Avaleht
uus teema   vasta Uudised »  Ülevaated, kasutajate hinnangud »  Ülevaade: Lenovo Thinkpad T430s märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
mine lehele 1, 2  järgmine
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale. Teata moderaatorile
otsing:  
wirx
HV Guru
wirx

liitunud: 03.08.2002




sõnum 18.10.2012 00:08:04 Ülevaade: Lenovo Thinkpad T430s vasta tsitaadiga


Järgnev jutt pole mõeldud tavainimestele. Nad ei mõistaks, miks keegi peaks maksma üle 1200€ sülearvuti eest, mis kiiruse näitajatelt jääb kohati alla 600€-sele. Nad arvavad, et sellise raha maksjad tahavad eputada või on tõeliselt margitruud, usufanatid või siis lihtsalt natukene nupust nikastatud. Samal ajal on aga uue rüpperaali soetanud isik täiesti kindel, et sai omale arvuti väga soodsa hinnaga ning plaanib sülerit kasutada palju aastaid. Nüüdseks usuvad paljud, et tegemist on Apple uusima toodanguga, unustades, et maailmas on veel üks tootja, kelle sülearvutitel on väga margitruu kasutajaskond Lenovo - paljudele tuntud IBM nime all. Juttu tuleb Lenovo uusimast S seeriast - Lenovo Thinkpad T430s.


Miks maksab üks arvuti tunduvalt rohkem, olgugi, et näitajad on odavamaga võrreldes samad?
Alustame kvaliteedist. Kui 600€ maksev Acer, Asus või hoopis HP Pavilion seeria sülearvuti koosneb enamusest plastmassist, siis antud T430s leiab seda väga vähe. Selle asemel on väga kvaliteetne plastik.Ekraani kaas on kaetud kummjacarbon-metalli-plastiku seguga ning selle all peitub tugev magneesium sõrestik, mis kaitseb arvuti ekraani isegi peale astumise puhul. Katkiseid ekraane peame iga päev ringivahetama tervete vastu8-10 tükki, ning ei saa öelda, et see just väga odav lõbu oleks. Tänu spetsiaalsele carbon-kumm-metall-plastik segule saab arvuti välimust pidada ka 4-5 aasta pärast pea uue vääriliseks. Arvuti põhi ning palmrest(koht,kus peopesad paiknevad teksti kirjutamisel) on tehtud väga kvaliteetsest plastikust, mis on tuntavalt parem, kui väga heal sülervutil Lenovo Thinkpad T430-l. Otseloomulikult peidab õhukese kihi plastiku all end tugev metallkoprus. Küsite ehk, miks üldse plastik? Põhjus on lihtne - metall ei püsi näppude vahel sugugi nii hästi, kui plastik ja metallilt paistavad kriimud palju lihtsamini välja, kui plastikult.

Kui nüüd arvuti kaas avada, siis ootab igipõliseid IBM-i fänne suur ehmatus. Nende üle 15 aasta pea muutumatuna püsinud disain on kõikumalöönud. Nimelt on Lenovo teinud disaini osas sammu Apple poole - klaviatuur on täielikult muudetud õunalikuks. Olles nädala kasutanud T430, on selle kohta väga palju head öelda. Läbipaindumine on täielikult ära kadunud. Võtsime arvuti juppideks ning põhjus oli käega katsutav - arvutist välja võetud klaviatuur paindub väga vähe. Me pole nii tugevat klaviatuuri põhja ühelgi laptopil veel näinud. Klahvi käik on väga mõnus ning kindel ja näppudega üle lastes ei kostu absoluutselt klõbinat. Lõpuks on võimalus osta ka Lenovolt klaviatuuri, millel on taustavalgustus(alles on jäänud ka iidvana võimalus ekraani üleval osas olev lamp süüdata). Klaviatuur on Thinkpadidele omaselt pritsmekindel. Tean päris mitut tuttavat, kelle emaplaat on jäänud pärast kohviga kastmist vahetamata, kuna vedelik juhitakse tänu spetsiaalsele klaviatuurile emaplaadist ning muust elektroonikast mööda.

Kui nüüd rohkem numbrilistesse detailidesse süveneda, siis siit selgub järjekordselt üks põhjusi, miks on see arvuti oma hinda väärt - nimelt kaalub 14" sülearvuti kõigest 1.7kg. Jah, hiljuti vaatlesime 15" Samsungi 9 seeria ultrabook laptopi, mis kaalus 1.5kg, aga erinevalt Samsungist leiab T430s dockingstationi pordi, sisemise ID kaardilugeja, täismõõdus 2.5" kõvaketta ja DVD kirjutaja, mille saab asendada töö ajal lisa aku või teise kõvakettaga. VGA ja LAN pesad on täismõõdulised ning pole adaptereid vaja kaasas kanda.Lisaks on T430s võimalik osta i7 protsessori, 16GB RAM-i, nVidia videokaardi, 3 kõvaketta(nt 256GB micro SSD 1000GB pöörlev+1000GB pöörlev), 3G WWAN mobiilside kaardi, sõrmejälje lugeja jpm vajalikuga - asjad mida ei leia ühestki ultrabookist. Küll aga leiab nt T430s suuremast vennast T430, kuid sellisel puhul tuleb leppida 300gr raskema massi ning tunduvalt paksema korpusega - liikuvale inimesele valmistavad need korralikult peavalu. Kui vaadata Delli või HP poole, siis sealt vaatavad vastu veelgi raskemad ja kobakamad mudelid.

