Avaleht
uus teema   vasta Vaidlused »  Võitlustanner »  Konsoolid vs PC märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
mine lehele eelmine  1, 2, 3 ... 162, 163, 164
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing

Millega mängid?
Ainult konsooliga
12%
 12%  [ 51 ]
Rohkem konsooli kui PC-ga
8%
 8%  [ 34 ]
50/50
5%
 5%  [ 24 ]
Rohkem PC kui konsooliga
15%
 15%  [ 61 ]
Ainult PC-ga
58%
 58%  [ 236 ]
hääli kokku : 406

autor
sõnum Saada viide sõbrale. Teata moderaatorile
otsing:  
Aeron
HV Guru
Aeron

Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 02.10.2024 23:16:05 vasta tsitaadiga

No eks hea võrdlus oleks tegelikult reliisi lähedal vaadata hindu.
Siis on kindlasti numbrid teised ja vb midagi uut huvitavat ka tulnud...

Kommentaarid: 71 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 64
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
Tomorrow
HV Guru
Tomorrow

sõnum 03.10.2024 06:35:20 vasta tsitaadiga

SKG kirjutas:
Vael kirjutas:
Jayztwocents pani sama raha eest USAs kokku kasti mis näitab paremat pilti kõrgema FPSga.

Kas me vaatasime eri videosi? See, mida mina vaatasin, ta seda ei suutnud, vaid tõestas videoga järjekordselt asjaolu, et ka $700 eest ei saa samaväärset PC-d kokku panna. Tal, läks see reaalselt oluliselt kallimaks ja oli ehk veidi parem ainult tavalisest PS5-st, võibolla? Aga tavaline PS5 on alla $450...

- SSD pani ta 1TB, 2TB asemel. PS5 Pro on 2TB.
- mitmed jupid olid noname rämps, midagi keegi reaalselt oma arvutit koostades komplekti ei paneks (Inland QLC SSD, Inland ATX case, PowerSpec bronze PSU), lisades ise kommentaarina, et loodetavasti elad sa poe lähedal kui nende juppidega midagi juhtub icon_lol.gif
- videokaart oli kasutatud RTX 3060 Ti.
- OS-i ei lisanud, soovitas Windowsi piraatida vms icon_lol.gif
- klaviatuuri ei lisanud
- hiirt ei lisanud

Juutuuberid võiks olla juba õppinud, et kui järgida nö. võrdseid/ausaid mängureegleid, siis nn. console killerit ei ole võimalik ehitada. Linus proovis, mitmed on proovinud. Ei saa. eusa_wall.gif

Tavaline PS5 on ka aastaid vana tech, seega on seda võimalik võrrelda mingi $450 AM4 buildiga vms.

Pro võib olla 2TB aga kas kõik 2TB on kas kasutatav? Palju OS ruumi võtab? 2TB SSD ei maksa eriti midagi lisaks.
Räägid noname rämpsust. Kas Pro'l on siis Samsungi Gen5 TLC, premium korpus ja Seasonic titanium PSU või? Või äkki on neil samuti noname kraam, et konsooli omahind oleks võimalikult väike?
Videokaardi osas tuleb vaste RDNA4 seeria kaartide näol ilmselt järgmise aasta esimeses kvartalis. Hetkel on valida 7700 XT või 7800 XT.
Windowsi võtmed ei ole kallid. Kümnekas juurde.
Pro ei oma samuti hiirt, klaviatuuri, lugejat, standi jne. Loodetavasti ühte pulti ikka omab võib peab ka selle juurde ostma?
Kommentaarid: 89 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 79
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
SKG
HV Ihaldatuim Poissmees
SKG

sõnum 03.10.2024 10:32:19 vasta tsitaadiga

Aeron kirjutas:
MS tax oli must have, sest sealt saab natukegi mänge kaasa, sest muidu läheb kohe mängu hindadega nii ruttu lappama, et pc on paari aastaga plussis.
Subscriptioni olemasolu aitas seda mängude hinna teemat natuke leevendada ja väita, et taksi sees on ka juba üht teist.

Ära plära. Ignoreerid asjaolu, et korra juba arvutasime, et 10 parima mängu kohta tuli hinnavahe ainult 73 eur. Multiplayer ei ole kohustuslik, mida tingimata alati sisse arvestada.
Aeron kirjutas:
Ma ei mäleta, et ma oleks öelnud keskmiselt kolmandiku, aga kui ma nii ütlesin, siis ma ilmselt tõin ka vastavalt ajahetkel olevad hinnad välja ja võtsin nendest mingit keskmise. Neid mõõtmisi on nii palju olnud juba, et tõesti pole meeles iga konkreetse kohta.
Aga tulemus on alati sama - pc on oluliselt odavam mängude osas, me ei räägi 5-10 eurost per mäng vaid reeglina ikka rohkem.

tsitaat:
Ja kuna mängud on 1/3 ca kallimad keskmiselt, siis mängib väga olulist rolli, et palju sa erinevaid mänge mängid.
Kui mängid aastas 10 erinevat uut mängu, siis 150-200 € teenid PC-ga tagasi, kui gold on ka, siis pane sinna selle hind ka otsa. Nii lihtne ongi.

