Aaa ma alati olin mõelnud kust su avatar pärit on . Päris lahe. Mis see tähendab "näpud püsti"? Ümber õllekannu? _________________ Flacko, the nutty weasel who loves blue cheese, Blyth's Reed Warblers, Thrush Nightingales and Devin Townsend!
Tegin hunnik kinke sõpradele see aasta, kes on mind positiivselt mõjutand aastate jooksul <3. 27 päevaga 68 pilti ja üleüldse Novembrist saati kuni tänaseni vorpisin mingi 130 kandis pilti kokku
Mõned uued linnulaulud üles laadind, seekord avastasin et photoshopis saab enda custom brushe teha, niisiis tahan et taustad oleksid nüüd rohkem Studio Ghiblist inspireeritud, omas stiilis. Ofc ma maju ja selliseid ei oska üldse teha, a vähemalt loodust tahan võimalikult accurate teha . Muidugi väike kirjeldus ka . Kõike teen sellepärast kuna armastan loodust ja linde ja mulle meeldib neid endale taustaks panna kui midagi muud teen ning on kodumaine .
Siin on musträstas nimega Glitchtape. Omapärane tüüp, nimi sellepärast selline et lauldes oli tihti tunne et laululint jääb toppama korraks ning rästas korrutab üht juppi mitu korda 😃. Tundsin tänu sellele selle musträsta ära, peale Vuippi-Vud, kes oli teine musträstas väga unikaalse lauluga.
Lindistatud 31 märtsi ja 8 aprilli vahel. 3 eri päeva laulud kokku pandud üheks heliks.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Suvine linnulaul, mis lindistatud jõe ligidal 2 Juuni päeval. Panin kohe seda tähele et suve keskpäeval on linnulaul palju vaiksem kui mai hommikutel. Tihti oli selline kauge linnulaul ja vahest ronis kõrkja roolind ligidale et laulda oma raksutavat laulu 😃. Loodan et meeldib ❤. Kindlasti tahan rohkem sihukesi teha, Mai võiks juba kohale jõuda!
Võib kuulda peoleod, musträstast, laulurästast, silksolki, rähni, võsaraati, kägu, kõrkja roolindu, aed-pöösalindu, teist sarnast tüüpi pruunselg põõsalindu, mu lemmikut - aed-roolindu kes harva paar laulujuppi esile lasi ❤ ja muid linde.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Kuna päeval mu lemmik aed-roolind andis märku et ta on seal olemas, siis mõtlesin et jätan Tascami lindistama sinna kuniks mina ja David Rothenberg otsime aed-roolinde teises kohas. Kahjuks ei tulnud aed-roo ligidale aga hea et peale jäi! Wow, tüüp pani lakkamatult 2 tundi 30 minutit ilma pausideta!
EDIT: See tundub jah sama aed-roolind kes päeval piiksutas, sest tal oli 2 väga spetsiifilist rütmi
1. Meloodiline põrkav "Vha-THAMvitiu THAMvi"
2. Eepiline kiire heavy metal moodi "Tarrn-t-t-t- tarrn-t-t-t-ti" rütm, nagu oleks drummar kes mõnuga trumme taob.
See oli 2024 aasta kahekümne teine aed-roolind, minu uus rekord 19 mai - 28 juuni vahel lindistatud aed-roolindudest. Tahan veel neid teha, eks tuleb enne ühe koha üles leida kus kindlasti hästi laulavad ja siis ühe lindistaja toppima kuhugi ja laskma terve öö 😃. See siin oli rohkem sihuke "loodan et midagi jääb peale, kasutan juhust"
Mõnedele ööliblikatele väga meeldib mu mikker, lausa põrisevad selle ümber 😃
Samas kohas lindistatud, teine päev. Kuna koos Davidiga olime ühes renditud kohas 2 päeva, siis kasutasin juhust need päevad lindistada järve ääres et lootuses midagi ilusat jääb peale 🙂. Enne äraminekut imesin nii palju linnulaulu Tascami sisse kui sain haha. See on üle 3 tunni pikk, hea taustaks panna kui miskit muud teed vms. Mulle meeldib neid videoid teha sest armastus lindude vastu on suur, eriti nende laulude. Kui alati on võimalus, siis lindistan need hetked üles ja pärast kuulan neid kui joonistan või mängin videomänge. Tööl olles oli ka taustaks ja andis nii suvise tunde 😃. Põhjus miks neid teen - see teeb mu tuju heaks ja paljud youtube videod on nii lühikesed või korrutavad üht videot "pikemaks". Ma ikka tahan neid lindistada nii nagu on.
