praegune kellaaeg 26.01.2025 17:20:52
|
Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
sõnum |
|
new1
HV kasutaja
|
10.01.2025 01:37:54
Hotmaili konto suletud |
|
|
Pagan, olin oma selle hotmaili konto erinevad nn tuvastus/kinnituskanalid unarusse jätnud ja nüüd siis tulemus käes :/. Nimelt kunagi ammu sai tehtud see hotmaili konto, tol ammusel ajal oli see hot.ee kontoga seotud ja kinnituskoodid jms tulid sinna, kui parool unustatud vms, nüüd aga aastaid on arvutis parool salvestatud olnud ja automaatselt sisse loginud koguaeg, vahepeal vist tahtis parooli muutmist ka aegajalt, ent jah polnud kindel mis see parool reaalselt siis viimati sai ja jah, nüüd konto suletud, nõuab kinnitamist, ent hot.ee ammu suletud ja mul polegi niiöelda võimalik kuidagi seda seal kinnitada. Telefoninumbriga ka vist sidunud polnud, vähemalt kui sinna taastamisse telefoninr panin, siis ei tundnud midagi ära ja edasi sain minna ainult meiliaadressi sisestamisel. Igatahes seal küsis siis nime, sünniaastat jnejne, kuniks lõpus oli küsimus, et nimeta neli viimati saadetud meiliaadressi, peast ma neid ei mäletanud küll ühtegi, et kellele või mida ma saatnud olin, ise ei saada seal meiliaadressil ma suurt midagi, enamasti saan arveid jms sodi ainult sinna. Telefonis aga näen veel õnneks nagu meilide ajalugu vms, telefon vist on enda mällu salvestanud need? Seal siis vataasin viimati saadetud meilid üle, panin neli viimast saajat sinna kirja, siis seal teisel alumisel real on mingi "teemaread", sinna panin saadetud kirjade pealkirjad, ent ikkagi ei sobinud ja endiselt asi lukus. Või sinna teemaread alla peaks midagi muud lisama? Või mis variante veel üldse oleks see asi seal uuesti toimima saada?
|
|
tagasi üles |
|
|
Dogbert
HV Guru
|
10.01.2025 10:47:59
|
|
|
Võid hotmaili / outlooki supporti poole pöörduda kirja teel, aga tõenäoliselt on suht PuPu.
Jutust ei saanud küll aru, kas on see salvestatud parool kaduma saanud või ei lasta sellega enam kontole sisse.
Viimasel juhul tähendab see, et parool on sinu teadmata ära vahetatud (kontole sisse murtud) või on konto passiivsuse tõttu üldse aegunud ja suletud (juhtub, kui pika aja jooksul sisse ei logi).
Kui on parool kadunud, siis kas ikka on päriselt? St et ehk on kusagil mõnes seadmes siiski säilinud või taastatav?
_________________ Tee inimesele lõke ja tal on soe üheks päevaks, pista ta põlema ja tal on soe elu lõpuni. (Terry Pratchett)
e.k spikker: muhk on kumer, lohk on nõgus. |
|
tagasi üles |
|
|
JDF
HV vaatleja
|
10.01.2025 11:05:46
|
|
|
Kirjuta online.ee'sse. Tõenäoliselt nad avavad sulle selle vana konto ajutiselt. Saad oma hotmaili siis taastada ja pannakse su vana hot.ee uuesti kinni kui ei soovi selle eest maksta.
Ma olin hiljuti sarnase probleemi ees ja sain nii korda. Minu hot.ee kontod olid ka juba ammu kustunud selleks ajaks. Üldiselt on veider teenus see online.ee/hot.ee nüüd. Ise ei saa endale kontot seal enam luua - võimalik, et see muutub kunagi.
|
|
tagasi üles |
|
|
new1
HV kasutaja
|
10.01.2025 22:15:43
|
|
|
Parooli pigem lihtsalt ei mäleta, tean, et kunagi muutsin ta mingi tugevama vastu, et poleks igalpool sama parool ja ei tule ilmselt enam meelde, proovisin küll eri variante aga ei. Proovin seda hot.ee küsimise teemat, ent kui siiski ei õnnestu, kuhu oleks kõige mõistlikum uus meiliaadress teha, sinnasamma microsofti outlooki vms? Ja kui nüüd paremini tuvastatav süsteem teha, siis millega seal seda autentimist tagada saab? Kas telefoninumbrile lisaks veel ma ei tea smartid-ga ilmselt ei õnnestu? Või kuidagi telefoni sõrmejälg vms poleks teemaks?
|
|
tagasi üles |
|
|
indrpo
HV Guru
|
10.01.2025 23:44:58
|
|
|
Üldiselt ma olen kohanud kodanikke kellel on "lukku" läinud gmail, outlook (msn, hotmail), jms. Paroole ei mäleta juba mitu aastat sest varem oli kõik arvutis meelde jäetud.