Mäluprobleemid? icon_eek.gif https://foorum.hinnavaatlus.ee/viewtopic.php?p=11441842#11441842
Aeron kirjutas:
See mingi ostan müün vahetan värk on mingi surevat trendi järgivate üksikute fanattide playground mulle tundub. Konsoolid on ka tänaseks 80-90% digital, minu enda sõprusringkonnas vist keegi ei osta füüsilist meediat enam ammu.
Minu meelest kui ma möödunud korda seda uurisin, siis alla 50% mägnudest on üldse olemas füüsilsielt tänapäeval ning see number langeb iga aastaga.
See on mingi a whole ordeal ka kokkuvõttes, pane oma asju üles ja osta müü ja vaheta. Kui viitsid, knock yourself out, aga enamik ei viitsi ja platvormil, kus mugavus on võtmesõna, tundub see eriti veider asi millesse klammerduda.
...aga whatever... need kes tahavad vähegi võrreldavat hinda saada otsigu siis neid kellega vahetada ja kulutagu oma aega ja energiat sellele, sest see on ju tasuta!

Kui sulle nii tundub, siis eksid. Ei ole ainult üksikute fanattide teema. Vaata kui palju müüki toimub Eesti FB konsoolimängude müügigruppides või osta.ee-s. Väikese Eesti kohta on need keskonnad ikka väga busy.
Aeron kirjutas:
Windowsi võiks jooksutada evaluationis lõputult tbh. MS on sedapuhul isegi natuke nuditud funktsionaalsuse leiutanud - ei saa tausta vahetada ja veel paar piirangut - gamerile täiesti pohlad, ilsmelt mingi äpp kirjutaks üle selle ka - a la wallpaper engine vms.
Teiseks, kui ei taha, siis tee steam machine. Või siis osta juba mõnda aega EUs legaalselt olev kasutatud Windows paarikümne euro eest. Nt windows 10 pro mis 11ks uuendub on 33 €.
Klaver hiir kombo on mingi 20-30 eur.

Ja nii see PC hind aina tõuseb kui aus võrdlus teha...
Aeron kirjutas:
Huvi pärast klopsisin eestis ka midagi kokku: link

1x AMD AM5 Ryzen 5 8400F Tray 4,7GHz MAX 6xCore 12xThread 22MB 65W 124.90 €
1x ASRock A620M Pro RS WiFi AM5 DDR5 Emaplaat 125.90 €
1x GIGABYTE GeForce RTX 4070 WINDFORCE 2X OC 12G - DLSS 3 594.90 €
1x Kingston NV2 2TB SSD PCIe 4.0 x4 (NVMe) SNV2S/2000G 109.90 €
1x G.Skill Ripjaws V 16GB DDR4 3600MHz CL18 mälu soojusvahetiga 33.35 €
1x Chieftec 700W 80 PLUS aktiivne PFC toiteallikas APB-700B8-BK 45.90 €
1x AeroCool CS-111-G-BK-v1 Arvutikorpus 30.35 €
1x Arctic Freezer 7X kompaktne CPU jahuti 92mm ventilaatoriga 18.45 €

1 083.65 €

Eks siin oleks veel optimeerimise ruumi, aga silmas pidades meil maarjmaal konsooli hinda, siis ma ütleks, not bad at all.
Üsna ruttu saab selle väikese lisakulu tagasi teenitud...

Good luck selle "ruttu"-ga - 10 mängu hinnaerinevus oli 73 eur, pluss konsoolidel saab mänge müüa ja vahetada.
---
Tomorrow kirjutas:
Tavaline PS5 on ka aastaid vana tech, seega on seda võimalik võrrelda mingi $450 AM4 buildiga vms.

Aga kes sul keelab seda teha, anna minna. Siiani on kõik feilinud, äkki sina suudad?
Tomorrow kirjutas:
Pro võib olla 2TB aga kas kõik 2TB on kas kasutatav? Palju OS ruumi võtab? 2TB SSD ei maksa eriti midagi lisaks.

Jah, 1TB on vähe ning kui on soov võimalikult aus võrdlus teha, siis peaks mõlemal sama ruumi kasutama.
Tomorrow kirjutas:
Räägid noname rämpsust. Kas Pro'l on siis Samsungi Gen5 TLC, premium korpus ja Seasonic titanium PSU või? Või äkki on neil samuti noname kraam, et konsooli omahind oleks võimalikult väike?

Ei maksa teise äärmusesse laskuda, aga jah, konsoolides sellist noname rämpsu pole nagu see juutuuber PC-sse pani.
Tomorrow kirjutas:
Videokaardi osas tuleb vaste RDNA4 seeria kaartide näol ilmselt järgmise aasta esimeses kvartalis. Hetkel on valida 7700 XT või 7800 XT.
Windowsi võtmed ei ole kallid. Kümnekas juurde.
Pro ei oma samuti hiirt, klaviatuuri, lugejat, standi jne. Loodetavasti ühte pulti ikka omab võib peab ka selle juurde ostma?

Täpselt, kui aus võrdlus teha, siis PC hind tõuseb veelgi, +$400. Konsool ei vajagi neid asju. PC aga vajab, ilma ei tööta.

Aeron
HV Guru
Aeron

sõnum 03.10.2024 10:38:19 vasta tsitaadiga

SKG, ma olen segaduses, sa just tõestasid oma dataga, et pole mitte ca 30% (ca = ligikaudu) vaid 24% ja seda veel valdavalt mingid small reliise pickides, mille hind on nii madal, et isegi 30%+ võit hinnas annab väikese numbri eurodes. Pmt you just made my case. Ty.
Lisa sinna nüüd MP tax ka otsa, mida pc peal maksma ei pea ning see 250 € hinnavahe ongi alla 2 aastaga läinud. thumbs_up.gif

"Kui sulle nii tundub, siis eksid. Ei ole ainult üksikute fanattide teema. Vaata kui palju müüki toimub Eesti FB konsoolimängude müügigruppides või osta.ee-s. Ma näen seda iga päev."
- aaaaaaa, no kui eesti fb ja osta.ee-s on siis küll. Ignoreerime seda globaalset statistikat siis edasi. no probs. Lähen kohe võtan Balatro ja Lil Guardsmani ja Brothersi füüsilised plaadid poest ja hakkan vahetama.

