Avaleht
uus teema   vasta Uudised »  Varia »  Failide jagamine tõi tingimisi vangistuse märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
mine lehele 1, 2, 3, 4, 5, 6  järgmine
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale. Teata moderaatorile
otsing:  
part24
HV kasutaja
part24

liitunud: 03.10.2008




sõnum 13.01.2014 13:18:12 Failide jagamine tõi tingimisi vangistuse vasta tsitaadiga


Reedel tunnistas Tartu maakohus Andres Salumetsa (46) kokkuleppemenetluses süüdi autoriõigusega (loe: kopeerimisõigusega, sest inglisekeelne termin Copyright ei ole tõlgitav autoriõiguseks!) kaitstud objektide reprodutseerimises ning mõistis talle kaheaastase tingimisi vangistuse kolmeaastase katseajaga. Kohtueelse menetluse käigus on välja selgitatud, et süüdistatav kopeeris ebaseaduslikult kokku vähemalt 1016 arvutiprogrammi, 20 elektroonilist sõnaraamatut, 65 filmi ja muusikateost.

Loe edasi Postimehest. , ehkki sealt ei ole enam midagi lugeda- 150 kommentaarist jäänud 15 sisuliselt eimidagiütlevat. Kas nüüd liiga kuum pirukas poliitkorrektse propagandatoru jaoks või on server nii üle koormatud, et sealt lihtsalt vanemad välja visatakse, seda ei mõista arvata. Ei paista reeglina, kuid mitte ka erandina. Igastahes- lugeda selle sigaduse kohta ei ole enam õigeste midagi.

Kurjategijatel aga silitatakse päid ja hea kui üteldakse, et ära enam tee.

No kes veel ei tea, siis asetleidnud justiitsroimarliku näidishukkamise ohvri näol tegemist paljudele tuntud valge inimsega, kes omakasupüidmatult teinud seda, mida pmst teeb igaüks, kes ennast valgeks inimseks peab ja kelle ajud ja muud teatud inimlised omadused küünivad midagi tegema ja ka kedagi aitama. Sellest Kompostimehe poliitkorrektsest propagandasoustist saab muidugist välja lugeda nime, mis hoopis vähematele miskit ütleb ja rohkematele hoopis seda, et sihukese nimega on tuntud Tartu bioloog. Kui aga ütelda Salusoft või SubClubi salu, siis palju selgem. Jah, tema see on, arreteeritud kui ohtlik roimar ja sunnitud justiitsroima läbi vangimajahirmus nööri mööda käima ja pandud omast taskust kinni maksma sellesama kingituse "teenuseid" elik juuramölakute ülalpidamise kulusid 3415€ suuruses ulatuses. Seetõttu oleks paslik terike noid lõburahasid ka üldsuse kanda võtta, sest ligime põle teind paha muud kui täitumatu röövlekarja unistatud tulude arvelt terike vähemid toitnd nõuga, jõuga ja muuga, seejuures kindlasti omast taskust suuresti peale makstes. Seepärast paneks tema terikse toetamise andmed siia kõige ette, et need kohe näha oleks. Sest et- enne kui need juurakud ei ole kätte saanud seda, mida nemad oma "teenuste" eest tahavad, senikaua elab salu sellest, mida kohtutäiturid ära ei võta. Aga nagu kuulda olnud, ega nad midagi järele kah ei jäta?

Saaja: Andres Salumets
Konto: 221019889075
Pank: Swedbank
IBAN: EE892200221019889075

BSA ja justiitsroimarite õilsates tegudes siiralt veendunud ei pruugi sellele tähelepanu pöörata, aga valge inime peaks teadma või vähemaste teadvustama, et igasuguste näidis- ja mittenäidispoomistega kaasneb hulgaliselt rohkem ebameeldivat kui seda sõnades edasi anda võimalik. Sest kellel need kogemused puuduvad, ega see saagi aru saada. Igastahes oleks mingisugu toetus igal juhul abiks ja asja ette, olgu see 1, 2, 5, 10 või muu number, mis üle jõu ei käi.