Õhtune linnulaulu kontsert 🙂. Esimest korda proovisin seda versiooni ka teha eelmine aasta, see aasta tahan rohkem teha!
Video on ka natuke animeeritud, kus alguses on päikeseloojang ja mida õhtupoole linnulaul läheb, siis video ka vaikselt muutub õhtuks kuni linnulaul vaibub. Tulevikus kasutan sama pildikesi et teha veel selliseid videosid, kus vaikusest läheb üle linnulauluks ja linnulaul muutub vaikseks õhtu saabudes. Niivisi huvitav näha kes esimesena üles ärkab või kes viimasena laulma jääb 😃.
Seekord on meil musträstas nimega Veebo-hee!
Nunnu lauluga rästas, kelle laulu tundsin ära teistest 3st musträstast, kuna talle meeldis teha juppi" Veeboo-hee" mis kõlab nagu "väägaa-heaaa" Tihti laulis ta surnuaia keskemal kohas, teised mrästad laulsid rohkem nurkades 😃. Armastan kui nad teevad neid sätendavaid sädelevad juppe iga lüüritamise lõppu, mulle alati tuleb silme ette väikesed sätendavad sädemed, mis kunavad eri värvi 🙂.
Lindistatud 8 aprilli ja 28 aprilli vahel, 2024.
Musträstas, kes kaagutas vahest nagu kana - saa tuttavaks Bakaakiga 🙂.
Tänu sellele erilisele jupile tundsin selle vahva musträsta ära 😃. Ükski teine musträstas sihukest juppi ei teinud. Taustal on kuulda Veebo-heed laulmas. Tänu temale ma sain teada et see musträstas on teine sest muidu ma oleks kogemata praeguse lindistuse vale musträsta lindistusse pannud.
Samuti teine jupp mis teda aitas teistest eristada oli ööbiku jupp mis vahest lauldes sisse tuli, sihuke järsk "Tara" koht. Ma usun et musträstas on oma laulu repertuaari mõned miimikad ka sisse visanud, sest 4 musträstast tol aastal tegid "Lui rui rui" juppi ja mul just sattus üks lindistus kus autoalarm tegi täpselt seda "luiruiruiruirui" häält ja kui musträsta oma panin autoalarmi kõrvale võrdluseks, hääl kattus!
Musträsta laul on lindistatud 15 ja 16 Aprill 2024.
Siin on näide kus 4 erinevat musträstast teevad sama juppi "luiruirui" mis ma aiman on matkitud autoalarmist 🙂.
Siin on musträstas aastast 2019 kellel on isemoodi laul! Ma kutsun seda musträstast "kikilipsu musträstaks" sest tema laulus on üks koht mis kõlab täpselt nagu eesti keeles ütleks "Mul pole kikilipsu!" (Kui kerida 05:24 peale siis seal on see koht 🙂 ) Isegi rõhud on enamvähem sarnases kohas 😃.
Samuti kõlab see musträstas väga kogenud, ta laul on rikas ja selline madalama tooniga ja mitte väga kiirustav. Siin musträsta laulus on võimalik tähele panna ka seda, et nende laul ei ole suvaline lüüritamine, vaid ta kasutab enda väljamõeldud laulumustreid ja siis kordab kord üht ja kord teist osa tuju järgi.
Eriti tihedalt meeldib talle korrata Jürre vo-ve VE-RE" laulurida, teiseks on kukkuva tooniga "Viuuuu" ning peale seda järgneb kiire "vara vi-de"
Musträstad isegi teevad miimikat. Vahest on kuulda nagu tihase "tiku tiku" ,"Pippituu" ja "Sitsiklee" juppi, kuigi tihased magasid sel ajal. Veel teeb ta peoleo juppe
Ööbik taustal laksutab ka vahest, selle järgi aiman et see lindistus on lindistatud kuskil maikuu varahommikul, kindlasti enne 4:00, sest ma mäletan et päike ei olnud väljas ja oli veel hämar kui musträstas laulis. Aiman kella 3 ajal, sest tol ajast mul info puudub millal see lindistus tehtud oli.
