Avaleht
uus teema   vasta Uudised »  Ülevaated, kasutajate hinnangud »  Ülevaade: Arctic USB Wireless Gamepad märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale. Teata moderaatorile
otsing:  
K3ndu
HV Guru
K3ndu

liitunud: 25.10.2009



Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 27.05.2012 12:08:18 Ülevaade: Arctic USB Wireless Gamepad vasta tsitaadiga


Arctic USB Wireless Gamepad on esimene mängupult Arctic'ult, mida tutvustati selle aasta märtsis. Tegemist on juhtmevaba puldiga, ning toetatud on ainult arvuti. Lähemalt uuri sellest puldist juba järgnevas ülevaates.




Arctic USB Wireless Gamepad
Koduleht

Andmed:

  • Sagedus: 2.4 GHz
  • USB liides: USB 2.0 & 3.0
  • Nupud: 8-way, 12 buttons
  • Ühilduvus: Windows Vista, XP, 7
  • Aku: Lithium-ion 1000 mAH
  • Mõõtmed: 150 ( l ) x 95 ( w ) x 60 ( h ) mm
  • Kaal: 160.5 g
  • Tootekood: MOACO-GP001-BLA01
  • UPC 0872767005624
  • Brutokaal: 0.5 kg


Pakendi sisu:

  • Arctic USB Wireless Gamepad
  • Vastuvõtja
  • USB > Mini USB juhe


Pakend ja pakendi sisu:


Pakend on jällegi väga sarnane Arctic'u toodetele. Enamus Arctic'u pakendeid on võimalikult minimaalsed ja tugevast plastmassist. Sama käib ka selle toote kohta. Üks asi on vähemalt hea selle juures, nimelt on toote välimus ja disain hästi näha. See tuleb kasuks, kui hakkad poest ostma, ning on valik erinevate toodete vahel. Aga pakendi esiküljelt leiab toote nime, ning all on kirjas ka aku info. Kirjas on, et puldile on sisseehitatud 1000 mAH Liitiumioonaku.


Pakendi tagant leiab päris palju erinevat infot. Ära on toodud paar märksõna puldist, ning siis on need ära tõlgitud veel omakorda kaheksasse keelde. Kuna tootega kasutusjuhendit kaasa ei tule, on pakendi taga kirjas link kasutusjuhendile. Taga on kirjas veel ka tehnilised andmed ja pakendi sisu.


Pakendist ei leia just väga palju asju peale puldi enda. Lootsin ikka, et kasutusjuhend on ka kaasas, aga mida ei olnud oli kasutusjuhend. Peale puldi enda on pakendis veel USB puldi vastuvõtja, ning USB > Mini USB kaabel. Kaabel on selle jaoks, et saaks pulti laadida.

Pult:


Puldil on väga traditsiooniline nuppude paigutus, ning esialgu vaadates midagi uut silma ei hakkagi. Kuid siiski on olemas kaks nuppu, mida paljudel pultidel ei leia. Nimelt on puldil Turbo nupp, kui ka Clear nupp. Kui hoiad Turbo nuppu all ja siis vajutad teist nuppu veel, hakkab pult saatma massiliselt selle teise nupu signaale. See tuleb kasuks, kui on vaja hästi palju ühte nuppu vajutada. Clear nupp loogiliselt võttes tühistab selle Turbo funktsiooni. Puldil on rist, ruut, kolmnurk ja ring asendatud numbritega, mis olenevalt mängust tuleb kasuks. Kuid kuna tänapäeval on äärmiselt palju mängu porte, siis Xbox'i nupu värvid oleksid kasulikumad. Puldil on veel kaks analoog nuppu, ning D-pad, mis töötab kaheksas suunas. Pult on kaetud sellise pehme plastmassiga, mis on käes mugav ning aitab pulti paremini käes hoida. Kuid siin on ka üks aga. Nimelt korjab see materjal äärmiselt hästi tolmu. Samuti jääb näiteks higi väga hästi nähtavale puldi peal.


