Selles mõttes pole see hea referents punkt ei konsoolidele (mida müüdi 1000 € +) kui ka GPU-dele, mille hinnad tõusid. Aga nad tõusid enam vähem koos, nii et ilmselt matemaatika endiselt töötab sarnaselt.
Milleks sellised äärmused? Keegi ei käskinud scalperilt osta. Räägime ikka poodidest.
Jah, saadavusega oli probleeme, kuid kes viitsisid (mina mitte) peale passida, said siiski enam-vähem hinnaga - €530.
https://foorum.hinnavaatlus.ee/viewtopic.php?p=10592904#10592904
Aeron kirjutas:
2020 maksis ps5 ka 1000 €...
Kuidas võib üks inimene nii palju paska toota
tsitaat:
Brandolini's law, also known as the bullshit asymmetry principle, is an internet adage coined in 2013 by Alberto Brandolini, an Italian programmer, that emphasizes the effort of debunking misinformation, in comparison to the relative ease of creating it in the first place. The law states:
The amount of energy needed to refute bullshit is an order of magnitude bigger than that needed to produce it.
The rise of easy popularization of ideas through the internet has greatly increased the relevant examples, but the asymmetry principle itself has long been recognized.
Foxxx, siis vedas või ootasid kaua. Inimesed ootasid kuid, et sellist hinda saada. Mul on sõprade chat, kus just arutati, et sellist raha küll välja käia ei taha, aga scalpereid toetada tahaks veel vähem. HV-s minu mälu järgi 899+ oli tavaline hind, kui kohe tahtsid, siis ootasid või otsidki nõmeda hinnaga.
Sama asi oli pc juppidel, mina sain saksast enda kaarti läbi õnne ja hind oli ka ikka mingi 1200 ringis kui mälu ei peta. Kast kokku läks 1800 kanti. Kõik hinnad olid ebameeldivad ja aeg-ajalt tekkis kuskil siin seal talutava hinnaga midagi, aga see on väga halb periood, et üldse hindadest rääkida...
Janis, palju õnne. Ja tõsiselt, ära siis side-by-side proovi kunagi korraliku pc-ga, rikud oma rõõmu ära. _________________ Võib öelda,et ma olen liigselt enesekeskne,aga mind see ei häiri
Tulge kõik HV rahvaga jalkat mängima!|
viimati muutis Aeron 09.01.2025 19:38:28, muudetud 1 kord
Kui juba "aegu ammuseid" meenutada, siis olen nii 3080 omanik (olnud) ja PS5 omanik. 3080 eest maksin 2020. aasta lõpus (kui asi oli hinna suhtes äärmiselt hapu nii GPU-de, uute CPU-de kui ka uute konsoolidega) alla 1000.- € ning tegemist oli ühe nö tippmudeliga (EVGA FTW3 ULTRA GAMING). Samal ajal, kui sul vedas (nagu GPU-degi puhul pidi ikka väga joppama, et löögile pääseda - üldjuhul napsasid botid toote su eest ära ja kaup kadus vahel sekunditega) müüdi PS5 keskmiselt 800€, aga üle 1000€ hind ei olnud samuti haruldus. Sellised hinnad olid poodides. 2 kuud hiljem olid asjad täiesti käest ära läinud. Normaalse hinnaga GPU või konsooli võisid saada ainult ametlikult edasimüüjalt, aga pidid õigel ajal õiges kohas olema ning tihti ei piisanud sellestki, sest süsteemid jooksid umbe. PS5 sain 2021 kevadel Euronicsist veidi alla 600€ eest. Isegi seda hinda võis scalperi hinnaks pidaga, kuigi natuke inimlikumaks.
2020-2022 on pigem anomaalia ja sealt mingeid hinnavõrdlusi tuua on narr tegevus.
edit: Series X-i sain eeltellida MSRP-ga Xboxi ametlikust Saksamaa veebipoest. Isegi postikulu ei võetud. Kiidusõnad pisipehmele.
viimati muutis HPN 09.01.2025 19:55:09, muudetud 1 kord
Janis, Olgu, aga 1000 ei olnud hinnaks ka plaadiversioonil. Piisab kui lugeda PS5 teemat 2020 lõpust, 2021 algusest, millele ka ennist viitasin. _________________ 17/1/2023, Scart: "Selle sajandi senise möödunud aja üks suuremaid skandaale on hetkel lahti rullumas..."
