Avaleht
uus teema   vasta Uudised »  Varia »  Levinud aktiivsusmonitorid viskavad omajagu villast märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale. Teata moderaatorile
otsing:  
Tanel
HV Guru
Tanel

Autoriseeritud ID-kaardiga Online

sõnum 29.08.2024 19:54:49 Levinud aktiivsusmonitorid viskavad omajagu villast vasta tsitaadiga

Ehkki nutisõrmused, -kellad ja aktiivsusmonitorid on üha populaarsemad, on nende mõõtmistäpsus küsitav. Iiri teadlaste katusanalüüs osutab, et näiteks energiakulu ja unenäitajatega võivad argividinad märkimisväärselt eksida. Samuti puudub seadmete täpsuse hindamiseks üldtunnustatud meetod.

Teadlaste seisukohast teeb seadmete uurimise keeruliseks ka nende pidev uuenemine: enamik tootjaid toob igal aastal turule uue mudeli. Uuringu kavandamiseks, tegemiseks, andmeanalüüsiks ja tulemuste avaldamiseks kulub tihti aga rohkem kui aasta. Niisiis on tulemuste ilmumise ajaks töö sisu juba vananenud. Uus analüüs osutab sedagi, et praeguseks turule toodud seadmetest on vaid vähem viie protsendi kohta olemas nende tõhusust tõestav uuring.

Loe edasi: https://novaator.err.ee/1609436876/levinud-aktiivsusmonitorid-viskavad-omajagu-villast

vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
Tomorrow
HV Guru
Tomorrow

Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 31.08.2024 16:52:04 vasta tsitaadiga

See ei üllata mitte põrmugi. Olen aastaid kasutanud Xiaomi Mi Band 4 aktiivsusmonitori. Kui pulsisagedust võib veel enamvähem uskuda, siis läbitud kilomeetrite hulk ja energiakulu tunduvad küll olevat mööda.
Õnneks pulsisagedus mind kõige rohkem huvitabki. Nüüd tundub, et Mi Band on asendunud Smart Band versiooniga ja see on juba v9 peale liikunud viie aastaga.

Suuremad probleemid on olnud pigem konkreetse mudeli endaga.
Kommentaarid: 89 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 79
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
mina634
HV kasutaja
mina634

sõnum 01.09.2024 10:04:38 vasta tsitaadiga

Mingi protsent eksimust on. HUAWEI küll töötab hästi. Ja peale selle tuleb kella aeg-ajalt puhastada. (Ei saa kogu aeg käes hoida)
Taaviup
HV kasutaja
Taaviup

sõnum 02.09.2024 23:03:10 vasta tsitaadiga

https://www.youtube.com/@TheQuantifiedScientist teeb väga head sisu, kus mõõdab erinevate nutikellade täpsust. Kõik odav kraam on ikka päris ebatäpne e-prügi.
Kommentaarid: 10 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 10
tagasi üles
SKG
HV Ihaldatuim Poissmees
SKG

sõnum 03.09.2024 02:13:24 vasta tsitaadiga

Taaviup kirjutas:
https://www.youtube.com/@TheQuantifiedScientist teeb väga head sisu, kus mõõdab erinevate nutikellade täpsust. Kõik odav kraam on ikka päris ebatäpne e-prügi.

Tjah, olen ka muu hulgas seda jälginud. Nutikella mõte läks kiiresti ära. Seadmest pole kasu kui aiateibaid näitab.

Tomorrow
HV Guru
Tomorrow

sõnum 03.09.2024 06:15:22 vasta tsitaadiga

Nutikellade suurim probleem minu silmis on ikkagi aku. 1-3 päeva on liiga vähe. Seetõttu olengi piirdunud aktiivsusmonitoriga. Kaks ja pool nädalat ehkl korra kuus laadimine on täiesti normaalne thumbs_up.gif
tagasi üles
ykshuntka
HV kasutaja
ykshuntka

sõnum 04.09.2024 09:12:49 vasta tsitaadiga

Garmin Forerunner 165 teostab ka aiapostide lugemist ja kuvab väljundi mis erineb reaalsusest 50%.
Toote reeklaamitavate ja töötavate funktsioonide vahe on ikka väga paigast.
Kommentaarid: 53 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 47
tagasi üles
Worm390
HV kasutaja
Worm390

sõnum 05.09.2024 07:46:15 vasta tsitaadiga

Tomorrow kirjutas:
Nutikellade suurim probleem minu silmis on ikkagi aku. 1-3 päeva on liiga vähe. Seetõttu olengi piirdunud aktiivsusmonitoriga. Kaks ja pool nädalat ehkl korra kuus laadimine on täiesti normaalne thumbs_up.gif