viimati muutis part24 17.01.2014 09:50:19, muudetud 5 korda
Kommentaarid: 37 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 35
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
Terror
HV veteran
Terror

liitunud: 08.11.2001




sõnum 13.01.2014 13:46:26 vasta tsitaadiga

Huvitav kas tegemist oli Salusoft'ga kes kunagi torufoorumis figureeris?
Robin Hoodi kiusati ka kunagi taga thumbs_down.gif

_________________
Väiksemagabariidilised trei, frees ning keevitustööd. PS.
Kommentaarid: 100 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 2 :: 91
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
ihvike
HV Guru

liitunud: 31.03.2002




sõnum 13.01.2014 14:18:32 vasta tsitaadiga

Täiesti tavaline pätt ju, mis Robin Hoodist siin juttu saab olla. Ma olen alati imestanud, et mis tegelased need on, kes enda naha niimoodi turule viivad. Kui tõesti on jube valu ilma loata levitada asju, mille tegemiseks keegi kusagil on raha kulutanud ja vaeva näinud, siis saab seda teha ka nii, et ei jää vahele. Aga mitte hektekski ei tohiks tekkida illusioon, et see on tegelikult uus normaalsus, et kõik ongi tasuta. Ei ole, inimene otsustab, kas tema tahab OMA loomingut tasuta jagada või mitte. Ja kui enda arust kõva Robin Hood otsustab, et mind autoriõiguste valdaja huvid ei koti ja jagan ise, siis on normaalses ühiskonnas igati õiglane, et ta saab vastu näppe. Antud juhul pole karistus küll midagi väga erilist, et peaks mõrvarite ja varaste tühistest karistustest jutustama hakkama.
Tarbija poolel on asi veel eriti lihtne - kui tasuline ei meeldi, eks siis kasuta tasuta asju, vaata tasuta filme, kuula tasuta muusikat. Kui aga pirad, siis see on paratamatult risk, sellest peab aru saama maast-madalast.
Kommentaarid: 12 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 12
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
part24
HV kasutaja
part24

liitunud: 03.10.2008




sõnum 13.01.2014 15:04:20 vasta tsitaadiga

"Business Software Alliance (BSA) on mittetulunduslik organisatsioon, mis on loodud tarkvaratööstuse ja nende riistvaratootjatest partnerite eesmärkide saavutamiseks."

Tulunduslike eesmärkide mittetulundus. Tore mittetulundus muidugi. Aga see selleks. See ei küüni Harjumaa keskmisele tasemele kohe päris kindlasti. Aga mis küüniks? Näiteks on hulk tarkvaratootjaid, millised avalikult niisuguse katusetegijate jõugu pihta ütelnud niisugusi sõnu, millised isegi paberi punastama võtaks ning milliste sisu olnud põhimõtteliselt säärane, et kui on tarkvara, millisega teenitakse raha ning see tarkvara kuidagiviisi kräkkimise teel sattunud võõrastesse kätesse töötaval ja kasutootval kujul, siis saavad nemad süüdistada selles üksnes endid ning sellele, kellele olnud kräkkimine jõukohane, on nemad valmis tegema suure rahalise preemia tingimustel, et nad saavad selle kräkkimisvõimaluse ja -viisi kohta kogu teabe enese valdusse tarkvara turvameetmete tõhustamiseks.

Kui keegi aga korjab vedeleva üles, jagab ligimesega, siis miks teda pätiks nimetada? kas ainult seepärast, et mingid katusetegijad tellinud nii seadused kui seaduste täitmise, nagu keskmise turukauba?
Kommentaarid: 37 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 35
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
alliance
The Transporter

liitunud: 23.11.2004



Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 13.01.2014 15:36:15 vasta tsitaadiga

Mina arvan et tegelik põhjus on veidi sügavamal. BSA kohalikud jumbud on pikka aega üritanud SubClub-i maha saada. Eks nüüd prooviti sedapidi siis.

