Avaleht
uus teema   vasta Ärifoorumid »  Ostuabi/hinnapäring »  Abi köögitehnika ostmisel märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
mine lehele 1, 2, 3 ... 42, 43, 44  järgmine
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale. Teata moderaatorile
otsing:  
martini5
HV vaatleja


liitunud: 18.01.2009




sõnum 21.07.2016 10:57:19 Abi köögitehnika ostmisel vasta tsitaadiga

Tere!
Kas keegi oskab aidata köögitehnika valikul? Millised tootjad on kvaliteetsed ja milliseid vältida. Hetkel ainult Boschi toodangut vaadanud ning on ka paar asja silma jäänud, kuid ei oska kuidagi nende headust hinnata. Kas keegi oskab äkki midagi kosta või soovitada, kust uurida/lugeda.
Huvi pakkuv tehnika muidu:
Pliit: http://www.bosch-home.ee/toodetele/pliidid-ahjud-ja-%C3%B5hupuhastid/pliidiplaadid/PIE651FC1E.html?source=search
Ahi: http://www.bosch-home.ee/toodetele/pliidid-ahjud-ja-%C3%B5hupuhastid/ahjud-ja-kombiahjud/HBG673CB1S.html?source=search
Külmik: http://www.bosch-home.ee/toodetele/k%C3%BClmikud-ja-s%C3%BCgavk%C3%BClmikud/k%C3%BClmikud/KIN86VS30.html?source=search
Nõudepesumasin: http://www.bosch-home.ee/toodetele/n%C3%B5udepesumasinad/laius-60-cm/SPV50E70EU.html?source=search

Mida üldse tuleks köögitehnika valikul silmas pidada?

Ette tänades,
Martin
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
Draqula
HV Guru

liitunud: 29.10.2004



Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 21.07.2016 11:23:10 vasta tsitaadiga

Ahju puhul on minu hinnangul oluline, et oleks pürolüütiline isepuhastus (lihtsustatult mustus kuumutatakse tuhaks, mida on kerge lapiga ära pühkida) - säästab aega ja närve ning võimaldab kõvema keemia kasutamist vältida. Su valitud ahjul see olemas.
Igasugused pöördõhud ja muud peenemad featuurid sõltuvad juba oma kokandushuvi tasemest.

Pliidi valikul vaatasin, et oleks võimalikult eri mõõduga "laienevad" kuumutusalad, annab paindlikkust. Lisaks valik, et kas tavaline või induktsioon. Viimane eeldab, et potid-pannid oleksid induktsioonpliidile sobivad.
Senisest kogemusest kiidan ka pliiti ümbritsevat metall-liistu - kui piim juhtub üle keema siis on koristamise ala mõnevõrra rohkem piiratud. Negatiivne on see, et liistu kõrval nagu igasugu rantide juures kipub kogunema mustust ehk puhastamine kriipsu ebamugavam võrreldes täiesti lameda liistudeta pliidiga.

Nõudepesumasina puhul, kui on avatud köök, tuleks vaadata mürataset. Punane valgustäpp põrandal (või muu optiline märguanne, kallimatel sees väike projektorilaadne vidin, mis kuvab põrandale järgijäänud pesuaja), mis näitab kas masin töötab veel või on juba lõpetanud on abiks.
Kui peres on lapsi tuleks kindlasti võtta laiema mõõduga masin (numbreid ei mäleta, aga mäletan, et oli 2 niiöelda standardlaiust (äkki 45 ja 60cm?) ning see kitsam masin mahutavuse tõttu pädeb minu hinnangul vaid 1-2 inimesega majapidamises).
Eriti vinged masinad oskavad ukse irvakile lükata, kui masin on pesu lõpetanud icon_smile.gif
Kommentaarid: 42 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 34
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
Vops
HV kasutaja

liitunud: 02.06.2003



Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 22.07.2016 09:31:38 vasta tsitaadiga

Kevadel olin sama valiku ees ning võtsin laadse Boschi tehnika. Kõik töötab hästi ja midagi halba öelda ei ole, nõudekas mul SPV69T40EU ning suhteliselt vaikne on, allesjäänud aja põrandale kuvamine on ka mõnus tegelikult.
Kommentaarid: 34 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 34
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
Anna tooli
 

liitunud: 16.03.2006



Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 22.07.2016 10:49:29 vasta tsitaadiga

Lisasin teema kullavaraks.
__________
Fiskarsi praepanne võib osta või saab sama raha eest parema?