tagasi üles
SKG
HV Ihaldatuim Poissmees
SKG

sõnum 03.10.2024 10:56:23 vasta tsitaadiga

Aeron kirjutas:
ma olen segaduses, sa just tõestasid oma dataga, et pole mitte ca 30% (ca = ligikaudu) vaid 24% ja seda veel valdavalt mingid small reliise pickides, mille hind on nii madal, et isegi 30%+ võit hinnas annab väikese numbri eurodes. Pmt you just made my case. Ty.
Lisa sinna nüüd MP tax ka otsa, mida pc peal maksma ei pea ning see 250 € hinnavahe ongi alla 2 aastaga läinud. thumbs_up.gif

Selles ma ei kahtlegi, et sa segaduses oled. 33% (mis on kolmandik, mitte 30%) ei ole sama, mis 24% (mis on alla veerandi).
Mina ei pickinud midagi, see on seesama mängude Metecritic 80+ top, mida sa ise pidevalt siia teemasse sisse tood. Nüüd kui see sinnu narratiiviga ei kattu, see sulle enam ei sobi. Aga see on igal juhul ausam kui keegi hakkaks manuaalselt kindlaid mänge välja valima. Ei sul ega mul pole kontrolli selle üle, mis on MC topis. Nii et deal with it. Nn. MP tax ei ole kohustuslik, see on lisa, mida vaja ainult siis kui onlines mängida. Sa üritad jätta muljet nagu kõigil oleks seda tingimata vaja.
Aeron kirjutas:
- aaaaaaa, no kui eesti fb ja osta.ee-s on siis küll. Ignoreerime seda globaalset statistikat siis edasi. no probs. Lähen kohe võtan Balatro ja Lil Guardsmani ja Brothersi füüsilised plaadid poest ja hakkan vahetama.

Ei, lihtsalt näite Eesti põhjal. Näiteks Läänes on 2nd hand mängude müük veelgi laialdasem. Terved poeketid elatuvad osaliselt sellest, antakse isegi garantii ja puha.

Tomorrow
HV Guru
Tomorrow

sõnum 03.10.2024 11:19:36 vasta tsitaadiga

SKG kirjutas:
Täpselt, kui aus võrdlus teha, siis PC hind tõuseb veelgi, +$400. Konsool ei vajagi neid asju. PC aga vajab, ilma ei tööta.

Kust see +400 number on võetud? Kas hiired ja klaviatuurid on üleöö nii kalliks muutunud, et nende ostmine lisab nüüd hinnale +400 või? icon_eek.gif

Lugejat arvuti ei vaja. Võibolla mõned ükskikud optilise meedia fanatid kasutavad 5,25" kirjutajat veel aga nende hulk on küll vist kaduvväike.
Mingit standi arvuti samuti ei vaja. Tehniliselt ei vaja isegi korpust. Muidugi kui kodus lapsed ja/või lemmikloomad, siis pole ilmselt eriti hea mõte ilma korpuseta arvutit jooksutada.
Pulti enamus PC mängureid siiski ei kasuta ja see pole arvuti toimimiseks ka kuidagi vajalik.

Lisaks kui tegu pole tõesti elu esimese PC'ga, siis on ilmselt kappi või kuhu iganes kogunenud vanu hiiri ja klaviatuure.
Neid vedeleb lademetes igal pool. Inimesed annavad neid isegi tasuta ära et neist lahti saada. Mul on kapis mitu mehhaanilist klaviatuuri ja paar hiirt.
Keskmisel vanemal arvutikasutajad on midagi ikka juba olemas.

Kui hakata veelgi äärmusesse minema, siis arvuti vajab ju ka monitori. Kas siis peab hakkama ka selle hinda sisse arvestama?
Konsool vajab ju samuti mingit kuvarit ja telekad on üldiselt kallimad kui monitorid.

Ma soovitan ikka jääda kast vs kast võrdluse juurde. Kui hakata juurde arvestama igasugu input/output seadmeid mis on selle kasti kasutamiseks vajalikud, siis läheb pilt ikka väga kirjuks.

Ühtlasi meil peaks arvestama ikkagi Pro euro hinnaga. Sina räägid 700-st aga näita mulle kus EU's saab legaalselt 700€ eest Pro kätte uuena. 800€ on miinimum ja 800€ saab juba üsna asjaliku arvuti (kasti).
Juba puhtalt dollari-euro vahetuskursi tõttu pole see võimalik. USA's on parem seis aga seal on ka arvutiriistvara odavam. Microcenter jms teevad bundle diile kus saab nö platvormi ehk emaplaadi, prose ja mälud kätte odavamalt kui kõik need eraldi ostes.
tagasi üles
Aeron
HV Guru
Aeron

sõnum 03.10.2024 11:21:12 vasta tsitaadiga

SKG, fair enough, vaatasin seda nimekirja ja see oli mulle väga üllatav lihtsalt. Enamik suuri reliisie on sub 50€ pc peal senini olnud ja konsooli reliisid 50 ülemises otsas või kõrgemal. Ma kontodega mässamise olen välja jätnud, kuna seda viitsivad vähesed. Pisemate title-itega on variatiivsus väga suur, mõnikord hinnad lähestikku, mõnikord jälle on pea 50% käärid... Kui see kord juhtus tippi palju pisemaid mänge, siis on sinu numbrid arusaadavad...

Muide, you didnt play nice here, see viide sinu toonastele hindadele, ei ole diskussiooni lõpp vaid sinu enda nägemus.
Me lõpuks maandusime kompromissile 27% juures.Mitte, et mõned % sinna täna oluliselt muudaks. Ma olen ise ka lohakas 1/3 30% peale üldistamisega...

