praegune kellaaeg 29.04.2025 05:00:24
|
Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
sõnum  |
|
Prillpapa
HV kasutaja
|
18.03.2025 11:22:23
|
|
|
Eks need synolt raua stagnatsioonis süüdistused on ka redditi jm teema olnud pikemalt.
Samas kiputakse ära unustama mida Synology tegelikult pakub ja müüb - NAS ehk võrku ühendatud kettaruum, kuhu Synology on tarkvaraliselt külge ehitanud hädapäraseid teenuseid, et võrgukettaruumi mugavalt ja hädapäraselt ilma eraldi serveriteta kasutada.
Kriitika teravik tundub süüdistavat synosid, et nende NAS-i tooted ei ole piisavalt võimekad serveri rollis - aga kas peaks olema, kui syno müüb ikkagi väga selgelt NAS-i aga mitte serverit, servereid võib osta paljudelt tootjatelt, mis ongi disainitud ka raua poolest võimekamalt teenuseid jooksutama.
Selles vaates tuleks ikkagi eristada, kui tahta võimekat rauda jooksutama äärest ääreni teenuseid, kas synology NAS-id on selleks mõeldud. See võiks viia teise äärmusse, kus paljud kes vajavad ainult tagasihoidlikku NAS-i, ei vaja sinna seda võimekat kiiret multiktuumalise prose rauda koos hulga RAM-iga vaid tahavadki varundamiseks või arhiiviks energiasäästliku tiksujat - miks nad peaks maksma raua eest NAS-is, mille võimekust nad ei vaja ega ei ole vajalik NAS-i toimimiseks.
Kunagi ammu-ammu on mul olnud ka ühe tootja ühekettaline NAS, oligi rangelt võrguketta rollis ja kasutajaliides ei pakkunud midagi neist mida Synology on läbivalt pakkunud.
Võiks lausa küsida, vbl on Synology oma tarkvaraga liiale läinud ja tegelikult võiks sealt need kellad-viled minema rookida ja pakkuda ainult rangelt NAS-i võimekust.
Jääks ära ka see ekslik hala, kus NAS-ist oodatakse kohati enterprise serveri võimekust.
_________________ --- |
|
tagasi üles |
|
 |
londiste
HV Guru

|
18.03.2025 11:28:40
|
|
|
Prillpapa, kriitika teravik on juba mõnda aega selles suunas, et võrgu all soovitakse tänapäeval suuremaid kiiruseid kui 1gbit. 2.5, 5 või ka 10gbit on tänaseks kodus mõistliku hinnatasemega kasutatav ja see on otse võrku ühendatud kettaruumi põhiomadus.
konkurendid on mõnda aega pakkunud 2.5gbit ja suuremaid laiendusvõimalusi, vähemalt odavas ja smb segmendis.
kui on vaja odavat ja lihtsat, siis on synol j ja ilma lisatähiseta seeriad olemas. aga kindlasti juba + ja võib arvata, et ka ilma lisatähiseta seerias, on 1gbit ikka ajast ja arust.
_________________ - londiste
...aga mina ei saa kunagi suureks! |
|
tagasi üles |
|
 |
caarel
HV kasutaja
|
18.03.2025 11:56:13
|
|
|
Eriti hull on vahe kui panna võlts syno püsti mingi vana hädise raua peale (mul oli selleks i5-4570) ja siis näed kuidas syno soft ennast liigutama hakkab. See võttis küll higiseks veits, kui asjad hakkasid välkkiirelt käima. Miks ei võiks olla ka syno kaste müügis neile, kellel voolutarbest +20W kahju pole.
|
|
tagasi üles |
|
 |
2korda2
HV kasutaja
|
18.03.2025 14:04:45
|
|
|
No J-seeria on olnud "lihtsalt ketas võrgus". Rahuldab tõepoolest lihtsamad backupid ja failide jagamised. Arusaadav.
Milleks aga on loodud + seeria?
Minu jaoks kõige jaburam on just see vana Inteli raua peal elamine olukorras, kus:
1. kiibitootja on vastava toote toe lõpetanud;
2. kiibitootjal on olemas uuem toode, mis ületab igas mõõdikus vanemat märkimisväärselt (muuhulgas väiksem energiatarve) ja samas on selgelt jätkuvalt arendatavast/toetatavast tooteperekonnast;
3. konkurendid on ammu läinud järgmise (või ülejärgmise) tootepõlvkonna peale.
Mul on lisaks kuri kahtlus, et kui jõuab kätte DSM8 (või 9) aeg, siis visatakse korraga üle parda kogu see J4125 peal istuv tootegrupp.
DSM on üle prahi ja see on peamine põhjus, miks ma üldse kiunun. Vastasel juhul oleks otsust oluliselt lihtsam teha.
|
|
tagasi üles |
|
 |
RassK
HV Guru