Ise kasutan Garmin Instinct 2 nutikella ning aku kestab 20+ päeva ja kui osa funktsionaalsust kinni keerata, võib isegi 30+ päeva kätte saada.
Kommentaarid: 20 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 20
tagasi üles
Taux007
HV veteran
Taux007

sõnum 05.09.2024 07:50:39 vasta tsitaadiga

Taaviup kirjutas:

Kes seda YT kanalit rohkem jälginud on, siis milline aktiivsusmonitor tema andmetel kõige täpsem on?
Kommentaarid: 47 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 46
tagasi üles
Sold OUT
no credit
Sold OUT

sõnum 05.09.2024 08:41:58 vasta tsitaadiga

Taux007 kirjutas:
Taaviup kirjutas:

Kes seda YT kanalit rohkem jälginud on, siis milline aktiivsusmonitor tema andmetel kõige täpsem on?

Apple watchid

Kristoferr
HV Guru
Kristoferr

sõnum 05.09.2024 09:19:16 vasta tsitaadiga

Galaxy kellad on sammude lugemisel mul alati pigem optimistlikud olnud. Seda siis võrreldes Garmini kelladega. Uus Ultra tundub esmamulje puhul veidi realistlikumaks keeratud, aga kindel ei ole.
GPS andmed on küll päris OK.
Kella igapäevane laadimine pole minu jaoks mingi teema. Öösel kella nagunii ei kanna. Õhtul läheb dokki, hommikul käele. Uus Ultra kestab nüüd muidu ca 2.5x kauem küll. Ei peaks iga päev laadima.

Kommentaarid: 254 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 4 :: 0 :: 206
tagasi üles
Draqula
HV Guru

sõnum 05.09.2024 10:38:06 vasta tsitaadiga

Aktiivsusmonitoride ja nutikellade osas praeguse seisuga tuleb teha kompromisse.
Kui tahaks täisvõimekat nutikella (täpsed mõõtmised, äpid, kellaga maksmine, teavitused, iseseisev toimetamine telefonita ja aku 1+ nädal) siis sellist hetkel võtta ei ole.

Osad tootjad nagu Withings mingeid kliinilisi teste siiski teevad oma seadmetele, seega tervisenäitajad ei ole päris aiateibad, kuid Withings ei tooda nutikelli - ainult mõnede nutikella omadustega tervisemonitore.
Kena näeb välja, safiirklaas on ülimalt kriimukindel (peale 3 aastat on metallserv klaasi ümber nähtavalt ära taotud, kuid klaas perfektne), aku peab hästi (nädal väga karmi kasutamisega, kuu aega vähesel koormusel).
Baastasemel teavitused jõuavad mobiilist kella, kuid neid ei salvestata - jookseb 2x üle pisikese digiekraani ning kui maha magad siis läinud see ongi. Mulle samas sellest piisab, näen kes helistas, kes kirjutas ja ka enamiku kiirsõnumist - tean kas tasub telefoni taskust välja tirima hakata.
GPS sees ei ole, telefonita kell ei toimeta eriti midagi.

Garmin on omadega kuskil vahepeal. Täislaks nutikellasid Garmin ei tee. GPS on küll sees, kuid iseseisvalt mobiilivõrgus Garmini kell ei toimeta (viimati vähemalt ei toimetanud). Mingid äpid nagu oleks, aga mitte päris Apple watch või Android Wear tasemel funktsionaalsus.
Välimus on selline meh, klassikalist kella eriti välja ei anna, v.a. üksikud mudelid mis on funktsionaalsuste osas rohkem piiratud. Samas sporditegevuse mõõtmiseks sobib suurepäraselt, igasugu jõudlusmeetrikaid on rohkem kui keskmisel sportlasel vaja.
Aku peab ka oluliselt paremini kui täislaks-nutikellal.
Enamike Garmin kelladega saab vähemalt viipemakset teha.

Kolmandaks liigiks ma defineeriks päris nutikellad - Apple watch ja Android Wear jooksutavad kellad. Need oskavad enamvähem kõike võimalikku, aga nu krt mina ei viitsi tihedamini kui kord nädalas kella laadida.
See oleks minu hinnangul päriselt läbimurre, kui keegi tootja suudaks tulla päris täisväärtusliku nutikellaga, mida peaks laadima ainult korra nädalas.
Kommentaarid: 42 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 34
tagasi üles
Tomorrow
HV Guru
Tomorrow

sõnum 05.09.2024 15:40:00 vasta tsitaadiga

Worm390 kirjutas:
Tomorrow kirjutas:

Ise kasutan Garmin Instinct 2 nutikella ning aku kestab 20+ päeva ja kui osa funktsionaalsust kinni keerata, võib isegi 30+ päeva kätte saada.