Ja minu meelest ma toona kirjutasin ka väga mõistliku selgituse selle osas, et kus ma sain selle tasuvuse numbri, mis oli toona konkreetselt Foxxxi väitest, et tema mängib ainult suuri mänge ning nende puhul on 1/4 hinnavahe paarteist eurot tükk.

viimati muutis Aeron 03.10.2024 11:40:49, muudetud 1 kord
tagasi üles
sukelduja
HV Guru
sukelduja

sõnum 03.10.2024 11:29:26 vasta tsitaadiga

Tomorrow kirjutas:

Äkki ei ole! Igasugust jama ei maksa ka suust välja ajada. PS5 toide on väga korralik. Kondensaatorid on väga head, jaapani enda toode.
Kommentaarid: 22 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 22
tagasi üles
Tomorrow
HV Guru
Tomorrow

sõnum 03.10.2024 11:46:27 vasta tsitaadiga

sukelduja kirjutas:
Tomorrow kirjutas:

Äkki ei ole! Igasugust jama ei maksa ka suust välja ajada. PS5 toide on väga korralik. Kondensaatorid on väga head, jaapani enda toode.

Minu kui PC kasutaja jaoks ei ütle see midagi. Jaapani toode ja head kondensaatorid? Mkay. PC toidetel on olnud head kondensaatorid viimased kümme aastat.
Ilma toite tehnilisi andmeid teadmata ei saa keegi väita, et tegu on tõesti kvaliteetse toitega. Mis võimsus sellel on? mis efektiivsus? mis müratase jne?
Pro mudeli teardowni pole veel ju tehtud?

Ja SSD haibiti suuresti üles juba PS5 launchil aga reaalses maailmas mingit erilist see korda ei saatnud. Xbox oma palju tavalisema Gen4 mudeliga oli suuresti sama kiire.
Korpus kindlasti on odavamast materjalist tehtud. Arvuti korpustel on palju rohkem metalli ja klaasi kasutuses - isegi odavamas otsas.
tagasi üles
SKG
HV Ihaldatuim Poissmees
SKG

sõnum 03.10.2024 12:12:34 vasta tsitaadiga

Tomorrow kirjutas:
Kust see +400 number on võetud? Kas hiired ja klaviatuurid on üleöö nii kalliks muutunud, et nende ostmine lisab nüüd hinnale +400 või? icon_eek.gif

Palun süvene nüüd... Seesama JayzTwoCents YouTube video, millest terve see vestlus siin alguse sai. PS5 Pro hind $699. Tema koostatud PC hind koos OS-i ja klaviatuuri/hiirega tuleks üle ~$1100, sealhulgas GPU pani ta kasutatud toote. 700 vs 1100 erinevus on 400.
Tomorrow kirjutas:
Lugejat arvuti ei vaja. Võibolla mõned ükskikud optilise meedia fanatid kasutavad 5,25" kirjutajat veel aga nende hulk on küll vist kaduvväike.

PS5 ka ei vaja, see pole kohustuslik. Ainult siis kui soov füüsilist meediat kasutada. Minul ka näiteks ei ole.
Tomorrow kirjutas:
Mingit standi arvuti samuti ei vaja. Tehniliselt ei vaja isegi korpust. Muidugi kui kodus lapsed ja/või lemmikloomad, siis pole ilmselt eriti hea mõte ilma korpuseta arvutit jooksutada.

PS5 ei vaja samuti standi, see pole kohustuslik, mul on näiteks horisontaalselt teleri laua sees.
Tomorrow kirjutas:
Pulti enamus PC mängureid siiski ei kasuta ja see pole arvuti toimimiseks ka kuidagi vajalik.

Keegi pole vastupidst väitnudki? Aga teleri küljes kasutades on oluliselt mugavam.
Tomorrow kirjutas:
Lisaks kui tegu pole tõesti elu esimese PC'ga, siis on ilmselt kappi või kuhu iganes kogunenud vanu hiiri ja klaviatuure.
Neid vedeleb lademetes igal pool. Inimesed annavad neid isegi tasuta ära et neist lahti saada. Mul on kapis mitu mehhaanilist klaviatuuri ja paar hiirt.
Keskmisel vanemal arvutikasutajad on midagi ikka juba olemas.

Võrdsuse huvides võiks uusi tooteid võrrelda.
Tomorrow kirjutas:
Kui hakata veelgi äärmusesse minema, siis arvuti vajab ju ka monitori. Kas siis peab hakkama ka selle hinda sisse arvestama?
Konsool vajab ju samuti mingit kuvarit ja telekad on üldiselt kallimad kui monitorid.

Teler vast on enausel tänapäeval kodus juba niigi olemas (mitte ainult konsooli pärast), mida küll ei saa öelda arvutilaua/tooli kohta...
Tomorrow kirjutas:
Ma soovitan ikka jääda kast vs kast võrdluse juurde. Kui hakata juurde arvestama igasugu input/output seadmeid mis on selle kasti kasutamiseks vajalikud, siis läheb pilt ikka väga kirjuks.

Need peab juurde arvestama, sest arvuti ei tööta ilma OS, klaveri ja hiireta.
Tomorrow kirjutas:
Ühtlasi meil peaks arvestama ikkagi Pro euro hinnaga. Sina räägid 700-st aga näita mulle kus EU's saab legaalselt 700€ eest Pro kätte uuena. 800€ on miinimum ja 800€ saab juba üsna asjaliku arvuti (kasti).
Juba puhtalt dollari-euro vahetuskursi tõttu pole see võimalik. USA's on parem seis aga seal on ka arvutiriistvara odavam. Microcenter jms teevad bundle diile kus saab nö platvormi ehk emaplaadi, prose ja mälud kätte odavamalt kui kõik need eraldi ostes.