|
18.03.2025 14:09:50
|
|
|
Mida te hostite, et Syno rauast ei jagu? - ma olen pea 10a jooksul tuvastanud ainult ühe teenuse, millega viimased AMD prosedega seeriad hakkama ei saa - muidugi meedia serveri hostimine.
10G võrkarid saab eraldi osta kui vajadust on. Tuntav hinnalisa ikkagi ja ilmselt paljud ei tõmba seda 1G linkigi umbe kodus.
|
|
tagasi üles |
|
 |
Dirty Harry
HV Guru
|
18.03.2025 14:12:10
|
|
|
Ma torkan vahele, et mu teada pole Synology midagi ise välja hõiganud, nascompares.com viide on ka kinnitama info, mis võib, aga ei pruugi olla tõsi. Ootame avaliku info ära, siis saab kindlama seisukoha võtta. Kuigi jah, Synology on ajalooliselt olnud rohkem hea tarkvara tootja, kes eemalt vaadates tundub, et pigem lihvib sente ja teinekord teeb riistvara otsas vähe veidraid otsuseid.
|
|
tagasi üles |
|
 |
napoleon
Unknown virus

|
18.03.2025 14:31:40
|
|
|
RassK kirjutas: |
Mida te hostite, et Syno rauast ei jagu? - ma olen pea 10a jooksul tuvastanud ainult ühe teenuse, millega viimased AMD prosedega seeriad hakkama ei saa - muidugi meedia serveri hostimine.
10G võrkarid saab eraldi osta kui vajadust on. Tuntav hinnalisa ikkagi ja ilmselt paljud ei tõmba seda 1G linkigi umbe kodus. |
Meediaserveri veab ju välja. Enne oli videostation, nüüd on Plex. Tõsi, samaaegseid kasutajaid rohkem kui 2 pole kunagi, võib-olla tekiks probleem kui rohkem kasutajaid oleks.
DS920+ siis.
|
|
tagasi üles |
|
 |
RassK
HV Guru

|
18.03.2025 14:33:04
|
|
|
napoleon, DS920+ ongi inteli CPU'ga, seal ei ole erilist probleemi hw transkoodimisega. Mul oli kunagi sama.
|
|
tagasi üles |
|
 |
Etz
HV Guru

