Mitte-x3d tulemused on guru3d-st, ei ole kirjas, mis agesa/bios ja Windows oli kasutusel.
9950 puhul -2% st vs +3% Mt on suhteliselt märgin of error, pealegi pidi r9 x3d olema cache mõlemal ccd-l.
9800x3d puhul CA 10% suurem MT vs 9700x tundub kahtlane, eriti kuna st on pea 5% nõrgem _________________ M: Gigabyte B650M-DS3H
Täna juhtus esimest korda see, et tõmbasin jahutit eemaldades AM4 CPU socketist välja. Jahutiks oli Dark Rock Pro 5, mis kahjuks pärast kruvide lahti keeramist ei lase ennast keerutada (kruvipead jäävad aukudesse sisse). Mingi süü on kindlasti ka Arctic MX-4 pastal, mis oli kas halb batch või on tegemist uue koostisega - igatahes oli see nagu liim. Olen teise pastaga edukalt sama jahutit eemaldanud.
Lõpuks tuligi CPU otse üles socketist välja. Kõik pinid on ok ja töötab sama emaplaadiga edasi. Aga muutus on see, et CPU ei kuku enam "libedalt" socketisse. Nüüd vajab kerget vajutamist, et socketiga tasa olla. Mis emaplaadi endaga juhtub, kui CPU nii välja tõmmata - saab socket mingil määral kahjustada?
Bssldr, Mul tuli mingi emaplaadi peal iga kord kui ma pidin CPU-d/Jahutit vahetama Cpu koos jahutiga kaasa. Midagi ei juhtunud selle pärast. AM4 kinnitusklamber ei hoia suurt midagi kinni minu hinnangul.
Täna juhtus esimest korda see, et tõmbasin jahutit eemaldades AM4 CPU socketist välja. Jahutiks oli Dark Rock Pro 5, mis kahjuks pärast kruvide lahti keeramist ei lase ennast keerutada (kruvipead jäävad aukudesse sisse). Mingi süü on kindlasti ka Arctic MX-4 pastal, mis oli kas halb batch või on tegemist uue koostisega - igatahes oli see nagu liim. Olen teise pastaga edukalt sama jahutit eemaldanud.
Lõpuks tuligi CPU otse üles socketist välja. Kõik pinid on ok ja töötab sama emaplaadiga edasi. Aga muutus on see, et CPU ei kuku enam "libedalt" socketisse. Nüüd vajab kerget vajutamist, et socketiga tasa olla. Mis emaplaadi endaga juhtub, kui CPU nii välja tõmmata - saab socket mingil määral kahjustada?
Üldine reegel on, et selle vältimiseks tuleb enne jahuti eemaldamist võimalusel lasta multicore koormus peale, et pasta soojaks/vedelaks läheks ja siis jahuti eemaldamisel õrnalt keerata jahutit vasakule-paremale enne üles tõstmist.
Või siis osta midagi sellist: https://gelidsolutions.com/product/am4-cpu-protection-bracket-bundle/
Üldine reegel on, et selle vältimiseks tuleb enne jahuti eemaldamist võimalusel lasta multicore koormus peale, et pasta soojaks/vedelaks läheks ja siis jahuti eemaldamisel õrnalt keerata jahutit vasakule-paremale enne üles tõstmist.
Või siis osta midagi sellist: https://gelidsolutions.com/product/am4-cpu-protection-bracket-bundle/
Täpselt selline mul kunagi oli. Panin selle klambri peale ja tunne oli selline, et ei hakka proovima - piisavalt paks klamber, et olenevalt jahutist saab jahuti ja IHS vaheline kontakt halvem olema.
busta kirjutas:
Kasutaja just räägib, kuidas kruvipead jäävad sisse ja ei lase keerutada
Ja mitte ainult kruvipead. Nagu pildilt näha siis Dark Rock Pro 5 puhul on kruvide kohad ka süvistatud (kandiline osa). Sellepärast saigi mõlemat pidi ainult millimeeter pöörata. See jahuti on täielik lõks AM4 protsessoritele, ainus võimalus on otse üles tõsta jahuti.
No see ongi ZIF socketi üks eripäradest. Muidu rebiks proselt pin'id küljest. _________________ suck less | ANNA MU SAI!
Ma arvasin, et see oli Priit, aga tegelikult oli Tõnu,
Kord põles 3900X vedelmetalliga normilt kinni. Oli ju vaja igasuguseid teste jooksutada... Pärast kui tahtsin NH-D15 küljest protsessorit kätte saada, siis rikkusin pinnie, jändasin luubiga.
Ei enam seda kraami määri. NT-H1 on ka aastate pärst lahti tulnud. Üldiselt nii ongi, miks peaks iga aasta pastat vahetama ja lambist riski võtma...
see 11/13% on korralik pealkirjaporr.
aga lähemalt vaadates, siis arvestades et 7800x3d heal päeval boostib 5ghz peale ning slaididel 9700x3d vs 9700x cinebench annab samu tulemusi või isegi x3d paremaid, siis peab vähemalt samal taktil jooksma - 9700x st boost takt on 5.5ghz.
far cry on väga taktist sõltuv, nii et +10% taktiga 11/13% saada tundubki okei. natukene masendav uue põlvkonna edasimineku koha pealt aga okei. teiste mängude edasiminekud on siis juba veidralt väikesed. _________________ - londiste
...aga mina ei saa kunagi suureks!
Heal päeval? Mis põhjusel 7800x3d mängudes 5050mhz ei peaks hoidma?
12400F OC on nüüd proovitud, ma järgmisena tahaksin Taichi emaplaadiga proovida 7800x3d 5200-5400mhz all-core pushida. _________________ Emotsionaalne suruja
https://hwbot.org/users/tannu013/
Pealkiri eksitav jah. Hetke tulemuste põhjal tuleb siit järgmine 5%. Eks näis kui rohkem mänge ametlikult (kolmanda osapoole poolt) tesitakse kes see protsent muutub või mitte.
Hetkel väga jalusrabav ei ole. Vägisi jääb mulje, et hetkel on kõik ohverdatud serveri (AMD) või laptop (Intel) jaoks ja desktop on see kolmas õnnetu kasulaps kes saab riismed laua alt.
c4v6, ära küsi. aga minu oma näiteks ei hoia. eks see ole ka single-core boost number, mida ei peagi hoidma kui rohkem tuumi kasutuses
eks see seal see kiirelt dünaamiliste taktsageduste lugu ole. _________________ - londiste
...aga mina ei saa kunagi suureks!
c4v6, ära küsi. aga minu oma näiteks ei hoia. eks see ole ka single-core boost number, mida ei peagi hoidma kui rohkem tuumi kasutuses
eks see seal see kiirelt dünaamiliste taktsageduste lugu ole.
Oled sa mingeid PBO trikke jne. proovinud? Mul on neid päris palju läbi käinud ja nad ikka nagu on hoidnud kõik. Ainuke negatiivne kogemus on B650 gigabyte emaplaadiga kus olid kõik featuurid kinni keeratud mis midagi mõjutada said. PBO lasi näiteks näppida kuid see ei mõjunud, tuleb välja, et nende B650 seeria puhul pidi see OK olema. Kindlasti tasub veidi aega võtta ning vaeva näha ja kõik tuumad eraldi üle käia. _________________ Emotsionaalne suruja
https://hwbot.org/users/tannu013/
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse sa ei või vastata selle foorumi teemadele sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis sa ei saa lisada manuseid selles foorumis sa võid manuseid alla laadida selles foorumis
Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.