_________________
Kommentaarid: 351 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 293
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
terminator
HV Guru
terminator

liitunud: 06.11.2001




sõnum 22.07.2016 19:58:59 vasta tsitaadiga

Bosch on hea thumbs_up.gif Ise valisin küll Siemensi + Miele espresso aga see on ka veidi kallim-oleneb muidugi ka mudeli tasemest.
_________________
2023 QULBIX Q140 12kW 16hj 280Nm el.ratas 6300€
Jura Ena Micro 299€
Jalas 9985 BOA-kiirkinnitus 120€
Kommentaarid: 494 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 19 :: 6 :: 373
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
martini5
HV vaatleja


liitunud: 18.01.2009




sõnum 22.07.2016 22:36:52 vasta tsitaadiga

Nõudeka, ahju ja külmiku valikul on erinevused selgesti eristatavad. Mille järgi pliidiplaate võrrelda, ainult energiamärgise (kui vaadelda ainult induktsioone)? Kõik muu mudru, mis lisainfos on ei ütle minusugusele võhikule suurt midagi.

Külmikutest äkki keegi oskab öelda, mis vahe mudelitel Bosch KIN86KS30 vs Bosch KIN86VS30. Esimese kohta leiab aint poolakeelset juttu, millest aru ei saa.

Tänud praegustele vastajatele, abi on juba olnud.