Mis puudutab karistust, siis see on meil küll paigast ära. Toon näitena ühe kommentaari PM-st.
Spoiler Spoiler Spoiler

_________________
---
Kommentaarid: 531 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 5 :: 431
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
ihvike
HV Guru

liitunud: 31.03.2002




sõnum 13.01.2014 15:39:28 vasta tsitaadiga

part24 kirjutas:
Kui keegi aga korjab vedeleva üles, jagab ligimesega, siis miks teda pätiks nimetada? kas ainult seepärast, et mingid katusetegijad tellinud nii seadused kui seaduste täitmise, nagu keskmise turukauba?
See võrdlus ei päde ikka kuidagi. Ühiskond on kokku leppinud, et inimestel (või inimesi esindavatel organisatsioonidel) on õigus oma varale. See, kui sa korteriukse lahti unustasid, ei tähenda seda, et uksesilmast seda sinu unustamist märganud naaber võib kohe ligi hüpata ja korteri tühjaks tassida. Vahet pole, kas ta sinu korteri sisu hiljem vaestele jagab või mitte, pätt on ta sellegipoolest. Ma tean väga hästi seda, et tarkvara/teose kopeerimist ja jagamist ei saa üksküheselt võrrelda varastamisega, kuid küsimus on tegelikult põhimõttes, et ühiskonnas on teatud reeglid kokku lepitud (et kui keegi on otsustanud, et tema ei taha oma vara või loomingut tasuta jagada, siis on see tema põhiseaduslik õigus) ja see omaniku loata jagamine käib nende kokkulepitud (ja ütleme ausalt, moraalsel tasandil ikkagi täiesti õigustatud) reeglite vastu. Loomulikult saab alati konkreetsete juhtumite üle vaielda, a'la, kas on õigustatud, et väga suures ulatuses riigi raha eest loomingut teostavad tegelased on õigustatud kui ainsad loomingust kasu saajad. Kui ikka mingi filmi/raamatu jne tootmise ja turustamise kulud maksab 100% kinni riik, siis tekib üsna õiglane ootus, et riigi kodanik saaks seda kui mitte tasuta, siis vähemalt väga soodsalt tarbida. Aga just tarbida, mitte oma suva järgi jagada või oma tooteks pakendatuna maha müüa. See õigus peab ikka alati jääma autorile või teda esindavale organisatsioonile.
Kommentaarid: 12 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 12
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
IceUul
Sinu Ema
IceUul

liitunud: 14.11.2001



Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 13.01.2014 15:54:09 vasta tsitaadiga

ihvike kirjutas:
part24 kirjutas:
Kui keegi aga korjab vedeleva üles, jagab ligimesega, siis miks teda pätiks nimetada? kas ainult seepärast, et mingid katusetegijad tellinud nii seadused kui seaduste täitmise, nagu keskmise turukauba?
See võrdlus ei päde ikka kuidagi. Ühiskond on kokku leppinud, et inimestel (või inimesi esindavatel organisatsioonidel) on õigus oma varale. See, kui sa korteriukse lahti unustasid, ei tähenda seda, et uksesilmast seda sinu unustamist märganud naaber võib kohe ligi hüpata ja korteri tühjaks tassida. Vahet pole, kas ta sinu korteri sisu hiljem vaestele jagab või mitte, pätt on ta sellegipoolest. Ma tean väga hästi seda, et tarkvara/teose kopeerimist ja jagamist ei saa üksküheselt võrrelda varastamisega, kuid küsimus on tegelikult põhimõttes, et ühiskonnas on teatud reeglid kokku lepitud (et kui keegi on otsustanud, et tema ei taha oma vara või loomingut tasuta jagada, siis on see tema põhiseaduslik õigus) ja see omaniku loata jagamine käib nende kokkulepitud (ja ütleme ausalt, moraalsel tasandil ikkagi täiesti õigustatud) reeglite vastu. Loomulikult saab alati konkreetsete juhtumite üle vaielda, a'la, kas on õigustatud, et väga suures ulatuses riigi raha eest loomingut teostavad tegelased on õigustatud kui ainsad loomingust kasu saajad. Kui ikka mingi filmi/raamatu jne tootmise ja turustamise kulud maksab 100% kinni riik, siis tekib üsna õiglane ootus, et riigi kodanik saaks seda kui mitte tasuta, siis vähemalt väga soodsalt tarbida. Aga just tarbida, mitte oma suva järgi jagada või oma tooteks pakendatuna maha müüa. See õigus peab ikka alati jääma autorile või teda esindavale organisatsioonile.

