavutatud, küttekeha lülitatakse välja, jahutatakse seade maha minutiga ja läheb magama.
Iga poole tunni tagant ärkab paariks minutiks üles, et kontrollida õhuniiskust. Kui niiskus ületab seatud piiri, lülitub küttekeha sisse ja protsess jätkub, vastasel juhul läheb jälle magama.
Saab valida ka "pesukuivatus režiimi - Continuous" - teisisõnu õhuniiskust ei mõõdeta, seade kogu aeg kuivatab. See on dessikant õhukuivataja üks erilistest eelistest. See suudab
õhuniiskuse absurdselt madalaks kukutada (alla 10% Rh) kui uut niiskust peale ei tule. Kompressoriga kuivatil tootlikkus kuiva (<40%Rh) õhuga langeb kolinal. Alla 40% eluruumis ei ole mõnus.
Autode, keldrite, veeuputustega tegelemiseks aga on.
Saab aktiveerida õhusuunaja pöörlemise üles-alla. Sama nupuga saab ka suvalises asendis seisma jätta.
Omab ka taimerit, kuni 8 tundi. Pesu kuivatamise režiimil on mõtet kasutada küll.
Võimaldab ühendada äravooluvooliku (komplektis) katkematuks tööks. Ei oma pumpa, mis vee üles pumpaks. Vooliku suudmik ei tohi olla kõrgemal.
Omab lisafunktsiooni ION - õhu ionisaator. Ei tekita osooni, mis on inimestele kahjulik. Kahjuks ei tea veel, kui palju see 3,4x10ˇ6 pcs/cm3 on ja mismoodi see teaduslikult meie koduõhku mõjutab.
Tavaline õhufilter, mida vastavalt vajadusele tolmuimejaga või sooja veega vahest tuleb puhtaks pesta. Kui õhuvool muutub kehvaks, kuumeneb seade üle ja viskab sussid püsti. Vastav LED süttib.
Kui anum saab täis, paar tugevamat piiksu, jahutustsükkel ja magama minek. Vastav LED süttib. Anuma servas on magnetiga ujuk. Lihtne lahendus.
Kui anum eemaldada töötamise ajal, seade prääksub veidi ja läheb jahutustsüklisse. Midagi halba ei juhtu sellest, pole tarvis nuppe klõbistada.

Võrreldes kompressoriga variantidega on üldiselt desikandi kuivatid vaiksemad ja kaalult märksa kergemad, 6kg antud seade. Ventilaator peab siiski puhuma, seda on kuulda.
Low režiimil kannatab samas toas isegi magada. Otsest vajadust pole. Õhuniiskus rändab tubade vahel edukalt ringi kui uksed lahti.
Desikant õhukuivatid ei sobi kohtadesse, kus on kergesti süttivad materjalid või gaasid, kuna selle sees on tuline küttekeha. Ja ei sobi see kasutamiseks
ka lahustite ja muude vängete kemikaalide puhul, mis võivad desikant-kärje tööpinna keemiliselt ära rikkuda.
60% valik - hoiab antud ruumi normi piires. Kaugemates tubades on arvatavasti rohkem niiskust, kuna 60% on ühes toas kerge saavutada.
50% valik - hoiab antud ruumi paraja keskmise juures. Kaugemad ruumid saavad ka kuivemat õhku tunda.
40% valik - hoiab antud ruumi väga kuivana, magamis/elutuppa ei soovita, nina ja suu kuivab. Suur osa elamispinnast peaks normi sisse ära mahtuma.
Continuous - töötab kuni anum täis, timer läbi või elekter saab otsa. Kinnises toas õhuniiskus langeb alla 10%. Vähem minu meeter ei näita. Absoluutselt kõik kuivab, räigelt.
40% valik kasutegurit (ml/kWh) märgatavalt ei langeta võrreldes 60% valikuga. See ei kehti kompressor kuivatite kohta.

