Avaleht
uus teema   vasta Uudised »  Ülevaated, kasutajate hinnangud »  Ülevaade: Odavklassi laptop vs äriklassi laptop märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
mine lehele 1, 2, 3 ... 11, 12, 13  järgmine
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale. Teata moderaatorile
otsing:  
wirx
HV Guru
wirx

liitunud: 03.08.2002




sõnum 09.03.2005 12:26:20 Ülevaade: Odavklassi laptop vs äriklassi laptop vasta tsitaadiga

Kuna ise olen müünud laptope üle 3 aasta ja pidevalt pean klientidele seletama, miks on samade näitajatega arvutite hinnavahe mitmekordne, siis siin oleks üks ülevaade tähtsamatest asjadest, mida tuleks tähelepanna laptopi ostmisel. (Paluks mitte solvuda neil, kelle arvuti olen liigitanud odavklassi, kuna klassid on võetud siiski maailma tervikuna vaadates). Äriklass on sülearvuti, mis uuena maksab üle 20000 krooni; 3 aastase garantiiga ja kasutatakse sülearvuti protsessorit (HP/Compaqi-l on äriklassi arvutiteks NC tähtedega algavad mudelid, samuti evo n600, evo n800w, evo n610, evo n620, evo n410, Armada m700, IBM-il T ja X seeria, Fujitsu Siemens-il LIFEBOOK seeria).

Odavklass on sülearvuti, mis uuena maksab alla 20000 krooni; 1 aastase garantiiga ja kasutakse lauaarvuti protsessoreid (HP/Compaq-i on odava klassi arvutiteks NX tähtedega algavad mudelid, samuti evo n1020, IBM-il R seeria, Fujitsu Siemens-il AMILO seeria. Mina paigutaks kõik Acer, Ordi, Microlink, Desknote sülearvutid sellese klassi)

Mitmed inimesed ostavad laptopi näitajate järgi, aga see on umbes sama, kui osta autot massi, võimsuse ja pikkuse järgi (sama kui võrrelda BMW 320 ja Kia 2.0). Alles pärast mõne nädalalist kasutamist tulevad odavama hinnaklassi laptopide miinused välja, milleks peamiselt on:

Protsessor – kõik saab alguse protsessorist, äriklass kasutab eranditult sülearvuti protsessoreid (Pentium M, Pentium 4 Mobile, Pentium III Mobile jms). Sülearvuti protsessorit eristab PC protsessorist oskus muuta enda kiirust vastavalt vajadusele, st. kui protsessoril ei ole erilist koormust (nt hetkel selle teksti kirjutamine) muudab minu nc6000 Pentium M 1.6GHz protsessor enda kiiruse 600MHz peale ning kui ma nüüd hakkaks filmi vaatama, tõstaks ta selle 1GHz peale ja kui hakkaksin CD-d mp3-deks ümber konvertima, tõstaks kiiruse 1.6GHz peale). Lisaks on Pentium M protsessoril rohkem vahemälu, mis tõstab tema jõudlust võrreldes lauaarvuti protsessoriga. Sellest tulenevalt ei ole Pentium M 1.6GHz sugugi võrdne Pentium 4 1.6GHz protsessoriga, vaid mõndades testides isegi kiirem, kui Pentium 4 2.8GHz.




Lihtsalt teadmiseks: Centrino on Inteli kaubamärk ja ei ole tegelikult midagi muud kui Pentium M protsessorist, Inteli wifi kaardist ja Inteli emaplaadist koosnev tervik. Kui mõni nendest kolmest komponendist on asendatud mõne teise firma tootega, ei luba Intel kasutada Centrino nime.

Müra – odavad laptopid kasutavad üldiselt lauaarvuti (PC) protsessoreid, mis aga nõuavad paremat jahutust. Esiteks pole laptopis kusagile panna suurt ventilaatorit.

Näide uuema aja PC jahutist ja näide laptopi jahutist nüüd kujutage ette, kui kiiresti peab käima laptopi jahuti, et teha sama töö, mida teeb suurem.

Soojus – tulenevalt sellest, et väike ventilaator ei saa puuduliku õhuvõtu tõttu (üldiselt võtavad laptopid alt õhku) protsessorit maha jahutatud, läheb laptop väga soojaks (teadmiseks, et arvuti protsessor on kõige tõhusam küttekeha maailmas). Protsessori temperatuur võib minna kuni 80c (või isegi enam), kui kasutada seda süles või voodis. Ja vähe sellest – kui on kokku hoitud ka termosensori pealt, siis mingi hetk võib käia lihtsalt klõps ja te olete oma protsessorist ilma.

Aku – esiteks peavad lauaarvuti protsessorit kasutavad laptopid keskeltläbi 1-2 tundi vastu reaalset tööd võrreldes laptoppidele mõeldud Pentium M (centrino) 4-5 tunnise tööajaga. Aga järgmine probleem ilmneb alles umbes poole aasta pärast: nimelt, kuna PC protsessor nõuab tunduvalt rohkem voolu, siis on väga tõenäoline, et te peate ostma vähem kui aasta pärast uue aku (2000~3000 krooni), kuna vana peab 10-30 minutit ainult vastu ning kuna PC protsessor on oma energiavajadusega ta ressursi ära kasutanud.