Piltidel Lenovo Thinkpadide uusimad mudelid X230, T430s, T430, W530(T530 mõõtudelt identne)
Meie valisime oma testi mudeliks i5-ga isendi. Olgugi, et i7 on kiirem, on i7 ka rohkem soojust eraldav ning ventilaatori müra on äriklassi tipu puhul suht ruineeriv. Seda enam, et i7 mudelid,mida T430s pakutakse(ning enamusse teistesse 14" äriklassi sülearvutitesse) on 2 tuumalised ning kiiruse vahe i5-ga on tihtilugu olematu. Seda aga ei saa öelda hinna kohta, mis võib vabalt 200-300€ marketingi triki eest juurde lisada. Lisaks valisime kiire nVidia 5200M 1GB videokaardi, mis töötab paraleelselt natukene vähem kiire Intel HD 4000-ga. Trikk on selles, et nVidia on küll kiire, aga tarbib palju akut ja eritab sooja, mis teadagi paneb ventilaatorid tööle. Seal tuleb aga abiks Inteli integreeritud graafikakaart, mis on küll aeglasem, aga tarbib tunduvalt vähem energiat. Tänu uuele Ivy Bridge tehnoloogiale valib arvuti just täpselt selle videokaardi, mida hetkel rohkem vaja läheb. Mängudes ja keerukatel veebilehtedel toimetab nVidia, ning Excelis ja lihtsatel veebilehtedel jällegi intel. Tänu sellele käivitub ventilaator väga harva ning arvuti püsib meeldivalt jahe ka süles hoides.

Ekraan on testitaval arvutil HD+ 1600x900 resolutsiooniga ning otseloomulikult matt. 14" sülearvuti kohta on tegemist väga hea ekraaniga ning vaatenurgad ja kontrastsus on tipptasemel. Samas olles ise põhiliselt 17" FullHD workstation seeria sülearvuti taga istunud, siis valge võiks olla natuke valgem ja roheline rohelisem. Võrreldes T430s-ile pakutava tava HD 1366x768 ekraaniga on HD+ kindlasti suur samm edasi. Ekraan on võimalik lükata täiesti küllili, ehk siis avaneb 180c, samuti on olemas sellel 2 kinnitusega lukusti. Hinged on massiivsed ja metallist ning on vähe tõenäoline, et need ka 5 aasta möödudes oma tugevusest midagi kaotaks.

Thinkpad T430s on olemas 3 USB pesa, millest 2tk on kiired USB3 ühendused ning 1tk on powered USB, mille abil saab nt laadida mobiili, kui arvuti on suletuna seljakotis. Vasakult küljelt leiab kõrvaklapi-mikrofoni pistiku, USB, SD mälukaardilugeja ning ID kaardilugeja(2 viimast on lisad, mida kõikidel T430s ei pruugi olla). Taga paneelil ilutseb massiivne voolu pistikupesa, mida pole pidanud viimasel ajal ühelgi Lenovol vahetama. Sama ei saa öelda paljude odavklassi sülearvutite kohta, neid leiab iga nädal mõne veaga, mille remondi hinnad algavad 100€. Tagant leiab veel 2xUSB, LAN, VGA, mini Displayport(millest on võimalik välja võtta ka HDMI) ja VGA. Paremal küljel asub kensington luku pesa(sellega saab arvuti trossi abil laua külge aheldada), DVD-RW ning wifi lülti, mis on imepisikene ja väga raskelt lülitatav. Peenete ja kallite küüntega naistel ei soovita seda isegi mitte üritada näppida, võib kalliks maksma minna. Õnneks on olemas fn+F5 kombinisatsioon, mille abil saab lülitada sisse-välja wifi, bluetooth ja 3G ühendust.Ventilatsiooniavad on külgedel ning taga, tänu sellele võib T430s hoida vabalt ka voodis.