Martin
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
acer
HV veteran

liitunud: 21.06.2002




sõnum 03.02.2017 22:13:48 vasta tsitaadiga

Mina olin köögimööbli tellimisel sama valiku ees. Kõigepealt tuleb endale selgeks teha, et ühe ja sama firma alla võib koonduda päris palju brände. Hea näide on Electrolux Group, mille tehnikat turustatakse nii AEG, Electroluxi, Zanussi jm brändina. Bosch ja Siemens võiks olla teine näide.
Kui alguses ei vaadanud üldse Boschi kodumasinaid, sest arvasin, et hinnavahe üüratu, siis tegelikult nii pole. Küll aga oli vahe selles, kui palju oli leida kodumasinate kohta netis infot. Oma valiku tegemisel lähtusin palju kasutajajuhenditest. Lugesin neid läbi ja otsustasin. Boschi kodumasinate kohta oli netis piiratud informatsioon, eriti tekkis küsimusi külmkappide võrdlemisel. Valikus oli ka Miele vms kallimat tehnikat, aga selline hinnavahe ei olnud veenev. Kuigi Miele müügimees rääkis, et Miele ahi on ainuüksi sellepärast parem, et suudab temperatuuri muuta stabiilsemalt kui ükskõik missugune teise brändi ahi.
Lõpuks jäin Electrolux Groupi peale ja tegin valikud nagu:
1. pliit electrolux EHH6340FSK
2. ahi electrolux eob8757zoz
3. nõudepesumasin aeg F78702VI0P
4. külmkapp electrolux EN3886MFX
5. kubu falmec INCASSO.50M6SR
Miks just sellised valikud?
1. pliit peaks kindlasti olema tänasel päeval induktsioon ja 4 plaadiga, et oleks kuumi nõusid kuskile asetada. induktsioonpliidi puuduseks on see, et vaja oma alla rohkem õhuruumi - see on tähtis, kui ahi pannakse pliidiplaadi alla. sel juhul pole nii palju ruumi sokli kõrgusele ahjuplaatide sahtli tekitamiseks ja võib vajade erilahendust.
2. alguses räägiti igalpool pürolüüsist, siis tuttavad ütlesid, et neil on ka pürolüüs, kuna müüja soovitas, aga tegelikult kasutavad nad seda maksimaalselt aastas korra. ehk siis ei näe eriti sellel funktsioonil mõtet. üritasin ka seda jälgida, et näpujäljed ahjuuksele külge ei jääks. küll aga peaks olema nii kuuma õhu kui ka auru funktsioonid. kui mainida kasutusjuhendeid, siis selle ahju puhul avastasin, et funktsioonid ei vasta tegelikkusele. nii et ei saa ka ametlikku informatsiooni alati usaldada. eriti kurioosne on see, et võrdluses teiste ahjudega valisin just selle, kuna tal oli juhendis kirjas funktsioon "kuumutamine auruga", mis oleks justkui mikrouuni eest. samas on terve hunnik muid aurufunktsioone, mis ma usun, annavad tegelikult suht sama välja. electroluxi kasutajatugi pole selle kohta seniajani midagi öelda osanud. võib-olla piisab tarkvara uuendamisest ainult. okei, pole eriti suur probleem minu jaoks, kui tõega aus olla. omal kohal oli veel digitaalne juhtimine, mis tänapäeval suht standard, sest ümmargused retro nupud on koledad - kui just spetsjomm retro kööki ei ehita. tahtsin ka, et ahjuplaadid oleks siinidel sõitev, kuid nüüd reaalselt kasutades ei pea siinidel ahjuplaati enam oluliseks.
3. nõudepesumasin oli alguses sama sisuga electrolux bränd, kuid seda mudelit laos polnud, siis võtsin asemele AEG mudeli. oluline oli see, et oleks 3 korvi, mitte 2 korvi. müra jälgisin ka, kuid olgem ausad, nii vaikne ikka pole, kui oleks lootnud, samas ei häiri ka eriti, sest kõige suurem müra on ikka vee sisse võtmisel. ja samas oleks võinud neid db isegi rohkem olla, kordan, ei häiri üldse. lisafunktsioon on, mis teeb extra kuivaks nõud, kuid mina neil tavareziimiga vahet ei tee. boschil on zeolith kuivatus, millega pole kursis, kuid eeldan, et aeg lisafunktsioon teeb umbes sama.
4. sama sisuga külmkapp oli ka AEG mudel, mille uks tundus ilusam, aga poes võrreldes mõtlesin, et vahe nii suur välimuses pole ja võtan ikkagi electroluxi, kuna suti odavam. valiku kriteerimuks oli, et oleks väga suur, st 200cm kõrge, mis iseenesest välistas integreeritud külmkapi ostmise. küll aga valisin "custom flex" riiulite süsteemi, mis tagantjärele mõeldes tundub mõttetu - ei näe reaalselt vajadust riiuleid nii paindlikult ümber sättida kogu aeg. ausalt öeldes teeb see külmkapp kõikvõimalikke helisid, mis pidi olema nofrost külmikute teema. avatud köögis võib häirima hakata elutoas olemist. keegi rääkis, et oli tellinud ka electrolux külmiku, mis lärmas nagu segane. saatis siis tagasi ja toodi uus samasugune, mis lärmas veel hullemini. ostis siis hoopis teise brändi külmiku. kui uuesti oleks vaja kööki sisustada, siis prooviks ka parem mõnda muud brändi ja mitte electrolux groupist.
5. kubu oli alguses suvaline noname valitud, aga kui db hakkasin uurima, siis mõtlesin, et võtan mõne tuntuma brändi. lõpuks valisin falmeci, kuna falmec tegeleb just selle valdkonnaga. valisin võimalikult vaikse, kuid tegelikult oleks võinud veel vaiksema valida, st silence nrs mudeli. hinnavahe oli aga otsustamise hetkel liiga suur. õhupuhasti puhul oli piiranguks see, et peaks olema seinakappi integreeritud ja see pani omad piirid ette.

