Avaleht
uus teema   vasta Hinnavaatlus »  Bitcoin ja muud krüptorahad »  POOL mining vs SOLO mining - Mining Poolide ülevaade / oma pooli loomine märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale. Teata moderaatorile
otsing:  
madmanmud
HV veteran

liitunud: 22.05.2005




sõnum 02.10.2017 16:59:56 POOL mining vs SOLO mining - Mining Poolide ülevaade / oma pooli loomine vasta tsitaadiga

Antud teema tegin seoses cryptokaevamise ROI aja jätkuva suurenemisega. Aina rohkem peab panema rõhku kaevanduse efektiivsusele ,et kasumi marginal mõistlikuks jääks
Kunagi sai peale kiiret googeldamist alustatud Ethereumi kaevandamisega ethermine.org poolis ja sinna ma ka pidama jäin.
Nüüd kui kaevamise tasuvus on vähenenud hakkas mõni asi seda pooli kasutades silma riivavama.

Siinkohal teen otsa lahti ja pakun kiire ülevaate ethermine.org pooli kohta ning küsin paar küsimust.

Uptime kohapealt ei oska kurta ja maas ta pole olnud. EU ots tundub hea ja port olemas EU maade kodanikele parema latentsuse tagamiseks.
Stale sharede arv on keskmiselt 2% mis on vast ok.
Natuke imelikuna tundub kuidagi suur erinevus Reported- ja Effective hashrate vahel (effective hashrate kõigub 80-90% ajast allpool raporteeritud hashrate piiri).
Väga veider on aga valid sharede madal arv mis on ca 10% allpool võrreldes Efektiivse hashratega ( sealjuures arvestan: invalid shares 0% + stale shares 2% + ethermine.org pool fee 1% + claymore miner fee 1% = total loss 4% )

+ uptime , ühenduse kvaliteet
- liigne valid sharede kadu - teadmata kohta kaob ca 5-6% hasratest ( võrreldes reported hashratega on "must auk" veel suurem ja kokku kaob sinna kuskil 6-10% )

Saaksin aru ,et loomulik kadu, unluck ja feed kokku oleks keskmiselt 5% võrreldes efektiivse hashratega aga 10% on liiga karm.

Kas antud andmete põhjal on kellelgi omast kogemusest lähtuvalt paremat pooli soovitada või on mõttekam mõelda tüütule solo miningule ?
Kolmas variant on tegelikult ka - source peaks olema saadaval ,et luua oma pool. Iseasi kas siin on nii palju sellise hashratega huvilisi ,et asi ära tasuks kokkuvõttes ?
Igastahes kaevandaljal kes oma hashrate juba gigahashides mõõdab oleks kindlasti aeg mõelda sellele... kui asi saaks hästi tööle, oleks võimalik selle projektiga isegi lisa teenida ehk tulevikus !
Siinkohal kipub teema liiga laiali valguma ja panen punkti ning jään kaasamõtlejaid ootama.

_________________
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
elukaz
HV Guru
elukaz

liitunud: 06.09.2004



Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 03.10.2017 08:54:51 vasta tsitaadiga

Ethermine-st, claymorega jääb raporteeritust puudu 2..8% sõltuvalt päevast, kui 10..20% puudu jääb siis pole viga enam sealpool juhet. Võta võrdluseks suvalised kaevurid, näiteks recent block finderid.
Erinevad poolid jätavad erineva mulje sellest kui suur võiks olla nendeni kohale jõudnud hashrate, aga päeva lõpuks loeb ikkagi see palju reaalselt teenid. Ja viga polegi ilmselt selles et kes rohkem varastab vaid kellel serverid stabiilselt jooksevad ja igasugu rünnakutele ja bugidele võimalikult vähe aega kaotavad. Nii vähe kui ma erinevaid kasutanud olen siis ethermine ja flypool on tundunud kõige kindlamad ja stabiilsed ja vastavalt parima väljamaksega.

Oma pooli tegemisel peab arvestama kõikvõimalike faktoritega ründekindlusest ja walleti hooldusest suppordini välja, kes teenib vähem kui arvab õige olevat siis sõltumata põhjusest võid just sina tule alla sattuda (sest poolid ju varastavad) ja kui seda teha tasuta (või ka tasu eest, väikses poolis ei teeni 1%-ga mitte midagi) siis varem või hiljem kui jälle mingile probleemile peab pühenduma siis tekib küsimus et mis krdi pärast ma seda teen?

Kui siiski plaan oma pool teha siis kindlasti mitte kasutada prop rewardingut, selle kätte surevad kõik väiksed poolid kui variance üle 100% läheb.
Ja seda ka et mis mündi peale üldse minna, etheriga enam pikka pidu ilmselt ei ole, plokiaeg on juba praegu üle poole minuti nii et päris palju hashi peab käes olema et mitte päevade viisi tühja kerida. Ja kui tasuvus langeb siis võivad kõik sõbrad plehku panna järgmise mündi juurde.

_________________
Ma ei saa sellest aru, järelikult on see vale.
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Hinnavaatlus »  Bitcoin ja muud krüptorahad »  POOL mining vs SOLO mining - Mining Poolide ülevaade / oma pooli loomine
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa ei või manuseid alla laadida selles foorumis



Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.