Kvaliteet – korpuse plastik, mis on mõndadel odavatel mudelitel ikka väga habras ja näeb ka suht halb välja, polekski väga hull, kuid garantiis kohtab odavama hinna poole laptope väga tihti (garantii ajal umbes pooled odavatest laptoppidest käivad mingil põhjusel remondis ja Te teate ise ka, et enamus vigu juhtub ju garantii lõppedes). Edasi tulevad igasugused liikuvad/kuluvad osad: ventilaatorid, ekraani hinged/kinnitused, klahvistik, cd-rom jms.

Garantii – kuna ka tootja on teadlik, et odav ei tähenda kauakestvat, siis on suht tavaks saanud, et garantii on ainult 1 aasta (võrreldes äriklassi 3 aastaga). Kahjuks on nii, et äriklassist käib hoolduses umbes 5%, samas kui odavama poole omadest kohati 50% või enamgi veel. Hea näide sellest, et tootja on teadlik odava toote halvast kvaliteedist, on garantii laienduse hind: nimelt maksab 11 000 kroonise laptopi garantii laiendus 4000 krooni, väga vähe tõenäoline, et keegi klientidest, kes valivad endale 11 000 kroonise laptopi, on nõus 1/3 summat juurde maksma 2 aasta garantii eest. Boonusena on äriklassi garantii reeglina ülemaailmne, st võite kasvõi Aafrikas olla, lähim firma esindus aitab teid hädast kiiresti välja.

Kõvaketas – see on asi, mida enamus mõõdavad gb ehk mahus, kuid reaalsuses on hoopis tähtis kiirus (juhul kui sa pole just filmide ja mängude koguja; teadmiseks: et windows xp, office ja 1 aasta salvestatud erinevad dokumendid võtavad Teie kõvaketal umbes 2GB). Suht standard on, et odavad sülearvutid kasutavad 4200rpm kiiruse ja 2mb cachega kõvakettaid. Kuid kõvaketta kiirus annab tunda pea igalpool: arvuti käivitamine, interneti avamine, wordi avamine/sulgemine, mõne mängu käivitamine. Kui Sa oled töötanud PC ja mõne laptopiga (mis on samade andmetega) kordamööda, siis oled kindlasti märganud, et laptop on aeglasem, see tulenebki just kõvaketta kiirusest.

Videokaart – kõik hetkel müüdavad arvutid (tegelikult kõik arvutid, millel kiirust üle 1 GHz) suudavad väga edukalt hakkama saada kontori jaoks mõeldud programmidega, samuti näitavad nad sama edukalt ka filme ja DVD-sid. Asi muutub dramaatiliselt, kui soovitakse mõne odava arvutiga mängida mõnda natuke uuemat mängu. Probleem nimelt selles, et rahasäästmise nimel kasutab laptop arvuti RAM-i (jah, kui te ostate 256mb ram-i ja 64mb videokaardi mäluga odavama laptopi, siis 90% juhtudest on teie arvutil kasutada ainult 256-64=192mb mälu, mis on windows xp jaoks natuke vähe), mis on videokaardi mälust tunduvalt aeglasem. Samuti on videokaardi protsessor aeglane, tavaliselt nimetatakse neid integreeritud videokaartideks (tüüpilisemad on: IGP, Intel Extreme Graphics, SiS) kiired ja eraldiseisva mäluga videokaardid on hetkel ATI Radeon ja nVidia Geforce seeria. Võib näida uskumatu, kuid näiteks 3 aastat vana äriklassi sülearvuti videokaart on kiirem, kui hetkel poes müüdavad 80% odavama hinnaklassi sülearvutite omadest.

Tähele tuleks panna ka seda, et ka videokaartidest on olemas sülearvuti ja PC versioonid (PC versioonid on üldiselt odavamates jällegi). Sülearvuti oma oskab nagu protsessorigi oma kiirust muuta ja ei koorma akut ning on vaiksem.

Põhjalik ülevaade sülearvuti videokaartide kiirustest on ära toodud siin -> http://www.hot.ee/wraimos/laptop-3dmark.htm

Et mängida n Doom3, Half-Life2, Need4speed underground, Sims2, Richard Burns Rally, vajate videokaarti, mis 3dmark2001-s teeks vähemalt 5000 punkti, mida rohkem punkte, seda sujuvamalt mäng liigub nind seda kenamaks te saate graafika sättida (nc6000 on võimeline vähese "tuunimise" puhul saavutama 32mb videokaardiga 10000 punkti).

Samuti ei mängi videokaardi mälu erilist rolli testide põhjal ja ka reaalsuses on 32mb vs 64mb kiiruse vahe ainult 2-3%, see aga tähendab tegelikult, et videokaardi mälu maht, mida hoogsalt odavate laptopide puhul reklaamitakse 64mb või isegi 128mb suurusteks, ei anna Teie arvutile mitte midagi juurde (peale selle, et operatiiv mälu-RAM kasutatakse rohkem ära). Seega, kui te oskate, keerake BIOS-ist võimaluse korral videomälu 8 või 16 mb peale ja Teie arvuti läheb kiiremaks (järjekordne uskumatu fakt)

Kaal – ostes võibolla esmapilgul väikse numbrina tundunud 3.5 kg raskuse laptopi, muutub peale mõnesaja meetrist rännakut mööda kesklinna sangpommi raskuseks, eriti veel juhul, kui laptop pole kotis. Sellepärast ongi suht tavaks saanud, et äriklass on kindlasti alla 2.5 kg. Laptopi kaalule peaks eriti tähelepanu pöörama naisterahvad.