Siis see pole ju enam nutikell. Ma võin ka nutitelefonis heleduse nulli keerata, kõik traadita ühendused keelata, enamus äppe taustal kinni keerata jms. Kindlasti peab kauem vastu kui tavalised 2 päeva, aga siis pole ka tegemist enam nutitelefoniga. Minu väide käis ikka täisfunktsionaalsuse kohta. Ma pole oma aktiivsus monitoril teinud aku säästmiseks muud kui määranud, et öösel oleks heledus madalam, sest ei taha, et mingi valgus silma säraks kui juhtun ööse silma lahti tegema.
Taux007 kirjutas:
Taaviup kirjutas:

Vaatasin mõned ülevaated ära. Paistab, et Apple (iOS) ja Huawei (Android) olid konstantselt kõige täpsemad.
Muidugi mõlemad on halvad valikud inimeste jaoks kellel on oma põhimõtted.

Apple eeldab, et sa elad nende ökosüsteemis ja kasutad nende tooteid. Ristfunktsionaalsus androidiga on piiratud või olematu.
Huawei on Hiina toode ja Huawei sai juba ammu bänni paljudest lääneriikidest tänu punahiina sidemetele. Vähemalt teatud tundlikes sektorites.
Kristoferr kirjutas:
Kella igapäevane laadimine pole minu jaoks mingi teema. Öösel kella nagunii ei kanna. Õhtul läheb dokki, hommikul käele. Uus Ultra kestab nüüd muidu ca 2.5x kauem küll. Ei peaks iga päev laadima.

No ma ei tea. Kui ikka öösel peaks ära võtma ja laadima, siis see pole minu jaoks kell vaid mingi nutividin. Pealegi tahaks ikka, et und kah mõõdaks ja seda ei saa teha kui ööseks ära võtta.
Draqula kirjutas:
See oleks minu hinnangul päriselt läbimurre, kui keegi tootja suudaks tulla päris täisväärtusliku nutikellaga, mida peaks laadima ainult korra nädalas.

Tõepoolest. Võiks arendada välja, et kell laeks ennast pidevalt ise nt kehasoojuse, liikumise vms variandiga. Või siis arendada välja parema mahutavusega akud mis on samade või väiksemate mõõtmetaga ja ei ole sealjuures oluliselt kallimad tootjale ja ostjale. Viimasel ajal on akude osas arenguid olnud a'la solid-state soodium vms liitiumi asemel aga need paistavad keskenduvat rohkem elektriautodele, mitte nutiseadmetele.
tagasi üles
Kristoferr
HV Guru
Kristoferr

sõnum 05.09.2024 16:09:46 vasta tsitaadiga

Isegi kui ma tahaks oma une parameetreid mingi nutividinaga mõõta, siis see ei oleks nutikell vaid mingi palju mugavam asi, nagu õhuke aktiivsusmonitor. Kell on selleks liiga suur ja kohmakas.
tagasi üles
Janar!
Kreisi kasutaja

sõnum 05.09.2024 16:19:26 vasta tsitaadiga

Kellaga harjub ära
Kommentaarid: 69 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 67
tagasi üles
SKG
HV Ihaldatuim Poissmees
SKG

sõnum 05.09.2024 20:44:03 vasta tsitaadiga

Tomorrow kirjutas:
Vaatasin mõned ülevaated ära. Paistab, et Apple (iOS) ja Huawei (Android) olid konstantselt kõige täpsemad.
Muidugi mõlemad on halvad valikud inimeste jaoks kellel on oma põhimõtted.

Jõudsin samale järeldusele, aga neist kumbagi ei taha icon_lol.gif
Paberil FitBit Charge 6 sobiks, aga nagu reaalsust näha, siis GPS on sisuliselt kasutu.
Spoiler Spoiler Spoiler

Draqula
HV Guru

sõnum 06.09.2024 12:27:44 vasta tsitaadiga

Tomorrow kirjutas:

Tõepoolest. Võiks arendada välja, et kell laeks ennast pidevalt ise nt kehasoojuse, liikumise vms variandiga. Või siis arendada välja parema mahutavusega akud mis on samade või väiksemate mõõtmetaga ja ei ole sealjuures oluliselt kallimad tootjale ja ostjale. Viimasel ajal on akude osas arenguid olnud a'la solid-state soodium vms liitiumi asemel aga need paistavad keskenduvat rohkem elektriautodele, mitte nutiseadmetele.