|
18.03.2025 14:59:51
|
|
|
Ka meediaserveri jaoks oleks uuem CPU parem, rohkemate code3cite HW decodemise tugi, jpm.
Muu CPU perf tuleb sulle lihtsalt kauba peale, sest reeglina on uuem põlvkond eelmisest kiirem ja võimekam.
Võrdleme kasvõi neid kahte tänaseks "ürgset" proset:
https://www.cpubenchmark.net/compare/Intel-Celeron-N5105-vs-Intel-Celeron-J4125/4412vs3667
N seeria proset pole aga siiani ainumaski Synology's.
Isegi 6W N100 on kiirem kui see muldvana J4125
_________________ ...life is random...so am I...
So, there is a fan. Time to grab your sh*t, gentlemen!
|
|
tagasi üles |
|
 |
Prillpapa
HV kasutaja
|
18.03.2025 15:52:25
|
|
|
Ega me ei tarvitse Synology inseneride kaalutlusi ja otsuseid teada. Neti arutlustes on läbi käinud põhjendused, kuidas NAS-idest eeldatakse stabiilsust ja kui miski kooslus on syno poolt piisavalt testitud, katsetatud jne ehk kuulutatud sobivaks, jäädakse selle juurde tükiks ajaks.
Me ei tarvitse nende nõudmisi ju teada, vbl miski spetsiifilised protsessori käsustikud, mis määravad, võibolla neil laborites katsetatakse pidevalt kümnete viisi erinevaid kooslusi, panevadki 10tk N proset tiksuma, kuue kuu pärast 3 tk restartinud, aga J prosed tiksuvad edasi, aga võibolla hoopis prose saadavuse ja hinna teema, kus J prosede saadavust garanteeritakse järgneva 5 aasta jooksul aga N prose puhul ei garanteerita piisavat saadavust.
Neid nüansse võib olla kümneid mis otsuseid mõjutavad, ja foorumlaste ärplemine üks prose on änksam kui teine, ei tarvitse pädev olla.
Kuskil olen juba NASA näidet toonud, kuidas nad aastakümneid miskite iidvanade x86 kiibistike peal endiselt oma kosmosejura lennutasid - põhjuseks olevatki see, kus ühe platvormi testimine on nii kuratlikult kallis ja aeganõudev, et lihtsalt "uuema ja kiirema" pärast ei tasu kadalippu ja riske uuesti ette võtma hakata.
Synology on pikalt turul olnud, samuti edukalt, väidetakse isegi NAS-ide "Apple" olevat, ehk midagi nad järelikult õigesti teevad, kui suudavad turul püsida, nende tooted on jätkuvalt ostetud-hinnatud, ja isegi ägedamate riistadega konkurendid ei pühi lauda puhtaks..
Samamoodi on Apple saanud läbivalt hagu alla, kuidas iga teine hiinakas on riistvaraliselt Iphonedest võimekam ja ka odavam, ent tarbijaid ei koti - Apple toodang kärab olenemata nende raua suhtelisest nõrkusest jakallist hinnast .. järelikult teevad ka midagi õigesti..
_________________ --- |
|
tagasi üles |
|
 |
napoleon
Unknown virus

|
18.03.2025 16:19:56
|
|
|
Seal võib oma iva olla, et töötavat asja pole mõtet torkida. Noh natuke nagu äriklassi läpakas, et ei pruugi jõudluselt numbrite poolest tipus olla, aga kestab.
|
|
tagasi üles |
|
 |
Markos
HV veteran
|
19.03.2025 13:21:42
|
|
|
Teades, kuidas päris asju (päris storaged) arendatakse ja testitakse, siis pole syno konservatiivsus mitte midagi erilist, pigem tavapraktika. Võhikule, kes eeldab nas'st mingit multimeediakeskust, jääb asi arusaamatuks ja segaseks. Kui me võtame ette ükskõik millse päris asja, ibm fs, hpe alletra, nimble you name it, kõik on tänaseks juba suuremal või vähemal määral jbod, millel jookseb linux. Viiamne trend on ka spetsiaalsetest asicutest loobumine, et viia hinda alla ja parandada unifitseeritust. Nõuded tarkvarale on muidugi väga kõrged. Syno on lihtsalt nende soho odav versioon, mis samas peab samamoodi müüma stabiilsust ja töökindlust.
|
|
tagasi üles |
|
 |
napoleon
Unknown virus

|
19.03.2025 13:44:10
|
|
|
Markos, nõus. Ainult et enterprise level asjadega ongi storage, meediaserver jms. erinevates masinates. Koju vast pole mõtet kümmet eri purki panna mis igaüks oma kitsast ülesannet täidab.
Ma ütleks, et syno ongi tegelikult koduserver vähemnõudlikule kasutajale. Hinna ja kvaliteedi suhe on enamvähem paigas, ise mingi linuxi purk kokku panna tuleks odavam, aga siis jälle pead ühtepuhku näpud õliseks tegema. Mingi enterprise level asi koju on jälle ilma täiendavate eeldusteta overkill.
|
|
tagasi üles |
|
 |
2korda2
HV kasutaja
|
19.03.2025 21:15:42
|
|
|
Prillpapa kirjutas: |
... aga võibolla hoopis prose saadavuse ja hinna teema, kus J prosede saadavust garanteeritakse järgneva 5 aasta jooksul aga N prose puhul ei garanteerita piisavat saadavust. |
J4125 on Inteli poolt hüljatud. Ei toodeta, ei toetata (loe: kui peaks mõni 0-day ilmnema, kehitab Intel lihtsalt õlgu).
N100 on täpselt see, mis väikestesse kodu-kastidesse ülimalt hästi sobib - tühine energiatarve, piisav jõudlus ja ka graafikatükk meedia jaoks sees. Ja kui vaja suuremat graafika jõudlust (no näiteks valve-NAS-i rohkem AI-d) siis võta N305.
|
|
tagasi üles |
|
 |
Zonerman
HV veteran