*tagantjärele tarkusena oleksin ilmselt mõne teise külmkapi valinud, ja ilmselt mõne teise firma brändi ning õhupuhastist kallima versiooni, et oleks veelgi vaiksem. kui väga vinguda, siis on praktilisema disainiga kubusid, st kubu katab suurema pinna otse pliidiplaadi kohal. aga viimane on juba köögimööbli disainis ka kinni..
Kommentaarid: 35 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 0 :: 33
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
von Wu
HV Guru
von Wu

liitunud: 11.10.2007




sõnum 04.02.2017 23:04:46 vasta tsitaadiga

Oleks vaja tavalist (mitte integreeritavat) induktsioonipliidi ja ahju kombot. Millist soovitate?
Kas induktsioon on juba nii efektiivne, et saab 220V-ga ka hästi hakkama või on ikkagi 380V vaja?
Kommentaarid: 864 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 0 :: 652
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
marcor1
HV veteran
marcor1

liitunud: 29.09.2003




sõnum 05.02.2017 17:20:50 vasta tsitaadiga

võibolla mõni spetsialist teab rääkida - AEG nõudepesumasin - küttekeha termokaitse on mittetagastuv. Kas mudelitel on see erinev - mõnel ka tagastuv?
Ehk TÕENÄOLISELT kui veesurve kukub (masina sisene takistus või veeautomaadi alumine piir+teised tarbijad)siis ongi pekkis. Asendusvidin ~50€ (uus küttekeha) + remondimees ~sama palju. Hakka või uskuma sisseprojekteeritud remondivälpa.
Pesumasin, mis soojendab ka vett - sellel pole häda midagi aga nõudekal on 2x garantiiajal seda vahetatud. Nõusid koos toiduga masinasse ei pane - vastpidi - tihti lastakse eelnevalt vee alt läbi; puhastusainet saab regulaarselt ... ei julgeks kellelegi AEG-d soovitada.

_________________
War. War never changes.
Malkavian: [to a stop sign] No, you stop!
Kommentaarid: 67 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 0 :: 61
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
puna
HV Guru


liitunud: 18.08.2003



Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 06.02.2017 06:10:12 vasta tsitaadiga

Miele üldiselt väga vastupidav ja kvaliteetne hind võib ka mitukorda kallim olla kui raha piisavalt siis soovitaks
Bosch-Siemens tuleb enamus asju samast tehasest samade juppidega ja isegi laohind oli veel mingiaeg tagasi sendipealt sama poes üldiselt Bosch kallim
Aeg sõltuvalt mudelitest samamoodi väga hea ja kvaliteetne kuid on erandeid mudelite arvelt
Samsung ja LG on väga häid külmkappe ja kui võimalust siis isiklikult ei soovita integreeritavaid kaotab kõvasti siseruumis ja funktsioonides
Kommentaarid: 360 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 1 :: 312
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
Draax
HV veteran
Draax

liitunud: 21.03.2005




sõnum 06.02.2017 06:48:57 vasta tsitaadiga

Minu meelest teemaalgataja välja pakutud valikud täitsa normaalsed. Kui sa ostad sellise koguse korraga, siis kindlasti räägi hind läbi, ka poes. Võimalik on saada selle summa pealt juba väikest alet.

Teiseks tarnetingimused - Euronicsil oli 55€ eest mingi selline teenus, et toovad koju, paigaldavad ära ja viivad vana minema. Tellisin korraga pesumasina ja uue nõudepesumasina - toodi koju kohale (trepist), pandi paika, kõik ühendati ära ja katkine nõudekas viidi ära. Ise ei pidanud isegi pakendite pärast muretsema, väga kiidan thumbs_up.gif
Kommentaarid: 28 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 28
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
marcor1
HV veteran
marcor1

liitunud: 29.09.2003




sõnum 06.02.2017 09:24:35 vasta tsitaadiga

Draax kirjutas:
Minu meelest teemaalgataja välja pakutud valikud täitsa normaalsed. ...


Mu meelest käib teemast-teemasse, et kitsast nõudepesumasinat 45cm ei tasu osta.
4 inimest lauas - korralik pann, keedupott, 4 taldrikut, tassid, mõned kausid, magustoidutaldrikud ja ilmselt tekib juba mahutavus probleem?