Praegu viimane musträstas mu poolt.
Avastasin aed-roolinnu laulu mida ma polnudki varem kuulanud läbi ja on täiesti uus. Olin alles nende lindistamisega tegelema hakanud ning ma ei teadnud tol ajal kui palju hämmastavaid rütme nende lindude sees on 😭😭 ning ma vaevu lindistasin teda. Ma ei tea miks ma teda vähe lindistasin kui samal aastal lindistasin Friido nimelist aed-roolindu üle tunni, kes laulis 4 Juunil ja praegune oli 6 juunil lindistatud. Nüüd kuulates oli üks väga talentne aed-roolind. Siin on selle hämmastava linnu parimad jupid minuti sees mida suutsin sealt lindistusest päästa. Milline vinge catchy meloodia!! Ja rütmihoidmisega on nad alati meistrid olnud!!
Peale 2018 muidugi hakkasin rohkem nende laule koguma sest mõistsin et need linnud on täis väga hämmastavaid musikaalseid meloodiaid ja rütme ja sealt minu armastus selle linnu vastu suurenes lõpmatusse 🙂. Nüüd on see igaastane suursündmus mu jaoks võimalikult palju aed-roolindude helisid kätte saada iga öö 3 nädalat jutti et leida üles need vinged meloodiad mis neil peidus on öösiti ❤.
Olen kindel et see "Sisi vüüii sisi vüüüi davaa-diviii-davaa" jääb mul kummitama täna.
EDIT: jäi jah 😃. Terve eilne päev ja täna kummitab. _________________ Flacko, the nutty weasel who loves blue cheese, Blyth's Reed Warblers, Thrush Nightingales and Devin Townsend!
Vaatan neid joonistusi ja mõttesse tekkis küsimus - miks selline joonistusand pole veel realiseerunud mõneks Hollywoodi kassahitiks? Paljud joonisfilmid, mis kinos olnud ja nüüd TV3 nädalalõppudel näitab, kahvatuvad Flacko tegelaskujude kõrval.
Vaatan neid joonistusi ja mõttesse tekkis küsimus - miks selline joonistusand pole veel realiseerunud mõneks Hollywoodi kassahitiks? Paljud joonisfilmid, mis kinos olnud ja nüüd TV3 nädalalõppudel näitab, kahvatuvad Flacko tegelaskujude kõrval.
Linnulaul on mõnus kuulamine
Aitähh . Neid linnulaule teen jah naudinguga et päeva teha nii endale kui teistele kes satuvad peale . Ning ma jah ei tea miks seda värki pole juhtund. Vahest olen mõnele raamatut illustreerind
Lindu saab laulu järgi ära tunda kui on samast perest laulja pärit 🙂
Siin on video võrdluseks aastal 2023 lindistatud aed-roolind Scorch ja 2024 lindistatud aed-roolind Scorch Jr.
Nii juhtus mul eelmine aasta mis oli esimene kord!! Aastal 2023 lindistasin aed-roolindu nimega Scorch. (Nime panin kuna ligidal oli tuletõrje maja ja tahtsin midagi tulega seotud panna, Ristari videomängust oli Scorch lvl ja pann selle järgi)
Mul jäi see aed-roolind hästi meelde sest tal olid huvitavad laulujupid nagu "begii begoo" "Pitsevoo tsert, dar dar" ning väga rütmiline tihaste ja mustästastega tehtud laulujupp "üüit plap plap üüit braa tsii üüit". Ning mitmed muud kohad, kus ta hoidis meisterlikult rütmi.
Aastal 2024 läksin nagu tavaliselt aed-roolindude laule jahtima. Huvitaval kombel veel mõtlesin tol aastal et "hmm, tea kas kunagi juhtub et mõni aed-roo mida eelmn aasta lindistan tunnen laulu järgi ära" Leidsin surnuaia ligidalt uuesti Fraadi aed-roolinnu, kellele läksin uuesti külla et veel tema laulu saada.