|
20.03.2025 12:44:33
|
|
|
napoleon kirjutas: |
RassK kirjutas: |
10G võrkarid saab eraldi osta kui vajadust on. Tuntav hinnalisa ikkagi ja ilmselt paljud ei tõmba seda 1G linkigi umbe kodus. |
Meediaserveri veab ju välja. Enne oli videostation, nüüd on Plex. Tõsi, samaaegseid kasutajaid rohkem kui 2 pole kunagi, võib-olla tekiks probleem kui rohkem kasutajaid oleks.
DS920+ siis. |
Sama siin. Mul on 1522+ ja vanem 920+ ning piisab enda vajadusteks. Ise olen tuuninud ehk lisanud mälu, noctua fans ning 10gbit ja 2.5gbit vastavalt ühendus. Seni kuni mingit kodust serverit ei pea, mis on välisvõrgus ja hostib mingit veebilehte jne ei ole rohkemaks mingit põhjust ehk ehitada mingi võimas server jne. Syno soft on siiani olnud ka ok toetades kolmanda osapoolte softi ja need on pidevalt uuendatud foorumites. See oligi peamine minu jaoks, et on laialt levinud. Näiteks Roon tugi Syno peal.
Kui keegi tahab juba mingi enterprise ja suure hulga connectionite hostingugks, siis jah vb Syno ei ole parim valik, kuna nende hinnad on omajagu kallimad, mis on ka võimekamad. Seal valik suurem.
_________________ Sõim ja räuskamine läheb SIIA |
|
tagasi üles |
|
 |
caarel
HV kasutaja
|
20.03.2025 12:52:42
|
|
|
Mulle isiklikult meeldiks, kui Syno pakuks oma distrot ka ilma rauata. Võtad hea softi ja paned ise millise raua peale tahad. XPEnology pealt on näha, et jookseb pea iga raua peal kenasti juba.
|
|
tagasi üles |
|
 |
napoleon
Unknown virus

|
20.03.2025 13:01:15
|
|
|
caarel, ilmselt taotluslik. Oma rauaga võid kindel olla, et on testitud ja töötab nagu peab. Mingi suva rauaga võib igasuguseid jõudluse ja ühilduvuse probleeme olla ja ilmselt nad ei taha tegeleda nendega kes hakkavad räuskama, et maksid softi eest palju raha ja see nende hiina ime peal ei toimigi korrektselt.
|
|
tagasi üles |
|
 |
londiste
HV Guru

|
20.03.2025 14:22:18
|
|
|
x86-ga on veel enam-vähem. aga kogu see armi kraam, mille peal suur osa nase elavad on selline metsik lääs, et anna olla. ma olen meediakastipurgi otsingul rea karpe ära proovinud ja kui omal kaasas olev soft veel enam-vähem töötab (või ei tööta, kuidas kunagi), siis mingit muud softi või distrot sinna peale ajada on kas õudne kepp või kohati lihtsalt võimatu. firmware, bootloaderid ja co on kõik clusterfuck. selles mõttes suvalise raua peal mitte toetada tahtmisest saan täiesti aru. ja kui oma dikteeritud rauda ette hakata kirjutama, siis oleme suuresti tagasi seal, kus praegu.
...aga mina ei saa kunagi suureks! |
|
tagasi üles |
|
 |
Etz
HV Guru

|
20.03.2025 14:28:52
|
|
|
londiste, sest ARM on ainult arhitektuur paberil, kõik muu on kiibitootja enda otsustada.
See aga tekitab kohe igasugu põneva dependency ja driver helli, eriti veel kui on kasutusel mingid closed source driveri blob'id mis kompileeritud mingi konkreetse kerneli versiooni vastu, jne.
x86 on selles suhtes ikkagi suht standardne tükk, standardse käsustikuga ja ülesehitusega.
|
|
tagasi üles |
|
 |
londiste
HV Guru