Antud mudeliga tundub hind ja kvaliteet enamvähem okei olema. Tootlikkus on kindlasti üle keskmise.
HV-s on seade siin - EDIT: kadunud andmebaasist.
https://www.hinnavaatlus.ee/666265/woods-wdd80/
Woodsi maaletooja hind on märksa parem:
https://www.ohukuivatid.ee/ohukuivatid/wdd80-ohukuivati-woods
231€ - see hind oli ka 2017. aastal.
Seadme kodulehel registreerimisel väidetavalt saab 3 aastat garantiid (kompressoriga seadmed seda vist ei saa).
Mina nuriseks antud seadme puhul järgmiste asjade üle:
1) õhusuunaja liikumisel on selle liikumist kuulda, nii mikromootorit kui ka vahest kriuksatab
2) ventilaatori tsentrifugaaltiivik ei ole hästi balanseeritud. Võbeleb 5-10mm ja vibratsiooni on näpuga korpust puutudes tunda. Nii tootja kui maaletooja head lahendust ei paku, asendus on praktiliselt samasugune.
3) kui anum hakkab täis saama (või on täis) ja seadet nihutada, hakkab vesi loksuma ja ujuk koos sellega. Seade ei saa asjale üldse pihta ja lülitub sisse välja sisse välja - piiksub ja klõbistab releed.


Kokkuvõte:
Seade on universaalne. Ei ole väga suur. Ei ole raske. Mugav sang. Saab kasutada nii elutoas, vannitoas, sahvris, pööningul, garaažis (vähemalt +1 kraad, muidu läheb vesi jäässe), keldris, autos.
Saab ühendada voolikuga äravoolu või paigutada piraka anuma peale pikaks autonoomseks tööks. Tootlikkus on piisav nii agressiivseks ruumi kuivatamiseks kui ka kõikide tubade niiskuse kontrolli all hoidmiseks.
Tarbib rohkem elektrit toatemperatuuril kui kompressoriga kuivatid, kuid jääksoojus jääb siiski tuppa ja selle tulemusena muud küttekehad teevad vähem tööd. Lisaks kuiva õhuga on jahedus märksa meeldivam.
Parim kuivati tüüp temperatuuridel alla 15 kraadi.
Parim investeering neile, kel kodu on talvel külm, plastaknad kinni, soojuspumba jaoks võimalust pole, pesu tuleb kodus kuivatada ja niiskus teeb ühes või teises kohas pahandusi.
Seade kütab natukene (600W, kolmandik soojapuhurist) elupinda, tehes selle märksa kuivemaks. Tõrjudes hallitust, parandades sisekliimat (sellega ka tervist) ja tehes elamise märksa meeldivamaks.


viimati muutis arnis 04.05.2020 00:43:49, muudetud 1 kord
Kommentaarid: 120 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 117
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
Tomorrow
HV Guru
Tomorrow

liitunud: 08.02.2006



Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 05.11.2017 03:57:23 vasta tsitaadiga

Ennast huvitaks pigem just õhuniisuti. Kas nende tüübid on sarnased kuivatitele?

Meil on alati tohutult kuiv tubades. Tihtipeale langeb õhuniiskus alla 20% ja andur enam midagi ei näita. Käed kuivavad, silmad kipitavad, huuled kuivavad - eriti mõjub just limaskestadele välimiselt. Eks liigniiskusel (hallitus jne) kui ka liigkuivusel (terviseprobleemid) ole omad miinused.
Kommentaarid: 89 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 79
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
arnis
HV veteran
arnis

liitunud: 18.07.2004




sõnum 06.11.2017 15:17:34 vasta tsitaadiga

Palju õnne, kirjutasin 10 minutit teksti ja sain vastuseks "siia ei saa postitada" icon_evil.gif
Sellise j*buduse peale annaks HV'le löögi kahe jala vahele. Veidi mõstlikumad foorumid salvestavad postitusi veel enne saatmist iga teatud aja tagant
Chrome back nupp kaotas kogu teksti ära ka icon_evil.gif