Palun süvene teemasse... Seesama JayzTwoCents YouTube video, millest terve see vestlus siin alguse sai. PS5 Pro hind $699. Keegi polegi eurodest rääkinud.
Jah, teeb diile, kuid nagu näha, vaatamata soodukatele, läks asi kõvasti kallimaks kui konsool.

Aga davai, pane see PS5 Pro killer PC kokku 800 euro eest siis. Vähem juttu, rohkem tegusid.
Tomorrow kirjutas:
mis müratase jne?

Pro kohta veel ei tea, aga tavaline PS5 on iga kell vaiksem kui keskmine gaming PC, eriti veel kõige odavamatest juppidest kokku pandud.

---
Aeron kirjutas:
Muide, you didnt play nice here, see viide sinu toonastele hindadele, ei ole diskussiooni lõpp vaid sinu enda nägemus.
Me lõpuks maandusime kompromissile 27% juures.Mitte, et mõned % sinna täna oluliselt muudaks. Ma olen ise ka lohakas 1/3 30% peale üldistamisega...

Ja minu meelest ma toona kirjutasin ka väga mõistliku selgituse selle osas, et kus ma sain selle tasuvuse numbri, mis oli toona konkreetselt Foxxxi väitest, et tema mängib ainult suuri mänge ning nende puhul on 1/4 hinnavahe paarteist eurot tükk.

Ma ei ole suga mingit kompromissi teinud, vaid andsin PC-le eelise ja tollal oli su arvutuskäik vale, mida ma ka tõestasin.

sukelduja
HV Guru
sukelduja

sõnum 03.10.2024 12:38:25 vasta tsitaadiga

Tomorrow kirjutas:
sukelduja kirjutas:
Tomorrow kirjutas:

Minu kui PC kasutaja jaoks ei ütle see midagi. Jaapani toode ja head kondensaatorid? Mkay. PC toidetel on olnud head kondensaatorid viimased kümme aastat.

Ma olen 20 aastat hobi korras toiteid parandanud ja tean miks need katki lähevad. Lõpptarbijale ei lähe korda absoluutselt, mis selle toite sees on. Nagu ka ei huvita teda mingid pingete kvaliteedid ja muud karekteristikud. Talle läheb korda ainult, et see katki ei läheks ja liiga ei lärmaks. Ja toited lähevad katki ca 50% juhtudel ventilaatori pärast ja 45% viletsate kondensaatorite tõttu. Ehk siis kvaliteetkomponentide kasutamine mõjutab otseselt tarbija rahuolu. Odavatel PC PSUdel on jätkuvalt odavad kondensaatorid ja ventilaatorid kasutusel, nii et komplekteerimisel peab arvestama, et selle eluiga ongi mõeldud 2 aasta kanti.
Aga aja jama edasi...
Kommentaarid: 22 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 22
tagasi üles
Tomorrow
HV Guru
Tomorrow

sõnum 03.10.2024 13:11:25 vasta tsitaadiga

SKG kirjutas:
Teler vast on enausel tänapäeval kodus juba niigi olemas (mitte ainult konsooli pärast), mida küll ei saa öelda arvutilaua/tooli kohta...

Ma arvaks, et laud ja tool on kodus 100% inimestest. Teleri osatähtsus on aasta aastalt langenud. Mida noorem inimene seda väiksem tõenä9osus, et telerit omab.
SKG kirjutas:
Need peab juurde arvestama, sest arvuti ei tööta ilma OS, klaveri ja hiireta.

Kui vastavast firmast osta, siis panevad ise OS peale (trial, võtme sisestad ise) ja hiir/klaver on odavad lisad. Odavamad isegi kui pult.

SKG kirjutas:
Aga davai, pane see PS5 Pro killer PC kokku 800 euro eest siis. Vähem juttu, rohkem tegusid.

Miks see peab killer olema?
https://pcpartpicker.com/list/7NcfKX
Kiiresti kokku vistatud. Alla 800€ vahetuskursi järgi. Kõik tuntud tootjate komponendid.
Saaks veel odavamalt.
Eurodes midagi sarnast: 810€: https://geizhals.eu/wishlists/4041582

SKG kirjutas:
Pro kohta veel ei tea, aga tavaline PS5 on iga kell vaiksem kui keskmine gaming PC, eriti veel kõige odavamatest juppidest kokku pandud.

Mis asi see "keskmine gaming PC" on? Sellist asja ei eksisteeri.
Arvutid on aastate jooksul palju vaiksemaks muutunud. Fan-stop jms tehnoloogiad lisaks.
Palju on tähelepanu pööratud ka coil whine jne elimineerimisele.
Odavamad jupid ei tähenda, et arvuti on lärmakam. Parimad õhkjahutid on odavad. Kallimaid ostetakse rohkem jahutusvõimsuse ja välimuse tõttu.
tagasi üles
Aeron
HV Guru
Aeron

sõnum 03.10.2024 14:11:34 vasta tsitaadiga

SKG, loe ikka natuke veel.
Peale seda tegid ise uue kalkulatsiooni ja jõudsid 27% peale.
https://foorum.hinnavaatlus.ee/viewtopic.php?p=11442315#11442315
Silmas pidades, et sel hetkel oli tipus ka väiksemad title-id siis on tulemus ootuspärane.
Mina rahuldusin sellega ja ütlesin, et whatever, las siis olla 27%.