Puldi alt leiab suure kleepsu, kuhu peale on kirjutatud puldi nimetus kui ka natukene infot. Lisaks on all ka kleeps, mis näitab tootmiskuupäeva. Sellest vasakul on ka üks hästi väike nupp, mis paistab olevat reset nupp. Siit on hästi näha ka L2 ja R2 päästikuid, mis on natukene rohkem välja ulatuvad. L2 ja R2 päästikud on sellise disainiga, et seda saab päris pikalt vajutada, enne kui ta täiesti alla vajutatud on. See tuleb just kasuks tulistamismängudes või siis mängudes kus sa ei taha nuppu täielikult all hoida. Puldi all on ka mõnusad lohud, mis annavad puldi mugavusele plusspunkte juurde.


Puldi otsas on ka üks Mini USB ots, kust saab puldi akut laadida. Selle jaoks on ka vastav juhe kaasas, ning pulti saab laadida isegi mängimise ajal. Siit on ka näha, et puldil on mõlemas otsas kaks päästikut. Osadel pultidel on siin ka veel mõlemas otsas kolmas päästik, kuid sellel puldil need puuduvad.


Analoog nupp on tehtud selle puldi juures äärmiselt suureks. Siit nupust saab sisse ja välja lülitada analoog nupud. Ning, kui pulti tükk aega ei kasuta, lülitab pult ennast välja. Kui tahad pulti uuesti kasutada, tuleb samuti vajutada analoog nuppu, mis puldi uuesti sisse lülitab. Kui analoog nupud on sisse lülitatud, siis põlevad analoog nupu all ka need punased tuled. Lisaks näitavad need tuled vilkumisega seda, kui aku hakkab tühjaks saama. Kui ka seda, kas akud on laadides täis saanud või ei.


Analoog nupud on kaetud sellise kummise materjaliga. See annab parema kontrolli nuppude üle, ning näpud ei tohiks siis liiga kergesti küljest ära libiseda. Teisel pildil on näha ka puldi eesosa, mis ei anna ergonoomikale midagi juurde, kuna sealt sa ei hoia lihtsalt millegagi kinni.


Puldi külg näeb välja selline, ning siin puuduvad samuti nupud.

Vastuvõtja:


Selline näeb välja USB vastuvõtja, mis tuleb ühendada arvuti USB 2 või USB 3 pessa. USB otsa peal on kork, et transportimisel see vigastada ei saaks. Vastuvõtja peal on kirjas ka tehnilised andmed, milleks on 5V ja 15 mA. Vastuvõtja on suuruse poolest võrdne enamus mälupulkadega. Kahjuks ei saa vastuvõtjat kuhugi puldi külge kinnitada transportimise ajal, mis on negatiivne aspekt. Sama lugu on ka suurusega, et vastuvõtja oleks võinud olla parem väga tuntud nano vastuvõtja suurusega.


Vastuvõtja otsas on ka punane tuli, mis vilgub kui puldiga pole ühendust. Kui aga vajutad puldil analoog nuppu, jääb vastuvõtja tuli põlema, kuna ta on saavutanud ühenduse.


Kasutamine:

Esmalt peab mainima, et mingit tarkvara puldiga kaasa ei tule, ning ainukene asi on draiverid Arctic'u kodulehel. See selleks, kui vastuvõtja sain ühendatud ja tahtsin pulti testida, siis pult ei töötanud. Uurisin ja uurisin ning kasutusjuhendit ka kaasas polnud. Lõpuks leidsin, et pulti tuleks laadida enne kasutamist neli tundi. Paistab, et tehase poolt tuleb pult juba tühja akuga, ning sellepärast see ei tahtnudki funktsioneerida. Peale 3-4. tundi oli aku täis, ning siis juba ka pult töötas.