Toide– te ei kontrollinud enne odava laptopi ostmist selle toiteadapterit? Nüüd saadab Teid reisidel halvimal juhul 1kg raskune kobakas, mis ei taha isegi sülearvuti kotti ära mahtuda. Äriklassi puhul on toiteadapter mõne saja grammi raskune ning väiksem, kui Te oodatagi oskaksite.

Tugi - näiteks HP garanteerib tehnilise toe äriklassi sülearvutile 5 aastat peale tootmise lõppu, st. kui 7 aasta pärast teete windowsile re-installi ja vajate drivereid, piisab ainult laptopi mudeli nime sisse löömisest www.hp.com ja saate driverid. Odavama hinnaklassi garantii on 3 aastat peale tootmise lõpetamist. Samas, kasutades näiteks kodumaise tootja laptopi, ei saa te mitte kusagilt mujalt, kui ainult esindusest teada, mis teie arvuti täpsed emaplaadi mudelid ja helikaardid on. Samuti uuendatakse pidevalt äriklassi laptopi drivereid ka uuema tarkvara jaoks (paljudele odavamatele vanadele laptopidele pole siiani windows xp tuge). Seega vältige CD-de kaotamist.

Väärtus – nagu ka autode puhul langeb kvaliteetse laptopi hind palju aeglasemalt, kui odava laptopi oma. Võtke lahti mõni kuulutuste leht ja võrrelge näiteks IBM-i või HP hindu Ordi, Desknote, Aceri hindadega. IBM ja HP on kallimad samade näitajate puhul, kohati isegi poole kallimad (sama kehtib ka bmw ja kia puhul) kuid neid siiski ostetakse ja just inimeste poolt, kes on teadjamad arvutite vallas.

EDIT by Tanel: väikesed täiendused ja trükivigade parandused
Kommentaarid: 80 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 1 :: 70
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
Xender
Kreisi kasutaja

liitunud: 26.01.2002




sõnum 09.03.2005 15:08:53 vasta tsitaadiga

Ma olen viimasel ajal kasutanud Acer TravelMate TM2353me, see kuulub sinu juttu järgi isegi üliodavate sülearvutite hulka (hinnaga 9699 eeki K saluunis) kuid on olnud kokkupuuteid ka mitmete IBM sülearvutitega.
Acer on piisavalt kiire (kui 3D mängud välja jätta) tavatööks ja filmide vaatamiseks, aku on küllaltki normaalse vastupidavusega (kasutab Celeron M protsessorit ) ning ka vaikne. Kaal jääb alla kolme kilo ja olemas on korralik 15 tolline monitor (vastab CRT 17 tollisele).
Mis puutub mängimisse siis milleks? Kui mul on hea tavaarvuti olemas (P4 2,8Ghz, 1GB ja 6600GT) korraliku 19 tollise monitori ja helisüsteemiga.

Vastupidavus on seni ajani olnud hea, ka garantiid on kaks aastat.

Igal juhul soovitan osta kui tahate vaadata filme ja teha kirjatööd. Mängimiseks ja muuks sarnaseks see ka ei kõlba, kuid siis tuleb ka kolm korda rohkem raha raisata.

Hinna ja kvaliteedi suhe on igal juhul paigas.
Kommentaarid: 58 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 56
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
raull
HV kasutaja

liitunud: 13.02.2002




sõnum 09.03.2005 15:33:54 vasta tsitaadiga

Ise puutun ka kokku igapäevase töö käigus laptoppide müügi ning remondiga.
Üldiselt on jutt väga õige ning õpetlik.
Ainult, et kõiki Aceri mudeleid ma ei paneks sinna odava klassi alla. Neilt on ka neid korralikke seeriaid olemas, kuigi suurem osa on odavam ots vähemalt neist, mis Eestis liikvel on.

Seda hinnapiiri ei saa ka nii jõigalt paika panna, sest hetkel on üldiselt kõik laptopid kõvasti odavnenud.

Aga jah eriliselt peaks eemale hoidma nendest nn kohalikest läpakatest just korraliku pikaajalise suppordi puudumise pärast ning arvatavasti tekkiva varuosadeprobleemi pärast ka.
Sa võid põhimõtteliselt suvalisele 5a vanale brandi masinale saada vajalikke varuosi, küll suhteliselt kallilt, kuid Eesti omadele 2a pärast ma kardan,e t ei ole nii mõndagi võimalik saada või siis tuleb tohutult oodata.

