Avaleht
uus teema   vasta Hinnavaatlus »  Vaba Mikrofon »  Pruulimisteema märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
mine lehele 1, 2, 3, 4, 5, 6  järgmine
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale. Teata moderaatorile
otsing:  
Invention
Kreisi kasutaja

liitunud: 05.02.2005



Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 10.10.2015 20:43:11 Pruulimisteema vasta tsitaadiga

Vist pole siin sellist teemat? Kui on, võib mind sinna juhatada.
Kui paljud tegelevad siin kodus pruulimisega? Millega keegi siidrit magustab?
Kommentaarid: 20 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 19
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
batman
HV veteran

liitunud: 14.12.2004




sõnum 10.10.2015 21:44:11 vasta tsitaadiga

Õlunaadi pole nüüd mõnda aega teinud, aga õunauputus sunnib mahlaülejäägid õlleankrusse. Midagi lisada pole vaja, õuna enda suhkrust tõmbab vungi üles. See on ikka ehtne siider, mitte vhissid, tissid jms, keemia. icon_wink.gif
Kommentaarid: 189 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 149
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
Porno Parm
mugavuspagulane
Porno Parm

liitunud: 30.11.2003




sõnum 10.10.2015 21:52:03 vasta tsitaadiga

vist mahub ka sellesse kategooriasse vbla
https://foorum.hinnavaatlus.ee/viewtopic.php?t=266470&start=12540
kuigi võiks teha küsitluse kui paljud meist üldse on ise pruulinud vms
Kommentaarid: 66 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 6 :: 47
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
Fisher
Kreisi kasutaja

liitunud: 29.05.2002




sõnum 10.10.2015 22:26:32 vasta tsitaadiga

Läks just täna 65 liitrit õunamahla ankrusse, mingi imeteadus sellega pole.
Kommentaarid: 71 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 2 :: 65
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
Winterwind
HV Guru
Winterwind

liitunud: 18.05.2002



Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 11.10.2015 09:31:41 vasta tsitaadiga

Fisher kirjutas:
Läks just täna 65 liitrit õunamahla ankrusse, mingi imeteadus sellega pole.

Krdi suur ankur icon_eek.gif
Mul tiksub üks õunavein juba 2 aastat, peaks millalgi ära lõpetama.
Maasika oma on ka tegelikult aga ei tea kas sealt miskit tuleb..
Kommentaarid: 1007 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 3 :: 1 :: 727
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
Invention
Kreisi kasutaja

liitunud: 05.02.2005



Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 11.10.2015 16:26:31 vasta tsitaadiga

Mul ongi see, et ei ole kuiva siidri inimene. Seega paneks mingit magustajat juurde. Aga mida - stevia, sorbitool vms?
_________________
Soovite oma üritusele/pulma kvaliteetset (tantsu)muusikat? Võtke julgelt ühendust!
https://www.facebook.com/danceophones/
www.danceophones.eu
Kommentaarid: 20 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 19
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
batman
HV veteran

liitunud: 14.12.2004




sõnum 12.10.2015 16:36:08 vasta tsitaadiga

Vali magusam õunasort, või oota esimesed öökülmad ära, mis ka õunad magusamaks teevad. Ma pole ise ka kuivaka fänn, aga ankrust tulnu oli päris joodav, ning üllatavalt salakaval vikat. Nagu Valge Klaari limonaadi jood, aga mingi hetk ei taha koiavd all enam sõna kuulata.
Kommentaarid: 189 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 149
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
Smati
HV kasutaja

liitunud: 12.12.2006




sõnum 12.10.2015 19:20:18 vasta tsitaadiga

Stevia ja sorbitool peaks mõlemad sobima.
Kommentaarid: 7 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 7
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
Winterwind
HV Guru
Winterwind

liitunud: 18.05.2002



Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 12.10.2015 19:23:27 vasta tsitaadiga

Miks tavalist suhkrut ei pane? Aina paremini käima tõmbab ju
Kommentaarid: 1007 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 3 :: 1 :: 727
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
batman
HV veteran

liitunud: 14.12.2004




sõnum 13.10.2015 00:04:30 vasta tsitaadiga

Mai tea, kas mul oli mingi eriline Valge Klaari sort, või mis, aga mul tuli väga selge ja heledamapoolne poolmagus siider. Polnud mingit suhkrut vaja, läks käima omast vabast tahtest ja ei muutununud kuivakaks. Toimest juba eespool rääkisin.
Kommentaarid: 189 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 149
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
Invention
Kreisi kasutaja

liitunud: 05.02.2005



Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 13.10.2015 07:42:43 vasta tsitaadiga

Winterwind kirjutas:
Miks tavalist suhkrut ei pane? Aina paremini käima tõmbab ju


Suhkur ei tee sul siidrit magusamaks.... Kangemaks ainult

batman kirjutas:
Mai tea, kas mul oli mingi eriline Valge Klaari sort, või mis, aga mul tuli väga selge ja heledamapoolne poolmagus siider. Polnud mingit suhkrut vaja, läks käima omast vabast tahtest ja ei muutununud kuivakaks. Toimest juba eespool rääkisin.


