Avaleht
uus teema   vasta Raud »  Jahutus »  Termopastade teema märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale. Teata moderaatorile
otsing:  
Evil
Hull
Evil

sõnum 08.11.2024 21:15:35 Termopastade teema vasta tsitaadiga

Mõtlesin sellise teema teha kuna ei tea, et HV-s oleks erinevate termopastade kohta eraldi arutelu olnud. Netis muidugi infot palju aga ei tea, mis on tegelikult hea ja mida on reklaamitud paremaks kui ta tegelikult on.
Hea oleks kui keegi kirjutaks kui on võimalikult palju erinevaid termopastasid testinud ja mis on tegelikult hea ja oma hinda väärt. Loomulikult on teada, et liquid metal on arvatavasti parim aga mind huvitab see tavaline hambapastale sarnane ollus kuna see on palju lihtsam. icon_rolleyes.gif
Ise kunagi alustasin Arctic Silver 5-ga ja siis oli see igale enthusiastile teadagi parim pasta. Oligi hea aga miinuseks oli see, et juhtis elektrit. Ja siis sain Arcticu jahutusega kaasa mingi Arctic MX pasta, mis oli palju tahkem kui AS5 ning panin kuhugi prooviks.
Üllataval kombel andis see parema tulemuse kui AS5. Testisin uuesti ja tulemus oli jälle sama. Ja siis tuli Arctic MX2 välja, mille kohe ostsin ja olin rahul. Olengi olnud Arcticu pastade peal kuni seda Kryonauti haibiti nagu uut parimat pastat. Mingi 3+ aastat tagasi ostsin seda ning testisin.
Oli korduval testimisel sit*m kui Arctic MX4, järelikult mitte lamp tulemus. Kuna Kryonauti ka liigub võltsingu näol ja ma ei kontrollinud, siis ei tea kas oli fake või mitte.
Nüüd sai 20g MX4 tuub otsa ja oli vaja uuesti termopastat osta.
Mõtlesin Kryonautile uue võimaluse anda ja ostsin selle 5,55g tuubi aga tunne on ikkagi selline, et tegu on haibitud p*saga. icon_rolleyes.gif
Lugupeetud kolleegid, teie arvamused on teretulnud. thumbs_up.gif
Kommentaarid: 236 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 2 :: 198
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
Wusses
mehine eesti muffin
Wusses

sõnum 08.11.2024 21:38:32 vasta tsitaadiga

Ma kasutan viimased 2a: Thermal Grizzly Kryosheet. Vist on parem kui mx2 või mx4.

Lisaks vedeleb sahtlis mx2 ja mx4.

Vedelmetallina kasutasin:
Thermal Grizzly Conductonaut Extreme

Rikkus cpu ja vesijahutuse pinna ära, ilmselt materjal ei sobinud. Suhteliselt lihtsalt on võimalik pekki keerata.

vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
Evil
Hull
Evil

sõnum 08.11.2024 21:49:03 vasta tsitaadiga

Wusses kirjutas:
Ma kasutan viimased 2a: Thermal Grizzly Kryosheet. Vist on parem kui mx2 või mx4.

Rikkus cpu ja vesijahutuse pinna ära, ilmselt materjal ei sobinud. Suhteliselt lihtsalt on võimalik pekki keerata.
'

Enne ei usu, et Kryosheet parem on kui sa pole testinud. icon_smile.gif
Aga sel põhjusel ma liquid metalit ei kasutagi. No warranty stuffil võib vedelat metalli kasutada. Poleerimispastaga ja lihvides saab maha kenasti muidugi. icon_smile.gif
tagasi üles
kirjumega
HV veteran
kirjumega

Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 08.11.2024 22:16:33 vasta tsitaadiga

Vana hea mx4 pole siiani pettumust valmistanud.
Aga ehk keegi pakub tõesti midagi uut ja põnevat välja icon_smile.gif

SKG
HV Ihaldatuim Poissmees
SKG

sõnum 08.11.2024 22:22:44 vasta tsitaadiga

Mul MX4 ja MX6, ~5 euri, head ja odavad, lihtne peale panna, lihtsalt tuleb maha. Need mitu korda kallimad pole seda paart madalamat kraadi väärt kui just mingied ülekellamisrekordeid taga ei aja.
Evil
Hull
Evil

sõnum 08.11.2024 22:23:19 vasta tsitaadiga

kirjumega kirjutas:
Vana hea mx4 pole siiani pettumust valmistanud.
Aga ehk keegi pakub tõesti midagi uut ja põnevat välja icon_smile.gif

Ma pole küll ise testinud aga olen üsna kindel, et Noctua NT-H1 ja H2 võivad olla päris head pastad.
Pole kõige odavamad aga tasuvad testimist kindlasti. icon_rolleyes.gif
tagasi üles
maty
Kreisi kasutaja

sõnum 08.11.2024 22:24:56 vasta tsitaadiga

SKG kirjutas:
Mul MX4 ja MX6, ~5 euri, head ja odavad, lihtne peale panna, lihtsalt tuleb maha. Need mitu korda kallimad pole seda paart madalamat kraadi väärt kui just mingied ülekellamisrekordeid taga ei aja.

