Avaleht
uus teema   vasta Uudised »  Ülevaated, kasutajate hinnangud »  Ülevaade: ARCTIC FREEZER 12 märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale. Teata moderaatorile
otsing:  
Senpai
HV vaatleja

liitunud: 25.10.2014



Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 04.07.2017 14:11:55 Ülevaade: ARCTIC FREEZER 12 vasta tsitaadiga


Aastate jooksul on õhkjahutid saanud maine, mis ei ole just kõige paremad, kuna on jäänud mulje, et õhkjahutid teevad rohkem lärmi kui vesijahutid. Muidugi liigub turul väga mitmeid tootjaid, mis on vaiksed, kuid suudavad siiski pakkuda jahutusvõimust sarnaselt nagu osad kõik ühes vesijahutid. Vaiksete õhkjahutitega kaasnevad tavaliselt suhteliselt suured tagasilöögid, milleks on nende kobakus ehk siis suurus nii kõrgusesse kui ka laiusesse. Oma suure raskuse tõttu võivad nad suurt rõhku seda emaplaadile ning jahuti kinnitusele. Suur õhkjahuti võib olla segavaks teguriks juhul kui on soov paigutada emaplaadile tavalisest kõrgemad mälud. Tihti paigaldavad tootjad jahutidele mitu ventilaatorit, mis omakorda teeb jahuti veel suuremks ning samas suurendab ka jahuti lärmakust.


Sissejuhatus
Pea-aegu kõrvale kuulmatut ja kompaktset jahutit on raske leida, kuid ARCTIC Freezer 12 võib olla just see. See väike jahuti pakub pool-läbipaistvat disaini, omades 92 mm ventilaatorit, mis hakkab alles tööle, kui PWM signal on üle 40% - jahutil enamasti ventilator ei tööta, kui just protsessor ei ole suure koormuse all. Isegi kui süsteem on täiskoormuse all, siis ARCTIC on märkinud ventilaatori tekitavaks müraks 22dBA – mida võtta nii ja naa kuna tegu on ikkagi turundusega.



Freezer 12 on järg ARCTIC Freezer i11 perekonnale, mis samuti pakub vaikse disainiga ülesehitust kuid mitte passiivset jahutust. Tähelepanuväärne on see, et ARCTIC lisas jahutile ka AMD AM4 toe, kuna Freezer i11 toetab ainult viimasied Inteli kinnitusi. Jahuti jahutusvõimsust on reklaamitud kuni 150W TDP, mis peaks suutma ära jahutada ka kõrgemad inteli ja AMD protsessorid. Eriti peaks jahuti pakkuma huvi Rayzen 7 protsessoritele, mis omavad 95 watti TDP ning Inteli osa poolepealt on Intel Core i7-7700K võimsus 91 watti TDP. Kuid muidugi on need kõik tehaste seadetega ning kui on plaan teha ülekiirendust siis tsauks ka vaadata suuremate ja võimasamte juhutite suunas. ARCTIC on oma jahutis väga kindel ning seetõttu on nad andnud jahutile 6-aastase garantii ning peaks viitama heale kvaliteedile.



ARCTIC on suutnud tõsta ka ventilaatori töövõimsust ja efektiivsusastet, mis kokkuvõttes annab parema jahutuse ning tehes kõike seda vaikselt. Plastik-kinitused, mis on külge ehitatud 92mm ventilaatorile muudavad jahuti külge kinnitamise väga lihtsaks. Kui jahuti paigutada Inteli süsteemile, siis on võimalik paigutada jahuti suund soovitud suunas, kuna kinnitusmehhanism on ruudukujuline. AMD platvormil on asi rohkem piiratud ning ventilaatorit saab kasutada ainult kahes suunas.



Freezer 12 jahutil on ribide vahele paigutatd 6mm kuumustorud, mis on otsekontaktis protsessoriga – levinud disain tänapäeva moodsadel õhkjahutitel. ARCTIC annab kaasa MX-4 termopasta, millega tuleb kaasa ka kõige parem jahutsvõimus, millele viitavad ka tehtud testid. Jahuti peaks mahtuma enamikesse väikest mõõtu korpustesse.