OT, aga lihtsalt selle jutu peale peab kirjutama:

Mul täpselt selline lugu oli, Pärnus unustati majal uks lahti ööseks ja öösel tegid vargad maja tühjaks. Kindlustus oli olemas varaste vastu, politseisse tehti avaldus. Vastus mõlemalt poolt oli sama, oma süü, et ukse lahti unustasid, meie midagi selles suhtes ette ei võta, ühesõnaga politsei ja kindlustus saatsid mõlemalt pikalt neid. Nii, et põhimõtteliselt, kui sul ukse lahti jätad ja sind naaber sind tühjaks teeb, siis politsei ei viitsi üldse asja uuridagi, ütleb, et oma viga, et ukse lahti jätsid ja end tühjaks lasid varastada, kuna sissemurdmist ei toimunud.
Kommentaarid: 210 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 4 :: 181
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
laurx
Aeg maha 30
laurx

liitunud: 24.03.2004



Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 13.01.2014 16:13:27 vasta tsitaadiga

salusoft ilmselt jah. lõpuks saadi hambad taha ja tehti näidispoomine. salukas alustas ajal kui vabavaraline alternatiiv ei suutnud joonlaua abita sirget joont tõmmata.
_________________
Ketas, ketta, ketast, kettasse, kettas, kettast, kettale, kettal, kettalt, kettaks, kettani, kettana, kettata, kettaga. <--SPIKKER
mõned sülerid, mis hetkel müüa on -> https://www.facebook.com/marketplace/profile/100087345405856/ värskeim loetelu. Ei mingit otsa.ee d. kätte saad asap.
Kommentaarid: 1102 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 3 :: 0 :: 704
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
part24
HV kasutaja
part24

liitunud: 03.10.2008




sõnum 13.01.2014 16:37:27 vasta tsitaadiga

Peaks ühe väikese korjanduse ehk tegema? Topiks juuraprostituutidele kurku, las siis toetavad sutenööre?

ja seda juttu, et mingi ühiskond kuskil kellegagi milleski kokku leppinud, seda ma kuulda küll ei ihka! Sest et- kui midagi kuskil kokku lepitud, siis olnud see niisugune, et mõrtsuk ja röövel istub vangimajas, riigiteenistuja ei ole pätt ega odav libu ning ka seda, et inimeste kohalt sulepeast kuritegusid välja ei imeta samas kui kõikvõimalikud sulid-pätid-kaabakud vangimajadest ainult sel põhjusel välja vistatakse, et vabanev põrandapind euronormidele vastaks!
Kommentaarid: 37 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 35
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
number
külaline






sõnum 13.01.2014 16:51:52 vasta tsitaadiga

...

viimati muutis number 25.06.2014 21:40:44, muudetud 1 kord
tagasi üles
salatoimik
HV Guru
salatoimik

liitunud: 08.08.2006



Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 13.01.2014 16:54:12 vasta tsitaadiga

Terror kirjutas:
Huvitav kas tegemist oli Salusoft'ga kes kunagi torufoorumis figureeris?

Jup

Kohtuveskid jahvatavad ikka jõle aeglaselt. Kuna tal need x lehed olid kust igasugu jama alla sai tirida. Mingi hea 10a tagasi vist

_________________
LehesFoto - Täis suvaklõpse ja muud
Kommentaarid: 39 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 35
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
Terror
HV veteran
Terror

liitunud: 08.11.2001




sõnum 13.01.2014 16:57:36 vasta tsitaadiga

part24 kirjutas:
Peaks ühe väikese korjanduse ehk tegema?