|
20.03.2025 14:35:06
|
|
|
Etz, tehniliselt vist pole probleem mitte armis kui sellises ega käsustikus vaid selles, et kuidas käib boot ja firmware. x86 ja ibm pc compatible, biosed ja co on kõik ühilduv ning sealt ka eduline tegevus erinevate opsüsteemidega.
draiverid ka muidugi, jah. see driver hell armiliste peal on next level.
aga syno - ja naside - juurde tagasi tulles, tegelikult on selle failide üle võrgu serveerimise eesmärgiks ka praegune raud enam-vähem. alati tahaks rohkem aga odavas otsas on seda ka pakkuda vist keeruline. syno on veidi ektreemne oma raua kasutamise pikaajalisusega aga ka teised kasutavad vanu soc-e ja platvorme aastaid.
õiget prosejõudu on vaja alles mingite rohkem päris serverite jooksutamiseks, mille jaoks on mitu astet kallim hinnaklass.
transcodingut prose peal teha on põhimõtteliselt halb idee ja sellest ka eraldi sku-d, mis selleks mõeldud. synol need play-d ja mõned kindlad pluss mudelid afaik.
meedia serveerimise koha pealt on selline hea tabel kellegi poolt kokku keeratud:
https://docs.google.com/spreadsheets/d/1MfYoJkiwSqCXg8cm5-Ac4oOLPRtCkgUxU0jdj3tmMPc/htmlview#gid=1274624273
...aga mina ei saa kunagi suureks!
viimati muutis londiste 20.03.2025 14:36:05, muudetud 1 kord |
|
tagasi üles |
|
 |
Etz
HV Guru

|
20.03.2025 14:35:59
|
|
|
londiste kirjutas: |
Etz, tehniliselt vist pole probleem mitte armis kui sellises ega käsustikus vaid selles, et kuidas käib boot ja firmware. x86 ja ibm pc compatible, biosed ja co on kõik ühilduv ning sealt ka eduline tegevus erinevate opsüsteemidega.
draiverid ka muidugi, jah. see driver hell armiliste peal on next level. |
Jah Firmware pigem ja driverid kogu selle muu mudru jaoks, mis lisaks sinna küpsisesse integreeritakse.
Enamus neist pole ju CPU'd vaid pigem SOC'id, kõik on selles samas kiibis ja see mis sinna juurde poogitakse ning kuidas selle mu suhtlus selle ARM CPU'ga seal kiibis toimub on iga tootja suva sisuliselt.
|
|
tagasi üles |
|
 |
RassK
HV Guru

|
20.03.2025 14:54:38
|
|
|
Ega selle lisaserveriga ei pea ka hulluks minema. Kui jääb natukene võimsust puudu panege Intel NUC serveriks ja üle SMB / NFS'i NASi share külge. Neid NUCe on igasuguse võimsusega ja igale rahakotile.
|
|
tagasi üles |
|
 |
Prillpapa
HV kasutaja
|
|
tagasi üles |
|
 |
indrpo
HV Guru
|
17.04.2025 21:30:14
|
|
|
Saad kasutada misiganes kettaid aga lihtsalt alarm üleval koguaeg 👎
Kui mul on hulk 20TB kettaid olemas, siis ma uut Syno NASi lihtsalt ei osta ja kõik.
Ei meeldi punased kirjad UIs. Seda on ka mitmed kasutajad maininud.
Oli meeldiv synology Photos jms äpid seadmetes, aga kindlasti on alternatiive.
Ei mata veel mõtet maha aga võibolla on lahendusi.
|
|
tagasi üles |
|
 |
Etz
HV Guru

|
17.04.2025 21:53:13
|
|
|
Selle alarmi saab kah ära.
|
|
tagasi üles |
|
 |
|
lisa lemmikuks |
|
|
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse sa ei või vastata selle foorumi teemadele sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis sa ei saa lisada manuseid selles foorumis sa võid manuseid alla laadida selles foorumis
|
|
Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
|