Kui ei ole taastamiseks pandud toimivat varumeili või telefoninumbrit, turvaküsimusi, ka sünniaastat ja kuupäeva siis on jokk. Ehk siis täiesti seosetu meil. Võibolla suheldes pakkujaga saab tõesti viimaste meilide info järgi kinnitada, aga ma ei panustaks sellele.
Täiesti õige tegevus, keegi ei tahaks, et mingi rätipea võtaks sinu meilikonto lihtsalt üle öeldes, et sul on kaks last, elad estonias ja auto on bmw.
Ja selle varumeili osas, online.ee taastab ka kontot omadel tingimustel, mingi ajaperioodi jooksul. Kui sul ka oli kunagi hot.ee, online.ee vms. kontoga seotud telefoninumber või veelkord varumeil millega kinnitada, et sa olid konto omanik, siis ehk saab. Muul juhul mitte.
Selgelt aasta varem hoiatati, et hot ja online jne lähevad üle tasulisele teenusepakkujale, mul kulus 6 kuud jupiti, et kolida kõik teenust pakkuvad ettevõtted ja muud keskkonnad üle teisele, tasuta meiliaadressile.
Seega vastus kõigile, hoia oma meilindus korras nagu rahakott, säti 2FA, täiusta kontaktinfo telefoni ja lisameiliga, salaküsimused jms.
Läks pekki, alusta uuesti.
|
|
tagasi üles |
|
|
maty
Kreisi kasutaja
|
11.01.2025 01:46:44
|
|
|
new1 kirjutas: |
... kuhu oleks kõige mõistlikum uus meiliaadress teha, sinnasamma microsofti outlooki vms? Ja kui nüüd paremini tuvastatav süsteem teha, siis millega seal seda autentimist tagada saab? Kas telefoninumbrile lisaks veel ma ei tea smartid-ga ilmselt ei õnnestu? Või kuidagi telefoni sõrmejälg vms poleks teemaks? |
Mul on nii GMail (põhiline) kui ka Outlook (tagavara). Mõlemal taastamisemail pandud nii, et GMaili konto taastamisemail on Outlooki oma ja vastupidi. Viimase 15a jooksul pole veel õnnestunud GMail kontost ilma jääda. Kindlasti siduda ka tel. numbriga, pärast lihtsam taastada.
|
|
tagasi üles |
|
|
new1
HV kasutaja
|
12.01.2025 21:23:01
|
|
|
Okei, ma sain pildid veel kätte mida vaja google photost, see telefonis täitsa toimib veel ja youtube kanal on ka sees seal, sellest ka veidi kahju, et peab kõik kanalid uuesti ümber kantima ja oma listi ka, näen veel sealt neid ja saan ümber teha. Ma hetkel tegin selle yahoo.com kanalile oma varumeili, kas selle võiks siis jätta või on ka selline kahtlane, et võib mingi hetk eksisteerimise lõpetada? Põhimeil ja varumeil võiks samas vist erinevate teenusepakkujate all olla niiöelda?
E: Kirjutasin sinna online.ee-sse ja saingi kontole ligipääsu ning õnneks oma meili päästetud, tänud soovituse eest sealt küsida, nüüd panin yahoo meili teiseks ja telefoninumbri ka sinna, vast ei tule sellist janti enam ette tulevikus. Samas nüüd küsisin gpt-lt, et kas yahoo meiliaadress võib ise ära kustuda, kui aktiivselt seda ei kasuta, siis see seal mainis, et jah 12 kuu jooksul aktiivne pole, siis kustub ära. Küsisin veel, et milline mailiteenuse pakkuja siis püsiks ka niisama ilma kasutamata alles, siis soovitas gmaili, et see ei kustu. Kas vastab tõele selle asjanduse jutt ja peaksin varumeili hoopis pigem gmaili tegema siis?
|
|
tagasi üles |
|
|
Tanel
HV Guru
|
|
tagasi üles |
|
|
Dogbert
HV Guru
|
13.01.2025 10:39:28
|
|
|
new1, ChatGPT käest midagi küsida on sama hea kui naabri-Antsu käest. Ants või GPT võib teada rohkem kui sina, aga see teadmine ei pruugi vastata tõele ja suurel osal juhtudest ei vastagi. Palju lihtsam võib õige info leidmine olla ja enamasti ongi tavalise veebiotsinguga.