Ma toetaks küll. Üheltpoolt protestiks BSA vastu ning teisalt on Salusoft norm vend kes ei tee /teinud asja raha saamise eesmärgil.

_________________
Väiksemagabariidilised trei, frees ning keevitustööd. PS.
Kommentaarid: 100 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 2 :: 91
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
salatoimik
HV Guru
salatoimik

liitunud: 08.08.2006



Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 13.01.2014 17:04:05 vasta tsitaadiga

ihvike kirjutas:
Aga mitte hektekski ei tohiks tekkida illusioon, et see on tegelikult uus normaalsus, et kõik ongi tasuta.

Kust otsast ta tasuta on? Neti eest peab ju maksma.

Huvitav et subclubi ei torgitud - pole kh just mitte kõige legaalsem sait reaalsuses.

_________________
LehesFoto - Täis suvaklõpse ja muud
Kommentaarid: 39 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 35
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
woozy
HV Guru
woozy

liitunud: 09.01.2003




sõnum 13.01.2014 17:08:07 vasta tsitaadiga

Subclubi on väga palju torgitud ikka..
_________________
{ Talu/suvila blogi }
Kommentaarid: 143 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 118
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
Tanel
HV Guru
Tanel

liitunud: 30.09.2001



Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 13.01.2014 17:08:32 vasta tsitaadiga

tsitaat:

Kust otsast ta tasuta on? Neti eest peab ju maksma.

Remarki korras, netitasu ei puutu mitte mingil määral kokku tarkvara tootjatega.
See oleks umbes nagu nõutakse tasuta ajalehti, kuna neti eest ju makstakse...

_________________
NordVPN tarkvara nüüd soodsamalt
HV valuutakalkulaator
Kommentaarid: 461 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 12 :: 7 :: 356
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
ihvike
HV Guru

liitunud: 31.03.2002




sõnum 13.01.2014 17:12:18 vasta tsitaadiga

IceUul kirjutas:
Mul täpselt selline lugu oli, Pärnus unustati majal uks lahti ööseks ja öösel tegid vargad maja tühjaks. Kindlustus oli olemas varaste vastu, politseisse tehti avaldus. Vastus mõlemalt poolt oli sama, oma süü, et ukse lahti unustasid, meie midagi selles suhtes ette ei võta, ühesõnaga politsei ja kindlustus saatsid mõlemalt pikalt neid. Nii, et põhimõtteliselt, kui sul ukse lahti jätad ja sind naaber sind tühjaks teeb, siis politsei ei viitsi üldse asja uuridagi, ütleb, et oma viga, et ukse lahti jätsid ja end tühjaks lasid varastada, kuna sissemurdmist ei toimunud.
Läbi viiendate inimeste jutustatud lugudel on kuri omadus muutuda telefonimängu käigus hoopis teistsuguseks. Kui tõesti oli juhus, et politsei ütles nii, et meie vargust menetlusse ei võta, kuna teil oli uks lahti, siis ma söön kümme paari pükse ära, mütsist rääkimata. Kindlustuslepingus on aga kirjas, et kui uks on lahti, siis kindlustus ei maksa. Selle vastu pole midagi kobiseda, oma süü, et sellisele lepingule alla kirjutasid ja ukse lahti jätsid, ja vabandage väga, peast täiesti soe olid, et kindlustusele (ja politseile) seda kuulutasid.
Kommentaarid: 12 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 12
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
part24
HV kasutaja
part24

liitunud: 03.10.2008




sõnum 13.01.2014 17:30:57 vasta tsitaadiga

Tore oleks kui keegi, kel kontakt ebaõiglaselt represseerituga, välja nuhiks tema arvenumbri. Saaks ehk inimesed, kellele niisugused sigadused vastukarva, terike toetada? 3415 jewrot lihtsalt ära anda tellimata teenuse katteks on majanduseline põnts igal juhul, samas kui tegemist röövlekarja kätte jäänd igate ontlise inimesega.
Kommentaarid: 37 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 35
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
ihvike
HV Guru