HPN, Shade vist meie foorumis andis ette teada kui Euronicsisse oli tulemas ja siis läks siplemiseks, et konsoole saada.
Enamasti oli nii, et oli teada millal poodi tulevad ja siis inimesed "jooksid tormi". Üksikud said.
Janis, sel hetkel oli ka nii, et isegi kui saadavust näitas, siis küsimise peale tegelt oli vastus "sorry". _________________ Võib öelda,et ma olen liigselt enesekeskne,aga mind see ei häiri
viimati muutis Aeron 09.01.2025 19:58:36, muudetud 1 kord
Keegi ei ole ju öelnud,et paha asi on.
Saadavus, nagu kõigil kiibiga seadmetel sel ajal, oli lihtsalt väga halb.
Tegelikult osta sai vabalt igat asja next day deliveriga, lihtsalt nõmeda hinnaga.
Selle pärast see periood ei ole hea benchmark hinnavõrdluste tegemiseks.
Janis kirjutas:
Mul enne oli korralik PC, mille GPU eest käisin 2021a 1,2k välja. Pole nii meeletu vahe võrreldes kasutusmugavusega
Minu 14a poeg on sinuga samas paadis.
Ma saan tast aru ka, Rockeleague puhul polegi vahet. _________________ Võib öelda,et ma olen liigselt enesekeskne,aga mind see ei häiri
Kui keegi teab kuidas vanemate teemade arhiivile ligi saada, siis võiks sealt vaadata, milline meil see vestluse raam kunagi oli ja vb selle pealt proovida midagi ühiselt luua.
Sinna sai kunagi omajagu energiat alla pandud ja usun, et sealt võiks üht-teist kasulikku leida ikka. _________________ Võib öelda,et ma olen liigselt enesekeskne,aga mind see ei häiri
Kui keegi teab kuidas vanemate teemade arhiivile ligi saada, siis võiks sealt vaadata, milline meil see vestluse raam kunagi oli ja vb selle pealt proovida midagi ühiselt luua.
Sinna sai kunagi omajagu energiat alla pandud ja usun, et sealt võiks üht-teist kasulikku leida ikka.
konsoolid vs pc algas täpselt 20 aastat tagasi nii:
mitte mütsigi ei ole selle ajaga muutnud
teisalt, paras aeg tähtpäeva pidada _________________ !!
Vaata paari uuemat versiooni ka, seal peaks olema midagi kasulikumat!
Aga palju õnne meile! _________________ Võib öelda,et ma olen liigselt enesekeskne,aga mind see ei häiri
Ei saa aru, miks Alari A. postitus kustutati, selle asemel, et see lugu ausalt ära vastata. Ta ütles, et sai PS5 280 EURiga hiljuti järelturult ja küsis, kas PC peal on midagi vastu panna.
Korrektne vastus on muidugi see, et näita kätte, kust saab PS5-si osta 280 EURiga mingis vähegi arvestatavas koguses. See, et üks kord said loteriivõidu ei tähenda, et nüüd kõik saavad sama pileti
Aga kui turul veidi ringi vaadata, siis RTX 2070/2080 8GB, mis on PS5 võrdväärsed või kiiremad, on võimalik saada umbes 150-200 EURiga nii HVst kui FB Marketplacest. See on muidugi täpselt sama loterii
Ta ütles, et sai PS5 280 EURiga hiljuti järelturult ja küsis, kas PC peal on midagi vastu panna.
Korrektne vastus on muidugi see, et näita kätte, kust saab PS5-si osta 280 EURiga mingis vähegi arvestatavas koguses. See, et üks kord said loteriivõidu ei tähenda, et nüüd kõik saavad sama pileti
See midagi erilist ei ole. Naaber just mainis, et soovib PS5 omale osta. Otsisin talle 3 kuulutust, kes müüsid ~350 eest ja ilmselt oleks saanud veel tingidagi. Vähemalt üks neist oli plaadilugejaga. Tutikad, avamata pakendid. Aga ta juba jõudis enne poest 450 eest Digital Editioni osta. Pärast jäi ainult üle kiruda.