Viimasena ütleks, et ostmisel on peamine garantii pikkus, mis võiks olla 3 aastat ning tuleb oma vajadusi õieti hinnata.
Ikka ei ole mõtet osta raskemat ja võimsa videokaardia masinat kui üldse ei mängi jne.
Kommentaarid: 8 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 8
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
pyromaan
HV kasutaja
pyromaan

liitunud: 01.05.2002



Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 09.03.2005 15:44:03 vasta tsitaadiga

tsitaat:
Toide – Te ei kontrollinud enne odava laptopi ostmist selle toiteadapterit? Nüüd saadab Teid reisidel halvimal juhul 1kg raskune kobakas, mis ei taha isegi sülearvuti kotti ära mahtuda. Äriklassi puhul on toiteadapter mõne saja grammi raskune ning väiksem, kui Te oodatagi oskaksite.


nonii, siin on väike aga. väike on küll mugav ja kerge ning suur raske ja kobakas. aga siin pole üldse vahet mis tootja on. suurem adapter suudab reeglina rohkem ampreid akusse anda ja seega on ka aku laadimiseks kuluv aeg väiksem.
võtame näiteks ORDI ENDURO CL56PD ja FS Amilo A1630. esimesel on väike adapter, nii paarsada grammi umbes, teisel suur ja raske. esimesel on laetav vool 3,42 amprit, teisel 8 amprit. kumb laeb kiiremini ? loomulikult viimane ja seda isegi nii 2x kiiremini. loomulikult võib ka väike laadija olla suure voolutugevusega aga see kajastub ka hinnas.

tsitaat:
Sülearvuti protsessorit eristab PC protsessorist oskus muuta enda kiirust vastavalt vajadusele

tänapäeval kasutab enamik uuemaid protisessoreid mingisugus kiiruse reguleerimise tehnoloogiat. on ju AMD64 prosedel on Cool & Quiet, Inteli P4'jal puudub aint vist. tavalisel celeronil kah aga celeron pole ka protsessor ju icon_razz1.gif

lõpetuseks
üldiselt, ütleks et raske on jagada laptopid äriklassiks ja odavklassiks. pigem jaotaks brändi järgi kuna tõid välja IBMi ja HP siis need võiks olla tippklassi sülearvutite tootjad koos DELL'i ja TOSHIBA'ga. edasi tuleks keskklass kuhu panna ACER, Fujitsu-Siemens jms ning lõpuks odavklass.
ja kõik võivad toota äriklassile sülearvuteid, vahe on aint kvaliteedis.
jämedalt võttes on laptop'e 3 sorti
1.lauaarvuti asendajad
2.nn tavalised lauaarvutid - hea võimsuse ja mobiilsuse suhe
3.ultra mobiilsed

muidugi on olemas ka spetsiaalselt videotöötlejatele ja mänguritele tehtud laptope. lisaks on veel tahvelarvutid.

EDIT: Eesti seadused sätestavad minimaalse pretensioonide esitamise tähtaja 2a.

KIA võib ju ka luksusautosid toota, iseasi kas nendel BMW 7-ndale seeriale midagi vastu panna on icon_wink.gif

tsitaat:
Kaal – Ostes võibolla esmapilgul väikse numbrina tundunud 3.5 kg raskuse laptopi, muutub peale mõnesaja meetrist rännakut mööda kesklinna sangpommi raskuseks, eriti veel juhul, kui laptop pole kotis. Sellepärast ongi suht tavaks saanud, et äriklass on kindlasti alla 2.5 kg. Laptopi kaalule peaks eriti tähelepanu pöörama naised.

kaasaskandimiseks soovitaks alla 2kg. 2.5 on juba liig. oleneb muidugi palju liigutakse jala ja palju autoga. kusjuures mulle tundub, et ilma kotita on rasket laptop'i isegi kergem kanda, kuna ta ei toetu kotirihmaga õlale. lisaks sisaldab kott tavaliselt pabereid, hiirt, laadijat ja tont teab mida (naistel ehk meiki icon_razz1.gif ). ilma kotita pole ka seda lisaraskust. kuid see oleneb siiski ka palju inimesest, kellel kuidas mugavam on.
üldjuhul on koti kasutamine siiski ülimalt soovitatav, sest lisaks kandmise hõlbustamisele on tal ka kaitsev ülesanne.

_________________
[img:]https://foorum.hinnavaatlus.ee/images/200x40_HV.gif[/img:]
Kommentaarid: 14 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 14
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
Tanel
HV Guru
Tanel

liitunud: 01.10.2001



Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 09.03.2005 16:11:47 vasta tsitaadiga

pyromaan,
tsitaat:

Inteli P4'jal puudub aint vist

Pentium 4 Mobile protsessoril täitsa toimiv Speedstep olemas icon_wink.gif

_________________
HV valuutakalkulaator
Kommentaarid: 461 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 12 :: 7 :: 356
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
wirx
HV Guru
wirx

liitunud: 03.08.2002




sõnum 09.03.2005 16:17:40 vasta tsitaadiga

Xenderi näite peale:
Eks üldiselt ei peavad laptopid päris ilusti vastu, aga kui sa töötad laptopide garantii remondis, kus päevas käib läbi 10-20 laptopi, siis näed, mis peab vastu ja mis mitte.

Toiteadapterist mida kiiremini laeb, seda kiiremini ka tühjaks läheb icon_wink.gif st, mida rohkemate ampritega laeb, seda kiiremini tühi see aku ka on.
Pealegi on üldiselt suuremad toiteadapterid sellepärast, et laptop lihtsalt ei saa väiksemalt piisavalt watte...

