Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
sõnum |
|
Tanel
HV Guru
|
29.08.2024 19:54:49
Levinud aktiivsusmonitorid viskavad omajagu villast |
|
|
Ehkki nutisõrmused, -kellad ja aktiivsusmonitorid on üha populaarsemad, on nende mõõtmistäpsus küsitav. Iiri teadlaste katusanalüüs osutab, et näiteks energiakulu ja unenäitajatega võivad argividinad märkimisväärselt eksida. Samuti puudub seadmete täpsuse hindamiseks üldtunnustatud meetod.
Teadlaste seisukohast teeb seadmete uurimise keeruliseks ka nende pidev uuenemine: enamik tootjaid toob igal aastal turule uue mudeli. Uuringu kavandamiseks, tegemiseks, andmeanalüüsiks ja tulemuste avaldamiseks kulub tihti aga rohkem kui aasta. Niisiis on tulemuste ilmumise ajaks töö sisu juba vananenud. Uus analüüs osutab sedagi, et praeguseks turule toodud seadmetest on vaid vähem viie protsendi kohta olemas nende tõhusust tõestav uuring.
Loe edasi: https://novaator.err.ee/1609436876/levinud-aktiivsusmonitorid-viskavad-omajagu-villast
_________________ HV valuutakalkulaator |
|
Kommentaarid: 461 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
|
:: |
12 :: |
7 :: |
356 |
|
tagasi üles |
|
|
Tomorrow
HV Guru
|
31.08.2024 16:52:04
|
|
|
See ei üllata mitte põrmugi. Olen aastaid kasutanud Xiaomi Mi Band 4 aktiivsusmonitori. Kui pulsisagedust võib veel enamvähem uskuda, siis läbitud kilomeetrite hulk ja energiakulu tunduvad küll olevat mööda.
Õnneks pulsisagedus mind kõige rohkem huvitabki. Nüüd tundub, et Mi Band on asendunud Smart Band versiooniga ja see on juba v9 peale liikunud viie aastaga.
Suuremad probleemid on olnud pigem konkreetse mudeli endaga.
|
|
Kommentaarid: 89 loe/lisa |
|
0 :: |
79 |
|
tagasi üles |
|
|
mina634
HV kasutaja
|
01.09.2024 10:04:38
|
|
|
Mingi protsent eksimust on. HUAWEI küll töötab hästi. Ja peale selle tuleb kella aeg-ajalt puhastada. (Ei saa kogu aeg käes hoida)
_________________ getmonero.org |
|
tagasi üles |
|
|
Taaviup
HV kasutaja
|
|
Kommentaarid: 10 loe/lisa |
|
10 |
|
tagasi üles |
|
|
SKG
HV Ihaldatuim Poissmees
|
03.09.2024 02:13:24
|
|
|
Tjah, olen ka muu hulgas seda jälginud. Nutikella mõte läks kiiresti ära. Seadmest pole kasu kui aiateibaid näitab.
_________________ 17/1/2023, Scart: "Selle sajandi senise möödunud aja üks suuremaid skandaale on hetkel lahti rullumas..." |
|
Kommentaarid: 373 loe/lisa |
|
3 :: |
313 |
|
tagasi üles |
|
|
Tomorrow
HV Guru
|
03.09.2024 06:15:22
|
|
|
Nutikellade suurim probleem minu silmis on ikkagi aku. 1-3 päeva on liiga vähe. Seetõttu olengi piirdunud aktiivsusmonitoriga. Kaks ja pool nädalat ehkl korra kuus laadimine on täiesti normaalne
|
|
|
79 |
|
tagasi üles |
|
|
ykshuntka
HV kasutaja
|
04.09.2024 09:12:49
|
|
|
Garmin Forerunner 165 teostab ka aiapostide lugemist ja kuvab väljundi mis erineb reaalsusest 50%.
Toote reeklaamitavate ja töötavate funktsioonide vahe on ikka väga paigast.
|
|
Kommentaarid: 53 loe/lisa |
|
47 |
|
tagasi üles |
|
|
Worm390
HV kasutaja
|
05.09.2024 07:46:15
|
|
|
Tomorrow kirjutas: |
Nutikellade suurim probleem minu silmis on ikkagi aku. 1-3 päeva on liiga vähe. Seetõttu olengi piirdunud aktiivsusmonitoriga. Kaks ja pool nädalat ehkl korra kuus laadimine on täiesti normaalne |
Ise kasutan Garmin Instinct 2 nutikella ning aku kestab 20+ päeva ja kui osa funktsionaalsust kinni keerata, võib isegi 30+ päeva kätte saada.