Panin lindistaja ära ja siis otsisin samal ajal uut lindu. Järsku kuulen tuttavaid juppe "Begiviitsje" ja "begii begöö" ma ei suutnud oma kõrvu uskuda. Kas tõesti Scorch?? Tormasin ruttu ta juurde kähku panin lindistaja ta juurde kuna oli heas kohas. Niii palju laulujuppe ühtis ja see lind oli isegi uusi variatsioone lisanud. Kahjuks ma kunagi linde ei näe öösiti ning ma samuti ei saa kindel olla kas see oli Scorch ise või oli see tema järeltulija. SEE peab OLEMA Scorchi perest pärit, sest laul ühtis! 2023 lindistasin 14 erinevat aed-roolindu ja mitte ükski teine lind ei teinud "begii-begöö" ja muid taolisi spets juppe, see oli ainult Scorchi poolt lauldud.
Kõikidel aed-roolindudel on oma laulu muster, mida nad laulavad. Isegi kui sama lind laulab 3 päeva või 10 päeva, sa tunned spetsiifilise linnu ära sest tal on teatud muster, mis moodi ta need viidosid ja muid sampleid paneb, mis järjekorras, mis jupid koos jne.
Aastal 2023 oli üks teine aed-roolind nimega Vippolo, keda kuulsin laulmas vist 2 nädalat samas kohas. Igakord kui möödusin sealt, kuulatasin. kui käis "Vippolo vippolo" jupp,. siis teadsin "ahhaa, Vippolo laulab!" Ta ei muutnud kordagi oma laulu täiesti teiseks. Sama lind pani ikka oma lauluridasid, teatud spets järjekorras. Võibolla lisab ta mõned uued jupid sisse, aga kogu laulumuster jääb ikka samaks.
Loodan et see aasta kohtun uuesti mõne aed-rooga keda kohtasin eelmine aasta. 19 erinevat aed-roolindu sain siin samas kohas, 3 on mujal kuhu sai ainult autoga, mida mul pole. Nii et loodan et 19st roolinnust mõni laulab oma issi järgi, näiteks Videlo, keda tahan väga et saaks tema laulu juppe paremas kvaliteedis 🙂 _________________ Flacko, the nutty weasel who loves blue cheese, Blyth's Reed Warblers, Thrush Nightingales and Devin Townsend!
Aed-roolind on jah väga mitmekesine, sellepärast neid kogungi et kuulda mis moodi erinev lind laulab . Mu jaoks on see hästi huvitav mismoodi üks rütme kokku paneb ja teine. Kuna väga tihti juhtub see öösel (sest päeval ei laula nad nii nagu öösiti) siis paljud ei kuule nende kontserte. Selleks peab spetsiaalselt ööseks välja minema et neid nautida. ja tihti on ainult 5h max aega, sest peale 3 ärkavad teised linnud. Kui Dawn chorus tahan lindistada pleminekuga ööst hommikuni, siis pean spetsiaalselt leidma koha .
Huvitav oleks teada mitu aed-roolindu ma see aasta ära tunnen laulu järgi. Tiivo ja Tiivo JR videot teen ja eksisin enne rägnalt - nende laulud ka kattuvad 98%, ülejäänud % on see kui on midagi uut mida eelmisel pole. Sellepärast tahan dokumenteerida seda sest lahe oleks kui 22st 2024 lindistatud aed.roolinnust mõni tuleb tagasi ja laulab tuttavat ja uuendatud laulu . Mina kahjuks kunagi linde ei näe ega saa ka üteölda kas see on Tiivo ise või tema lapsed kes laulavad issi laulu. Niisiis ainuke viis kuidas neid "gruppi" panna on sama laulumustriga linnud lihtsalt panna ühte perekonda. Ainult siis teaksin et on Tiivo kui näiteks oleks tal jalal rõngas ja laulmise ajal püüaks kinni ja vaataks rõngast, aga ma ei taha munn olla sest mu jaoks on laul tähtsam ja ei taha et hirmutan neid, kuigi lubavad alla meetri ligidale, olen ma ikka respekteeriv looduse vastu ja teen võimalikult vaikselt et ma laulu ei kaotaks. _________________ Flacko, the nutty weasel who loves blue cheese, Blyth's Reed Warblers, Thrush Nightingales and Devin Townsend!