Pärmi ka ise ei pannud, ainult looduslik?
Kommentaarid: 20 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 19
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
batman
HV veteran

liitunud: 14.12.2004




sõnum 13.10.2015 09:47:06 vasta tsitaadiga

Ei pannud. Mõni mahapotsatanud plekiga õun sekka, see hakkab ise aktiivselt käärimisega tegelema. Muidugi 100% garantiid anda ei saa, aga ise olen siiani nii teinud ja on toiminud.
Kommentaarid: 189 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 149
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
rbr
HV kasutaja
rbr

liitunud: 20.11.2006




sõnum 15.10.2015 14:38:02 vasta tsitaadiga

Kaua te siidrit tehes nö lahtiselt käia lasete ennem kui pütikaane kinni keerate? Kuskilt on nagu silma jäänud, et teatud rõhu saavutamise juures käimis protsess peatub, rõhutasandusklapi monteerimine muidu teeks asja ses suhtes paremaks.
Kommentaarid: 18 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 17
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
Smati
HV kasutaja

liitunud: 12.12.2006




sõnum 15.10.2015 16:08:32 vasta tsitaadiga

Lasen klaasvinkus kuni enam õhulukk ei tööta, siis vinkusse ja suhkrut juurde.
Kommentaarid: 7 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 7
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
phobic
HV kasutaja
phobic

liitunud: 26.01.2002



Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 16.10.2015 12:38:52 vasta tsitaadiga

Tubli 3 aastat kodus õlut pruulitud + paar siidrit ka vahele eksinud.
Kommentaarid: 13 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 13
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
laurx
Aeg maha 30
laurx

liitunud: 24.03.2004



Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 17.10.2015 19:35:02 vasta tsitaadiga

oo. mis teema. ma viimati tegin mõni aasta tagasi 2x60l. üks sai 5kg suhkrut , teine läks niisama. esimene tuli aastavahetuseks, teine iseseisvuspäevaks. mõlemad käärisid selgeks, valge vahuga, kollaseks joogiks. seista lasin niikaua kui käima hakkas. käia lasin jahedas keldris. liigutada ei tasu.

"kadakakodukas". õlleodra purustasime ära. purustasime arvestusega, et kui kangemat teha, tuli kilo otra 3-4l vee peale, lahjemat 4-5l vee peale. läks sellesse väliköögi katlasse. kraani kohale said enne kivid kadakaokstega segamini laotud. kadakamarju oli ka korralikult küljes. keetmise ajal tuleb segada, sest see väliköögi pada kütab külgedelt ning ilma segamata kõrvetab ära. kuumutasid seni kui keskelt ka keema läks, siis kurnasid välja. keetmise ajal läks humalat sisse. hiljem läks piimajahutisse, kus käima pandi ja hiljem ankursse.


samakaaparaati teed siis tee roostevabast.

Spoiler Spoiler Spoiler


mutritega tõmbad torud pottide ja üksteise külge siis ei teki haisvaid lekkeid.
settepotti tuleb vahetevahel tühjendada. 25 l keeduse kohta tuleb esimesel ajamisel ca 3l paha haisuga punakat õli. teisel ajamisel umbes pool liitrit. kui see sisse jätta, hakkab pea oioioi kui kõvasti valutama järgmisel hommikul. destilaatoris peab vesi v'hehaaval vahetuma, sest pealmine kiht läheb ilma tsirkulatsioonita suht kiirelt keema..

10 kg suhkrut läks 40 liitrisesse nõusse ja 10 pulka pärmi.. välja tuli ~4,5l ~65kraadist. lahjendasin ~45 peale ja panin apteegist pärit tammekoorepuruga ca 3 ks nädalaks seisma jahedasse ja pimedasse.

seda teemat peab säilitama, sest võib-olla lähevad veel meie eluajal hinda inimesed, kes mõistavad ise kärakat keeta..

_________________
Ketas, ketta, ketast, kettasse, kettas, kettast, kettale, kettal, kettalt, kettaks, kettani, kettana, kettata, kettaga. <--SPIKKER
mõned sülerid, mis hetkel müüa on -> https://www.facebook.com/marketplace/profile/100087345405856/ värskeim loetelu. Ei mingit otsa.ee d. kätte saad asap.
Kommentaarid: 1102 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 3 :: 0 :: 704
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
batman
HV veteran

liitunud: 14.12.2004




sõnum 19.10.2015 20:34:37 vasta tsitaadiga

laurx kirjutas:


seda teemat peab säilitama, sest võib-olla lähevad veel meie eluajal hinda inimesed, kes mõistavad ise kärakat keeta..