Puuteplaat (Touchpad) on uuel Lenovol selline nagu ka vanematel kombeks - väikeste täpikestega ning väga kare näpu all, samas hea tundlikuse ning täpsusega. Olemas on mitmik-puude, kahe näpuga kerimine ning palju teisi erinevaid näpuliigutuse kombinisatsioone. Pointingstick-joistick aga on klass omaette, nimelt pole keegi veel suutnud teha sama täpset ning mugavat kursori juhtijat, kui IBM-Lenovo seda on teinud. See on ainus arvuti millega olen nõus seda imevidinat kasutama, mis oli IBM-i kaubamärk 90-ndatel. Tihtilugu kuuleme küsimust, et mis nupud need tühiku all paiknevad ? Vastus lihtne - need on pointingsticki hiire nupud, et ei peaks pöidlaga arvuti alla otsa pingutama. Kuna arvutid on pärit otse USA Lenovost ning USA maal on standard 1a garantii, on ka see arvuti varustatud kõigest 1 aastase garantiiga. Samas on 100€ eest võimalik see pikendada 3 aastani või kasvõi 5-ni, aga teades Lenovo üli head kvaliteeti on see arvatavasti maha visatud raha.Nimelt ei tea enamus äriklassi Lenovote kasutajatest midagi sellisest aadressist nagu Toompuiestee 33A, kus paikneb Eesti parim sülearvutite garantiiremont nimega IBM Eesti. Nende ainus viga on see, et nad remondivad IBM või Lenovo nimelisi sülearvuteid. Me tahaks hea meelega viia aga kõik katkised Dellid ja HP-d sinna ning saada need sealt juba järgmisel päeval, või tihtilugu ka kiire ootetööna, tervena tagasi. icon_smile.gif

Kõvaketas on testitavas arvutis SATA3 120GB 2.5" SSD, mis suudab lugeda üle 500MB/s, samal ajal kui pöörlev 320GB 7200rpm saavutab kõigest 80MB/s. Kõvaketta heaolu üle järgib põrutuse kaitse, mis tõstab ohu puhul pead üles ning päästab halvimast. Kõvakettaid saab lisada lausa 3tk. mSATA, HDD pesa ning CD seadme asemele käiv kõvaketas. Hetkel müügilolevate ketaste abiga seega lausa 2.25TB ruumi väikesesse arvutisse. Kõvakettad saab Lenovo tarkvaraga ka ära krüpteerida ja parooli alla panna, et võõrad silmad ei saaks ka varastatud arvutiga midagi peale hakata. T430s puhul on kasutusel ka Rapidboot tehnoloogia, mis käivitab kuni 40% kiiremini arvuti.
Arvutil on olemas ka 720p Webcam, mis on keskpärasest parema kvaliteediga ning varustatud näojälgimise tarkvaraga, see toimib ka hämaras üllatavalt hästi. Lisaks saab tellida juurde sõrmejäljelugeja, mille abil saab arvuti käivitada ainult see, kellel õige näpu muster ette näidata on. Seda sõna otses mõttes käivitada, kuna Lenovo käivitub täiesti kinnisest olekust näpujälje abiga.
Lenovoga tuleb kaasa ka suur hulk tarkvara, mida teistes arvutites ei kohta. Näiteks Systemupdate, mis oskab väga edukalt üle neti tõmmata alla kõik driverite uuendused ning isegi BIOS-ile update ära teha. Siis on veel Powermanager, mille abil saab sättida erinevaid voolutarbimise seadeid ning vaadata näiteks mitu korda on akut laetud(Lenovo akudest oleme kohanud 900x laetud akut, mis pidas 2 tundi, kuigi tavaliselt on 300x enamus akude jaoks maksimum). Samuti võib paljude jaoks olla asendamatu abimees Connection manager – programm, mis näitab ilusa graafilise liidese abil kõik läheduses olevad Wifi-d ning mille abil on väga lihtne uude võrku ühenduda.
Standardakuga lubab Lenovo maksimaalselt 7.6h tööd teha ja sellelele on võimalik lisada Battery Slice, mis käib CD seadme asemele ning tõstab selle aja 13.2h peale. Reaalsuses on numbrid kindlasti väiksemad ning sõltuvad eelkõige töö iseloomust. Näiteks hetkel Wordis dokumenti kirjutades ning samal ajal youtube kuulates pakub windows uues standardakugatöö ajaks 4 tundi.
Uuel mudelil on ka RapidCharge tehnoloogia, mis laeb poole tunniga akud 80%-ni.
Kiiruse testides näitab Lenovo T430s väga ilusaid numbreid, kuigi Windowsi Score pole just kõige asjakohasem benchmarki test, tuleb tõdeda tõsiasja, et paremat tulemust pole ühelgi sülearvutil veel kohanud. Samuti ei saa kurta 3dMark06 8000punkti ületava tulemuse üle - selle arvutiga mängib kenasti ära kõik tänapäevased mängud.


Pika otsimise peale leidsime ka paar asja, mida järgmise mudeli juures parandada saaks. Nimelt on klaviatuuri F1, F2 jne nupurida tõstetud mingil põhjusel kõrgemale ülejäänud klaviatuurist. Sellest pole absoluutselt lugu kui taustavalgustus klaviatuuril puudub, aga kui see on olemas, paistab LED valgus tihtilugu liiga silma ülemise rea nuppude alt. Samuti on isegi kõige heledaimas astmes valgustus liiga tuhm võrreldes nt Delli valgustusega. Puudub ka automaatne valgustuse väljalülitamine, seda on võimalik teha ainult Fn+tühik abiga. Teine suur miinus meie jaoks, mis aga kindlasti pole seda kõigi jaoks, on meeletu eel-installeeritud tarkvara hulk. Sinna hulka kuulub väga palju vajaliku nt powermanager või systemupdate, aga enamus kaasa tulnud softist on siiski tavakasutaja jaoks ainult koormaks arvuti käivitamisel. Sellest tulenevalt võtsime kätte ja rookisime arvuti tühjaks tarkvarast, mis meie arvates pole eluliselt vajalik, samas saab Systemupdate abil puuduoleva tarkvara lihtsalt installeerida. Tulemuseks kahanes Windows 7 Proffessionali installi fail 35GB pealt 15GB ning arvuti käivitus poole kiiremini.
Järgnevalt väike video demonstreerimaks, kuivõrd palju kaasa pandud soft reaalselt arvuti tööd mõjutab, olgu öeldud, et nö Clean install masinates oli installeeritud Office, ID tarkvara, adobe reader jpm tööks vajaliku.