_________________
War. War never changes.
Malkavian: [to a stop sign] No, you stop!
Kommentaarid: 67 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 0 :: 61
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
Draax
HV veteran
Draax

liitunud: 21.03.2005




sõnum 06.02.2017 09:34:46 vasta tsitaadiga

marcor1, kitsast ei tasu osta, olen nõus, aga köögid on erinevad ja tihti laiem lihtsalt ei mahu.
Kommentaarid: 28 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 28
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
Draqula
HV Guru

liitunud: 29.10.2004



Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 06.02.2017 10:38:02 vasta tsitaadiga

Minu 2 senti tehnika osas:
Pliit - kuna aastate eest polnud induktsiooniteemaga kursis siis seda ei võtnud. Tagantjärgi mõtlen, et võiks ju olla, kasvõi sellepärast, et lapsed kätt ära ei kõrvetaks. Õnneks ei ole seni kippunud näppima. Rahul olen sellega, et plaadi ümber on metallist madal serv - kui piim üle keeb siis puhastan vaid pliidipinda mitte ka ümberkaudset tööpinda. Puhastada on ebamugavam - nagu ikka rantidega.

Külmik - Pole vist kunagi liiga suur (hetkel 2m kõrge), kui lapsed majas. Ventileeriv (vist öeldakse nii) variant tähendab, et häält teeb ja regulaarselt tuleks söefiltrit vahetada, kuid reaalselt vist ühe korra olen vahetanud. Sügavkülma sulatamisega pole ka pidanud tegelema.

Nõudepesumasin - 45cm on kahekesi elades paras (eelmises korteris oli valida kas 60cm lai pesumasin ja 45 lai nõudekas või vastupidi - sai valitud laiem pesumasin ja kitsam nõudekas). Avatud köögi puhul tõesti vaiksus on oluline.

Ahi - pürolüüsi vajalikkus sõltub kasutajast. Kui reaalselt küpsetada ja toimetada siis pritsmeid tekib ja puhastusvajadus on. Tavapärase keemiaga jebimine - kui korra oled proovinud keskmiselt määrdunud ahju puhastada kinnikõrvetatud rasvast - rohkem ei taha. Mul see kogemus eelmises korteris oli ning piisas. Pürolüüs on ikka väga mugav - sodi põleb tuhaks mille harja/lapiga kokku pühid lihtsalt. Juba keemia kanguse pärast ei taha lastega kodus tavapärasel viisil puhastada.

Kubu - põhiline mida vaadata on vast tõesti vaiksus ja restide puhastuse lihtsus. Hetkel on selline keskmiselt lärmakas kubu ja tihti ei taha seda kasutada puhtalt sellepärast, et lärmab.
Kommentaarid: 42 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 34
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
Go Kane!
HV Guru
Go Kane!

liitunud: 07.11.2006




sõnum 24.03.2017 16:48:00 vasta tsitaadiga

Sooviks soovitusi kas integreeritav espressomasin õigustab end või mitte? Kas tühjendamine käib endiselt manuaalselt või toimub vee peale jooks ja puru/loputusvee äravool automaatselt?
_________________
wuerth.ee. Vajad midagi, küsi julgelt 😉
Kommentaarid: 1839 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 1343
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
tont23
HV veteran
tont23

liitunud: 13.06.2006



Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 25.03.2017 20:55:53 vasta tsitaadiga

ei leidnud siit foorumist enam seda pesumasina teemat...kuna uue masina ost plaanis lähiajal siis oleks vaja soovitusi mida osta ja mida mitte mingil juhul

midagi on silma jäänud kah:
https://www.euronics.ee/t/75881/kodumasinad/pesumasin-lg-1200-p-min/fh2b8nda7-abwqw

https://www.euronics.ee/t/75841/kodumasinad/pesumasin-lg-1200-p-min/fh296ndwa3

https://www.euronics.ee/t/64227/kodumasinad/pesumasin-siemens-1400-p-m/wm14b262dn ----selle sügavus on veitsa palju icon_rolleyes.gif