liitunud: 31.03.2002




sõnum 13.01.2014 17:32:27 vasta tsitaadiga

number kirjutas:
Füüsilist vara ei saa võrrelda digitaalsega.
Esimesel puhul oled asjast ilma, teisel puhul on su "asi" ikka olemas.
Saab ikka väga vabalt võrrelda. Kui sa peaks ise kunagi sattuma olukorda, kus sinu jutumärkides asi ära varastatakse ja rahaks tehakse, mis pärsib oluliselt sinu võimalust omanikuna ja õigustatud kasusaajana seda jutumärkides asja rahaks teha, siis jõuab väga hästi kohale, mida see tegelikult tähendab.
Igal konkreetsel juhul tuleb kindlaks teha kes ja kuipalju reaalset kahju kannatas. Rahalises mõttes võib varastatud teos (näiteks mõni tehniline joonis või avaldamata teos) tähendada (ja enamasti tähendabki) suurusjärkudes suuremat kahju kui mõni tühine reaalne ASI, mille varas pihta pani ja millest sa füüsiliselt ilma jäid.
Kahju on tegelikult sellest, et taolisi asju ei mõisteta.

Interneti eest maksmine ja autoriõigused on hetkel veel vägagi udune teema. Iseenesest ei oleks midagi halba selles, kui pannakse mingid tingimused paika, mille järgi siis võib meediat tarbida ja raha selle eest liigub interneti teenusepakkujalt autorile/esindavale organisatsioonile. Hoopis teine teema on see, kas tarbijad oleks sel juhul internetiteenuse hinnaga nõus. Äärmiselt kahtlane.
Praegu on aga asi nii, et maksad internetiteenuse eest, selle eest, et sulle juhe koju tuleb ja ettevõte vastavat taristut ülal peab.
Kommentaarid: 12 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 12
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
salatoimik
HV Guru
salatoimik

liitunud: 08.08.2006



Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 13.01.2014 17:37:17 vasta tsitaadiga

part24 kirjutas:
Tore oleks kui keegi, kel kontakt ebaõiglaselt represseerituga, välja nuhiks tema arvenumbri.

tsitaat:
Saaja: Andres Salumets
Konto: 221019889075
Pank: Swedbank
IBAN: EE892200221019889075

_________________
LehesFoto - Täis suvaklõpse ja muud
Kommentaarid: 39 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 35
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
meybo
Kreisi kasutaja
meybo

liitunud: 16.08.2002



Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 13.01.2014 17:55:44 vasta tsitaadiga

ihvike, kahju on sellest, et sina ei mõista palju olulisemaid fakte. Ühiskond ei ole midagi kokku leppinud, ühiskonna eest lepitakse kõik kokku korporatiivsel ja muude taoliste huvigruppide tasemel ja söödetakse avalikkusele ette. Olgu, nii mõnigi seadus on tänu rahva vastuseisule jäänud läbi aegade vastu võtmata, aga ühel või teisel moel rakendatakse see ühel hetkel ikkagi, kui korporatiivne surve seda nõuab. Riike ei juhi poliitikud ja riigipead, vaid korporatsioonid ja huvigrupid nende taga. Kui neil on mingil põhjusel vaja ja kasulik, surutakse uus seadus läbi. Tekitatakse kasvõi illusioon, et ühiskonnal on seda uut seadust vaja, et ühiskond ise selle vastuvõtmist nõuaks. See söödetakse ühiskonnale ette, ühiskond ise pole reaalsuses midagi kokku leppinud. Sina aga noogutad kaasa ja kiidad takka.

Ma ei kiida varastamist kaugeltki heaks, aga digitaalse koopia jagamist ei saa võrdsustada vargusega. Pealegi kuuluvad BSA alla ja rahastavad seda suurkorporatsioonid, keda ma suurima hea meelega näeksin põrgus põlemas. Sina võid suurkorporatsioone ja nende kehtestatud seadusi ja ühiskonnanorme muidugi edasi ülistada.