Link


Kokkuvõtteks võiks öelda, et Lenovo on suutnud teha veelgi parema arvuti, kui olid eelkäijad T410s ja T420s. Soovi korral saab kokku panna tõeliselt kiire ja võimeka arvuti ning see kõik mahutatakse Lenovo poolt kesta, mis jätab kaalu osas isegi paljud 12" sülearvutid seljataha. See arvuti sobib ideaalselt inimestele, kes peavad tihti reisima ning loodavad,et arvuti ei veaks neid kunagi alt jainternet oleks alati käepärast. Samas neile ei istu 12" lukuaugust piilumine ning väärtusliku aja raiskamine. Kui rahakott lubab, siis paremat sülearvutit liikuvale inimesele hetkel pole olemas ja suure tõenäosusega ületeb T430s omadused alles järgmisel sügisel ilmuv T440s icon_smile.gif

Testitava Lenovo Thinkpad T430s andmed -
Protsessor Intel i5-3210M 3100 MHz
RAM Mälu 8GB DDR3
Ekraan 14" HD+ (1600x900) LED matt
Kõvaketas Intel 120GB SATA3
Videokaart Intel® HD 4000 + NVIDIA Quadro NVS 5200M 1GB
DVD kirjutaja
Aku kuni 8 tundi
Võrk 10/100/1000mbit
Op-süsteem Windows 7 Professional 64bit
Wifi 300mbit abgn
Bluetooth
Liidesed 3x USB, USB 3.0, SD kaardi lugeja, mini Display-port, webcam, klaviatuuri valgustus, ID kaardilugeja
Kaal 1.7 kg
Garantii 1 aasta
Hind 1275€

T430s Lenovo kodulehel http://www.lenovo.com/products/us/laptop/thinkpad/t-series/t430s/

_________________
Laptopid.ee Suur sülearvutite salong, kohapeal 200+ sülearvutit, HV kasutajale 5-10% läpparilt alla!
Kommentaarid: 80 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 1 :: 70
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
rkki
HV vaatleja

liitunud: 10.07.2006



Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 18.10.2012 00:35:54 vasta tsitaadiga

thumbs_up.gif

Täitsa tuttav aadress on see muide icon_smile.gif ... Olen seal oma vana T61-ga käinud kuna ventilaatori laager sai kahjustada kui töötav arvuti laua pealt maha kukkus.

Küll aga tahan nautke nuriseda oma W520 üle, milles olin pettunud (arvestades, et maksin üle 2k€). Nimelt see kaane pealmine kummjas kiht tundub iga uue seeriaga õhukesem olevat, mistõttu nägi mu W520 kaas juba peale kahte kasutuskuud hullemini välja kui ca 4-5 aastat vana T61.

Kui see eelnev negatiivne omadus välja jätta, siis olen Thinkpad T, W, X seeriaga rahul ja soovitan neid kõigile.
Kommentaarid: 4 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 3
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
Taun0
HV veteran
Taun0

liitunud: 22.07.2003




sõnum 18.10.2012 00:41:24 vasta tsitaadiga

tsitaat:
Garantii 1 aasta


äriklass?

_________________
www.elektron.ee
Kommentaarid: 60 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 55
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
siLc
HV Guru

liitunud: 22.12.2003



Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 18.10.2012 06:49:56 vasta tsitaadiga

Taun0 kirjutas:
tsitaat:
Garantii 1 aasta


äriklass?

Üle suure lombi standardgarantii.
tsitaat:
Connection manager

Access Connections äkki?
Kommentaarid: 194 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 183
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
sakinaga
HV Guru

liitunud: 30.08.2006




sõnum 18.10.2012 07:23:53 vasta tsitaadiga

Aku vastupidavus on küll pettumus.
Kommentaarid: 157 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 149
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
Osiris
HV Guru
Osiris

liitunud: 12.08.2002



Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 18.10.2012 08:55:28 vasta tsitaadiga

Sellise hinnaklassi läpakalt ootaks juba Full HD ekraani...
Kommentaarid: 114 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 102
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
lkraav
Kreisi kasutaja
lkraav

liitunud: 23.08.2002




sõnum 18.10.2012 10:18:45 vasta tsitaadiga

+ DisplayPort
+ 1600x900
- fatty shape
- DVD-ROM (== less fat vbla)
- NVidia Optimus == Linux-b0rken
- garantii 1a

Muus osas... arvestatav, aga ülaltoodud põhjustel ei ole ost minu jaoks. Ootame edasi S9ng vm sarnast.