On tüüpe mitmeid.
Ultraheli, külm veeaur. Elektrit ei tarbi palju, vajab puhtust, sest filtreerimata vees võivad bakterid omad tööd tegema hakata.
Kuum veeaur. Steriilne. Veidi tarbib elektrit (toas kaduma ei lähe). Filtreerimata vee puhul tekib katlakivi. Muidu tervisele ohutu. Lastele võib olla tuline.
Tavaline vee aurustamine. Töötab nagu pesu kuivamine toas. Suurema tootlikkusega ventilaatorit on kuulda.
Rohkem ei viitsi taastrükkida icon_evil.gif

_________________
Teen kodudes elektriasju korda. 36€/h. Anna murest märku.
Ooteajad väiketööd nädala jooksul, päev+ tööd kuu jooksul.
Ka korteriühistud ja ettevõtted. Auditi ettevalmistused.
Kommentaarid: 120 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 117
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
moij
HV vaatleja

liitunud: 15.02.2006




sõnum 27.11.2017 20:52:57 vasta tsitaadiga

Kust sa selle sõna - desikant võtsid, enne keeleinimestega ka rääkisid?
Desikant on nagu taimemürkide liigi nimetus.
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
arnis
HV veteran
arnis

liitunud: 18.07.2004




sõnum 28.11.2017 08:13:06 vasta tsitaadiga

moij kirjutas:
Kust sa selle sõna - desikant võtsid, enne keeleinimestega ka rääkisid?
Desikant on nagu taimemürkide liigi nimetus.


Mis ajast alates "räägitakse keeleinimestega" kui tehakse postitusi foorumisse? icon_rolleyes.gif


desiccare - ladina keel, sõna päritolu
desiccant - ingliskeelne sõna, tuleneb eelnimetatud ladinakeelsest sõnast.
desikant - eestikeelne eelistermin, sünonüümideks kuivatav aine, kuivatusaine.

Tegemist pole mürgiga, vaid kuivamist põhjustava ainega, sellest tulenevalt kasutatakse
sedasama sõna. Sõna täpselt seda tähendabki. Sõna kirjeldab aineid, mis
põhjustavad antud tulemuse. Teatud kemikaalid põhjustavad taimede kuivamist,
mille tõttu nimetatakse ka neid desikantideks.
Desikant-tüüpi õhukuivatajad tihti kasutavad silikageeliga kaetud kärge, kuid mitte alati.
Kommentaarid: 120 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 117
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
moij
HV vaatleja

liitunud: 15.02.2006




sõnum 28.11.2017 08:58:11 vasta tsitaadiga

Vanasti oli sellist tüüpi kuivati nimi absorbtsioon kuivati.

http://entsyklopeedia.ee/artikkel/desikant1
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
Wiltz
HV Guru

liitunud: 28.01.2002



Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 30.11.2017 17:58:02 vasta tsitaadiga

väga asjalik ülevaade, koos täpse tehnilise kirjeldusega kõigi liikide kohta thumbs_up.gif exactly how it should be.

peab nüüd uurima kas mingisuguseid ehk pisut väiksema võimsusega ja veel tsipa odavamaid desikante ka kuskil leidub, siis võiks isegi ühe sellise hankida icon_biggrin.gif

_________________
"There will be an entire generation of deaf audio enthusiasts who were brought up on CD players and Best Buy receivers, electronic music and so on. These people won't know good sound if it bites them in the ass, so in the end the industry wins."
Kommentaarid: 273 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 9 :: 3 :: 224
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
arnis
HV veteran
arnis

liitunud: 18.07.2004




sõnum 30.11.2017 23:21:45 vasta tsitaadiga

Kui piisab keskpärasest võimsusest, siis ei pea just desikandi tüüpi eelistama (kui just kütteta ruume mitte kuivatada)
Muidugi tuleks arvestada, et pisikesed masinad peavad üsna "kogu aeg" töötama suurtemates või lahtistes ruumides. Kõik oleneb muidugi.

