Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
sõnum |
|
Smati
HV kasutaja
liitunud: 12.12.2006
|
08.01.2016 13:56:27
|
|
|
Ma niisama ajan jama Noorest peast juures oldud, kui sai koduõlut tehtud Aga mõttekäik on pmst õige, keskas tegime suhkrust ja pärimst praskat, millest destilleerisime etanooli. Hariduslikel eesmärkidel.
|
|
Kommentaarid: 7 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
|
:: |
0 :: |
0 :: |
7 |
|
tagasi üles |
|
|
lauri
HV veteran
liitunud: 05.11.2001
|
08.01.2016 14:09:31
|
|
|
noh, kes tahab pruulida?
Spoiler
Tule meile pruulmeistri abiliseks!
Pruulimisega on nii läinud, et teaduse areng ja Pasteuri avastused on sellest suure osa musta maagiat välja võtnud. Õlle käimaminekuks laudast kohale tassitud emist vastupäeva ümber käimatünni vedada pole vaja. Küll on aga palju pruulimist, villimist, pesemist, koristamist.
Hea oleks kui käsitööõlu ja pruulimine Sulle suurt huvi pakuks ja Sa oskaksid amarillol ja armadillol vahet teha.
Tööle saab asuda kohe.
Kui see võimalus tundub huvitav, siis saada oma CV või anna endast mingil muul moel märku Gristelile - gristel@lehepruulikoda.ee või tel 52 89 074
_________________ Powered by MacBook Pro.
The sh*t has hit the fan. |
|
Kommentaarid: 89 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
|
:: |
0 :: |
0 :: |
79 |
|
tagasi üles |
|
|
batman
HV veteran
liitunud: 14.12.2004
|
08.01.2016 14:49:27
|
|
|
Tahaks küll, aga kardan, et ma ei suudaks seal tööd teha. Liiga nõrk iseloom.
|
|
Kommentaarid: 189 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
|
:: |
0 :: |
0 :: |
149 |
|
tagasi üles |
|
|
Le Inc
HV Guru
liitunud: 06.09.2002
|
09.01.2016 10:53:12
|
|
|
batman kirjutas: |
Tahaks küll, aga kardan, et ma ei suudaks seal tööd teha. Liiga nõrk iseloom. |
Pole hullu, nii palju kui ma olen neid "käsitöö" õllesid joonud (ca kümne erinevat) siis jämedalt 70% on neist halvad või väga halvad, 20% olen pidanud pudeli sisu peale esimest suutäit kanalkasse valama ja 10% on olnud vägagi nauditavad. Kes pole proovinud siis Pöide rukkiõlu väga viis kaup.
|
|
Kommentaarid: 56 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
|
:: |
0 :: |
0 :: |
54 |
|
tagasi üles |
|
|
batman
HV veteran
liitunud: 14.12.2004
|
09.01.2016 11:02:13
|
|
|
Kõik õige, aga see 10%, või isegi 5% on nii kuradima hea, et on seda väärt. Mu kohalik lemmik on Õllenaudi Wahtula, aga ei raatsi eriti osta (0.33 pudel pea 5€), aga vahel maiustan.
|
|
Kommentaarid: 189 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
|
:: |
0 :: |
0 :: |
149 |
|
tagasi üles |
|
|
Smati
HV kasutaja
liitunud: 12.12.2006
|
09.01.2016 18:49:15
|
|
|
Kõige lihtsam on pudelit uurida, et mis humalad sees on ja mis tüüpi õlu on. Kui ikka IPA ei meeldi, ei tasu topeltIPAt osta.
|
|
Kommentaarid: 7 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
|
:: |
0 :: |
0 :: |
7 |
|
tagasi üles |
|
|
batman
HV veteran
liitunud: 14.12.2004
|
28.02.2017 19:19:14
|
|
|
Kas siinsed pruulmeistrid on odralinnased nurkja visanud? Üle aasta vaikus teemas
|
|
Kommentaarid: 189 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
|
:: |
0 :: |
0 :: |
149 |
|
tagasi üles |
|
|
Invention
Kreisi kasutaja
liitunud: 06.02.2005
|
28.02.2017 20:57:22
|
|
|
batman kirjutas: |
Kas siinsed pruulmeistrid on odralinnased nurkja visanud? Üle aasta vaikus teemas |
Just pühapäeval ütlesin naisele, et peaks panema käima midagi. Praegu hea jahe temperatuur, eraldi külmikut pole.