_________________
www.meybo.ee
Kommentaarid: 21 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 19
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
part24
HV kasutaja
part24

liitunud: 03.10.2008




sõnum 13.01.2014 17:56:48 vasta tsitaadiga

icon_smile.gif

viimati muutis part24 14.01.2014 01:20:13, muudetud 1 kord
Kommentaarid: 37 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 35
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
ihvike
HV Guru

liitunud: 31.03.2002




sõnum 13.01.2014 18:14:26 vasta tsitaadiga

djstallion kirjutas:
ihvike, kahju on sellest, et sina ei mõista palju olulisemaid fakte. Ühiskond ei ole midagi kokku leppinud, ühiskonna eest lepitakse kõik kokku korporatiivsel ja muude taoliste huvigruppide tasemel ja söödetakse avalikkusele ette.
Tegelikult on hoopis kõige taga reptiilid.

Oh jah, eks see teadmine nendest asjadest peab vist ilmselt meie kangelt püsiva nõukamentaliteediga inimestele ikka läbi isikliku kogemuse kohale jõudma, siis registreerub ära, et mis on omand.
Ja kui jõuab kohale, mis on omand, siis jõuab ka kohale, et pole tähtsust, millisel kujul see omand on. Kui varguseanaloogia ikka üldse ei kõlba, siis võib vähe teistsuguse analoogia tuua. Et kas on okei, kui suvaline Vasja võtab ilma loata su auto ja sõidab sellega ringi, kui sina ise oma autot ei kasuta? Pärast toob tagasi, kallab bentsugi sisse, auto on alles, kõik on rõõmsad ja roosad. Või ikka pole?
Kommentaarid: 12 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 12
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
part24
HV kasutaja
part24

liitunud: 03.10.2008




sõnum 13.01.2014 20:20:20 vasta tsitaadiga

Vaat kui suvaline Vasja tuleb su auto juurde, skaneerib selle ja trükib omale 3D printeriga identse, valab kloonile bensu sisse ja sõidab minema ja jääbki kadunuks, siis peaks sa ihvike ikke rõemus ja roosa küll olema, mis sest et päänuppus terike puudu ja ilmavaade terike mõtsa poole, vähemaste aetava jutu järele otsustades?
Kommentaarid: 37 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 35
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
ihvike
HV Guru

liitunud: 31.03.2002




sõnum 13.01.2014 20:25:22 vasta tsitaadiga

part24 kirjutas:
Vaat kui suvaline Vasja tuleb su auto juurde, skaneerib selle ja trükib omale 3D printeriga identse, valab kloonile bensu sisse ja sõidab minema ja jääbki kadunuks, siis peaks sa ihvike ikke rõemus ja roosa küll olema, mis sest et päänuppus terike puudu ja ilmavaade terike mõtsa poole, vähemaste aetava jutu järele otsustades?
Sellist maailma ei ole olemas, sellega tuleb leppida. Isegi juhul kui sul oleks selline suurepärane 3D printer, varastaks sa ikkagi minu auto tootja intellektuaalomandit. Ja kui see ikka kuidagi pärale ei jõua, küll siis vastavad instantsid selgeks teevad, mis on omand.
Kommentaarid: 12 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 12
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
part24
HV kasutaja
part24

liitunud: 03.10.2008




sõnum 13.01.2014 20:28:49 vasta tsitaadiga

Vastavad instantsid teinud igasugustel aegadel igasugust selgeks, seda olen ma oma nahal kogenud sel läind sovjeediajal, aga vaat seda tänases päevas kuulda, no anna andeks-sihukese NKVD-lase mentaliteediga ma tõmbaks ennast oksa!
Kommentaarid: 37 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 35
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Uudised »  Varia »  Failide jagamine tõi tingimisi vangistuse mine lehele 1, 2, 3, 4, 5, 6  järgmine
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis



Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.