Avaleht
uus teema   vasta Ärifoorumid »  Süle-, tahvelarvutite ja lisaseadmete ost »  Süle-, tahvelarvutite ja lisaseadmete ostufoorumi reeglid - 2013.01.07 märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale. Teata moderaatorile
otsing:  
Tanel
HV Guru
Tanel

liitunud: 30.09.2001



Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 08.01.2013 00:16:21 Süle-, tahvelarvutite ja lisaseadmete ostufoorumi reeglid - 2013.01.07 vasta tsitaadiga

Hinnavaatluse ärifoorumite reeglid.

ÜLDTINGIMUSED

1. HinnaVaatlus ei vastuta foorumi kaudu tehtud ostu-, müügi- või vahetustehingute eest! Äriteema autor, ehk müüja või ostja, on ainuisikuliselt vastutav enda postitustes toodud info õigsuse eest. Kui on mingile esemele lubatud mingi muu garantii, mis ei ole ametlik tehase- või edasimüüja garantii, siis selle eest võtab vastutuse ainult müüja ise, mitte ei suuna ostjat probleemide tekkimisel mingi muu kasutaja poole.

2. Enne tehingusse astumist kontrolli müüja/ostja tausta, tutvu kasutaja profiilis olevate kommentaaridega, arvesta erinevate autentimisviisidega ja kasutajakommentaaridega (eelista ID-kaardiga autentinud ja/või kauategutsenud, rohkete positiivsete kommentaaridega kasutajaid). Eelistada tuleks käest-kätte tehinguid. Tutvu ka turvalise äri tagamise põhimõtetega: https://foorum.hinnavaatlus.ee/viewtopic.php?t=187707
Enda autentimiseks ID-kaardiga - vaata siia: https://foorum.hinnavaatlus.ee/viewtopic.php?t=265664

3. Kõik pakkumised peavad olema tehtud avalikult vastavasse müügiteemasse! Hinnapakkumised peab selgelt, üheseltmõistetavalt numbriliselt välja kirjutama; mitmetimõistetavad või ebaselged mitte-numbrilised hinnapakkumised on keelatud ja kehtetud. Privaatsõnumite või muude kanalite (e-mail, telefon, jne.) kaudu tehtud pakkumised ei lähe arvesse. Müügiteemad, kus kutsutakse üles pakkumisi tegema teemaväliselt, katkestatakse ettehoiatamata. Käesolevat reeglipunkti rikkunud kasutajat/kasutajaid karistatakse AM (Aeg Maha) postituspiiranguga või foorumile ligipääsu piiramisega. NB! See reegel ei kehti ostufoorumites ja ostuteemades.

4. Topeltkontode loomine ja/või teise HV kasutaja nimel oma äriteemade tegemine on keelatud. Kui administratsioonil on piisavalt alust kahtlustada topeltkonto(de) olemasolu (samad IP-aadressid, kontaktandmed, sarnase sisuga postitused ja grammatikavead jms.), siis kõik avastatud topeltkontod suletakse, millest hiljem vaid üks konto avatakse koos 1 kuulise AM60 postituspiiranguga.

5. Keelatud on müüa kaupa, mida müüja valduses reaalselt kohapeal pole. Ebamäärased, nn. "0 ja 1 eurose alghinnaga oksjonid", üldised/ebamäärased müügiteemad (millega kaasneb ettemaksu küsimine) ja hulgitellimused välismaalt ning nende propageerimine on keelatud.

6. Müügikuulutuses peab ära toodud olema AH (alghind) või OK (osta-kohe) hind. Ilma ühegi hinnata müügikuulutused katkestatakse ettehoiatamata. Keelatud on spekulatiivsed pakkumised (loe: pakkuda OK hind, lootuses kaup mujal maha müüa kallimalt, samal ajal kaupa ise välja ostmata). Müüjal on õigus tühistada OK pakkumine juhul, kui talle ei sobi ostja pakutud tarne- või maksetingimused. Müüjapoolsed erilised tarne- või maksetingimused (nt. ainult käest-kätte ja/või sularahas müük) ja muud olulised müüki puudutavad tingimused tuleb ära mainida müügikuulutuse esimeses postituses.