_________________
TELEFON PROFIILIS :: HV-NewFavFilter - GreaseMonkey HV lemmikute filter! Kui meeldib, pane positiivne märksõnaga "HV-NewFavFilter".
Kommentaarid: 137 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 0 :: 128
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
DigeBeni
HV Guru
DigeBeni

liitunud: 06.11.2001



Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 18.10.2012 10:34:03 vasta tsitaadiga

... klaverist ma ei räägiks ainult positiivses võtmes, funktsiooniklahvide surumine üheks eristamatuks reaks ei ole kohe üldse mitte märk professionaalsest tööriistast ja nagu sellest oleks veel vähe, siis on puudu ka paar olulist funktsiooniklahvi (kes kasutab, see teab). Ma ei kiida absoluutselt heaks Apple toodete matkimise hullustust, mis viimasel ajal kohe eriti häirivalt levima on hakanud sest sealt tuleb rohkem disaini, kui praktilist väärtust ja see ei ole minu nägemuse järgi absoluutselt kohane suund tõsiseltvõetava äriklassi jaoks. ThinkPad seeria on olnud väga pikka aega muutumatu disainiga justnimelt sellepärast, et see on praktiline ja töötab, kuid ilmselgelt on Lenovo valimas suunda, mis üritab muuta legendi tasapisi mainstream tooteks ...
_________________
Kommentaarid: 193 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 2 :: 5 :: 160
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
Draqula
HV Guru

liitunud: 29.10.2004



Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 18.10.2012 12:32:04 vasta tsitaadiga

siLc kirjutas:
Taun0 kirjutas:
tsitaat:
Garantii 1 aasta


äriklass?

Üle suure lombi standardgarantii.


Misiganes põhjusel... ikkagi reaktsioon jääb... WTF ning päris mitu küsimärki.
Seda siis arvestades, et 3a on äriklassi standard olnud ning DELL pakub kohati 5a.

Lisaks keskmise kontorisõdalase jaoks on järjest vähem tekkinud põhjuseid jõudluse tõttu läpakat kiirelt välja vahetada.
Olen hetkel oma 4a vana E6400 taga üsna rahul, kuid eelmisel aastal peale 3a garantii lõppemist tuli klaver välja vahetada.
Kommentaarid: 42 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 34
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
wirx
HV Guru
wirx

liitunud: 03.08.2002




sõnum 18.10.2012 12:42:51 vasta tsitaadiga

Kui kohalikust hulgilaost osta, siis 1a garantiid pole isegi optionalina valikus, kõik on 3a garantiiga, ainult, et hind algab sellisel puhul 1500€ ning konf on tuntavalt nõrgem.
5a garantiid ei paku mitte Dell, vaid edasimüüja lisab selle garantii sinna ise.

_________________
Laptopid.ee Suur sülearvutite salong, kohapeal 200+ sülearvutit, HV kasutajale 5-10% läpparilt alla!
Kommentaarid: 80 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 1 :: 70
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
typical
HV kasutaja
typical

liitunud: 02.06.2002



Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 18.10.2012 13:10:57 vasta tsitaadiga

Võrdluses 8470p'ga? 8460p'l oli kaks suurt viga küljes ja veidi kahju, et ikkagi Lenovo poole ei läinud. Nimelt halb ekraan selle klassi kohta ja pidevalt töötav ventilaator, kuigi temperatuurid on madalad ja parandust biosile ei paista HP poolt tulemas.
Kommentaarid: 54 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 54
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
tahanteada
Lõuapoolik
Lõuapoolik

liitunud: 04.04.2003




sõnum 18.10.2012 13:54:13 vasta tsitaadiga

Draqula kirjutas:
siLc kirjutas:
Taun0 kirjutas:
tsitaat:
Garantii 1 aasta


äriklass?

Üle suure lombi standardgarantii.


Misiganes põhjusel... ikkagi reaktsioon jääb... WTF ning päris mitu küsimärki.
Seda siis arvestades, et 3a on äriklassi standard olnud ning DELL pakub kohati 5a.

Lisaks keskmise kontorisõdalase jaoks on järjest vähem tekkinud põhjuseid jõudluse tõttu läpakat kiirelt välja vahetada.
Olen hetkel oma 4a vana E6400 taga üsna rahul, kuid eelmisel aastal peale 3a garantii lõppemist tuli klaver välja vahetada.