Njah, eks see hinnapiir on suht raskelt eristatav...sellepärast ongi ilus ümmrgune summa icon_razz.gif

Ka Kial on "lux" autod olemas icon_wink.gif

Celeronist on ka M versioon olemas, mis suht-koht õigustab ennast, aga pean siiski silmas neid laptope, millesse on pistatud hinna säästmise eesmärgil lauaarvuti prose

Pentium 4M ongi ju laptopi protsessor...seda laua arvutist ei leia
Kommentaarid: 80 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 1 :: 70
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
pyromaan
HV kasutaja
pyromaan

liitunud: 01.05.2002



Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 09.03.2005 16:19:35 vasta tsitaadiga

Tanel kirjutas:
pyromaan,
tsitaat:

Inteli P4'jal puudub aint vist

Pentium 4 Mobile protsessoril täitsa toimiv Speedstep olemas icon_wink.gif


pidasin silmas ikka tavalist P4 proset, sest erinevalt oma rivaalist AMD64'jast tal see puudub
ega enam polegi täielikult sülearvuti või lauaarvuti protsessorit olemas. dothan on ju ka lauaarvutile saadav, hetkel meie banaanivabariigis muidugi mitte.

_________________
[img:]https://foorum.hinnavaatlus.ee/images/200x40_HV.gif[/img:]


viimati muutis pyromaan 09.03.2005 16:36:41, muudetud 2 korda
Kommentaarid: 14 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 14
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
.phonkyp.
Kreisi kasutaja
.phonkyp.

liitunud: 17.09.2004




sõnum 09.03.2005 16:32:15 vasta tsitaadiga

tsitaat:

(nc6000 on võimeline vähese "tuunimise" puhul saavutama 32mb videokaardiga 10000 punkti)

See 10k ei pruugi üldsegi GPUst tuleneda. Kui tahad sellist näidet tuua, siis too seda 3dmark03 peal.

_________________
Ärge uskuge, mida teised teile räägivad.
Kommentaarid: 11 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 9
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
wirx
HV Guru
wirx

liitunud: 03.08.2002




sõnum 09.03.2005 16:59:17 vasta tsitaadiga

2 .phonkyp.

Laptop on siiski tervik, millel ei saa vahetada videkaarti jms...kuigi jah...2 otsaga asi, enamus laptope võtavad hinge ikka väga tugevalt kinni 3dmark03-e peal
ja hetkel küll ükski laptop videomälu jagava videokaardiga ei saavuta 10000 punkti 3dmark01-s puhtalt prose najal..
ja kuna enamus siiski 3dmark01-te kasutavad sai näide selle najal ka toodud http://www.hot.ee/wraimos/laptop-3dmark.htm
Kommentaarid: 80 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 1 :: 70
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
erick
HV Guru
erick

liitunud: 24.01.2003




sõnum 09.03.2005 17:25:36 vasta tsitaadiga

Vaidleksin siinkohal mõningatele väidetele vastu.

Hiljuti sai kokku pandud sõbrale sülearvutikomplekt, baasiks Ordi Endure CL56 PD:

http://www.ordi.ee/pood/nboecl56pd.html?id=nDTqBAeL&mv_pc=92

Nagu näete, maksab see läppar 19 480 krooni, mis paneb ta sinna 'äriklassi' piiri peale. Selle raha eest saab ostja aga rohkem toorest jõudu kui ühegi kuni 26 000 kroonise masina ostja - 1,7GHz Pentium M, ATI Mobile Radeon 9700 videokaart 128MB videomäluga, 512MB RAM, DVD kirjutaja, 60 GB 5400rpm 8MB cache ketas, aku peab vastu kuni 5 tundi. Lisaks veel native resolution mis on üks kõrgemaid läpparitel üldse: 1400x1050.

Nüüd selle juurde, mis selle masina nii eriliseks teeb. Nimelt laseb Ordi läpakate komponente vahetada, mida Eesti turul üldse väga vähe tehakse. Seega, sai tehtud siuke liigutus, et 1,7GHz Pentium M vahetus välja 1,3GHz Celeron M vastu, ning hind kukkus kolinal. Koos väljakaubeldud alega maksis see komplekt KÕIGEST 16 150.-

Põhimõtteliselt jäid alles kõik selle komplekti olulised omadused, kuid väärtus makstud summa eest on laes. Ükski nn. äriklassi läptop, mida ma näinud olen, ei suuda seda üle lüüa.

Ning kommenteerides Wirxi väidet, et Mobile Radeon 32MB mäluga on mängimiseks piisav, siis gaad deem wake up and smell the coffe, man!!! icon_eek.gif Inimesed ei mängi enam DX 7-l põhinevaid mänge, seega 3DMark 2001 kasutamine millekski muuks kui teoreetilise testina süsteemi jõudluse näitamiseks (nagu Sandratki kasutatakse) on vale, nagu siin juba viidati.

64 MB on juba väga-väga-väga miinimum. Varsti ootab ka 128 MB-d sama saatus, kuid aasta jagu peaks 128MB kaardid veel mainstreami jääma.


