praegune kellaaeg 15.06.2025 21:45:07
|
Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
BA79
HV kasutaja
|
07.06.2025 18:24:41
|
|
|
Bootloader peab alati olema samal kettal ja ketta alguses, kus opsüsteem on. Live-Boot ehk USB- on the go on üldiselt erikasutus.
Niipalju, kui mina BIOSe ja UEFI'ga kokku puutunud olen, siis väga valesti konfida ei saa. Erandiks muidugi see olukord, kui vaja disk-to-disk kloonida (peab jälgima et lähte- ja sihtkettad ei läheks segamini) või opsüsteemi paigaldada näiteks dualboot kasutuseks Win+linux. Kui windowsi clean install on suhteliselt turvaline siis dualboodi puhul peab veenduma, et Grub leiab Windowsi üles ja installer paigaldab/seadistab grubi õigesti, vastasel juhul ei tule masin pärast enam üles.
Samuti pole võimalik linuxi kõrvale Windowsit hiljem paigaldada, sest Windowsi bootloader rikub GRUB-i ära ja peale seda ei tule masin enam üles. Vähemalt minu teada on nii, et enne tuleb paigaldada Windows ja seejärel Linux, mitte vastupidi.
Muidu UEFI/BIOS on mõlemad suhteliselt failsafe, ketta buutimise järjekord suurt midagi ei muuda, samas mul on endal olnud kogemusi kus ühte USB pulka BIOS tunnistab, teist mitte (USB pulk kas on boot menüüs või ei ole).
|
|
tagasi üles |
|
 |
Dogbert
HV Guru

|
07.06.2025 21:54:40
|
|
|
Tomorrow kirjutas: |
Windowsil on jah seni loll komme bootloaderit kuhugi mujale kettale toppida. Endalgi nii juhtunud, et toppis selle mälupulgale. Põhimõtteliselt kui ma pulga eemaldasin, siis see ei bootinud. Omamoodi turvafeatuur vist
Teine asi mis Windowsile meeldib installi ajal teha on anda teisele monitorile (kui see on ühendatud) prioriteet. Eriti kui see on HDMI. Olen isegi pead kratsinud, et miks mul on peale esimest taaskäivitust must ekraan ees.
Siis avastasin, et pilt oli "hüpanud" telekasse mis on mul üle HDMI ühendatud. |
Kui sul veel peaks VGA väljund olemas olema mõnel masinal, siis läheb esimese prioriteedina sinna hoopis
_________________ Tee inimesele lõke ja tal on soe üheks päevaks, pista ta põlema ja tal on soe elu lõpuni. (Terry Pratchett)
e.k spikker: muhk on kumer, lohk on nõgus. |
|
tagasi üles |
|
 |
|
lisa lemmikuks |
|
|
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse sa ei või vastata selle foorumi teemadele sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis sa ei saa lisada manuseid selles foorumis sa ei või manuseid alla laadida selles foorumis
|
|
Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
|