Kui hind on tähtis ja tahaks just uut seadet, siis võib kaaluda sama tootja MD-10 mudelit - kompressoriga kuivati millel pole kellasid ja vilesid.
http://www.ohukuivatid.ee/ee/ohukuivatid/koju/md10-ohukuivati-woods
100 euri. Soojas toas teeb hea töö ära, 4 liitrit peaks ööpäevas ära tulema - niiskes ruumis.
10-12 kraadises toas võiks 2 liitrit ära tulla. Alla 10 kraadi läheb mõttetuks.

Jagan ilusa pildi, mis visualiseerib erinevust desikandi ja kompressori vahel erinevatel temperatuuridel niiskes ruumis.
Arvestada, et antud pisike seade on rohelisest joonest täpselt poole madalamal ja ülevaates olev desikant on suhtkoht täpselt sinisel joonel.
100€ eest peaks täitsa okei olema. Võrreldes keemilise tabletiga või peltieriga, millel kulub liitri püüdmiseks päevi, kui mitte nädal-kaks icon_neutral.gif
Kommentaarid: 120 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 117
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
NightStriker
HV veteran
NightStriker

liitunud: 24.07.2007




sõnum 01.12.2017 02:05:43 vasta tsitaadiga

Märgin teema ära. Seda aparaati võib vaja minna.
_________________
Allverelaev sukeldub määramata ajaks.
Kommentaarid: 65 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 63
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
Elpex
HV veteran

liitunud: 13.07.2011



Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 01.12.2017 08:08:06 vasta tsitaadiga

Endal on see: http://www.ohukuivatid.ee/ee/ohukuivatid/koju/dd8l-ohukuivati-meaco
Nüüdseks kasutanud natukene üle aasta, peamiselt pesu kuivatamisel kuna pesukuivati jaoks ruumi pole. Siiani väga rahul.
Kommentaarid: 117 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 109
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
namstoop
HV Guru
namstoop

liitunud: 05.11.2001




sõnum 01.12.2017 08:32:03 vasta tsitaadiga

Ma eelmisel aastal vaatasin ka seda dd8l-i aga jäi asi pooleli. Kevad tuli kätte ja läks kuivaks icon_smile.gif

See Woodsi omab paistab üsna analoogne mudel olevat.

_________________
verba volant, scripta manent
Hoiatus! Olen sinu postituses olevate lolluste ja nõmeduste vastu allergiline. Lolluste ilmnemisel võib kaasneda raskekujuline sarkastiline reaktsioon.
Kommentaarid: 72 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 3 :: 1 :: 63
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
NightStriker
HV veteran
NightStriker

liitunud: 24.07.2007




sõnum 18.12.2017 20:41:48 vasta tsitaadiga

Panin ühe WDD80 tellimusse.
Parem oleks kui see teeb kõik avapostis lubatu ja veel sada imet. Viskasin pesuruumidest kõik saunalinad ja kuivatused prügikasti. Eeldan, et selle masinaga saab max 15 sekundiga kere kuivaks.

_________________
Allverelaev sukeldub määramata ajaks.
Kommentaarid: 65 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 63
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
arnis
HV veteran
arnis

liitunud: 18.07.2004




sõnum 22.12.2017 23:56:33 vasta tsitaadiga

Muidugi saab. Kuidas sa julged selles kahelda icon_eek.gif
Kui WDD80 rahuldavat tulemust ei paku, siis tuleb veidi WD40 lisada pesukeemiasse.


Vahepeal lisan, et proovisin ka autosalongi kuivatada. Saab hakkama küll.
Kas siis läbivettinud põrandate kuivatamiseks või salongi kuivatamiseks peale märga keemilist.
Kiirendab protsessi kordades. Suvel vast pole vaja, hea ilm peaks ka hakkama saama.
Kommentaarid: 120 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 117
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
lurr
HV veteran
lurr

liitunud: 28.12.2002



Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 23.12.2017 09:48:04 vasta tsitaadiga

Sekundeerin. Ostsime et peale keemilist auto seest kuivaks saada. Ööga kogub suurest sedaanist ca 1,5 liitrit vett endasse.
Enam ei taha puhuriga kuivatamisele mõeldagi. Väga viis asi!
Woods WDD80´st siis jutt.
Kommentaarid: 123 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 111
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
nevermind
HV Guru
nevermind

liitunud: 30.09.2001



Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 09.02.2020 13:17:31 vasta tsitaadiga

Kuidas on hinnangud aastaid hiljem?
Kas WDD80 on ikka veel kasutatav või on turul ka paremaid koduseid õhukuivateid ilmunud?
Vähemalt otsingud midagi oluliselt paremat ei suutnud välja tuua.