Sama siin, MX-4 ja MX-6
Kommentaarid: 75 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 64
tagasi üles
Wusses
mehine eesti muffin
Wusses

sõnum 09.11.2024 04:09:13 vasta tsitaadiga

Evil kirjutas:
Wusses kirjutas:

'

Enne ei usu, et Kryosheet parem on kui sa pole testinud. icon_smile.gif
Aga sel põhjusel ma liquid metalit ei kasutagi. No warranty stuffil võib vedelat metalli kasutada. Poleerimispastaga ja lihvides saab maha kenasti muidugi. icon_smile.gif

Paste ikka mitte sheets.
Thermal Grizzly Kryonaut
https://arvutitark.ee/en/pc-components/coolers/termopastad/thermal-grizzly-thermal-grease-kryonaut-15-ml555-g-125-1097872

HPN
HV veteran
HPN

sõnum 09.11.2024 10:52:09 vasta tsitaadiga

Ma kasutan just neid eelpool mainitud lehti. Võrdluskatseid teinud ei ole, kuna uue prosega läks kohe kasutusse ning pastaga ei hakanudki limama. Toimib. Varasemalt kasutasin aastaid Noctua NT-H1 ning kunagi sai esimest ja viimast korda vedelmetalli proovitud, mille tulemusena oli jahutuse radika kontaktpind rikutud (prose sain õnneks puhtaks).

Enimlevinud pastadega vist erilist vahet ei ole, sest kõik teevad oma töö ära. Lihtsalt mõni kraad siia-sinna varieeruvad.

Auron
HV Guru
Auron

sõnum 09.11.2024 14:23:56 vasta tsitaadiga

Üldiselt on sedasi, et kõige adekvaatsema infi saab ikkagi suurtest testidest kus a'la TH vms. testinud paarkümmend pastat erinevates tingimustes. Kuna reaalsues on sedasi, et top 10 pastade temperatuuri vahe on sisuliselt ühe kraadi piires siis pole erilist vahet. Ehk tulevad mängu teised faktorid nagu ajajooksul pump out, kuikiiresti ära kuivab jne. ja neid tulemusi sellise koduse kiirkorras pasta vahetamise ja testimisega välja ei raali.

Ehk sellistel puhkudel on ikkagi jõutud järeldusele, et üldjuhul kõik need MX6'ed, Noctuad, Gelid jne. kanti asjad on kokkuvõttes kõige paremad nii temperatuuride, kestvuse jne. mõttes. Tavakasutuses üldiselt tahaks sedasi, et paned pasta ära ja mitu aastat ei näpi kui mingil põhjusel pead jahutust maha kakkuma.
Kommentaarid: 151 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 128
tagasi üles
Evil
Hull
Evil

sõnum 15.11.2024 23:03:26 vasta tsitaadiga

Nii nad räägivad jah, et paar kraadi. Võibolla kuumemate prosedega rohkem.
Iseasi kui õige see video on aga siin on küll rohkem kui paar kraadi:

Link

Maksta rohkem, et saada vähem. icon_smile.gif
Eks ma testin mingi aeg. icon_rolleyes.gif
Edit 1:
Sai siis testitud veidi.
Alguses mõtlesin mõnda oma lahjemat arvutit proovida aga see poleks õige olnud ja kahjuks on mul kõige ahjum prose R7 5800X.
Settinud ja toatemp on kõikide testide ajal sama. Enne kui pastat hakkasin vahetama, siis lasin selle MX4-ga, mille kevadel veeploki alla panin.
Ei tea mitu aastat vana mul see 20G MX4 tuub oli mis nüüd otsa sai. Radikatel oli ka veidi tolmu, mille eemaldasin enne kui teise pasta panin.
Kuna Kryonaut on väidetavalt parim, siis selle jätsin viimaseks.
Settingud olid Auto+PBO, vendid ja pump max.(2x360 radikat+arctic P12 vendid ja D5 pump)
Vana MX4:

Uus MX4:

Kryonaut:

Nende testide põhjal võib öelda, et Kryonaut on parem kui MX4.
Selle uuema MX4 puhul täheldasin, et on matim toon võrreldes vanema MX4-ga aga peale määrida on ikka parem kui Kryonauti.
Pastat panin nii, et ihs-i peale piisavalt ja siis ajasin laiali nii et tekiks õhukene kiht. Nagu alati olen pastat pannud.
Oma hinda ei ole see Kryonaut ikkagi väärt. Arctic MX4 või siis LM juba.
Edit 2:
Lasin enda settingutel ka Kryonautiga.
Miks ma ei jooksuta auto või auto+pbo seadetel.
4,8ghz 1,2125v vendid ja pump max:

4,8ghz 1,2125v vendid ja pump 24/7:

Skoor kõrgem ja temperatuur madalam. icon_rolleyes.gif
Igaks juhuks mida ei öelnud, et kõik testid olid Cinebench R23 30 minutit.
tagasi üles
laurx
HV Guru
laurx

sõnum 16.11.2024 09:51:45 vasta tsitaadiga

Mx4 läheb ägedamatele,
Oomika valge, mille sisse ühe iina õnnetuse segasin, "u" pillidele. Küi ühte paugupilli putitad, võib isegi neil küorantidel mingi platseebo olla aga kui massiliselt teha, läheb platseebokoefitsent kiirelt käest ära. Nagu odavamootoriõliga - kui kasutad, vaheta tihedamini. 99protsenti minu kätte tulevatest läpakatest on tehasepastaga.
Mu kuulutustes on speccy pildil prosetemp.
Lisaks pastale on oluline kogu jahutus. Läpakatel väga seal teha midagi ei anna. Kui masin on korpuse ja jahutuse suhtes üledimensioneerorud (x1 extreme) ongi kuum.
Nb! Vedelmetalli paigaldamisel sureb väga palju tehnikat pöördumatult! Ärge seda soovitage ega toppige kuskile.

tagasi üles
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Raud »  Jahutus »  Termopastade teema
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.