Lõppkokkuvõte: Need nn. äriklassi masinad on mõeldud eelkõige dumbjuuseritele, kel palju raha. Sellistele inimestele, kes kallavad läpaka peale kohvi, või kannavad seda õhukese mapi vahel, või kelle lapsed istuvad autos sellele peale. Nende dumbjuuserite võsukesed kasvavad üles teadmisega, et nende ülivõimas 30 000 eeku plekkiv masin ei ole võimeline Sims 2-te normaalselt jooksutama, samas kui naabri Antsu 5000 eegune säästuarvuti teeb seda rohkem kui edukalt. Ja all-in-all see väärtus, mida siin mainiti kui püsivat, kukub siiski kolinal. 3 aasta pärast saab selle 30 000 eeguse masina eest heal juhul 8000 krooni. Aga too eespool näiteks toodud komplekt maksab seks ajaks vähemalt sama palju. Lisaks teadmine, et selle videokaart mängib veel nii mõnegi mängu probleemitult ära, ning kettaruumi ei pea ka tingimata juurde ostma.

_________________
WoT Stats Twitch Stream
Kommentaarid: 104 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 0 :: 94
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
wirx
HV Guru
wirx

liitunud: 03.08.2002




sõnum 09.03.2005 18:50:33 vasta tsitaadiga

2 eric näed siin ongi üks ideaalne näide sellest, mida ma pean iga jumala päev seletama

üldiselt ei ole mõeldud äriklassi laptop higend klassiga konkureerima, sellel on piisavalt võimsust, aga sellest ei üritata pigistada välja viimast, asi on kvaliteedis...ordi omadel on plastmass, millest kest tehtud, juba piisavalt nõme(ok ok ei hakka siin fleimi tekitama ja kasutajate arvuteid maha tegema)

njah..minu nc8000-del on 1600x1200 reso.....seega 1400x1050 küll nüüd väga kõrge pole...

ja 32mb videokaardiga nc6000 teeb 3dmark01-s pea 9000 punkti http://service.futuremark.com/compare?2k1=8342483 mis on pea sama palju, kui su see sama ordi Radeon 9700 128mb mäluga ja muidex väga edukalt jookseb ka sims2 selle nc6000-de peal icon_wink.gif


viimati muutis wirx 09.03.2005 18:57:13, muudetud 1 kord
Kommentaarid: 80 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 1 :: 70
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
taavi
HV veteran

liitunud: 04.02.2002



Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 09.03.2005 18:54:13 vasta tsitaadiga

tsitaat:
aku peab vastu kuni 5 tundi.

tsitaat:
sai tehtud siuke liigutus, et 1,7GHz Pentium M vahetus välja 1,3GHz Celeron M vastu


kas ka celeroniga peab aku vastu 5 tundi? kas 5 tundi on pärit reklaamist või on 5 tundi järgi proovitud? kui on järgi proovitud, siis mida selle 5 tunni jooksul tehti?

küsin ma seda sellepärast, et minu teada celeron m protsessorid ei oska kõiki elektri säästmise trikke, mida pentium m. tahaks teada, kas see 5 tundi akut tõele vastab, ka celeron m protsessoriga.
Kommentaarid: 60 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 55
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
Tanel
HV Guru
Tanel

liitunud: 01.10.2001



Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 09.03.2005 18:58:23 vasta tsitaadiga

Celeron M ei toeta Speedsteppi, st. ta ei oska langetada oma taktsagedust thumbs_down.gif
Sellest tulenevalt ka 5 tundi tööaeg jääb püüdmatuks

_________________
HV valuutakalkulaator
Kommentaarid: 461 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 12 :: 7 :: 356
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
missomaa
Kreisi kasutaja
missomaa

liitunud: 29.11.2003




sõnum 09.03.2005 19:46:42 vasta tsitaadiga

Minu IBM T30 omab ainult 16MB ATI Mobile 7500 videot, kuid näiteks NFSU2 jookseb sellel perfektselt ka kõige kõrgemate graafikaandmetega.
Kasutan arvutit väga edukalt videomontaazhiks ja see näitab tihti silmad ette montaazhilauaarvutile.
Laptopi muud andmed: 512MB RAM, P4 Mobile 2.0GHz

_________________
Reisid väikebussiga.
Kommentaarid: 32 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 32
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
sigakoer
Kreisi kasutaja

liitunud: 23.01.2004




sõnum 09.03.2005 20:34:19 vasta tsitaadiga

Üks asi, mida tähele olen pannud, et just äriklassi läpakad kipuvad odavaid 4200 RPM kettaid kasutama, samas kui odavama läptopi ostjad on kiiruseteadlikumad ning neis masinates on tüüpiliselt 5400rpm ketas.