|
|
Kommentaarid: 20 loe/lisa |
|
20 |
|
tagasi üles |
|
|
Taux007
HV veteran
|
05.09.2024 07:50:39
|
|
|
Kes seda YT kanalit rohkem jälginud on, siis milline aktiivsusmonitor tema andmetel kõige täpsem on?
|
|
Kommentaarid: 47 loe/lisa |
|
46 |
|
tagasi üles |
|
|
Sold OUT
no credit
|
05.09.2024 08:41:58
|
|
|
Taux007 kirjutas: |
Kes seda YT kanalit rohkem jälginud on, siis milline aktiivsusmonitor tema andmetel kõige täpsem on? |
Apple watchid
_________________ People have been calling for a month and we've been sold out for a week or so.
|
|
Kommentaarid: 92 loe/lisa |
|
5 :: |
1 :: |
79 |
|
tagasi üles |
|
|
Kristoferr
HV Guru
|
05.09.2024 09:19:16
|
|
|
Galaxy kellad on sammude lugemisel mul alati pigem optimistlikud olnud. Seda siis võrreldes Garmini kelladega. Uus Ultra tundub esmamulje puhul veidi realistlikumaks keeratud, aga kindel ei ole.
GPS andmed on küll päris OK.
Kella igapäevane laadimine pole minu jaoks mingi teema. Öösel kella nagunii ei kanna. Õhtul läheb dokki, hommikul käele. Uus Ultra kestab nüüd muidu ca 2.5x kauem küll. Ei peaks iga päev laadima.
_________________ Ostan 400-650W PSU (Platinum-Titanium)
Liitu Binance'ga
Liitu Honey'ga |
|
Kommentaarid: 254 loe/lisa |
|
4 :: |
206 |
|
tagasi üles |
|
|
Draqula
HV Guru
|
05.09.2024 10:38:06
|
|
|
Aktiivsusmonitoride ja nutikellade osas praeguse seisuga tuleb teha kompromisse.
Kui tahaks täisvõimekat nutikella (täpsed mõõtmised, äpid, kellaga maksmine, teavitused, iseseisev toimetamine telefonita ja aku 1+ nädal) siis sellist hetkel võtta ei ole.
Osad tootjad nagu Withings mingeid kliinilisi teste siiski teevad oma seadmetele, seega tervisenäitajad ei ole päris aiateibad, kuid Withings ei tooda nutikelli - ainult mõnede nutikella omadustega tervisemonitore.
Kena näeb välja, safiirklaas on ülimalt kriimukindel (peale 3 aastat on metallserv klaasi ümber nähtavalt ära taotud, kuid klaas perfektne), aku peab hästi (nädal väga karmi kasutamisega, kuu aega vähesel koormusel).
Baastasemel teavitused jõuavad mobiilist kella, kuid neid ei salvestata - jookseb 2x üle pisikese digiekraani ning kui maha magad siis läinud see ongi. Mulle samas sellest piisab, näen kes helistas, kes kirjutas ja ka enamiku kiirsõnumist - tean kas tasub telefoni taskust välja tirima hakata.
GPS sees ei ole, telefonita kell ei toimeta eriti midagi.
Garmin on omadega kuskil vahepeal. Täislaks nutikellasid Garmin ei tee. GPS on küll sees, kuid iseseisvalt mobiilivõrgus Garmini kell ei toimeta (viimati vähemalt ei toimetanud). Mingid äpid nagu oleks, aga mitte päris Apple watch või Android Wear tasemel funktsionaalsus.
Välimus on selline meh, klassikalist kella eriti välja ei anna, v.a. üksikud mudelid mis on funktsionaalsuste osas rohkem piiratud. Samas sporditegevuse mõõtmiseks sobib suurepäraselt, igasugu jõudlusmeetrikaid on rohkem kui keskmisel sportlasel vaja.
Aku peab ka oluliselt paremini kui täislaks-nutikellal.
Enamike Garmin kelladega saab vähemalt viipemakset teha.
Kolmandaks liigiks ma defineeriks päris nutikellad - Apple watch ja Android Wear jooksutavad kellad. Need oskavad enamvähem kõike võimalikku, aga nu krt mina ei viitsi tihedamini kui kord nädalas kella laadida.