Arvuti
Operatsiooni süsteem: Microsoft Windows 10
Graafikakaart: Nvidia GTX 1080 Founders Edition
Protsessor: Intel Core i7-5820K @4.4 GHz
Mälud: Kingston HyperX Predator 16GB (4x4GB) DDR4 DRAM 2400MHz
Kõvaketas: SAMSUNG 950 PRO M.2 512GB
Jahutus: NZXT Kraken X41
Toiteplokk: Corsair AX1200i

Tulemused
Jahuteid sai testid AIDA64 EXTREME programmiga. Kõik jahutid olid seatud maksimaalse jahutuse peale, millega seoses siis ventilaator(id) või pump töötas täie võimsuse juures. Iga test kestis 30 minutit. Protsessori ülekiirendus oli seatud emaplaadi poolt automaatselt, milleks oli 4,4 GHz 1.285 V juures. Protsessorit oleks saanud veel kaugemale lükata, aga ohutuse mõttes, kuna ei teadnud kuidas üks või teine jahuti jahutamisega hakkama saab sai seatud ohutu 4,4 GHz ülekiirendus, mis OCCT programmi jaoks on 33,3% ülekiirendust. Testis osales kokku 25 jahutit (11 nendest olid kõik ühes vedelikjahutused ning 14 õhkjahutused), mis olid käeulatuses ja mida sai laenata mõne kaasfoorumlase käest. Toatemperatuur testimise käigus oli 22,5 kraadi. Mõõtmistulemused on korrektsed, kuid võib esineda mõõtmisvigu, seega võib võtta tulemusi kui pluss või miinus üks kraad saadud tulemuste suhtes. Jahutite puhul sai kasutatud ARCTIC MX-4, et kõik oleks õiglane.



ARCTIC MX-4



AIDA64 EXTREME



AIDA64 EXTREME OC



Hind
Osad jahutid on võrdlusest puudu, kuna ei ole enam müügil, seega on hinna võrdluses ainult need, mis ma leidsin. Mõne hind on mõjutatud sellest, et toote müüjat on Eestis ainult üks, mille tulemusena suhtuda sellesse võrdlusesse lihtsalt illustreeriva pilguga. Hinnad pärinevad (18.06.2017) kõige väiksema hinnaga pakkujatelt HinnaVaatluse andmete põhjal.

ARCTIC Freezer 12 hinnaks on 28,10 € mis pärineb kõige väiksema hinnaga pakkujalt, toote pakkujad HinnaVaatluses link



Kokkuvõte
Tegu on jahutiga, mis ei ole mõeldud just kõrgema otsa protsessoritle, kuid just sellistele, mille puhul ei lähe ventilaator tööle ning protsessor ei kuumene üle. Jahuti suudab olla surmvaike või siis natukse suurema koormuse all väga talutav ning kõrvale pea-aegu märkamatu. Vaikus on põhielement, miks osta Freezer 12, kuna tegu on väikse jahutiga ning mahub peaegu igase väiksemasse korpusesse ning ei jäta kasutajat hätta kui ei ole just plaan teha protsessorile ülekiirendust.

Lisainfo



Tootja koduleht: ARCTIC
Tooteleht: ARCTIC Freezer 12
Tooteleht: ARCTIC MX-4
Kommentaarid: 24 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 24
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
CommandsRef
HV kasutaja

liitunud: 04.09.2002



Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 05.07.2017 10:17:50 vasta tsitaadiga

Võimatu on aru saada, mida graafikud väljendavad. Päisest välja ei loe ja ja ühikuid pole ka kuskil mainitud.
Kommentaarid: 12 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 12
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
Vael
HV Guru

liitunud: 17.03.2013




sõnum 07.07.2017 12:47:55 vasta tsitaadiga

Päris korralik töö tehtud, nii pikka võrdlusnimekirja ei oodanudki. Tempid on ka isegi Noctuaga võrreldavad?icon_eek.gif 9cm ventikalt ei ootaks seda, eriti raske on uskuda, et 9cm vent vaikne ka veel on.
Evo 212 kasuks räägib, et on kitsas ning hea mälusid paigutada. x99 platvormil vist sellist probleemi ei tekigi, sest emaplaadid suht laiad?
30min juures peaks juba kast üles soojenema jah, samas suuremate radikate eelis võib tulla sealt 30min edasi esile, kui kast kuum ja väiksemad jahutused enam ei jõua ära jahutada...
Kuidas kõrva järgi näiteks corsair 110 ja Arctic 12 võrdleks valjuse osas?
Hea töö ja ülevaade!
Kommentaarid: 17 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 16
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
Levelxer
HV veteran
Levelxer

liitunud: 27.11.2011




sõnum 07.07.2017 12:53:58 vasta tsitaadiga

Freezer 33 tundub küll parem valik. Põhimõtteliselt selle poolest juba et 4 heat-pipe'.
Kommentaarid: 125 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 114
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
ThedEviL
HV Guru
ThedEviL

liitunud: 13.03.2003



Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 07.07.2017 13:24:32 vasta tsitaadiga

Levelxer kirjutas:
Freezer 33 tundub küll parem valik. Põhimõtteliselt selle poolest juba et 4 heat-pipe'.