Muide üks klass läppareid, mis Eestis puudu on, on nn bareboned. Lihtsalt korpuse-emaplaadi-klaveri-ekraani, vahel ostetakse ka ekraan juurde, pooltoode kuhu kasutajad nagu oma lauaarvutitessegi endale meeldivad jupid (nagu 7200 rpm kettad) sisse ostavad ja kokku panevad. Aafrikas garantiiteenindust küll ei oleks, aga see-eest saaks ise kõik vidinad ära vahetada. Eriti Aopen (Wistron) müüb läppareid sedasi, samuti Compal (mida ML/Ordi kokku panevad).

ps: Üks minu arvates väga oluline pluss kallimate läpakate kasuks on jahutussüsteemi müra. Sõltub muidugi mudelist.
Kommentaarid: 33 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 32
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
pyromaan
HV kasutaja
pyromaan

liitunud: 01.05.2002



Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 09.03.2005 20:40:58 vasta tsitaadiga

missomaa kirjutas:
Minu IBM T30 omab ainult 16MB ATI Mobile 7500 videot, kuid näiteks NFSU2 jookseb sellel perfektselt ka kõige kõrgemate graafikaandmetega.

tundub kahtlane, et normaalsel resol see NFSU2 max detailidega ära veab. olgu see IBM või HP kvaliteet nii kõva kui tahes

võtke teadmiseks et 9600 ja 9700 pole eriti vahet, täna juba kirjutasin sellest ühes teemas.

see et nc6000 miski imepill oleks ma ka ei usu, seal on P-M jõudlus pluss MR9600 - mitte üldsegi nõrk ja akusõbralik kooslus. 2001SE puhul võib ta 9000 punkti saada aga video jõudlust tuleks selle kaardiga mõõta ikkagi 2003 versiooniga

võiks aru saada et laptopi tuleks osta selle järgi kui palju teda ka reaalselt kaasas kantakse. erick toodud masin kaasaskandmiseks ei sobi, 15" ekraan on selleks liiga suur. ei ole kindlat reeglit et peaks IBMi või HP ostma. nende arvutid on siiski mõeldud inimestele kes hindavad teenidust ja kiiret garantiid, mitte seda et poes käed rusikas garantiiremonti nõuda. erick toodud ordi masinal pole häda midagi, kui teda korra nädalas esitlusele kaasa võtta ja nädalalõpus vanaema juurde pannkooke sööma minnes kaasa võtta. sellisel juhul pole vaja kallis magneesiumkorpusega ja igasuguste liikumistuvas sensoritega brändi-pilli. äriklassis on hoopis teised nõudmised. siin on tugev ja vastupidav korpus, töökindlus ja stabiilsus esmatähtsad. ei ole mõtet erinevatesse kasutusvaldkondadesse loodud asju võrrelda.

_________________
[img:]https://foorum.hinnavaatlus.ee/images/200x40_HV.gif[/img:]
Kommentaarid: 14 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 14
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
High-Q
HV Guru
High-Q

liitunud: 11.11.2001




sõnum 09.03.2005 20:44:21 vasta tsitaadiga

minule meeldivad DELL-i läpakad, soodsamad kui IBM/HP äriklassi mudelid, parem ekraan ja kergem. Korralik spec on ka.
Odavama otsa läpakad on niisama trükimasinad, ega need väga suurt peedistamist ei salli.
Kommentaarid: 107 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 0 :: 97
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
missomaa
Kreisi kasutaja
missomaa

liitunud: 29.11.2003




sõnum 09.03.2005 20:50:02 vasta tsitaadiga

pyromaan kirjutas:
missomaa kirjutas:
Minu IBM T30 omab ainult 16MB ATI Mobile 7500 videot, kuid näiteks NFSU2 jookseb sellel perfektselt ka kõige kõrgemate graafikaandmetega.

tundub kahtlane, et normaalsel resol see NFSU2 max detailidega ära veab. olgu see IBM või HP kvaliteet nii kõva kui tahes


Kui ise poleks mängu läbi mänginud sellel, poleks ka uskunud icon_razz1.gif

_________________
Reisid väikebussiga.
Kommentaarid: 32 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 32
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
raull
HV kasutaja

liitunud: 13.02.2002




sõnum 09.03.2005 21:05:15 vasta tsitaadiga

Pyromaan jutt õige. Odava otsa ja äriklassi note võrreldes võrdleks nagu kas õuna ja porgandit omavahel, et kumb on ikka parem.
Kasutusvajadus on hoopis teine neil.
Äriklassi note arendamisel ei ole mitte mingil juhul mõeldud sellele, kas sellega ka mängida saab.

Aga veel videokaartide võrdlemisel arvestasid ikka sellega ka, et mobility radeon 9700 ei ole mitte võrreldav tavalise radeon 9700'ga.
Nimelt mobility radeon on tehnoloogiliselt suhteliselt võrreldav laua masina 9600 xt seeriaga aga core clock on hoopis teine asi. Minu 9700m näiteks on 200mhz mäludega ning core oli 400mhz kui õieti mäletan.

Aku tööiga millest siin juttu on olnud sõltub tohutult sellest, mida parajast arvutiga teha ning kui heledaks on ekraan seadistatud.
Minul konkreetselt Acer TM4000 seeria notega peab koolis olles vastu kuskil 5 tundi(word+excel ning üle ir veidi internetti kah) aga samas wifi't kasutades olles peab ta 3,5-4h.
Igastahes mina saan 7h koolipäeva enamasti akupealt üleelada, kuna koguaeg ei ole ka arvutit kasutada vaja.
Kommentaarid: 8 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 8
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
pyromaan
HV kasutaja
pyromaan

liitunud: 01.05.2002



Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 09.03.2005 21:25:30 vasta tsitaadiga

raull kirjutas:

Aga veel videokaartide võrdlemisel arvestasid ikka sellega ka, et mobility radeon 9700 ei ole mitte võrreldav tavalise radeon 9700'ga.
Nimelt mobility radeon on tehnoloogiliselt suhteliselt võrreldav laua masina 9600 xt seeriaga aga core clock on hoopis teine asi. Minu 9700m näiteks on 200mhz mäludega ning core oli 400mhz kui õieti mäletan.


seda ma tahtsingi öelda. neid mr9700 on ka erinevate clockidega

_________________
[img:]https://foorum.hinnavaatlus.ee/images/200x40_HV.gif[/img:]
Kommentaarid: 14 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 14
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
God-1
HV kasutaja

liitunud: 09.06.2003




sõnum 09.03.2005 23:03:44 vasta tsitaadiga

Samas ei tasuks ära unustada ka kasutamis mugavust.