280 kasutatud PS5 eest järelturult ei tundu ühekordne loteriivõit.
Samuti näen pidevalt Nintendo Switch Lite-sid, tutikad, avamata pakend, ~150 ringis.
---
Leidsin kohe paari minutiga loteriivõidu. Plaadilugejaga, tutikas.
Spoiler
Spoiler
Spoiler
Spoiler
Ilma karbita, kuid tutikas.
Spoiler
Jne...
Series S ~200...
Spoiler
Spoiler
Spoiler
Switch Lite ~150...
Spoiler
Spoiler
Spoiler
_________________ 17/1/2023, Scart: "Selle sajandi senise möödunud aja üks suuremaid skandaale on hetkel lahti rullumas..."
Miks peaks parema kogemuse eest vähem või sama palju maksma?
PC võibki kallim olla. Kui tahad mängida ainult paar aastat vanu plaadi mänge ka ja viitsid hangeldada, siis oled eriti või sees rahalises mõttes. _________________ Võib öelda,et ma olen liigselt enesekeskne,aga mind see ei häiri
Aga GayStation 5 HD tundub hea diil _________________ 17/1/2023, Scart: "Selle sajandi senise möödunud aja üks suuremaid skandaale on hetkel lahti rullumas..."
SKG, palju õnne, aga oksjon pole ikka päris sama kui püsihinnaga müügikuulutus, poes või mujal. Kui su sõbral oleks nüüd vaja PS5 Prod homseks 399 EURiga, siis vist ikka ei saaks.
SKG, palju õnne, aga oksjon pole ikka päris sama kui püsihinnaga müügikuulutus, poes või mujal. Kui su sõbral oleks nüüd vaja PS5 Prod homseks 399 EURiga, siis vist ikka ei saaks.
1. Ei olnud oksjon. Müügikuulutus, millest omakorda alla tingisin.
2. 280 kasutatud PS5 eest ei tundu midagi erilist.
3. Pro-d vast jah mitte, baasmudeli vabalt.
---
Mängukonsoolide launchi hinnad seisuga 11/2024, inflatsiooni arvesse võttes:
Xbox ($299) - $532
Xbox 360 ($299) - $477
Xbox One ($499) - $675
Xbox Series S|X ($299|$499) - $363|$605
Xbox One on kõigi aegade kalleim Xbox ja PS3 on kõigi aegade kalleim PlayStation.
Series S on kõigi aegade taskukohaseim Xbox ja PS5 on kõigi aegade taskukohaseim PlayStation.
Käesoleva põlvkonna konsoolide hinnad on taskukohaseimad kui kunagi varem.
Allikas:https://data.bls.gov/cgi-bin/cpicalc.pl _________________ 17/1/2023, Scart: "Selle sajandi senise möödunud aja üks suuremaid skandaale on hetkel lahti rullumas..."
On kõlakad, et uus switch 2 on 400 eur ja mängud 60-80 eur.
Kui tõsi, siis switch pole enam see odav konsool. Eriti mängude hindu arvesse võttes...
Saab olema huvitav näha kuidas uus generatsioon Nintendo minema hakkab.
Neil on suht sama hinnaga konsool kui teistel, mängud on 10%+ kallimad ja closed market, seega diile eriti pole (pea 40% kallimad kui pc mängud siis).
Nad pole enam eksootiline oma formfactoriga, aga see eest nende visuaalne pool saab korraliku bumbi, sest see oli enne juba nii mudas.
Ootan huviga ametlikku infot.
Link _________________ Võib öelda,et ma olen liigselt enesekeskne,aga mind see ei häiri
viimati muutis Aeron 16.01.2025 02:10:43, muudetud 3 korda
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse sa ei või vastata selle foorumi teemadele sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis sa ei saa lisada manuseid selles foorumis sa võid manuseid alla laadida selles foorumis
Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.