Spekid on riigiti erinevad: Eestis arvatakse, et sobib 70m2 kuivatamiseks: https://www.ohukuivatid.ee/ohukuivatid/wdd80-ohukuivati-woods
Rootsis sama masin ainult 60m2 jaoks: https://woods.se/en/Produkter/dehumidifiers/woods-wdd80/

_________________
AHV ei tea, mis AHV teeb
Kommentaarid: 63 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 2 :: 1 :: 57
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
arnis
HV veteran
arnis

liitunud: 18.07.2004




sõnum 04.05.2020 00:40:45 vasta tsitaadiga

Sellist asja nagu "sobib xxm2 kuivatamiseks" on täielik nonsense.
Kui ruum on hermeetiline, siis kuivatab ära ka 30x20m ära nii et õhuniiskus on eluohtlikult madal icon_lol.gif
Kui õueuks on avatud, siis ei saa isegi 4 ruutmeetriga hakkama.

Mul eelmine nädal uugas garaažis pea koguaeg. Vahest sai täis ööga, läks tuttu.
Vaja oli a) hoida tempi veidi kõrgemal ja b) auto põhja kuivatada niiskusest enne töötlemist.
Hiljem piirasin 60% piiriga ära ja tõesti tõesti, hakkas pausitama - seega õhuniiskus oli selgelt alla 60%.
Garaaž kohe üldsegi ei ole tihe.

Üks asi mida panin tähele on see, et filter laseb veidi tolmu mööda. Võrk ise püüdis küll, kloppimisel tolmas korralikult.
Kodustes tingimustes oli filter pea alati puhas. Tuunin 2mm-se pisikese tihendi ümber raami, vaatan kas läheb paremaks.
(samas ma ei hakka spetsiaalselt tolmusesse keskkonda tagasi viima seda katse teostamiseks).
Tavaline peene võrk, mitte mahtfilter. Võrgu avad on pisemad kui näiteks kodustel soojuspumpadel.
Eks ma tõmban pilbasteks ja puhastan ära kui saepurutolmuses garaažis saab töö tehtud. Eeldatavasti see kuu.
Pealegi siin laen veits sisu pilte ka ülesse, peaks huvitav olema icon_smile.gif
Ja tundub, nagu kusagil mainitigi, et kui asub keskkonnas kus on mingid lõhnad küljes, siis pärast teises keskkonnas käivitamist
kärg jagab selle lõhna teise ruumi. Aga noh, kompressortüüpi seadmetel vapsee läheb niiskusest asi hallitama kui lappesse lasta.


Veel olen kasutanud kui on kiire pesu kuivatamisega. Panen peale puhuma ja tõmban toa uksed kinni.
Ja jätnud pööningule öise elektriga tiksuma - 8h timer ka juurde - seal ka läks vahepeal liiga rõõskeks. [quote]

Ning varsti jälle topin autodesse - alguses teen vaiba ja istmete märja pesu ja siis kuivatan ööga salongi ülikuivaks.
Umbes 1-2 liitrit tuleb salongist välja kui talvel porimatid vett hoiavad. Kui ei hoia, siis julgelt 2-3x rohkem ja ühe ööga kuivaks ei saagi.