Oman ise Fujitsu Siemensi S-seeria Lifebooki.

Klahvid käivad kergel ja ilma raskusteta. Hiire kasutamiseks on nii stick kui pad ja on kolm hiire klahvi (Parem, vasak ja skroll).
Samas on tal olemas kõik vajalikud liidesed juba sisse ehitatud (Wifi, Bluetooth, infra) ja samas on veel 2 VABA porti PCMCA kaartide jaoks ( milles ühes istub ID kaardi lugeja).

Kaalu on ka ainult 1,7 kg
Ainke miinus mida olen sellega kohanud on kuumenemine. Tänu tema õhukesele ja väikestele mõõtudele ei ole võimalik soojust nii hästi laiali kanda. Kuid see on paratamatus mis käib kaasa. Kuna siin mängib juba rolli energia jäävuse seadus,is ütleb selgelt, et Energia ei kao ega teki ise enesets vaid kandub ühest olekust teise.

See et ainult lollid ja rikad ostavad kalleid arvuteid ei ole nüüd küll mingi jutt.
Mina isiklikult kasutan seda müügi tööks kus on vaja tihti liikuda. Ja selle pärast saigi ostetud kallim läpakas mis kaalub vähe omab kõiki vajalike omadusi ( aku kestvus, Wifi jne.). Ja kui tahan mängida siis kasutan kodus oma "raali" selleks.
Minu isiklik arvamus läpakaga mängimiset on negatiivne. ( see ei ole ikka see mis korraliku lauaarvutiga saadav elamus).

KUID lõppude lõpuks kiidab iga mees oma masinat.
Kommentaarid: 15 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 14
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
pl1600
HV Guru

liitunud: 29.01.2002




sõnum 09.03.2005 23:11:20 vasta tsitaadiga

missomaa kirjutas:
pyromaan kirjutas:
missomaa kirjutas:
Minu IBM T30 omab ainult 16MB ATI Mobile 7500 videot, kuid näiteks NFSU2 jookseb sellel perfektselt ka kõige kõrgemate graafikaandmetega.

tundub kahtlane, et normaalsel resol see NFSU2 max detailidega ära veab. olgu see IBM või HP kvaliteet nii kõva kui tahes

Kui ise poleks mängu läbi mänginud sellel, poleks ka uskunud icon_razz1.gif


dx9 puudub, seega polnud need tegelikult max seaded
ja nii huvi pärast - on mõni 100% desktop-prosega asi praega kuskil poes müügis kah
Kommentaarid: 92 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 87
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
Tanel
HV Guru
Tanel

liitunud: 01.10.2001



Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 09.03.2005 23:44:59 vasta tsitaadiga

God-1, samad sõnad thumbs_up.gif, lisaks kasutan kodus port replikaatori DVI porti, mille taga 1280x1024 TFT ekraan 8)

[OT] - uuel, maikuus väljatuleval S7020-l saab olema valikuna SXGA+ reso ja lõppude lõpuks ka S-Video väljund[/OT] icon_razz1.gif
Kommentaarid: 461 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 12 :: 7 :: 356
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
sigakoer
Kreisi kasutaja

liitunud: 23.01.2004




sõnum 10.03.2005 00:11:19 vasta tsitaadiga

Anonymous kirjutas:
Kuidas hindate seda läpakat:

http://www.alienware.com/Configurator_Pages/area-51m_7700.aspx?SysCode=PC-LT-AREA51-M-7700&SubCode=SKU-DEFAULT

Nimelt plaanis osata üks odavam <b>variant</b> kuni dollar odav on.


P4 lauaarvuti prose = jama. Läheb hullult kuumaks, ventilaatorID pidevalt vinguvad, aku pidamist pole.
Kommentaarid: 33 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 32
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
olka
HV kasutaja
olka

liitunud: 25.09.2002



Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 10.03.2005 10:14:41 vasta tsitaadiga

Ise kasutan fujitsu siemensi s7010 ca 8 kuud. Tegu siis fujitsu "äriseeriaga" Selle ajaga on läppar käinud garantiis emaplaadi vahetuses + korpus laguneb nagu õudukas. Aga muidu näitajate poolest igati tipp topp arvuti, kerge, kiire, väike laadija jne.
_________________
You, all gonna make me loose my mind, loose my mind
Kommentaarid: 18 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 16
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Uudised »  Ülevaated, kasutajate hinnangud »  Ülevaade: Odavklassi laptop vs äriklassi laptop mine lehele 1, 2, 3 ... 11, 12, 13  järgmine
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis



Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.