Mugavusest rääkides, siis minu käele see pult vähemalt sobib. Tundub käes mugav, ning materjalide kasutus on samuti äärmiselt õige. Saab piisavalt hästi kinni hoida, ning käest ära ei libise. Nupud töötavad hästi, kuid alguses tunduvad natukene kõvad olevat. Ilmselt tahavad nupud natukene sissetöötamist, mis on igati mõistetav. Kuna ma enamus ajast kasutasin analoog nuppe, siis suunanuppe ma väga ei kasutanudki. Kui suunanuppe kasutada, siis ühte suunda all vajutades, liiguvad ka ülejäänud suunad natukene kaasa. See on vähemalt hea, et suunanupud töötavad kaheksas suunas, ning see tuleb kasuks just spordimängudes. Kõige rohkem meeldivad mulle tagumised päästikud: L1, L2 ja R1, R2. Kuna neid päästikuid saab vajutada kõige mugavamalt. Analoogid on samuti mugavad, ning midagi halba nende kohta pole öelda. Kummist katted tagavad, et mängimisel näpud pealt ära ei libiseks. Kuid pika mängusessiooniga muutuvad näpud higiseks, ning siis ei aita ka see kummikate enam. Kui tavaliselt on põhinupud tähistatud risti, ruudu, ringi ja kolmnurgaga, siis siin on kasutusel numbrid. Ühest küljest on see hea, teisest nurgast halb. Mõni mäng näitab sulle Xbox'i või PS3'e nuppe. Aga mõni näitab sulle nupu numbrit, ning siinkohal tulevadki need numbrid peal kasuks.

Minnes nüüd mängude juurde, siis proovisin ma paari erinevat mängu. Alustasin pihta Valve mängudega Portal 2 ja Left 4 Dead 2. Rohkem juba maitse asi, aga minule ei meeldi First Person mänge puldiga mängida, ning seepärast ma väga ei nautinud nende mängimist puldiga. Kuid siiski teeb pult oma töö ära, ning vähemalt Portal 2's pole mingit probleemi puldiga. Teine asi on juba Left 4 Dead 2, kus sa mängid enamus ajast võrgus, ning seal on teised kõik hiire ja klaviatuuriga. Siinkohal ongi see, et mina olen harjunud samuti hiire ja klaviatuuriga ja kohe üldse ei läinud hästi mul puldiga. Minnes edasi rohkem pulti armastavate mängude juurde - spordimängud ja sõidumängud. Minu arvates kõlbabki vähemalt arvutis pult just selliste mängude jaoks. Sõidumängudes on analoogid äärmiselt kasulikud, kuna sa saad analoogiga täpselt nii palju keerata kui vaja. Kui samas nuppudega on nupp kas all või ei ole. Nii, et igati kiituspunktid just rallimängude osas. Spordimängudega on täpselt sama asi, kuna spordimängudes on paar nuppu mida on tavaliselt vaja omavahel kombineerida. Siis tuleb kasuks kui need asetsevad lähestikku. Siinkohal aitabki pult, ning spordimänge on samuti väga mugav mängida puldiga. Hiljuti oli veel ka see, et spordimängudes oli vaja teist analoog nuppu, et saaks teha teatud trikke. Ning siinkohal on pult juba väga suures eelises klaviatuuri ees.

Proovisin ka kui kaugelt pult töötab, ning ma olen sellega igati rahul. Läksin arvutist nii kaugele kui võimalik, kuskil 5 meetrit või rohkem. Ning terve see aeg töötas pult laitmatult. Isegi kui peitsin puldi õhema seina või diivani taha, töötas pult ikka edasi, ning mängus kõik nupud töötasid. Aku osas ma mängisin paar päeva, ning siiamaani pole ma suutnud akut veel tühjaks mängida. Kuid Arctic'u väitel on võimalik ühe laadimiskorraga mängida kuni 30 tundi.

Lõppsõna:


thumbs_up.gif Mugav
thumbs_up.gif Turbo nupp
thumbs_up.gif Juhtmevaba
thumbs_up.gif Puldi leviala päris suur
thumbs_up.gif Võimalik mängida ka laadimise ajal


thumbs_down.gif Korjab hästi tolmu ja jälgi
thumbs_down.gif Vastuvõtja võiks olla väiksem
thumbs_down.gif Toetatud ainult arvuti




Hind ja saadavus:

Pulti Eestis veel müügil näha pole, kuid Arcticu kodulehel on hinnaks 37.61 €.


viimati muutis K3ndu 27.05.2012 12:26:44, muudetud 1 kord
Kommentaarid: 120 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 110
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
mikk36
HV Guru
mikk36

liitunud: 21.02.2004




sõnum 27.05.2012 12:27:07 vasta tsitaadiga

L2 ja R2 on päästikud (ingl. k trigger), mitte nupud.