Muide, USA-s müüb Dell samamoodi, vähemalt osasid seeriaid, 1-aastase garantiiga ja kui rohkem tahad, siis pead pikema garantii juurde ostma. Viimatinähtud, USA-st toodu, oli XPS-seeria masin ning garantiiga 1 aasta. Emaplaat oli teisel aastal kutu ja ainus lahendus oli uue emaplaadi ostmine.
Kommentaarid: 284 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 2 :: 11 :: 211
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
wirx
HV Guru
wirx

liitunud: 03.08.2002




sõnum 18.10.2012 13:57:00 vasta tsitaadiga

USA-s ongi 1a standard, Euroopal lihtsalt on hästi läinud ning saame 3a garantiid nind 2a pretenstioonide esitamise aega nautida...2x kallima hinna eest :p
_________________
Laptopid.ee Suur sülearvutite salong, kohapeal 200+ sülearvutit, HV kasutajale 5-10% läpparilt alla!
Kommentaarid: 80 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 1 :: 70
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
winter
HV veteran
winter

liitunud: 17.01.2002



Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 18.10.2012 14:16:36 vasta tsitaadiga

Ma parem maksan kohe rohkem ja ostan 3 aastase garantiiga arvuti. Käisin oma ühe aastase garantiiga lenovo lauarvutiga esinduses, kuna toide oli läbi ja suur oli mu üllatus kui hindu nägin icon_biggrin.gif toiteplokk oli umbes 90.- ja vahetus ka umbes 90.- ILMA KÄIBETA icon_eek.gif . Läksin siis elioni kasutatud asjade poodi ja ostsin terve arvuti (täpselt sama mudel, mis mul oli) 125.- eest (KOOS KÄIBEGA)
Kommentaarid: 272 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 239
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
Taun0
HV veteran
Taun0

liitunud: 22.07.2003




sõnum 18.10.2012 14:37:56 vasta tsitaadiga

Palju on eestis neid firmasid kes ostavad näiteks 10 sellist läpakat ja kirjutavad kohe kulusse või panevad amordiks 100%/a?

2-3a või isegi 5a on selles osas oluliselt loogilisem. Samas kui lisagarantiid saab juurde osta siis probleemi ei ole aga eelises on muidugi baashind 3a grantiiga.

_________________
www.elektron.ee
Kommentaarid: 60 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 55
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
Juhani12
HV vaatleja

liitunud: 04.06.2010




sõnum 18.10.2012 16:44:52 vasta tsitaadiga

Nimelt on võlaõigusseaduse § 230 kohaselt müügigarantii müüja poolt antav lubadus teatud ajaperioodil pakkuda tarbijale seadusest soodsamat seisundit.
Ehk teisisõnu võib garantiiga pakkuda tarbijale suuremaid õigusi kui eeltoodud õigused, mis kehtivad kaheaastase pretensiooniesitamise perioodi vältel.
Pretensiooni esitamise õigusele lisanduvateks eelisteks, mis lubavad sõna garantii kasutada, on näiteks selle kestvus rohkem kui kaks aastat, tootel ilmnenud puuduse kõrvaldamise ajaks asendustoote pakkumine jms.

Kuidas on võimalik ametlikult garantii 1 aasta?
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
Rebel_
HV kasutaja

liitunud: 29.01.2010




sõnum 18.10.2012 17:05:31 vasta tsitaadiga

hea tähelepanek. thumbs_up.gif
laptopid.ee'st tuleb ringiga mööda käia ja testele ka edasi ütelda.
igas normaalses poes on 3a garantii

maatriks, aku saab valida alati suurema
Kommentaarid: 10 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 10
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
wirx
HV Guru
wirx

liitunud: 03.08.2002




sõnum 18.10.2012 19:13:28 vasta tsitaadiga

Ära aja sassi garantiid ja pretensioonide esitamise aega, esimene tuleb tootjalt, teine müüjalt. Lisaks ei kehti pretensioonide esitamise aeg firmade puhul. Aga see on juba täiesti OT jutt, T430s teemas.
Rebel, aku saab valida suurema, aga kas garantiid ei saa siis valida ALATI pikemat? Kusjuures Lenovol ei ole vahet, kas ostad garantii pikenduse arvuti ostuga kohe kaasa või avaldad soovi hoopis 11 kuud hiljem, hind on sama. Kliendi enda valik on see garantii ning nt T430s puhul on ostjaid umbes 50-50, ühed soovivad pikemat, teistele piisab ka 1a ning 100€ ostavad parem kiire SSD ketta sisse.

_________________
Laptopid.ee Suur sülearvutite salong, kohapeal 200+ sülearvutit, HV kasutajale 5-10% läpparilt alla!
Kommentaarid: 80 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 1 :: 70
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
traks
HV Guru

liitunud: 07.03.2002



Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 18.10.2012 19:28:14 vasta tsitaadiga

typical kirjutas:
Võrdluses 8470p'ga? 8460p'l oli kaks suurt viga küljes ja veidi kahju, et ikkagi Lenovo poole ei läinud. Nimelt halb ekraan selle klassi kohta ja pidevalt töötav ventilaator, kuigi temperatuurid on madalad ja parandust biosile ei paista HP poolt tulemas.


paneelid sama jubedad (ja vist ka samad?) nii HP-l kui Dellil. HD+ ekraanide "pärlitega" kaetud kattekiht on selline, et tahaks silmad peast välja koukida.
Delli paneelid ses suhtes igatahes etemad.

Ventilaatori kohta pigem vaikselt pidevalt vuhisegu, kui et nagu Dell XPS seeria masinatel, kus IGA 10 SEKUNDI tagant olenemata koormusest (ka täsikoormusel kui temp üle 90C) masin ventilaatorit sisse-välja lülitab. Hea viis ärkvel hoidmiseks ja tähelepanu kõrvale juhtimiseks keskendumist vajavatel asjadelt?