Jätame siis kõrvale asjaolu, et kallimate mängude puhul on võit suurem rahas ja igast family share-id jne.
Ehk siis igati - antud kontekstis - konsoolile soodne olukord.

Kui tahad võrrelda konsooliga millel ei ole online funktsonaalsust, siis saab ka kuutasu maha võtta, aga arvestame siis sellega, et konsoolil ei ole MP-d.
Ja toome siis muu argumentatsiooni ka samasse frameworki. Nt konsooli mp, kui keskkond kus on vähem cheatereid kind of ei päde, sest konsoolil ei ole MP-d selles kontekstis.
...jne...

Lisaks küsiks, et kuidas nt EPICu tasuta mänge vaadelda platvromide võrdluse kontestis:
https://gamerant.com/epic-games-store-free-games-list/#epic-games-store-free-games-list-for-2024-2023-amp-2022
Neid tuleb koguaeg juurde ning ofc seal on omajagu madala väärtusega asju, aga on ka päris viisakaid asju - nt 2024:
A Plague Tale: Innocence
Marvel's Guardians of the Galaxy
Deus Ex: Mankind Divided
The Outer Worlds: Spacer's Choice Edition
Ghostrunner
Orcs Must Die! 3
Dragon Age: Inquisition – Game Of The Year Edition
Chivalry 2
Marvel's Midnight Suns
Redout 2
The Callisto Protocol
jne..

Ma saan aru, et pole päris sama tase kui gamepassi asjad vb, aga samas ei saa ka öelda, et 0 € kuus/aastas see väärtus on.

Also, raua võrdluse osas küsiks, et kas nt 1a kasutatud gpu millel on tavaline 3a tootja poolne garantii on kuidagi halvem, kui ps, millel on 2 aastane? Zotac pakub isegi 5a extended, kui registreerid oma toote. Või siis võtad mõnelt chillblast laadselt resellerilt, kes pakub kogu oma potile 5a garantiid: https://www.chillblast.com/all-gaming-systems/build-a-gaming-pc/configure?expert=true&buildid=2044339&showsummary=true (1016 €, rx7700xt-ga kast)...
Kas pole aus võrrelda vähemalt samaväärse garantiiga tooteid?

tagasi üles
SKG
HV Ihaldatuim Poissmees
SKG

sõnum 03.10.2024 14:40:19 vasta tsitaadiga

Tomorrow kirjutas:
Ma arvaks, et laud ja tool on kodus 100% inimestest. Teleri osatähtsus on aasta aastalt langenud. Mida noorem inimene seda väiksem tõenä9osus, et telerit omab.

Jutt käib ikka vastavast arvutilauast/deskis ja toolist lol, suvaline laud ja tool on jah vast kõigil olemas icon_lol.gif Näiteks 2016-2020 polnud mul arvutit ja polnud ka vastavat deski/tooli. Noorem inimene ise ei pruugi omadagi, aga kodus ikka on, vanematel.
Tomorrow kirjutas:
Kui vastavast firmast osta, siis panevad ise OS peale (trial, võtme sisestad ise) ja hiir/klaver on odavad lisad. Odavamad isegi kui pult.

Install installiks, see ei mängi rolli. OS-i hind lisandub arvutile. Olgu odavad, aga väikesed summad teevad kokku omajagu.
Tomorrow kirjutas:
Miks see peab killer olema?
https://pcpartpicker.com/list/7NcfKX
Kiiresti kokku vistatud. Alla 800€ vahetuskursi järgi. Kõik tuntud tootjate komponendid.
Saaks veel odavamalt.
Eurodes midagi sarnast: 810€: https://geizhals.eu/wishlists/4041582

Ei pea killer olema, aga pidev argument on see olnud, et PC on parem, mitte võrdne.
Tundub, et ka see töötab õhust ja armastusest ja klaverit/hiirt pole samuti arvuti toimimiseks vaja.
Tomorrow kirjutas:
Mis asi see "keskmine gaming PC" on? Sellist asja ei eksisteeri.
Arvutid on aastate jooksul palju vaiksemaks muutunud. Fan-stop jms tehnoloogiad lisaks.
Palju on tähelepanu pööratud ka coil whine jne elimineerimisele.
Odavamad jupid ei tähenda, et arvuti on lärmakam. Parimad õhkjahutid on odavad. Kallimaid ostetakse rohkem jahutusvõimsuse ja välimuse tõttu.

Suvaline, millesse pole teadlikult müra vähendavaid juppe valitud (Noctua vms analoogseid), mis teeks arvuti kallimaks.

---
Aeron kirjutas:
SKG, loe ikka natuke veel.
Peale seda tegid ise uue kalkulatsiooni ja jõudsid 27% peale.
https://foorum.hinnavaatlus.ee/viewtopic.php?p=11442315#11442315
Silmas pidades, et sel hetkel oli tipus ka väiksemad title-id siis on tulemus ootuspärane.
Mina rahuldusin sellega ja ütlesin, et whatever, las siis olla 27%.

Äkki loed ise natuke veel hoopis? Seda ainult juhul kui PC-le 2 eelist andsin. Ilma nendeta oli 24%.
tsitaat:
Isegi kui anda PC-le eelis ja jätta PS5 wallet hinnad välja ning Steam Gift-id sisse, ei tule 33% erinevus, vaid 27% ning hinnavõit on 80 eur, mitte 150-200.