vanasti oli siemens suht tegija,nüüd ei teagi
Kommentaarid: 125 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 109
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
indrpo
HV Guru

liitunud: 14.11.2004




sõnum 26.03.2017 10:47:40 vasta tsitaadiga

tont23, LG DirectDrive on päris hea lahendus, mootor otse trumli küljes. Loksutab pesu kiiremini ja masin on suhteliselt vaikne. Emale sai ostetud suht sarnane mudel nagu sinu teisel lingil, väga rahul. Osteti uus sellepärast, et eelmine pealtlaetav Electrolux mille garantii just lõppes, suutis oma trumli töötamise ajal avada ja kõik sisemuses kortsu keerata.

Üldiselt on köögitehnika vahetamine vanemate majas plaanis ja sõelale esimese postitaja Bosch lahendus jäänud. Ei teagi miks, ilmselt sellepärast, et Saksas tuttavate juures käies jäi silma, et kõik on Bosch ja toimib.
Enda elamises 8 aastat Zanussi pliit ja nõudekas väga hästi toiminud, tagasi mõeldes oli mõistlik valik, võtta selle brändi kõige soodsam kuid viisakam komplekt. Pakuti siis nii Electroluxi kui AEG seadmeid mis samalt liinilt aga poole kallimad.
Nõudepesumasina laiuse peale mõeldes siis 3 pereliiget saavad selle kitsama 45cm masinaga väga hästi hakkama. Ei viitsiks mitu päeva nõusid koguda, et suurt masinat täita.
Kommentaarid: 253 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 0 :: 223
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
marcor1
HV veteran
marcor1

liitunud: 29.09.2003




sõnum 26.03.2017 11:21:15 vasta tsitaadiga

indrekp kirjutas:
...
Üldiselt on köögitehnika vahetamine vanemate majas plaanis ja sõelale esimese postitaja Bosch lahendus jäänud. Ei teagi miks, ilmselt sellepärast, et Saksas tuttavate juures käies jäi silma, et kõik on Bosch ja toimib.
.


Kui pesumasinat vaadatud siis jäi silma, et Boschil ja Boschil on vahe. HV abil on näha, et hinnad 281 ... 1100€. Endalgi sai mingi odav, "made in peipsi taga" Bosch ostetud. Ehk siis ainult kaubamärgi järgi, tänapäeval väga ei saa otsustada - enamasti hind määrab.
Nõudekas - lai - kui mikrolainetoitudega ei piirdu siis neljaliikmeline pere - masin töötab üle päeva. Pott ja pann ja ongi 1 korrus täis. Teise tassid-taldrikud.

_________________
War. War never changes.
Malkavian: [to a stop sign] No, you stop!
Kommentaarid: 67 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 0 :: 61
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
630
HV kasutaja

liitunud: 21.01.2004




sõnum 26.03.2017 12:24:49 vasta tsitaadiga

von Wu kirjutas:
Oleks vaja tavalist (mitte integreeritavat) induktsioonipliidi ja ahju kombot. Millist soovitate?
Kas induktsioon on juba nii efektiivne, et saab 220V-ga ka hästi hakkama või on ikkagi 380V vaja?


Sa oled millestki valesti aru saanud. Efektiivsusega pole siin midagi pistmist. Küsimus on selles, et ahi+pliit on suure koormusega. Kuna suure voolu jaoks on vaja suurema ristlõikega juhti, samas aga juhtmete isolatsioon on niikuinii pingeklassile 1000V, siis on mõistlik voolude vähendamiseks või normaalse ristlõikega kaabli kasutamiseks kasutada faaside vahelist ühendust.

Pinge on ka meil muidu juba 230V-400V vastavalt siis 0-f ja f-f.
Kommentaarid: 12 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 10
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
Draax
HV veteran
Draax

liitunud: 21.03.2005




sõnum 26.03.2017 18:23:20 vasta tsitaadiga

Pesumasin on selline seade, mille ostul on lihtne üle maksta võimaluste või funktsioonide eest mida päriselt ei kasutata.