_________________ Soovite oma üritusele/pulma kvaliteetset (tantsu)muusikat? Võtke julgelt ühendust!
https://www.facebook.com/danceophones/
www.danceophones.eu |
|
Kommentaarid: 20 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
|
:: |
0 :: |
0 :: |
19 |
|
tagasi üles |
|
|
batman
HV veteran
liitunud: 14.12.2004
|
01.03.2017 02:21:21
|
|
|
"Ütlemist" ei joo nädala pärast
Teemasse: kui lihtsamalt teha, siis "parim enne" ületanud, ehedast rukkist Rännumees, on kergelt juba kõvema kooriku peale võtnud. Pisemateks tükkideks ja 15-20 minti praeahju (mul gaasiga, eks elektri-, või puupliidiga pikem aeg), ning likku. See kuumutamine tuleb ära teha, muidu laguneb leib kohe ära ja vedelik on kole, "tuukreid" täis ja hägune.
Homme kurnan ära ja uus laar käima. Pisike tähelepanek - kord otsin "asjalikuna" õlle jaoks peenleiba. Sama protsess andis tahtmatult/ootamatult tulemuseks küllaltki mõnusa "nisuka".
Kõik, kes kahtlevad, võivad ise järgi proovida, liitri hind tuleb üsna olematu
Kes üldse ei taha riskida ja aretada, võtavad paari juudirubla eest Prismast spetsiaalse õlleleiva:
Spoiler
|
|
Kommentaarid: 189 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
|
:: |
0 :: |
0 :: |
149 |
|
tagasi üles |
|
|
Smati
HV kasutaja
liitunud: 12.12.2006
|
03.03.2017 13:42:36
|
|
|
Linnased ju olematu hinnaga, päris pärm ei maksa ka midagi. Siis võib juba törtsu humalat ka sisse pista.
|
|
Kommentaarid: 7 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
|
:: |
0 :: |
0 :: |
7 |
|
tagasi üles |
|
|
tont23
HV veteran
liitunud: 13.06.2006
|
31.07.2018 23:23:30
|
|
|
upitaks teemat ..on kellelgi juba selle aasta esimene vein valmis või siis vähemalt tiksumas?
endal rabarberivein valmis,mis küll kahjuks suht piixu läks ja mustsõstra vein tiksub teist nädalat
siin juuni lõpus-juuli alguses oli bauhof erinevatest veini pärmidest-kopmlektidest suht tühjaks ostetud
|
|
Kommentaarid: 125 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
|
:: |
0 :: |
1 :: |
109 |
|
tagasi üles |
|
|
Winterwind
HV Guru
liitunud: 19.05.2002
|
01.08.2018 13:19:43
|
|
|
Mul kaks aastat õunavein "tiksumas", peaks millalgi pudelitesse ära valama ja vaatama mis sest üldse saanud on.
|
|
Kommentaarid: 1007 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
|
:: |
3 :: |
1 :: |
727 |
|
tagasi üles |
|
|
Betamax
HV Guru
liitunud: 29.05.2003
|
01.08.2018 13:20:36
|
|
|
Nagunii ära joodud juba.
|
|
Kommentaarid: 686 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
|
:: |
1 :: |
1 :: |
532 |
|
tagasi üles |
|
|
namstoop
HV Guru
liitunud: 05.11.2001
|
01.08.2018 13:22:36
|
|
|
Panin eile õhtul 2x25 l anumat tiksuma. Ühes tikrivein (tikker + rabarber + natuke õuna), teisest sõstravein (must + punane). Hommikul juba mulksusid mõlemad kenasti. Kui viitsin, siis täna õhtul läheb veel üks puhas õunavein ka käima.
Winterwind, misasja sa seal kaks aastat tiksutanud oled?
_________________ verba volant, scripta manent
Hoiatus! Olen sinu postituses olevate lolluste ja nõmeduste vastu allergiline. Lolluste ilmnemisel võib kaasneda raskekujuline sarkastiline reaktsioon. |
|
Kommentaarid: 72 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
|
:: |
3 :: |
1 :: |
63 |
|
tagasi üles |
|
|
Betamax
HV Guru
liitunud: 29.05.2003
|
01.08.2018 13:27:22
|
|
|
Üritab vist mingit kodukootud Molotovi kokteili villida.