Ma ei saa aru, mis pagana epideemia see on nüüd viimasel ajal, et GPT käest küsitakse kõike ja usutakse, et see kapitaalne idioot teab ka õiget vastust .
Gmail konto kustutatakse samuti, kui seda kahe aasta jooksul ei kasutata. Lihtne klassikaline Google otsing annab õige tulemuse:
https://www.google.com/search?q=gmail+inactivity+policy
Lisaks neile teadmiseks, kes veel ei tea: Yahoo on ammuilma ära ostetud Microsofti poolt. Veel mingi aeg tagasi olid süsteemid lahus, aga nüüd "teab" Microsoft sinu Yahoo kontot ja sellel olevaid andmeid enam-vähem sama hästi kui Outlooki oma ning ka mitteaktiivsuse poliitika on täpselt sama: Outlook kustutab konto, mida pole kasutatud 365 päeva ja Yahoo kustutab konto, mida pole kasutatud 12 kuud:
https://www.google.com/search?q=outlook.com+inactivity+policy
https://www.google.com/search?q=yahoo+account+inactivity+policy
Kordame kõik koos ja jätame meelde: "GPT ei tea piixugi!"
Varukontod peavad olema ja erinevate teenusepakkujate juures, aga neid tuleb kasutada, st aeg-ajalt sisse logida. Võib seadistada IMAP kliendi automaatselt seda tegema, siis ei ole muret, et ununeb ja konto ära kustutatakse.
_________________ Tee inimesele lõke ja tal on soe üheks päevaks, pista ta põlema ja tal on soe elu lõpuni. (Terry Pratchett)
e.k spikker: muhk on kumer, lohk on nõgus.
viimati muutis Dogbert 13.01.2025 21:34:16, muudetud 1 kord |
|
tagasi üles |
|
|
new1
HV kasutaja
|
13.01.2025 18:21:44
|
|
|
Nojaa selge siis, et põhimõtteliselt kõik kustuvad peale aasta möödumist, kui sisse ei logi. Proovin meeles pidada sisse logimist, ent samas kui telefoninumber ka seal, siis vast otseselt enam nii hapu seis ei saaks olema, kui mul praegu oli.
Või siis, telefoni sinna meilboksi saab niiöelda mitme kontoga ka äkki sisse logida? Et siis oleks põhimõtteliselt mõlemad seal telefonis aktiivsed ja justkui kasutuses pidevalt? Lihtsalt ühele ei saabu mingeid meile ega midagi ja on põhimeilile lihtsalt nn taustaks tiksumas?
|
|
tagasi üles |
|
|
Dogbert
HV Guru
|
13.01.2025 21:32:55
|
|
|
Saab küll jah mitu IMAP kontot telefoni seadistada. Gmaili äpp selleks paraku kõige parem ei ole, see sobib ainult Gmaili enda jaoks hästi.
Kasuta K-9 Mail äppi, see käitub IMAP-iga normaalselt, näitab ka saadetud kirjade kausta sisu, erinevalt Gmail äpist.
Kui mõni konto ei ole aktiivses kasutuses (st ei saada ega võta sealtkaudu vastu eriti midagi), siis selle elushoidmiseks võib kirjade kontrollimise intervalli selle konto jaoks käsitsi maksimaalseks panna - Folder poll frequency saab olla maksimaalselt 24 tundi. Siis ei kuluta akut mõttetult ja hiljemalt päevase hilinemisega saad ikkagi saabunud kirjadest ka teada.
e.k spikker: muhk on kumer, lohk on nõgus. |
|
tagasi üles |
|
|
|
lisa lemmikuks |
|
|
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse sa ei või vastata selle foorumi teemadele sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis sa ei saa lisada manuseid selles foorumis sa ei või manuseid alla laadida selles foorumis
|
|
Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
|