Esimene kriteerium - tsentrifuugimise kiirus. Kas 1200 või 1400 pööret minutis (viidatud linkide masinaid võrreldes) - on seal vahet? Kolleeg kes on rõivatehnoloogi haridusega räägib, et üle 800 pole nagunii kasulik lasta, lõhub riideid selle võrra vähem. Kui sa just voodipesu või rätikuid ei kuivata, siis üle 1000 ei laseks.
Teine kriteerium - pesukogus. 6 kg ühte masinasse visata on hea, aga kui pesed heledaid/värvilisi/punaseid riideid eraldi, siis kord nädalaski annab 3x 6kg täis saada.
Kolmas kriteerium - funktsioonide rohkus. Ma olen ise hea õpikunäide - kodus on 700€ Electroluxi masin, kus ma olen kasutanud 2 aasta jooksul kahte režiimi - õrn pesu sünteetiliste riiete jaoks või tavapesu voodipesu/rätikute jaoks. Kõik.
Kommentaarid: 28 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 28
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
tont23
HV veteran
tont23

liitunud: 13.06.2006



Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 26.03.2017 18:37:16 vasta tsitaadiga

mul on need kriteeriumid vähe teistsugused icon_biggrin.gif

1000-1200 kiirusest piisab täiesti, 6kg mahutavus võiks olla ,kuna hetkel on 3,5kg ja sellega on ikka paras häda 4liikmelisel perel

kolmas ja põhiline asi on mõõtmed-masina sügavus 40-45cm oleks ideaalne,see panebki suurematele masinatel piduri

hinnapiiriks on max 350euri
Kommentaarid: 125 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 109
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
Draqula
HV Guru

liitunud: 29.10.2004



Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 27.03.2017 08:26:59 vasta tsitaadiga

Go Kane! kirjutas:
Sooviks soovitusi kas integreeritav espressomasin õigustab end või mitte? Kas tühjendamine käib endiselt manuaalselt või toimub vee peale jooks ja puru/loputusvee äravool automaatselt?


Integreeritava masinaga mul kogemusi pole. On tavaline JURA, umbes 10a tagasi soetatud.
Kuna see on masin, mis võib mõne aja tagant vajada hooldusse viimist siis mina isiklikult hoiaks espressomasina eraldiseisvana.
Kui mingil hetkel tahad masina välja vahetada või hoopis elukohta vahetada siis ka see on lihtsam eraldiseisva masinaga (mul oli see ainuke köögimasin, mille uude elukohta kaasa võtsin).

Võimalik, et kui oleks kogemus integreeritud masinaga räägiksin teist juttu...
Kommentaarid: 42 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 34
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
netcat
Kreisi kasutaja
netcat

liitunud: 13.01.2010



Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 27.03.2017 12:13:44 vasta tsitaadiga

Draax kirjutas:
Pesumasin on selline seade, mille ostul on lihtne üle maksta võimaluste või funktsioonide eest mida päriselt ei kasutata.

Esimene kriteerium - tsentrifuugimise kiirus. Kas 1200 või 1400 pööret minutis (viidatud linkide masinaid võrreldes) - on seal vahet? Kolleeg kes on rõivatehnoloogi haridusega räägib, et üle 800 pole nagunii kasulik lasta, lõhub riideid selle võrra vähem. Kui sa just voodipesu või rätikuid ei kuivata, siis üle 1000 ei laseks.
Teine kriteerium - pesukogus. 6 kg ühte masinasse visata on hea, aga kui pesed heledaid/värvilisi/punaseid riideid eraldi, siis kord nädalaski annab 3x 6kg täis saada.
Kolmas kriteerium - funktsioonide rohkus. Ma olen ise hea õpikunäide - kodus on 700€ Electroluxi masin, kus ma olen kasutanud 2 aasta jooksul kahte režiimi - õrn pesu sünteetiliste riiete jaoks või tavapesu voodipesu/rätikute jaoks. Kõik.