Kas selle Nordic-brändinguga kaljategemise värgist saab hea joogi või tasuks poest (või mujalt) miskit muud hankida?
|
|
Kommentaarid: 686 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
|
:: |
1 :: |
1 :: |
532 |
|
tagasi üles |
|
|
renx09
HV Guru
liitunud: 28.09.2004
|
01.08.2018 13:27:32
|
|
|
Winterwind kirjutas: |
Mul kaks aastat õunavein "tiksumas", peaks millalgi pudelitesse ära valama ja vaatama mis sest üldse saanud on. |
äädikas
|
|
Kommentaarid: 299 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
|
:: |
1 :: |
1 :: |
240 |
|
tagasi üles |
|
|
Winterwind
HV Guru
liitunud: 19.05.2002
|
01.08.2018 13:29:43
|
|
|
Ei lähe äädikaks kui vesi ilusasti peal on. Ma ei kasuta pärmi vaid kõik naturaalne. Olen enne ka teinud ja kõik ainult kiitnud
|
|
Kommentaarid: 1007 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
|
:: |
3 :: |
1 :: |
727 |
|
tagasi üles |
|
|
namstoop
HV Guru
liitunud: 05.11.2001
|
01.08.2018 13:56:34
|
|
|
Winterwind kirjutas: |
Ei lähe äädikaks kui vesi ilusasti peal on. Ma ei kasuta pärmi vaid kõik naturaalne. Olen enne ka teinud ja kõik ainult kiitnud |
Vesi ei puhu vist pilli ju. Äädikaks läheb siis, kui "vale" bakter asja üle võtab.
_________________ verba volant, scripta manent
Hoiatus! Olen sinu postituses olevate lolluste ja nõmeduste vastu allergiline. Lolluste ilmnemisel võib kaasneda raskekujuline sarkastiline reaktsioon. |
|
Kommentaarid: 72 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
|
:: |
3 :: |
1 :: |
63 |
|
tagasi üles |
|
|
tont23
HV veteran
liitunud: 13.06.2006
|
02.08.2018 16:54:36
|
|
|
ise olen siiani need mõned aastad teinud kindluse mõttes poest ostetud veinipärmiga...läheb kiiremini käima ja on ''töökindlam''
|
|
Kommentaarid: 125 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
|
:: |
0 :: |
1 :: |
109 |
|
tagasi üles |
|
|
riaak
HV Guru
liitunud: 22.09.2002
|
14.08.2018 17:05:51
|
|
|
Betamax kirjutas: |
Üritab vist mingit kodukootud Molotovi kokteili villida.
Kas selle Nordic-brändinguga kaljategemise värgist saab hea joogi või tasuks poest (või mujalt) miskit muud hankida? |
Enam vähem tuleb. Müügil veel üks pisike klaasist purk kontsentraadiga, see ka norm.
E:Paluti üks tekst siia edastada:
raitl kirjutas: |
Heip, kuna endal hetkel VM postitusõigust ei ole lunastatud, siis ehk viitsiksid pruuliteemasse minu eest üles visata?
tsitaat: |
Avastasin enda jaoks selle aasta kevadel kalja retsepti, mille tulemus on päris lähedalt võrreldav selle vana nõukaaegse kollases tsisternis müüdava Kvassiga.
Peamine asi, mida eelnevatel aastatel valesti tegin, oli see et hapendamise asemel kokkuvõttes ikkagi rohkem kääritasin. Seega oli tavaliselt tulemuseks magusapoolne õlu, mis väga tihti päris korralikuks vikatiks käis. Kuid õllesõber ma absoluutselt ei ole, seega rändas sellisesse etappi jõudnud kraam kraanikausist alla.
2x 390g Eesti Pagari Linnaseleiba (http://eestipagar.ee/ep17/wp-content/uploads/2017/03/linnaseleib-390g_la...)
7.5l vett
suhkrut
rosinaid (otsi pesemata rosinaid, need on sellise hallika kihiga, mitte säravpuhtad)
piparmünti
Esimese asjana lasen leivaviilud ahjust 160C juurest läbi. Hoian senikaua kuni konkreetsed kõvad kuivikud saan. Pigem kohati juba õrnalt kõrbemise kahtlusega. Seejärel purustan leiva tükkideks, lisan 7 kuhjaga spl suhkrut ja valan peale 7.5L kuuma vett. Ühest osast veest teen eelnevalt tugeva piparmünditee (kuna oma enda piparmünti mul korjatud ei ole, siis kasutan poest ostetud piparmünditeed, mis ei sisalda peale piparmündi midagi). Piparmünditee valan samuti leivale seltsiks.