Päikese/valgusega laadimist osad juurutavad rohkem või vähem eduliselt.
Garmin kellade puhul tugeva päikesega väljas liikudes on osade mudelitega võimalik saavutada peaaegu täielik vabadus laadimisjuhtmest, aga nagu juba juttu oli siis need pole päris täisväärtuslikud nutikellad.

Casio on oma kelladel erinevaid variatsioone valgusega laadimisest rakendanud juba pikemat aega, need muidugi on päris lihtsad kellad oma võimekuselt.

Samas, kuna mulle meeldivad asjad mis taluvad karmi kohtlemist ja ei vaja erihoolitsust siis ostsin endalegi ühe Casio G-SHOCK'i:
https://www.casio.com/europe/watches/gshock/product.GW-M5610U-1/

Laeb ennast valgusega "Tough Solar" (aku peaks kestma 20+ aastat ja on vahetatav) ning iga öö sätib ennast ise täpseks aatomkella raadiosignaali järgi "Multi Band 6". Võib vastu seina loopida, kui igav on icon_smile.gif

Taskulampidesse hakkavad vaikselt jõudma uuema tehnoloogiaga akud:
https://www.kickstarter.com/projects/cyansky/cyansky-carbon-2000-lumen-always-on-with-38121-life-battery
Aku mahuga 15000mAh, mis kannatab kuni 12000 laadimistsüklit vs tavapärane 21700 akug, mille maht 5000mAh ja laadimiskordi kannatab pigem 500 kanti.
tagasi üles
Renka
HV Guru
Renka

Autoriseeritud ID-kaardiga Online

sõnum 06.09.2024 18:32:35 vasta tsitaadiga

Kristoferr kirjutas:
Isegi kui ma tahaks oma une parameetreid mingi nutividinaga mõõta, siis see ei oleks nutikell vaid mingi palju mugavam asi, nagu õhuke aktiivsusmonitor. Kell on selleks liiga suur ja kohmakas.
Veider väide. Ei ole kordagi tundnud, et kell käepeal kuidagi segaks või kohmakas oleks (AW Ultra - peaks üpris suur olema)
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
Kristoferr
HV Guru
Kristoferr

sõnum 06.09.2024 19:29:29 vasta tsitaadiga

Renka, icon_biggrin.gif Minu jaoks on veider väita, et ei sega. Eks see on kuidas kellelegi.
tagasi üles
Tomorrow
HV Guru
Tomorrow

sõnum 06.09.2024 20:15:14 vasta tsitaadiga

Aktiivsusmonitori ja nutikella kaaluvahe on nii väike, et ei tohiks küll märgata kas seal käes peal on 20g või 40g.
Kuju ja käevõru on ilmselt olulisemad mugavuse osas.
tagasi üles
mikk36
HV Guru
mikk36

sõnum 06.09.2024 20:29:01 vasta tsitaadiga

Tomorrow kirjutas:
Aktiivsusmonitori ja nutikella kaaluvahe on nii väike, et ei tohiks küll märgata kas seal käes peal on 20g või 40g.
Kuju ja käevõru on ilmselt olulisemad mugavuse osas.
Keegi ei maininudki kaalu ju?
Kommentaarid: 85 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 2 :: 78
tagasi üles
Kristoferr
HV Guru
Kristoferr

sõnum 06.09.2024 20:31:26 vasta tsitaadiga

Korralikud high-end nutikad, kaaluvad sinna 100g kanti, aga paksus ja laius on see, mis kõige enam segab. Kella pealmine osa on 12-13mm nahapinnast kõrgemal. Olen proovinud head nutipaela ja selle mugavus ei ole suure nutikellaga võrreldav. Seda sisuliselt ei tunnegi käel.
tagasi üles
ViskeRelv
HV Guru
ViskeRelv

sõnum 06.09.2024 20:38:44 vasta tsitaadiga

Mina ei saa magada, kui miski on käe ümber. See peab midagi sellist olema, mida tõesti ei märka. Aga juba 0,5cm segab.
Kommentaarid: 187 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 2 :: 1 :: 167
tagasi üles
Draqula
HV Guru

sõnum 11.09.2024 12:32:28 vasta tsitaadiga

Pixel Watch 3 saab kõvasti kiita viimases ülevaates:
Spoiler Spoiler Spoiler
tagasi üles
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Uudised »  Varia »  Levinud aktiivsusmonitorid viskavad omajagu villast
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.