Avaleht
uus teema   vasta Uudised »  Ülevaated, kasutajate hinnangud »  VIDEOÜLEVAADE: GEFORCE RTX5090 sülearvuti ASUS ROG SCAR 18 (2025) märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
HDTanel
Overclocker
HDTanel

sõnum 28.04.2025 21:23:36 VIDEOÜLEVAADE: GEFORCE RTX5090 sülearvuti ASUS ROG SCAR 18 (2025) vasta tsitaadiga

Link

Sain siin paar nädalat enne reliissi sellisele sülerile käpad peale ja uurisin, kui hea erinevates situatsioonides ka on. Suht põhjalikult käin kõik üle videos aga lühidalt on tegu 3000-5000€ maksva süleriga, mis kaalub tiba üle 3KG.

Tiba RASKE sellist asja "süleriks" nimetada aga kuna tal on sees 90Wh aku siis tõesti on võimalik tööd teha ka ilma juhtmeta.
Aku eluiga oli äärmiselt nutune isegi kui lülitas graafika Inteli intregeeritud GPU peale. Youtubes livestreami videot vaadates koos heliga kestis aku kuskil kaks tundi vastu.
Nagu veidi kukalt ajab kratsima sest sarnaste andmetega süler tiba väiksema ekraaniga ka ASUS-e enda poolt lubab kohati 15h+ video vaatamist.

Peale kesise aku ja sangpommi raskuse on tegu aga igati korralikult üles ehitatud süleriga.
Kõige parem asi, mis silma jäi oli klaviatuur.. ei mitte see RGB või mehhaanilised nupud vaid fakt, et klaver ei lähe kunagi kuumaks mängides!!
See on eriti hea pluss kuna sellise süleriga mängida ainult kavatsekski ning kui välist klaverit kasutada ei taha siis alati on probleem, et krt WASD juures kisub kuumaks ja häirib mängimist.
Kiirus mängudes oli igati korralik, Cyberpunkis testisin järgi mitmeid DLSS moode, Raytracingut jne.. ligi 500FPS sain tegelt kätte kui graafika ka LOW peale tirisin, niisama nalja viluks.

Ning jah suuresti tuleb abiks siin igasugu DLSS ja FRAME GEN tehnoloogia uue nVidia 5000 seeria graafika peal, mis on tore sest ekraaniks on siin 18 tolline 240Hertzine elukas ning paljudes mängudes on reaalne võimalus sellist FPS-i ka näha KUI tahta.
Kena mingi graafiline ANIME VISION led kaane valgustus on ka, saab oma nime sinna toppida näiteks.
Veel üks tore lisa on, et arvuti põhja saab kruvikeeraja vabalt lahti teha ning nii mälusi kui M.2 pesasi saab kruvika vabalt opereerida.

Üks asi, mis aga veel kukalt kratsima pani on eriti sitt veebikaamera.. nagu isegi 300-500eurostel süleritel olen paremat näinud icon_lol.gif ma ei tea mida nad mõtlevad.. selline hind ja täiesti suvaline kõige odavam veebikas, mis turul on.

Lõpp hinnang on 8.5p\10-st enda poolt.

Veel pilte:
Spoiler Spoiler Spoiler

Kommentaarid: 635 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 4 :: 3 :: 496
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
1dumbpcuser
HV Guru

sõnum 28.04.2025 21:46:17 vasta tsitaadiga

tsitaat:

...90Wh aku ....
Aku eluiga oli äärmiselt nutune isegi kui lülitas graafika Inteli intregeeritud GPU peale. Youtubes livestreami videot vaadates koos heliga kestis aku kuskil kaks tundi vastu.

90Wh/2h = 45W.
Suur 18" 1600p 240Hz ekraan, 24-tuumaline Intel CPU, 2xssd RAID, ilmselt 5090 ei ole füüsiliselt lahti, vaid mingi idle kulu ikka on, RGB ilmselt sees icon_lol.gif ja muud sada väikest asja, mis annavadki kokku 45W.
Ilmselt optimeerimise asi ja saab seda paremaks timmida icon_wink.gif

laurx
HV Guru
laurx

Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 29.04.2025 07:16:35 vasta tsitaadiga

"pelaonakate" aku on lihtsalt UPS i eest. lisaks "oskab" masin täisvõimsusel töötada vaid juhtme otsast. loodetavasti on asus oma toiteahela mosfetide lühistumise vastu midagi ette võtnud.
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
HDTanel
Overclocker
HDTanel

sõnum 30.04.2025 14:54:00 vasta tsitaadiga

1dumbpcuser kirjutas:
tsitaat:

...90Wh aku ....

90Wh/2h = 45W.
Suur 18" 1600p 240Hz ekraan, 24-tuumaline Intel CPU, 2xssd RAID, ilmselt 5090 ei ole füüsiliselt lahti, vaid mingi idle kulu ikka on, RGB ilmselt sees icon_lol.gif ja muud sada väikest asja, mis annavadki kokku 45W.
Ilmselt optimeerimise asi ja saab seda paremaks timmida icon_wink.gif

Mõtlen jah, et ekraani suuruse pärast, Hz-id olid 60 peal, raid süsteemi mul polnud ja videokaart lülitab ennast by default Inteli GPU peale kui akul oled. Sellepärast ka ise olin imestunud, tegin mitu korda seda testi, mõtlesin, et midagi on viga, see ei saa nii sitt olla lol

laurx, icon_lol.gif

Kommentaarid: 635 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 4 :: 3 :: 496
tagasi üles
1dumbpcuser
HV Guru

sõnum 30.04.2025 16:15:32 vasta tsitaadiga

tsitaat:

Mõtlen jah, et ekraani suuruse pärast, Hz-id olid 60 peal

Ekraani kulu saab teada kasutades välist ekraani

tsitaat:

raid süsteemi mul polnud

Ok, ma vaatasin specce asuse kodulehelt icon_smile.gif

näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Uudised »  Ülevaated, kasutajate hinnangud »  VIDEOÜLEVAADE: GEFORCE RTX5090 sülearvuti ASUS ROG SCAR 18 (2025)
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.