Soovitan ligi võtta, kuni on veel saada. Tsiteerides kultusraamatute pealkrju, siis võiks sisu kokkuvõte olla "Kärakas, see on imelihtne". Eriti nüüd, kui maas vedeleb tonnide kaupa õunu...

http://www.rahvaraamat.ee/p/keemia-diskreetne-v%C3%B5lu/610615/et?isbn=9789949550111 - muuhulgas läbi mitme peatüki spetsialst räägib ja õpetab, kud kärakat teha lihtsalt. Tema sõna tasub uskuda - aus keemik, aus joodik.


viimati muutis batman 19.10.2015 20:36:37, muudetud 1 kord
Kommentaarid: 189 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 149
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
laurx
Aeg maha 30
laurx

liitunud: 24.03.2004



Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 19.10.2015 20:35:31 vasta tsitaadiga

omale joomiseks mürki ikka ei tee ju.
_________________
Ketas, ketta, ketast, kettasse, kettas, kettast, kettale, kettal, kettalt, kettaks, kettani, kettana, kettata, kettaga. <--SPIKKER
mõned sülerid, mis hetkel müüa on -> https://www.facebook.com/marketplace/profile/100087345405856/ värskeim loetelu. Ei mingit otsa.ee d. kätte saad asap.
Kommentaarid: 1102 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 3 :: 0 :: 704
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
batman
HV veteran

liitunud: 14.12.2004




sõnum 19.10.2015 20:39:54 vasta tsitaadiga

...ja omasugustele ka suvalist joga ju ei soovita. Ta on muidu ka muhe sell, kui juhtute juttu vahel puhuma icon_wink.gif
Kommentaarid: 189 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 149
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
112233
HV kasutaja

liitunud: 08.04.2003




sõnum 19.10.2015 21:47:49 vasta tsitaadiga

Omal kodukülaski aastaid, või nii palju kui mina mäletan vähemalt, alati kangem kraam ise tehtud, praegu toore ja energiahinnad natuke nihkes ja väga palju ei toimu selsuunal aga keegi ikka teeb ja nihuläind või seismajäänud kergem kraam aetakse heaks kangeks ära, tehnoloogiad ja seadmed on aastatega parimaiks saand ja tulem alati thumbs_up.gif . Destilli algul tuleb torust nats aega ka joogikskõlbmatut aga seeeest teistmoodi head stuffi: meie mummid toodavad lisaks meele ka muud, neid asju ja veel midagi loodusest segades saab drooge köigi inimlike hädade vastu ...
Jöududega on ka asjad korras, iga vöimu ajal nii olnud, koost on juppeks mitmes peres hoiul, teguks läheb mönel siis viib ära naabrile , omal oleva jupi....
Ja köigetahtsam osa selles protsessis on kääritus, eriti temp ja veelrohkem selle stabiilsus, järgneb algkomponendid jne....
Kommentaarid: 52 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 46
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
namstoop
HV Guru
namstoop

liitunud: 05.11.2001




sõnum 19.10.2015 22:00:52 vasta tsitaadiga

Keldris olid mõned 3l purgid õunamahla. Üsna vanad ilmselt. Juua võib, aga noh ikka juba sellise vanema maitsega. Sellest annaks midagi huvitavat kääritada?
_________________
verba volant, scripta manent
Hoiatus! Olen sinu postituses olevate lolluste ja nõmeduste vastu allergiline. Lolluste ilmnemisel võib kaasneda raskekujuline sarkastiline reaktsioon.
Kommentaarid: 72 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 3 :: 1 :: 63
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
batman
HV veteran

liitunud: 14.12.2004




sõnum 20.10.2015 10:20:12 vasta tsitaadiga

http://www.koduvein.ee/index.php?id=30 ehk siis su puhul, viska törts suhkrut juurde ja "mulksuma". Vanal mahlal ei pruugi naturaalsuhkur enam kääritamisvõimeline olla.
Kommentaarid: 189 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 149
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
sooty
HV veteran

liitunud: 12.06.2004




sõnum 20.10.2015 10:30:02 vasta tsitaadiga

.....

viimati muutis sooty 02.07.2020 14:53:56, muudetud 1 kord
Kommentaarid: 12 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 12
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
Betamax
HV Guru
Betamax

liitunud: 29.05.2003



Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 20.10.2015 11:29:28 vasta tsitaadiga

Kas kusagilt on võimalik seda samakat hankida kah? Korteris pole kahjuks eriti ruumi, et mingi pisivabrik üles panna ja ise teha icon_neutral.gif
Kommentaarid: 685 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 1 :: 531
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
sooty
HV veteran

liitunud: 12.06.2004




sõnum 20.10.2015 11:39:33 vasta tsitaadiga

.....

viimati muutis sooty 02.07.2020 14:54:04, muudetud 2 korda
Kommentaarid: 12 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 12
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Hinnavaatlus »  Vaba Mikrofon »  Pruulimisteema mine lehele 1, 2, 3, 4, 5, 6  järgmine
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis



Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.