Võrdlus Xbox 360'e kontrolleri ja/või DualShock 3'ga?
Kommentaarid: 85 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 2 :: 78
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
K3ndu
HV Guru
K3ndu

liitunud: 25.10.2009



Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 27.05.2012 12:31:27 vasta tsitaadiga

mikk36, ei oma kumbagi kahjuks, olen natuke aega tagasi neid näppinud, kuid ei mäleta väga palju neist enam. Samuti olen Logitech F710'ga tutvunud, kuid sama lugu, et paar kuud tagasi.

Parandasin sinu toodud vead ka ära.
Kommentaarid: 120 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 110
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
DeTHiCa.
HV Guru
DeTHiCa.

liitunud: 13.01.2006




sõnum 27.05.2012 14:14:46 vasta tsitaadiga

kas alumised päästikud on analoogid?
kuidas POV (4 noolenuppu) funkab? enamustel pultidel on sellega probleem, nimelt on POV neil ühes tükis ja näiteks alla-vasakule vajutades ei ole asi täpne, tõmbleb alla ja vasakule niisama.
sellel puldil tundub olevat 4 eraldi nuppu, mitte üks suur nupulatakas.
Kommentaarid: 144 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 136
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
K3ndu
HV Guru
K3ndu

liitunud: 25.10.2009



Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 27.05.2012 15:32:09 vasta tsitaadiga

DeTHiCa., mida sa mõtled analoogi all? Et nagu nupp, mis liigub igas suunas või et saab sujuvalt alla ja üles nuppu lasta. Mitte et on lihtsalt kas all või ülal.

Sellel puldil on samamoodi, kõik on ühes tükis. See kas tõmbleb, annan sulle homme teada.
Kommentaarid: 120 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 110
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
mikk36
HV Guru
mikk36

liitunud: 21.02.2004




sõnum 27.05.2012 15:43:16 vasta tsitaadiga

DeTHiCa., need päästikud tunnevad jah seda, et kui kaugele päästik vajutatud on.
Kommentaarid: 85 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 2 :: 78
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
DeTHiCa.
HV Guru
DeTHiCa.

liitunud: 13.01.2006




sõnum 27.05.2012 15:49:53 vasta tsitaadiga

K3ndu, jah, analoog päästikud on sujuvaks vajutamiseks, näiteks autosõidumängus saab neid kasutada sujuvaks gaasi andmiseks või pidurdamiseks.
kahju et POV ühes tükis on, pildil tundub nagu oleks eraldi.
Kommentaarid: 144 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 136
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
R A T
HV veteran
R A T

liitunud: 21.04.2004




sõnum 27.05.2012 16:40:43 vasta tsitaadiga

Kas 2 pulti töötavad 1 vastuvõtjaga ka?
_________________
Jogani pogani pooh
Kommentaarid: 32 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 30
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
K3ndu
HV Guru
K3ndu

liitunud: 25.10.2009



Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 27.05.2012 18:19:14 vasta tsitaadiga

R A T, ei ole kahte pulti, et sellele küsimusele vastata. Kuid uurin tootjalt, mis ta vastab selle peale. Millegipärast kaldun arvama, et ei tööta.
Kommentaarid: 120 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 110
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
salatoimik
HV Guru
salatoimik

liitunud: 08.08.2006



Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 27.05.2012 18:27:20 vasta tsitaadiga

Kumb siis esimene oli ning kes koopia tegi?

trust gxt 30 (Datagates 22.4€)
Spoiler Spoiler Spoiler

_________________
LehesFoto - Täis suvaklõpse ja muud
Kommentaarid: 39 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 35
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
K3ndu
HV Guru
K3ndu

liitunud: 25.10.2009



Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 27.05.2012 18:33:22 vasta tsitaadiga

salatoimik, tsipake teistsugune, rist on teine ja pole sisseehitatud akut. Muidu tõesti ikka äärmiselt sarnased.
Kommentaarid: 120 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 110
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
mikk36
HV Guru
mikk36

liitunud: 21.02.2004




sõnum 27.05.2012 19:50:58 vasta tsitaadiga

Sama Hiina põhi?
Kommentaarid: 85 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 2 :: 78
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Uudised »  Ülevaated, kasutajate hinnangud »  Ülevaade: Arctic USB Wireless Gamepad
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis



Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.