1) Kui pead pesu kuivatama ruumis, kus pole ülearust niiskust tarvis, siis on küll vahet. Õrnu riideid nagu kootud kampsunid, siidisärgid või elastaani sisaldavad teksad ei tasu jah kõrgetel pööretel lasta. Aga kõik inimeste rõivaid ei ole ju õrnakesed ometi. Ja mahuliselt kõige suurem osa tihedalt pestavast pesust ongi ju selline mis kannatab tsentrifuugida - vannilinad, voodipesu, köögitekstiilid, laste riided, spordiriided, aluspüksid-särgid, sokid, tavalised t-särgid jne. On suur vahe kas need ripuvad sul seal märjalt mõned tunnid või üle 24 tunni, enne kui ära kuivavad...

2) Masinat ei või nagunii viimase lubatud piirini täis panna. 1/3 peaks vabaks jääma soovituslikult. Pealegi kas see kaalupiirang pole mitte märja pesu kohta? Alla 6 kg lubavas masinas ei saa näiteks pesta tekki või suurt madratsikatet. Kui sul on ruumi suurema mahutavusega masina jaoks, siis soovitan võtta suurema, kui sa ei taha kõiki suuremaid esemeid pesumajja lohistada. Esiteks ei ole vaja moodsate masinate puhul oodata, et see saaks täis, sest nad oskavad vähema pesuhulga puhul vähem vett võtta - kas ise või määratud režiimiga. Ja teiseks on tänapäeval müügil värvipüüdmise lapid, tänu millele ma olen rõõmsasti juba aastaid kõik punased, mustad ja valged asjad läbisegi pesta saanud ja sellega ilmatu hulga pesukordi kokku hoidnud.

3) Funktsioonidega on aga nii, et enamik neist seisneb ju enam-vähem kahes faktoris - temperatuur ja pesuaeg. Kui sa neid saad käsitsi reguleerida, pluss loputuse tõhusus ja tsentrifuugi tsüklid, siis pole võib-olla vaja palju erilisi programme. Minul on küll vaja olnud nii kiirpesu kui külmpesu, villapesu ja õrnade asjade pesu ja mitteõrnade sünteetiliste asjade pesu ja 60-kraadist puuvillapesu ja 90-kraadist "läbikeetmist" ja praegu vesistan suud uute masinate aurutamisrežiimi järele.

Odavaid masinaid ostes soovitan tutvuda enne isiklikult trumli sisepinnaga. Viimati odavama otsa Boschi ostes ma tegin selle vea, et ei katsunud trumlit seest. Tundub olevat sutsu karmi viimistlusega. Nüüd peangi kõiki õrnemaid ja kallimaid riideid pesema pesukotis.
Kommentaarid: 6 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 6
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
acer
HV veteran

liitunud: 21.06.2002




sõnum 01.04.2017 18:22:56 vasta tsitaadiga

Olin kogu aeg veendumusel, et mida kallim tehnika, seda parem. Boschi kohta ütles Euronicsi müüja, et odavaid tehakse kuskil Hiinas ja Venemaal, kallimaid Saksamaal.
Sama loogikat rakendasin ka Elextroluxi nofrost külmkapi peal. Maksin külmkapi eest ca 750 eur, aga rämps mis rämps see külmkapp. Tuli tehnik ja viis pärast ostu paar kuud juba remonti. Aga üks on nüüd selge - rohkem ma Elextroluxi ei osta - maksku ta palju tahes.
Kommentaarid: 35 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 0 :: 33
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
terminator
HV Guru
terminator

liitunud: 06.11.2001




sõnum 01.04.2017 21:09:16 vasta tsitaadiga

Boschist peaks Siemens ja AEG üle olema. Ning neist omakorda Miele ning tippude tipp Gaggenau.
_________________
2023 QULBIX Q140 12kW 16hj 280Nm el.ratas 6300€
Jura Ena Micro 299€
Jalas 9985 BOA-kiirkinnitus 120€
Kommentaarid: 494 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 19 :: 6 :: 373
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Ärifoorumid »  Ostuabi/hinnapäring »  Abi köögitehnika ostmisel mine lehele 1, 2, 3 ... 42, 43, 44  järgmine
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis



Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.