_________________
The greatest trick the devil ever pulled
was convincing the world glossy widescreen is the way to go.
Kommentaarid: 337 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 304
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
Laurman
Kreisi kasutaja
Laurman

liitunud: 08.06.2007



Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 18.10.2012 19:56:07 vasta tsitaadiga

Vahetasin hiljuti oma truult teeninud X300 välja. Kuna paistab, et Lenovol pole plaanis X300 seeriat samal kujul jätkata siis jäid valikusse X230 ja T430s. Esimesel oli aga 1360x768 resolutsiooniga ekraan, mis on paras mobiiltelefonile mitte sülearvutile, seega saigi võetud T430s. Siit siis mõned muljed:

Esiteks pole uus island-tüüpi klaviatuur pooltki nii mugav ja mõnus, kui vana chiclet. Nupud ei anna enam nii palju tagasisidet ega andesta näpuvääratusi. Samuti on rusuda saanud trackpoint, mis on kuidagi tuimem ja raskesti kasutatavam, tema nupud on ka natuke liiga järsu käiguga. F-nupukestel on pimesi võimatu vahet teha, neil võiksid vähemalt mingit täpikesed-joonekesed olla, et eristada. Volume nuppudel puudub tasutavalgustus, mis teeb neile pimedas pihtasaamise üsna keeruliseks ja tülikaks.

Pordipaigutus jätab ka natukene soovida, nimelt endale tundus X300-l olev lahendus (üks usb taga ja kaks vasakul) palju inimsõbralikum, kui T430s-il (kaks taga ja üks vasakul). Tagumisse sain jätta juhtmeta hiire saatja ning kõrvale jäid kaks porti hõlpsasti ligipääsetavaks. Üldiselt võiks Lenovo Dellilt natuke õppust võtta, sest E6430s-il on kõik paikseks kasutamiseks mõeldud pordid (vga, power, ethernet, usb) ilusti ühes nurgas, mitte mööda arvutit laiali. Mälukaardilugeja on samuti natuke toores, mälukaardi saab sealt kätte kaardile vajutades aga kui rakendada kogemata natukene rohkem jõudu (juhtub pidevalt) siis hüppab hoopis lugeja kogu kupatusega välja.

Nüüd siis asjadest, mida kiita. Käte all olev plastmass on palju meeldivam ega jäta räpast muljet, kui käsi natuke higisemaks muutub. Hea meel on selle üle, et klaviatuurivalgustus on säilinud lambikese kujul, mis on minuarust palju silmasõbralikum, kui klaviatuurialune valgustus. Ekraani puhul nuriseda ei oska, värvid on paremad, samuti vaatenurk, piksleid on parasjagu (1080p võiks valikus olla aga praegune on imo väga optimaalne). Veebikaamera ja mikrofonid on hulka-hulka paremad. Dockimisvõimalus, mida X300-l polnud. CD-bayse käiv aku on mõnus viis oma juhtmevaba aja pikendamiseks.
500gb kõvaketta vahetasin 128gb SSD vastu tänu millele on liigutamine veelgi nobedam. CD-baysse läks lisaaku (ei mäleta millal viimati cd-d kasutada vaja oli) aga 8h on siiski natuke liiga optimistlik, kuuekas on reaalne.
Kommentaarid: 98 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 94
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
ThedEviL
HV Guru
ThedEviL

liitunud: 13.03.2003



Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 18.10.2012 19:59:22 vasta tsitaadiga

wirx, minu teada t430s il ei ole suuremat akut valikus.
tal peaks olema ainult ultrabay lisaaku võimalus. Isegi slice'i ta ei söö
nii see vähemalt oli t400-420 essidel

Isiklikult olen piisavalt tugev et ei lase ennast essiga rohkem ahistada. Endal on t410s ning see ess pole ennast õigustanud. Saan kohe t430e kätte, millel 9cell aku ning battery slice võimalus. Lisaks on essidel tüüpveaks mõranev palmrest ja ekraani bezel mis muidugi gar korras kohe välja vahetatakse. Lisaks oli nt t410s'il sigakallis ekraan. 300 tavaline ja 600 multitouch. Ehk on uuem natuke mõistlikum.
9cell akut t430s il pole olemas. Midagi oli tal veel puudu...

Ahjaa.. jahuti on kehvem. Lisaks on sellel essil jahuti kruvitud läbi emaplaadi, mis tähendab et pasta või ventilaatori vahetamiseks peab plate eemaldama.
Kommentaarid: 108 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 97
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
wirx
HV Guru
wirx

liitunud: 03.08.2002




sõnum 18.10.2012 20:30:59 vasta tsitaadiga

Laurman ma arvan, et su vanal Lenovol oli tracpoint lihtsalt sisse töötatud, ma ise küll seda eriti ei kasuta, aga ei märka nagu vahet.
USB port võiks üks olla nt paremal pool ka, täitsa nõus. Mälukaardilugeja on minu omal integreeritud ning välja see hüpata ei saa, sul on ehk expresscardi pessa käiv see?
CD seadme asemele sobiv aku oli olemas T420s ja on ka T430s, T410s-i kohta ei oska pead anda. Seda pidasingi suurema aku all silmas.