Ühe korra oli autos täitsa errorit vilgutama hakanud - õhutemp läks alla nulli icon_redface.gif Tõmbasin auto käima,
kütsin talvel salongi kuumaks ja siis panin masina uuesti tööle. Kuna elektritarve on 600W siis salong maha ei jahtunudki icon_biggrin.gif

EDIT: puhastasin tolmust, ei olnud väga palju. Sees kõik kenasti kokku pandud tagasi. Üllatas, et mingid hallitust ei olnud.
Kompressoriga variandil pidi olema see täitsa probleemiks. Kui seade lõpetab töö siis vesi jääb siiski seintele. Samas jah... vesi ju
praktiliselt KEEB välja. Keedetud vesi ei lähegi hallitama üldiselt. Hmm, uus ees dessikant-tüüpi kuivatajal thumbs_up.gif

Piltidel näha niiske õhu kambrit, millest puhutakse üle, vesi kondenseerub seintele ja voolab alla.
Dessikant-ketast - see "do not eat" kotikese sisu mis asjadega kaasa antakse.
Viiendik kettast on eraldatud küttekeha sektoriga, millel on ilusti olemas ülekuumenemiskaitse. Eraldi toruga ja ventilaatoriga märg õhk pumbatakse torukambrisse.



Ja keda huvitab, kuidas asi sees liigub, siis videod ka olemas.
https://photos.app.goo.gl/yrLtm5kVYS2YwevV9

_________________
Teen kodudes elektriasju korda. 36€/h. Anna murest märku.
Ooteajad väiketööd nädala jooksul, päev+ tööd kuu jooksul.
Ka korteriühistud ja ettevõtted. Auditi ettevalmistused.
Kommentaarid: 120 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 117
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
HaKo
HV vaatleja
HaKo

liitunud: 09.01.2007




sõnum 18.06.2020 17:45:24 vasta tsitaadiga

Väga hea ülevaade, eriti meeldis erinevat tüüpi õhukuivatite võrdlus. thumbs_up.gif
Kommentaarid: 9 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 9
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
Dreamlover
HV Guru
Dreamlover

liitunud: 21.02.2013



Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 18.06.2020 18:21:02 vasta tsitaadiga

Ostisn soolakuivai just paar p'eva tagasi garaaazi, vaatab, kas on abi, või tuleb miskit asjalikumat vaadata
_________________
Arvutite ja videokaartide hooldus ja remont
LAUARVUTID
Kommentaarid: 1704 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 4 :: 0 :: 1213
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
jägaja
HV Guru
jägaja

liitunud: 06.08.2004




sõnum 12.11.2020 22:20:04 vasta tsitaadiga

HaKo kirjutas:
Väga hea ülevaade, eriti meeldis erinevat tüüpi õhukuivatite võrdlus. thumbs_up.gif
Just thumbs_up.gif

Ma olen ka juba kuu või natuke peale mõtteid mõlgutanud ning siit-sealt küsinud arvamusi kuivati kohta kodustesse tingimustesse. Minu puhul tahaks keldris niiskuse kontrolli alla saada.
Vaatasin ka just sama kodulehte ja neid tooteid seal, kuigi algas see vist mingist reklaamist kusagil ajalehes, oli antud juhul tegu siiski kompressortüüpi kuivatitega, millede puhul peab just kasutegurit madalal temperatuuril silmas pidama. Kuigi silma jäi MDK26 õhukuivati, millele 25l vedeliku kogumist ööpäevas, siis selle saavutamiseks peaks mul keldris +30 °C keldris olema icon_biggrin.gif

Ülevaate põhjal ütleks küll, et antud mudel täitsa väärib ostmist. thumbs_up.gif

Edit. Siin näriti selle tõlke pärast, kui täpsustada, siis tegu on silikageelkuivatiga. Ehks siis see do not eat pakike sisaldab silikageeli, mis endasse seda niiskust absorbeerib ehk imeb, ning seda silikageeli siis teatud ajavahemiku tagant kuivatatakse, misjärel on materjal jälle suuteline niiskust imama.
Antud kuivati kärjekujuline ketas on samuti kaetud silikageeliga.

Selgitav video toimimispõhimõttest.