See oleks minu hinnangul päriselt läbimurre, kui keegi tootja suudaks tulla päris täisväärtusliku nutikellaga, mida peaks laadima ainult korra nädalas.
|
|
Kommentaarid: 42 loe/lisa |
|
34 |
|
tagasi üles |
|
|
Tomorrow
HV Guru
|
05.09.2024 15:40:00
|
|
|
Worm390 kirjutas: |
Nutikellade suurim probleem minu silmis on ikkagi aku. 1-3 päeva on liiga vähe. Seetõttu olengi piirdunud aktiivsusmonitoriga. Kaks ja pool nädalat ehkl korra kuus laadimine on täiesti normaalne |
Ise kasutan Garmin Instinct 2 nutikella ning aku kestab 20+ päeva ja kui osa funktsionaalsust kinni keerata, võib isegi 30+ päeva kätte saada. |
Siis see pole ju enam nutikell. Ma võin ka nutitelefonis heleduse nulli keerata, kõik traadita ühendused keelata, enamus äppe taustal kinni keerata jms. Kindlasti peab kauem vastu kui tavalised 2 päeva, aga siis pole ka tegemist enam nutitelefoniga. Minu väide käis ikka täisfunktsionaalsuse kohta. Ma pole oma aktiivsus monitoril teinud aku säästmiseks muud kui määranud, et öösel oleks heledus madalam, sest ei taha, et mingi valgus silma säraks kui juhtun ööse silma lahti tegema.
Taux007 kirjutas: |
Kes seda YT kanalit rohkem jälginud on, siis milline aktiivsusmonitor tema andmetel kõige täpsem on? |
Vaatasin mõned ülevaated ära. Paistab, et Apple (iOS) ja Huawei (Android) olid konstantselt kõige täpsemad.
Muidugi mõlemad on halvad valikud inimeste jaoks kellel on oma põhimõtted.
Apple eeldab, et sa elad nende ökosüsteemis ja kasutad nende tooteid. Ristfunktsionaalsus androidiga on piiratud või olematu.
Huawei on Hiina toode ja Huawei sai juba ammu bänni paljudest lääneriikidest tänu punahiina sidemetele. Vähemalt teatud tundlikes sektorites.
Kristoferr kirjutas: |
Kella igapäevane laadimine pole minu jaoks mingi teema. Öösel kella nagunii ei kanna. Õhtul läheb dokki, hommikul käele. Uus Ultra kestab nüüd muidu ca 2.5x kauem küll. Ei peaks iga päev laadima. |
No ma ei tea. Kui ikka öösel peaks ära võtma ja laadima, siis see pole minu jaoks kell vaid mingi nutividin. Pealegi tahaks ikka, et und kah mõõdaks ja seda ei saa teha kui ööseks ära võtta.
Draqula kirjutas: |
See oleks minu hinnangul päriselt läbimurre, kui keegi tootja suudaks tulla päris täisväärtusliku nutikellaga, mida peaks laadima ainult korra nädalas. |
Tõepoolest. Võiks arendada välja, et kell laeks ennast pidevalt ise nt kehasoojuse, liikumise vms variandiga. Või siis arendada välja parema mahutavusega akud mis on samade või väiksemate mõõtmetaga ja ei ole sealjuures oluliselt kallimad tootjale ja ostjale. Viimasel ajal on akude osas arenguid olnud a'la solid-state soodium vms liitiumi asemel aga need paistavad keskenduvat rohkem elektriautodele, mitte nutiseadmetele.
|
|
|
79 |
|
tagasi üles |
|
|
Kristoferr
HV Guru
|
05.09.2024 16:09:46
|
|
|
Isegi kui ma tahaks oma une parameetreid mingi nutividinaga mõõta, siis see ei oleks nutikell vaid mingi palju mugavam asi, nagu õhuke aktiivsusmonitor. Kell on selleks liiga suur ja kohmakas.
Liitu Binance'ga
Liitu Honey'ga |
|
|
206 |
|
tagasi üles |
|
|
Janar!
Kreisi kasutaja
|
05.09.2024 16:19:26
|
|
|
Kellaga harjub ära
|
|
Kommentaarid: 69 loe/lisa |
|
67 |
|
tagasi üles |
|
|
SKG
HV Ihaldatuim Poissmees
|
05.09.2024 20:44:03
|
|
|
Vaatasin mõned ülevaated ära. Paistab, et Apple (iOS) ja Huawei (Android) olid konstantselt kõige täpsemad.
Muidugi mõlemad on halvad valikud inimeste jaoks kellel on oma põhimõtted. |
Jõudsin samale järeldusele, aga neist kumbagi ei taha
Paberil FitBit Charge 6 sobiks, aga nagu reaalsust näha, siis GPS on sisuliselt kasutu.