_________________
Laptopid.ee Suur sülearvutite salong, kohapeal 200+ sülearvutit, HV kasutajale 5-10% läpparilt alla!
Kommentaarid: 80 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 1 :: 70
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
rex
HV Guru
rex

liitunud: 09.01.2002



Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 18.10.2012 22:08:11 vasta tsitaadiga

DigeBeni kirjutas:
... klaverist ma ei räägiks ainult positiivses võtmes, funktsiooniklahvide surumine üheks eristamatuks reaks ei ole kohe üldse mitte märk professionaalsest tööriistast ja nagu sellest oleks veel vähe, siis on puudu ka paar olulist funktsiooniklahvi (kes kasutab, see teab). Ma ei kiida absoluutselt heaks Apple toodete matkimise hullustust, mis viimasel ajal kohe eriti häirivalt levima on hakanud sest sealt tuleb rohkem disaini, kui praktilist väärtust ja see ei ole minu nägemuse järgi absoluutselt kohane suund tõsiseltvõetava äriklassi jaoks. ThinkPad seeria on olnud väga pikka aega muutumatu disainiga justnimelt sellepärast, et see on praktiline ja töötab, kuid ilmselgelt on Lenovo valimas suunda, mis üritab muuta legendi tasapisi mainstream tooteks ...

Täpselt sama reaktsioon ka minu poolt. Hea, et lisaks veel mäkihingesid ka ei pandud, nagu tänapäeval kõigil kombeks. Ainuke, mille oleks võinud mäkilt üle võtta, on retina IPS ekraan.

Ma kasutan ikka veel ühte T42 (2 giga rammi ja win7 sees), kuigi päris palju erinevaid asju käib käest läbi. Ja kliitorit, mitte touchpad'i. icon_cool.gif
Kommentaarid: 247 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 226
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
WAV
HV veteran

liitunud: 02.03.2010




sõnum 19.10.2012 08:05:43 vasta tsitaadiga

Laurman kirjutas:
Pordipaigutus jätab ka natukene soovida, nimelt endale tundus X300-l olev lahendus (üks usb taga ja kaks vasakul) palju inimsõbralikum, kui T430s-il (kaks taga ja üks vasakul). Tagumisse sain jätta juhtmeta hiire saatja ning kõrvale jäid kaks porti hõlpsasti ligipääsetavaks. Üldiselt võiks Lenovo Dellilt natuke õppust võtta, sest E6430s-il on kõik paikseks kasutamiseks mõeldud pordid (vga, power, ethernet, usb) ilusti ühes nurgas, mitte mööda arvutit laiali.

Minule on tänaseni jäänud parimad meenutused IBM T2x seeria portide paigutusest - 10 porti (kõik peale heli) on neil ühes pikas (ja üpris kasutusloogilises) reas arvuti tagumises servas. Sedasi siis paljude juhtmetega ühendatult ei näe masin välja nagu hilisemad (näiteks T60) turritavad siilid, kus igasse suunda keeravad suure kaarega pistikjuhtmed, võttes laual või süles arvuti kõrval päris palju ruumi ära ning lisaks parempoolsed pordid segavad ka välise juhtmega hiirega masina kõrval pinnal liikumist. Ekraani taga allservas jääb see juhtmete posu ka silma eest rohkem varju.
Kommentaarid: 7 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 7
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
Tux
HV kasutaja

liitunud: 21.11.2004



Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 19.10.2012 18:10:26 vasta tsitaadiga

Laurman kirjutas:

Pordipaigutus jätab ka natukene soovida, nimelt endale tundus X300-l olev lahendus (üks usb taga ja kaks vasakul) palju inimsõbralikum, kui T430s-il (kaks taga ja üks vasakul). Tagumisse sain jätta juhtmeta hiire saatja ning kõrvale jäid kaks porti hõlpsasti ligipääsetavaks. Üldiselt võiks Lenovo Dellilt natuke õppust võtta, sest E6430s-il on kõik paikseks kasutamiseks mõeldud pordid (vga, power, ethernet, usb) ilusti ühes nurgas, mitte mööda arvutit laiali. Mälukaardilugeja on samuti natuke toores, mälukaardi saab sealt kätte kaardile vajutades aga kui rakendada kogemata natukene rohkem jõudu (juhtub pidevalt) siis hüppab hoopis lugeja kogu kupatusega välja.


Täiesti nõus portide ebaloogilise paigutuse osas. Kust tuli geniaalne idee panna USB pordid arvuti taha ja ainult 1 kõrvale? Portide paigutuse osas võiks nad tõesti Dellilt õppust võtta, oma E6500ga olen selles osas väga rahul

_________________
Kommentaarid: 31 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 30
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Uudised »  Ülevaated, kasutajate hinnangud »  Ülevaade: Lenovo Thinkpad T430s mine lehele 1, 2  järgmine
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis



Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.