Link

_________________
" Maailm on täis kõikvõimalike külatarkade kogukondi, kelle ühine joon on teadus- ja tõenduspõhisele elukäsitusele vastandumine."
Kommentaarid: 132 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 0 :: 119
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
xtr
HV Guru
xtr

liitunud: 20.12.2001



Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 04.12.2023 21:08:45 vasta tsitaadiga

Kas aastal 2023 on ikkagi WDD80 see hea ja vaikne masin väiksemasse ruumi? Tean küll, et nutikam WDD90 on välja tulnud, aga kas ka parem? Suurem ja raskem on küll.
_________________
M: Apple Magic Keyboard with Touch ID ja Magic Trackpad 2
M: Tasakaaluliikur
M: Ryzen 2600/B450M/16GB/1TB/GTX1080/650W
Kommentaarid: 295 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 2 :: 2 :: 247
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
RandomHero
HV veteran
RandomHero

liitunud: 30.12.2006



Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 05.12.2023 11:24:12 vasta tsitaadiga

Julgen soovitada küll. On mul siin standardne talvekaaslane, ÕSpump teeb enamuse tööst, see kuivatab ja kütab tagatuba. Halvematel aegadel oli toas 72% niiskust, sellega suristab alla 50 peale nagu nalja. Müratase on nagu ÕSpumbal - sõltub palju ise ventilaatorit keerad. Kuna mul kroonilise melomaania tõttu käib niikuinii muusika ärkamisest magamaminekuni, siis see väike lisasahin ei häiri üldse.
Ja tõesti, autosalongi on ka hea kuivatada. Pesuresti kõrvale ka hea parkida, kui pesu kuivatit ei kannata.

Ainus häda on, et natuke haiseb. Eks see ole paratamatu, kui asi niiske on. Olen korra lahti võtnud, targemaks ei saanud, need pinnad ei ole ka just sellised, et käid korraks lapiga üle. Pärast seda olen vahetevahel leiutanud - 1x panin taldrikuga talle äädikat ette ja voltisin ajalehest "kubu", kui oli liitri äädikavett ära hinganud, lõhnas natuke sašlõki järgi aga muud lõhnad kadusid. Vastavalt viitsimisele tolmufiltri peale Mayeri kõigepuhastusvahendi pihustamine oli lihtsam ja sama tõhus.

EDIT. Vaadake profiilist kui kaua ma siin foorumis olen olnud. Kas see teema on neetud, sest ma ei mäleta, et kuskil mujal oleks juhtunud, aga nüüd siin mul ka.
arnis kirjutas:
Palju õnne, kirjutasin 10 minutit teksti ja sain vastuseks "siia ei saa postitada" icon_evil.gif

_________________
Kui sa ei kirjelda, mida sa müüd, kus sa asud või palju sa selle eest raha tahad, siis jätan endale õiguse pakkuda kauba eest 3 kummikana ja eeldan, et sa tood mulle kauba koju ära ka.
Kommentaarid: 130 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 124
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
arnis
HV veteran
arnis

liitunud: 18.07.2004




sõnum 13.12.2023 23:02:24 vasta tsitaadiga

Minu oma vurab edasi. Keldris vahest kartulite ja mooside kandis kui lagi märjaks läheb. Vahest autosse, kui temp üle plusskraadi saab kenasti autot kuivatada, kevadel seda muret rohkem, kui lörtsine.

Kärg dessikandist võtab endasse jah lõhnasid ajaga. Et kui garaazist tood tuppa, tunned päevakese garaaži lõhna pigem. Aga korduv vee kogumise ja välja auramise tsükkel võtab ka lõhnad kaasa. Pluss küttekeha steriliseerib - kolooniad seal ei arene üldse.

_________________
Teen kodudes elektriasju korda. 36€/h. Anna murest märku.
Ooteajad väiketööd nädala jooksul, päev+ tööd kuu jooksul.
Ka korteriühistud ja ettevõtted. Auditi ettevalmistused.
Kommentaarid: 120 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 117
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Uudised »  Ülevaated, kasutajate hinnangud »  Ülevaade: Õhukuivatid, mida osta? - desikant õhukuivati Woods WDD80
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis



Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.