Avaleht
uus teema   vasta Administratiivsed foorumid »  Uudisvihjed »  Honey ei pakugi magusaid diile: populaarne kupongiotsija petab kõiki osapooli märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale. Teata moderaatorile
otsing:  
1dumbpcuser
HV Guru

sõnum 24.12.2024 00:36:02 Honey ei pakugi magusaid diile: populaarne kupongiotsija petab kõiki osapooli vasta tsitaadiga

Honey ei pakugi magusaid diile: populaarne kupongiotsija petab kõiki osapooli
https://digi.geenius.ee/rubriik/uudis/honey-ei-pakugi-magusaid-diile-populaarne-kupongiotsija-petab-koiki-osapooli/

PayPali omanduses olev Honey on ülipopulaarne brauserilaiendus, mis lubab kasutajatel e-ostude tegemisel leida parimaid pakkumisi. Vahetult enne ostu sooritamist skaneerib tööriist veebist sobivaid kupongikoode ja teoreetiliselt esitab need kõik kasutajale. Kui see kõlab liiga hästi, et olla tõsi, siis see ongi nii.

Ühe juutuuberi poolt ette võetud uurimine näitab, kuidas Honey laiendus tegelikult töötab ja ilmselt petab see nii sisuloojaid, kes seda reklaamivad, kui ka kliente, kes selle poolt pakutavatele allahindlustele loodavad.

YouTube’i kanal MegaLag uuris, kuidas Honey taustal töötab ja paljastas pahatahtlikud tegevused, millega tööriist kõikidele osapooltele kahju teeb. Aastaid on paljud tuntud YouTube’i staarid ja teised sisuloojad Honey laiendust oma platvormidel reklaaminud, lootuses saada linkidelt lubatud komisjonitasu. Tuleb aga välja, et Honey on kogu aeg varastanud nende tulusid.

Originaal video:

Link

Anna tooli

Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 24.12.2024 01:18:11 vasta tsitaadiga

tsitaat:

paljastas pahatahtlikud tegevused, millega tööriist kõikidele osapooltele kahju teeb

Kui mina kasutan seda, näen koodi millega ma toote saan odavamalt soetada, siis kuidas ma sellega kahju saan?

HV veteran
Zoig

sõnum 24.12.2024 01:21:43 vasta tsitaadiga

Anna tooli kirjutas:
Kui mina kasutan seda, näen koodi millega ma toote saan odavamalt soetada, siis kuidas ma sellega kahju saan?
Ei vaevunud videot vaatama?
Anna tooli

sõnum 24.12.2024 01:27:47 vasta tsitaadiga

23 minutit?

HV veteran
Zoig

sõnum 24.12.2024 01:33:23 vasta tsitaadiga

Anna tooli kirjutas:
23 minutit?
TLDW: kõik osapooled saavad suhkamisse, ka laienduse kasutajad
von Wu
HV Guru
von Wu

sõnum 24.12.2024 01:51:21 vasta tsitaadiga

Sisuloojatelt varastab komisjonitasu, ostjatele annab müüjaga kokku lepitud minimaalse allahindluse sooduskoode.

tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
1dumbpcuser
HV Guru

sõnum 15.01.2025 00:07:05 vasta tsitaadiga

Video on mitme osaline, tegu alles esimese osaga.

Tldw:
Äpp/brauseri jubin teeb kõik, et olla "viimane klikk", sest nii saab ta üle kirjutada kasutaja arvutis oleva küpsise failis oleva referral ehk soovitaja koodi. Niimoodi varastab Paypal , kes omandas Honey 4 miljardi dollari eest, oma sisu loojatest klientide "vahendustasu" (referral fee). Küpsise faili kirjutatakse üle isegi siis, kui koodi ei leita ja kasutaja vajutab teavitusel "got it" ehk sain aru.

Kasutaja ei saa reaalselt lisada Honey andmebaasi uusi, parema soodustusega allahindlus koode, võimalus Honey teavitamisest koodi olemasolust on vaid tsirkus, koode andmebaasi ei lisata.

Honeyga liitunud e-poed jms saavad ise otsustada, milliseid koode kasutajatele pakutakse, näiteks võib e-poe omanik määrata, et Honey kaudu pakutakse ostjatele ainult 10% allahindlusega kupongi, kuigi Internetist leiab töötavaid 15% soodustusega koode. Ehk äppi/laienduse kasutaja ei saa päriselt kõige soodsamat ostu ja ühtlasi Honey ei "otsi ise netist soodsamaid koode" nagu reklaamitakse.

Video lõpus mainitakse, et vahel siiski saab kasutaja ebareaalselt hea sooduka, ja viitab sellele, et need tuleb "kinni maksta" e-poel endal, aga see on juba järgmise video teema

Link

Edit2:

Link

näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Administratiivsed foorumid »  Uudisvihjed »  Honey ei pakugi magusaid diile: populaarne kupongiotsija petab kõiki osapooli
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa ei või manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.