Spoiler
_________________ 17/1/2023, Scart: "Selle sajandi senise möödunud aja üks suuremaid skandaale on hetkel lahti rullumas..." |
|
Kommentaarid: 373 loe/lisa |
|
3 :: |
313 |
|
tagasi üles |
|
|
Draqula
HV Guru
|
06.09.2024 12:27:44
|
|
|
Tõepoolest. Võiks arendada välja, et kell laeks ennast pidevalt ise nt kehasoojuse, liikumise vms variandiga. Või siis arendada välja parema mahutavusega akud mis on samade või väiksemate mõõtmetaga ja ei ole sealjuures oluliselt kallimad tootjale ja ostjale. Viimasel ajal on akude osas arenguid olnud a'la solid-state soodium vms liitiumi asemel aga need paistavad keskenduvat rohkem elektriautodele, mitte nutiseadmetele. |
Päikese/valgusega laadimist osad juurutavad rohkem või vähem eduliselt.
Garmin kellade puhul tugeva päikesega väljas liikudes on osade mudelitega võimalik saavutada peaaegu täielik vabadus laadimisjuhtmest, aga nagu juba juttu oli siis need pole päris täisväärtuslikud nutikellad.
Casio on oma kelladel erinevaid variatsioone valgusega laadimisest rakendanud juba pikemat aega, need muidugi on päris lihtsad kellad oma võimekuselt.
Samas, kuna mulle meeldivad asjad mis taluvad karmi kohtlemist ja ei vaja erihoolitsust siis ostsin endalegi ühe Casio G-SHOCK'i:
https://www.casio.com/europe/watches/gshock/product.GW-M5610U-1/
Laeb ennast valgusega "Tough Solar" (aku peaks kestma 20+ aastat ja on vahetatav) ning iga öö sätib ennast ise täpseks aatomkella raadiosignaali järgi "Multi Band 6". Võib vastu seina loopida, kui igav on
Taskulampidesse hakkavad vaikselt jõudma uuema tehnoloogiaga akud:
https://www.kickstarter.com/projects/cyansky/cyansky-carbon-2000-lumen-always-on-with-38121-life-battery
Aku mahuga 15000mAh, mis kannatab kuni 12000 laadimistsüklit vs tavapärane 21700 akug, mille maht 5000mAh ja laadimiskordi kannatab pigem 500 kanti.
|
|
Kommentaarid: 42 loe/lisa |
|
34 |
|
tagasi üles |
|
|
Renka
HV Guru
|
06.09.2024 18:32:35
|
|
|
Kristoferr kirjutas: |
Isegi kui ma tahaks oma une parameetreid mingi nutividinaga mõõta, siis see ei oleks nutikell vaid mingi palju mugavam asi, nagu õhuke aktiivsusmonitor. Kell on selleks liiga suur ja kohmakas. |
Veider väide. Ei ole kordagi tundnud, et kell käepeal kuidagi segaks või kohmakas oleks (AW Ultra - peaks üpris suur olema)
_________________ There is no place like 127.0.0.1 |
|
Kommentaarid: 71 loe/lisa |
|
2 :: |
61 |
|
tagasi üles |
|
|
Kristoferr
HV Guru
|
06.09.2024 19:29:29
|
|
|
Renka, Minu jaoks on veider väita, et ei sega. Eks see on kuidas kellelegi.
Liitu Binance'ga
Liitu Honey'ga |
|
|
206 |
|
tagasi üles |
|
|
Tomorrow
HV Guru
|
06.09.2024 20:15:14
|
|
|
Aktiivsusmonitori ja nutikella kaaluvahe on nii väike, et ei tohiks küll märgata kas seal käes peal on 20g või 40g.
Kuju ja käevõru on ilmselt olulisemad mugavuse osas.
|
|
|
79 |
|
tagasi üles |
|
|
mikk36
HV Guru
|
06.09.2024 20:29:01
|
|
|
Aktiivsusmonitori ja nutikella kaaluvahe on nii väike, et ei tohiks küll märgata kas seal käes peal on 20g või 40g.
Kuju ja käevõru on ilmselt olulisemad mugavuse osas. |
Keegi ei maininudki kaalu ju?
|
|
Kommentaarid: 85 loe/lisa |
|
78 |
|
tagasi üles |
|
|
Kristoferr
HV Guru
|
06.09.2024 20:31:26
|
|
|
Korralikud high-end nutikad, kaaluvad sinna 100g kanti, aga paksus ja laius on see, mis kõige enam segab. Kella pealmine osa on 12-13mm nahapinnast kõrgemal. Olen proovinud head nutipaela ja selle mugavus ei ole suure nutikellaga võrreldav. Seda sisuliselt ei tunnegi käel.
Liitu Binance'ga
Liitu Honey'ga |
|
|
206 |
|
tagasi üles |
|
|
ViskeRelv
HV Guru
|
06.09.2024 20:38:44
|
|
|
Mina ei saa magada, kui miski on käe ümber. See peab midagi sellist olema, mida tõesti ei märka. Aga juba 0,5cm segab.
|
|
Kommentaarid: 187 loe/lisa |
|
167 |
|
tagasi üles |
|