Aeron kirjutas:
Lisaks küsiks, et kuidas nt EPICu tasuta mänge vaadelda platvromide võrdluse kontestis:
https://gamerant.com/epic-games-store-free-games-list/#epic-games-store-free-games-list-for-2024-2023-amp-2022
Neid tuleb koguaeg juurde ning ofc seal on omajagu madala väärtusega asju, aga on ka päris viisakaid asju - nt 2024:
A Plague Tale: Innocence
Marvel's Guardians of the Galaxy
Deus Ex: Mankind Divided
The Outer Worlds: Spacer's Choice Edition
Ghostrunner
Orcs Must Die! 3
Dragon Age: Inquisition – Game Of The Year Edition
Chivalry 2
Marvel's Midnight Suns
Redout 2
The Callisto Protocol
jne..

Ma saan aru, et pole päris sama tase kui gamepassi asjad vb, aga samas ei saa ka öelda, et 0 € kuus/aastas see väärtus on.

Konsoolidel on ka väheke tasuta mänge, aga ise ma neid ei mänge ega kokku ei korja ühelgi platvormil, ei oska rohkem kaasa rääkida.
Aeron kirjutas:
Also, raua võrdluse osas küsiks, et kas nt 1a kasutatud gpu millel on tavaline 3a tootja poolne garantii on kuidagi halvem, kui ps, millel on 2 aastane? Zotac pakub isegi 5a extended, kui registreerid oma toote. Või siis võtad mõnelt chillblast laadselt resellerilt, kes pakub kogu oma potile 5a garantiid: https://www.chillblast.com/all-gaming-systems/build-a-gaming-pc/configure?expert=true&buildid=2044339&showsummary=true (1016 €, rx7700xt-ga kast)...
Kas pole aus võrrelda vähemalt samaväärse garantiiga tooteid?

Ei, aus oleks võrrelda uut uuega, mitte uut refurbished tootega, olenemata garantii pikkusest vms. Sest refurbished on kasutatud ja just selle tõttu ka tunduvalt odavam.

Aeron
HV Guru
Aeron

sõnum 03.10.2024 15:15:34 vasta tsitaadiga

SKG, purjus? Kell pole veel 15gi...
Ma just ütlesin, et las olla 27 siis whatever ja nüüd sa parandad ja tood näiteks koha, kus sa ütled 27 %.

Also, hinna võit 80 € antud näitel on tinglik, sest näites on valdavalt pisikesed odavad mängud.
Kui uued/suured mängu on nt 65 € (keskmine 60 ja 70 vahel), siis 27% vahe korral on pc hind 47,45 € mis on 17,55 € vahe.
Kui pisemad mängu on nt 20 €, siis PC puhul oleks 14.6 €, mis on 5.4 € per mäng.
Kui võtta tinglikult, et 5 mängu on suurt ja viis on väikest, siis oleks summa 87.75 + 27 = 114,75

Antud juhul lihtsalt juhtus pigem vastupidine olukord, kus tipus olid parajasti valdavalt pisikesed odavad mängud.
Seega tähtis on siin see 27% ja sinu võit on 54 ja 175 € vahel sõltuvalt sellest, kui palju suuri või väikesi mänge ostad.

Mis tasuta mängudesse puutub, siis ma arvan, et realistlikult ei ole millegagi eriti konsoolidel võrrelda, aga ma tõesti ei tea, millist väärtust sellele panna külge.
Ilmselt mitte nende mängude ostu väärtust, sest kõiki ei ostaks keegi anyway, aga ma arvan,et keskmiselt 5-6 € kuus võidust võiks väga vabalt jälle rääkida.

Viimaks siis see raua võrdlus. Räägi siis täpsemalt, mille poolest kasutaja võidab, kui ta ostab ps5, millel on 2 aastat garantii, mitte ei osta pc-d mis on nt 2a vana, aga võimsam ja 3a garantiid on alles?
Tbh, minu väärtusmaailmas on kasutatud asja ost eelistatud väga mitmel puhul. Nt auto puhul, see hetk kui see sõidab salongist välja kaotad 10-20% väärtusest. Miks siis ei peaks ostma 1-2a kasutatut pea 30% odavamalt?
Asjade kasutamine nende kestvuse lõpuni on mõistlik nagu ka kasutatud asja ost, kui see rahuldab sinu vajadusi. I guess uue asja lõhn võib ka olla vajadus muidugi...

tagasi üles
hkurujo88r
HV Guru

sõnum 03.10.2024 15:39:30 vasta tsitaadiga

Panete siin mingeid arvuteid kokku, mis te arvate et inimesed käivad massiliselt ja lasevad kuskil kokku panna? Võtke nt mingi euronicsi kokku pandud komplekt ja võrrelge sellega Ps5. Oluline on mugavus, enamus lähevad ja ostavad valmis komplekti. Ja oma komplekte kokku panete, siis wifi, bt jne võiks ka olla arvutil.
Kommentaarid: 119 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 114
tagasi üles
Aeron
HV Guru
Aeron

sõnum 03.10.2024 16:02:13 vasta tsitaadiga

hkurujo88r, me räägime siin platvormi võimalustest. See, et keskmine kasutaja on loll ja ostab kallilt halva prebuildi ei tähenda, et see kajastab seda, mis pc peal võimalik on.
See on lihtsalt üks miinus PC kui platvormi kasutamise lihtsuse osas - eelistatult on sul vaja natuke baasteadmisi, et pc-st maksimum kätte saada.
Kõik pakutud konfid siin on teadlikult Wifi ja BT-ga.

See mis on oluline otsustab igaüks ise ning enamasti ei ole üks asi oluline vaid on omaduste komplekt.
TCO - sortiment - sõbrad - mugavus - harjumused - keskkond vb veel midagi.