Siin siis järjekorde võrdlus Tiivo 2023, kes laulis 2 Juuni 2023 ja Tiivo JR, kes laulis 19 Mai 2024. Mõlemad linnud laulsid täpselt samas kohas, sama kraav! (Muide vabandan ette 2024 audio kvaliteedi pärast, avastasin sõbra käest et mul midagi clippis ja ma ei olnud teadlik sellest kuniks seda videot tegin. Kasutan Tascami tulevikus siis kui lind on ligidal ja vaatan ome Rode settingud üle)
Tuleb välja et ka Tiivo ja Tiivo JR laulud ühtivad 98%! Ma alguses arvasin valesti kui pakkusin et 60%, aga kui võtsin 2023 Tiivost hunnik unikaalseid rütme ja hakkasin Tiivo JRst sama kõlaga rütme otsima, absoluutselt kõik rütmid mis 2023st eraldi panin, leidis paarilise 2024 aastast!
2% on see ülejäänu mida pole ühel või teisel linnul, sest 2023 tegi Tiivo aint seda juppi ja 2024 Tiivo JR ei teinudki.
Kuna ainuke viis saan laulu järgi neid tuvastada, siis mina panen sama lauluga linnud "perekonna" gruppi. Et kui peaks uuesti kuskilt Tiivo aed-roolinnu perekonnast keegi laulma, siis saab sinna gruppi lisada 😃.
Ma olen neid linde hobikorras lindistanud aastast 2018 ja unikaalseid aed-roolindusi olen lindistanud 68 tükki ja 2024 oli esimene kord kui tundsin 2 aed-roolindu laulu järgi ära. Kõik varem lindistatud linnud on olnud iga aasta uued. Peale 2018 läks see hobi palju suuremaks, tekkis hasart ja siis hakkasin rohkem linde otsima, enne seda ei teadnud mis võlu nende linnulaulus on ja ei otsinud ka väga palju erinevaid, max 2tk või 3. Siis oligi see et "kui ma saan võimalikult palju erinevaid aed-roolinnu laulusid, äkki leian veel selliseid lahedaid rütme mida nad teevad!" ja sealt see hobi tuligi. Puht armastus selle linnu, linnulaulu vastu ja uudishimu laulud peale saada ajabki mind seda tegema, sest see on nagu iga ööline Kinder Muna, milles on lahe lauluüllatus sees. Tuleb see üles otsida!
Peale seda videot tehes järsku lõi üks avastus pähe.
Kui ma suutsin avastada et Tiivo ja Scorch laulavad oma spets rütmidega laule ja nende kaasad saavad tibud, näiteks 3tk ühes ja 3tk teises peres. Väikesed aed-roolinnud kuulevad Scorchi peres Scorchi eri rütme ja Tiivo peres Tiivo eri rütmne. 6 aed-roolindu saavad suureks ja tulevad järgmisel aastal Mai kuuks tagasi Eestisse või mujale laulma.
Ma ainult sain seda sellepärast teada sest mul oli eelmistest aastatest arhiveeritud nende laulud ja ma mäletan hästi rütme ja samuti kuulan neid laule tihti taustaks 😃. Võibolla ongi lindudel selline teema et rütmide järgi tunneb ära spets lauljad iga aasta.
Võibolla on neid Tiivosid ja Scorche mujal eestis ka laulmas, aga ma ei saa seda teada ega tea ka teised inimesed, sest neil ei ole millega võrrelda. Minul pole võimalik mujal lindistada kui siin alevis (Auto puudub). Võibolla laulab 2025 aastal Tiivo nr 2 Raplas mingis suvalises pöösas, aga ma ei saa seda kuulda ja kui keegi Raplas kasvõi lindistab seda lindu, see inimene ei tea et see lind on Tiivo laulumustriga lind. Tal pole ka võimalik teada ega teagi et kuskil netis on olemas linnulaul ja võrrelda.
Ainuke võimalus et seda uuesti kogeda saan on siis kui aed-roolinnud mai kuus tagasi tulevad ja peab joppama et eelmisest aastast laulja alevisse laulma tuleb 🙂 _________________ Flacko, the nutty weasel who loves blue cheese, Blyth's Reed Warblers, Thrush Nightingales and Devin Townsend!
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse sa ei või vastata selle foorumi teemadele sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis sa ei saa lisada manuseid selles foorumis sa võid manuseid alla laadida selles foorumis
Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.