2 täiesti erinevat väljundit neil.

Freezer 33 on 150 kõrge, mis igasse kasti ei mahu.
Freezer 12 mahub igasse klassikalisse torni ära.
Kommentaarid: 108 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 97
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
metavo
HV kasutaja

liitunud: 23.04.2004




sõnum 11.07.2017 10:39:57 vasta tsitaadiga

Sai samuti seda vahepeal kasutatud kuni lauaarvuti oli. Protsessoriks i5-4440. Ventikat ei kuulnud kordagi, sest radikas ise suutis juba kogu töö ära teha.
Kommentaarid: 31 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 29
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
Wiltz
HV Guru

liitunud: 28.01.2002



Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 19.08.2017 05:45:28 vasta tsitaadiga

samamoodi suudab iga suvaline ligilähedaste mõõtmetega kolakas ilma ventikata töö ära teha. tänapäeva prosed on üldse sellised, et ma ausalt öeldes ei taju mis pointi on veel mingeid jahutite võrdlusi teha...ostad kõige odavama käraka ja laod peale, kõik! kui +- paar detsipulli on oluline siis vahetad ehk ventikat ka...või siis jah, võtad selle lihtsalt ära nagu näiteks mina olen harrastanud juba viimased 5 aastat.

siinse võrdluse jutt ja pildid on ilusad aga ega need võrdlustabelid ei ütle tegelikult mitte midagi, seni kuni mürataseme võrdsustamist ei ole tehtud. või siis vähemalt erinevate jahutite mürataset ära mõõdetud ja kirja pandud.
ma ei saanud küll aru, mida see poolläbipaistev disain tähendab, omal see jahuti ühes masinas sees ja midagi seal läbi ei paista icon_biggrin.gif üldiselt täiesti basic kärakas, tavapärane arctic. odav, lihtne, aga töötab. ventikale võib anda paar plusspunkti küll kuna see on tõesti suhteliselt vaikne ja poolpassiiv idee mulle iseenesest väga meeldib, ei mõista miks seda pole teinud kõik tootjad juba viimased 10 aastat.

_________________
"There will be an entire generation of deaf audio enthusiasts who were brought up on CD players and Best Buy receivers, electronic music and so on. These people won't know good sound if it bites them in the ass, so in the end the industry wins."
Kommentaarid: 273 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 9 :: 3 :: 224
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
Kristocfc
HV veteran
Kristocfc

liitunud: 07.01.2009




sõnum 01.10.2017 21:54:48 vasta tsitaadiga

Linki originaal artiklile? Google translate möllab sajaga.
https://www.computerpoweruser.com/article/24347/review-arctic-freezer-12
Kommentaarid: 60 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 2 :: 51
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
angel
HV Guru
angel

liitunud: 06.12.2003




sõnum 08.10.2017 00:23:51 vasta tsitaadiga

Kui võimalik siis võiks ka mürataseme tabeli teha. Suht kindel, et korralikum noctua jahutus, hind kah vastav, teeb oma vaikusega enamik tower jahutitele pähe just vaikuse ja jahutus omaduste suhtes. Hetkel tunduks tabelis, et see Freezer vurr suudab mõne palju kõrgema hinnaklassi jahutiga konkureerida vabalt. Kuid kui uurida ülevaateid kus ka db välja toodud siis ei ole asi enam nii hea.

Wiltz- õige, võtame vendi üldse ära. Kelle üldse seda kuramuse jahutit vaja on. Lasin prose ilma coolerita käima ja täitsa töötas.... mõnda aega icon_lol.gif (E3400 vms oli). beer_yum.gif thumbs_up.gif Stock cooler on enam kui küll, poh need OCitud i7 95+ tempid soojas toas ja kõrvu hellitav vendi plärin.

_________________
|--{o,o}-----(\__/)-----------------|
|--|)__)-----(='.'=) ----O RLY ?---|
|---"-"- -----(")_(")-----------------|
Kommentaarid: 175 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 157
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Uudised »  Ülevaated, kasutajate hinnangud »  Ülevaade: ARCTIC FREEZER 12
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis



Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.