7. Kui müüja on paika pannud OK hinna, siis esimesena selle hinna pakkunu saab eesõiguse kauba ostmiseks. Pärast OK hinna määramist pole OK hinna tõstmine enam lubatud. Kui müüja eelisõiguse saanud isikule mingil põhjusel ei soovi müüa, siis tuleb sellest teemas teavitada ja eelisõiguse saab järgmine parim pakkuja. Pakkumisest loobumisel tuleb sellest teemas teavitada. Teema müüja poolse katkestamise puhul peab müüja eelnevalt teemas põhjendama teema katkestamist.

8. Keelatud on äriteema tegemine sedavõrd madala alghinnaga:
    a) millega müüja pole reaalselt nõus eset ära müüma;
    b) mis on tegelikku eseme turuväärtust arvestades utoopiliselt madal ja võib seega põhjustada enne realistliku hinnatasemeni jõudmist hulga ebareaalselt madalaid pakkumisi
    c) mille eesmärgiks on vastavale ärilõimele teiste kasutajate ärilõimede arvelt ebaproportsionaalselt suure tähelepanu tõmbamine ja foorumi topis püsimise tagamine.

9. Teiste ostuteemades oma ostusoovide tegemine on keelatud ja vastavat reeglit rikkunud kasutajat karistatakse AM postituspiiranguga kuni foorumile ligipääsu piiramiseni välja.

10. Teema peab tegema õigesse alafoorumisse - kõik vales alafoorumis asuvad müügi/ostuteemad katkestatakse, neid ei tõsteta ümber. Moderaatoritel on õigus otsustada teema sobivuse üle vastavasse alafoorumisse ja ettehoiatamata teemat muuta või katkestada, kui teema ei ole vastavuses ärifoorumi reeglitega. Topelt-teemad ja sama eseme ost/müük mitmes eri teemas on keelatud. Reeglite rikkumise ja sellest johtuva teema katkestamise korral teemale kulutatud HV-krediiti ei hüvitata. Korduvate rikkumiste korral karistatakse kasutajat AM postituspiiranguga kuni foorumile ligipääsu piiramiseni välja.

11. Käesolevas alafoorumis saab ID-kaardiga autentinud kasutaja teha ühe tasuta tavateema, autentimata kasutaja saab teha vaid tasulisi teemasid HV krediidi eest. Hulgiteema tegemiseks tutvu reeglitepunktiga 15.

12. Äriteemad aeguvad automaatselt 1 kuu jooksul viimasest postituse muutmisest, või kui teemasse ühtegi postitust pole tehtud. Ostuteema maksimaalseks vanuseks on selle alustamise hetkest 3 kuud, v.a teemad, v.a teemad, mille eest on tasutud kokkuleppeline igakuine rahaline HV-toetus. Kõik teemad (v.a HV-toetusega teemad), mille vanus ületab 3 kuud, katkestatakse. Kui ese on müüdud/vahetatud või soovite teema katkestada, muutke teema päises staatus vastavalt ära. Pärast teemale [ostetud], [vahetatud] või [katkestatud] staatuse andmist liigub teema kinnisesse ärifoorumite arhiivi, kus seda säilitatakse turvalisuse huvides vähemalt 2 nädalat.

ALAFOORUMI SPETSIIFILINE

13. Esimest postitust saab muuta vaid esimese 24 tunni jooksul. Pärast seda tuleb teema muutmiseks pöörduda mõne Ärimoderaatori poole.

14. Kui ese on ostetud või soovite teema katkestada, muutke teema päises staatus vastavalt ära. Pärast teemale [ostetud] või [katkestatud] staatuse andmist liigub teema kinnisesse ärifoorumite arhiivi, kus seda säilitatakse turvalisuse huvides vähemalt nädal aega.

15. Käesolev foorum pole mõeldud firmapakkumiste tegemiseks ja firmareklaamiks. Lubatud pole teha reklaami kommertsliku või sarnase suunitlusega foorumitele.

Küsimuste või probleemide korral tuleks pöörduda raud@hinnavaatlus.ee
Kommentaarid: 461 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 12 :: 7 :: 356
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Ärifoorumid »  Süle-, tahvelarvutite ja lisaseadmete ost »  Süle-, tahvelarvutite ja lisaseadmete ostufoorumi reeglid - 2013.01.07
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis



Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.