Nüüd katan kausi pealt rätikuga ja jätan üleöö seisma. Selleks ajaks on kemüüse piisavalt jahtunud, et saan lisada kerge peotäie rosinaid, et nendel elutsevad pärmiseened hakkaksid arenema. Nüüd katan uuesti rätikuga ja ootan üleöö või kuni 24h (kui esimest laari teed, siis vaja kauem oodata) et elu käima läheks. Seda, et elu käib näen vee pinnale, leivatükkide vahele tekkiva valge kirme järgi.
Edasi korjan vahukulbiga leivatükid kalja seest välja (350ml purgitäie leivatükke panen kõrvale järgmise laari juuretiseks), maitsen magusust (praeguseks hetkeks peaks tulem suhteliselt hapu olema) ja lisan 5 - 7spl suhkrut uuesti juurde. Segan senikaua kuni suhkur on täielikult lahustunud ja villin kalja pudelitesse. Villimiseks kasutan tavalist sõela ja voolikuga sifoonimist. Sõela hoian kalja sees selliselt, et võimalikud leivatükikesed sõela sisse ei pääseks ja voolikuga sifoonin sõela "kausist" puhta kraami välja. Iga pudeli põhja läheb sutsakas rosinaid (5-10tk). Edasi rändavad pudelid sooja kohta, eelistatult otse päikese kätte, kus piimhappebakterid ja (rosinatelt pärit) pärmiseened neisse süsihappegaasi sisse toodavad. Plastik pudeli puhul ootan kuni pudel on korralikult kõva, klaaspudeli puhul katsun kõrval olevat plastikpudelit. Tavaliselt istuvad nad mul sedasi soojas nii 24h.
Seejärel korjan pudelid kokku ja viin keldrisse lõplikku lihvi saama. Külmkappi pistes jääb protsess kiirelt seisma ja tulemus on küll maitsev kuid vähese mulliga. Keldrist saab paari päeva pärast mõnusalt tugeva vahuga ja ilma mingisuguse õlle maitseta kogu perele sobilikku karastavat ja vitamiinirikast jooki nautida. |
|
_________________ ¯\_(ツ)_/¯ |
|
Kommentaarid: 118 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
|
:: |
0 :: |
1 :: |
104 |
|
tagasi üles |
|
|
kussu
HV veteran
liitunud: 18.12.2002
|
|
Kommentaarid: 69 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
|
:: |
0 :: |
0 :: |
68 |
|
tagasi üles |
|
|
Winterwind
HV Guru
liitunud: 19.05.2002
|
15.08.2018 15:52:59
|
|
|
Vähemalt nüüd teame kelle jalas teie majas püksid on
|
|
Kommentaarid: 1007 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
|
:: |
3 :: |
1 :: |
727 |
|
tagasi üles |
|
|
Magic
HV Guru
liitunud: 28.12.2001
|
16.08.2018 11:26:14
|
|
|
Mis omahind tuleb?
|
|
Kommentaarid: 234 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
|
:: |
0 :: |
0 :: |
200 |
|
tagasi üles |
|
|
kussu
HV veteran
liitunud: 18.12.2002
|
16.08.2018 16:52:44
|
|
|
Magic kirjutas: |
Mis omahind tuleb? |
Pruulimeistrite juures läks vist mingi 30€, 1,5kg läks veel tavalist odavsuhkrut juurde. Ehk kokku ming 32€. Sinna sisse ei ole arvestatud veekulu ega vee keetmisele kulunud elektrit
|
|
Kommentaarid: 69 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
|
:: |
0 :: |
0 :: |
68 |
|
tagasi üles |
|
|
Winterwind
HV Guru
liitunud: 19.05.2002
|
06.09.2018 17:41:43
|
|
|
namstoop kirjutas: |
Winterwind kirjutas: |
Ei lähe äädikaks kui vesi ilusasti peal on. Ma ei kasuta pärmi vaid kõik naturaalne. Olen enne ka teinud ja kõik ainult kiitnud |
Vesi ei puhu vist pilli ju. Äädikaks läheb siis, kui "vale" bakter asja üle võtab. |
Valasin nädalavahetusel ühe pudeli väiksematesse ringi. Täitsa õunavein on, 11.5 kraadi kangust
Nüüd peab vaatama kuhu see 30l sokutada..
|
|
Kommentaarid: 1007 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
|
:: |
3 :: |
1 :: |
727 |
|
tagasi üles |
|
|
|