Tbh TCO on isegi nii keeruline termin vist enamikule, et seda hoomata. Ilmselt müügi mõttes üks suuremaid PC piiranguid.
Inimesed ei saa aru, mida täpselt mis raha eest saab ja ei oska seda võrrelda alternatiividega.

viimati muutis Aeron 03.10.2024 16:25:53, muudetud 1 kord
tagasi üles
heretic666
HV Guru
heretic666

sõnum 03.10.2024 16:22:03 vasta tsitaadiga

tsitaat:

Minu kui PC kasutaja jaoks ei ütle see midagi. Jaapani toode ja head kondensaatorid?

Sa oled üle keskmise PC entusiast, toiteplokkidel "Japanese capacitors" ei tohiks olla võõras väljend. Konsensus on et jaapani kondekad on töökindlad aga puhtalt selle fakti pealt üksi elada on ka üsna eksitav.
Reddit sõnutsi seal olla ajalooline põhjus kui varasemalt jaapanist kondekate tootmine viidi üle teise riiki ja kvaliteet kukkus alla. Tollal siis kõik hakkasid jahtima just jaapani kondekaid aga pole enam päris nii et ainult jaapanis osatakse kondekaid teha ja mujal tehakse saasta, suudetakse ka mujal kvaliteetkraami toota.
Kommentaarid: 70 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 68
tagasi üles
SKG
HV Ihaldatuim Poissmees
SKG

sõnum 03.10.2024 16:52:28 vasta tsitaadiga

Aeron kirjutas:
purjus? Kell pole veel 15gi...
Ma just ütlesin, et las olla 27 siis whatever ja nüüd sa parandad ja tood näiteks koha, kus sa ütled 27 %.

See 27% tuli alles siis kui PC-le paaris asjas eelis anda, algselt oli vahe ikka 24%.
Aeron kirjutas:
Also, hinna võit 80 € antud näitel on tinglik, sest näites on valdavalt pisikesed odavad mängud.
Kui uued/suured mängu on nt 65 € (keskmine 60 ja 70 vahel), siis 27% vahe korral on pc hind 47,45 € mis on 17,55 € vahe.
Kui pisemad mängu on nt 20 €, siis PC puhul oleks 14.6 €, mis on 5.4 € per mäng.
Kui võtta tinglikult, et 5 mängu on suurt ja viis on väikest, siis oleks summa 87.75 + 27 = 114,75
Antud juhul lihtsalt juhtus pigem vastupidine olukord, kus tipus olid parajasti valdavalt pisikesed odavad mängud.
Seega tähtis on siin see 27% ja sinu võit on 54 ja 175 € vahel sõltuvalt sellest, kui palju suuri või väikesi mänge ostad.

Pingutad üle jälle, loe uuesti, ei olnud valdavalt, 50/50 oli. Reaalsus iseloomustab olukorda paremini kui väljamõeldud tinglikkus ja vahe tuli 10 mängu pealt 73 eur, mitte 114,75.
Hea näide, et isegi suvalise valimi puhul, mille üle meil kontrolli pole, kui tulemus ei toeta sinu narratiivi, siis tekib kognitiivne dissonants. icon_smile.gif
Aeron kirjutas:
Viimaks siis see raua võrdlus. Räägi siis täpsemalt, mille poolest kasutaja võidab, kui ta ostab ps5, millel on 2 aastat garantii, mitte ei osta pc-d mis on nt 2a vana, aga võimsam ja 3a garantiid on alles?
Tbh, minu väärtusmaailmas on kasutatud asja ost eelistatud väga mitmel puhul. Nt auto puhul, see hetk kui see sõidab salongist välja kaotad 10-20% väärtusest. Miks siis ei peaks ostma 1-2a kasutatut pea 30% odavamalt?
Asjade kasutamine nende kestvuse lõpuni on mõistlik nagu ka kasutatud asja ost, kui see rahuldab sinu vajadusi. I guess uue asja lõhn võib ka olla vajadus muidugi...

Asi on põhimõttes, loomulikult on kasutatud asjad odavamad, jääks ausa võrdluse juurde, sinu isiklikud väärtushinnangud ei puutu selle võrdluse puhul asjasse. Jätab väga meeleheitliku mulje sinust, kuidas sa soovid kasutatud PC rauda uue konsooliga võrrelda. Aga see omakorda näitabki, et PC-l on konsooliga raske hinnas konkureerida, kui pidevalt peab skeemitama, võttes arvesse kasutatud ja noname PC juppe ning "unustades" lisada operatsioonisüsteemi/klaveri/hiire maksumuse.

Aeron
HV Guru
Aeron

sõnum 03.10.2024 17:08:04 vasta tsitaadiga

SKG...
SKG...
Spoiler Spoiler Spoiler

...siin nimekirjas ei ole ühtegi nö suurt tile-it, selline olukord on väga üllatav tbh.

Ja ma ei saa endiselt aru, mis viga sellele laulsel on:
"Seega tähtis on siin see 27% ja sinu võit on 54 ja 175 € vahel sõltuvalt sellest, kui palju suuri või väikesi mänge ostad."
Tundub nagu mõistlik kompromiss, ilma liigselt detaili minemata...

No ma võiks vastata tulle selle raua jutu peale, et sinu põhimõtted ei puutu asja.
Päris maailmas on kasutaja 3a garantiiga seadme ostes paremas seisus, kui 2a garantiiga seodme ostu puhul.
Also, mis skeemitamisest sa räägid, keegi pole täna siin kasutatud rauda pannud kugi, esialgu käib arutelu selle üle, et miks see ok ei ole.
Nõme on see mingi sildistamine kommunikatsiooni juures. Empaatia vaba ka, minule tundub ju ka, et sa kas paned kelbast või saa aru, aga ma ei tunne vajadust sind sildistada seal juures...

tagasi üles
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Vaidlused »  Võitlustanner »  Konsoolid vs PC mine lehele eelmine  1, 2, 3 ... 162, 163, 164
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.