Avaleht
uus teema   vasta Hinnavaatlus »  Serverid / Andmemassiivid / Tulemüürid »  Synology arutelu märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
mine lehele eelmine  1, 2, 3 ... 103, 104, 105
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale. Teata moderaatorile
otsing:  
renx09
HV Guru
renx09

Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 02.09.2024 12:17:22 vasta tsitaadiga

DS224+ jälle Inteliga, saadi veast aru
Etz
HV Guru
Etz

sõnum 02.09.2024 12:22:26 vasta tsitaadiga

renx09 kirjutas:
DS224+ jälle Inteliga, saadi veast aru

Nojah aga samas kõik, mis seda iGPU'd seal rakendaks, sisuliselt dropiti, seega väga vahet pole.

vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
RassK
HV Guru
RassK

sõnum 02.09.2024 12:25:12 vasta tsitaadiga

Mu mõlemad profiilikad DS1621+ ja DS1522+ on AMD CPUga. Selleks otseselt ei pea olema iGPU'd, hw transcoding on ka eraldi hardware core. Sarnane tehnoloogia on ka AMD'l olemas aga ju siis mitte nendes NASi prosedes.
tagasi üles
Etz
HV Guru
Etz

sõnum 02.09.2024 12:32:02 vasta tsitaadiga

RassK kirjutas:
Selleks otseselt ei pea olema iGPU'd, hw transcoding on ka eraldi hardware core. Sarnane tehnoloogia on ka AMD'l olemas aga ju siis mitte nendes NASi prosedes.

Nojaa, aga Intel'i puhul QuickSync on kah tehniliselt eraldi enkooder/dekooder aga ilma iGPU'ta sulle seda ei pakuta.
AMD enkooder aga on suhteliselt õnnetu siiani, kui open source kommuuni asju lugeda, tulemuse kvaliteet jätab kõvasti soovida võrreldes Inteli ja nVidia pakutavaga.

Hetkeseisuga aga tundub Qnap parem valik, kui transkoodimist kindlasti vaja on.
Viskad sinna karpi nVidia GPU juurde (selline teguviis on ka ametlikult supporditud) ja saad parima mõlemast maailmast.

RassK
HV Guru
RassK

sõnum 02.09.2024 12:39:03 vasta tsitaadiga

Inteli puhul on huvitav jah, et consumeris on ainult siis kui iGPU on olemas ja sisselülitatud. Xeoniga peaks neid ka ilma leiduma (kui ma millestki valesti aru pole saanud).
Lisaks huvitav teadmine, mida ma Inteli QuickSynci kohta lugenud, et too on ka etem kui GPU baasil general transcoderid. Kuna mitmed algoritmid on loodud sünkroonselt jooksma ning GPU peal paralleelis joostes on tulemus kehvem (on eraldi optimeeritud, et üldse paralleelis jookseks).

Etz kirjutas:

Hetkeseisuga aga tundub Qnap parem valik, kui transkoodimist kindlasti vaja on.
Viskad sinna karpi nVidia GPU juurde (selline teguviis on ka ametlikult supporditud) ja saad parima mõlemast maailmast.

Ma arvan, et nii ja naa. Kui NAS juba kõike jooksutama peab, siis ta pole enam NAS aga koduserver. Koduserver vajabki teistsugust riistvara, mitte NASile optimeeritud.
Lihtsalt mõne konteineri jooksutamiseks saab NASi platvormi ära kasutada.
tagasi üles
Etz
HV Guru
Etz

sõnum 02.09.2024 12:40:42 vasta tsitaadiga

RassK, koduserveri ja koduse NAS'i vaheline piir on päris hägune.
Kui nüüd puhtalt NAS'ist rääkida, siis ei tohiks seal karbis peale RAID'i ja SMB/NFS'i üldse mingit muud funktsionaalsust ollagi.

RassK
HV Guru
RassK

sõnum 02.09.2024 12:46:30 vasta tsitaadiga

Jah, ma ütleks, et koduserver võib olla NAS aga NAS ei pruugi olla koduserver icon_smile.gif
Kui on NAS, siis parem kui rakendused on storage I/O suunas ja võimalikult vähe general processing. Ideaalis tõesti RAID ja SMB / NFS ning docker / k8s / hypervisor teise masinasse icon_smile.gif
tagasi üles
Prillpapa
HV kasutaja

sõnum 02.09.2024 12:53:16 vasta tsitaadiga

Synologyl DVA seerial vist GPU sees, peamiselt videovalve teema ja tänapäeval siis "AI" tuvastustehnoloogiad.
Mingitele vanematele Synology NAS-idele entusiastid pookisid ka eraldi GPU-d juurde.
Muidu syno ja GPU arutleud on alati huvitavad, kus ei taheta aru saada, miks syno suht antiikseid ja nõrgukesi GPU-sid kasutab, aga alati lõpevad arutelud energiakulu optimeerimisega, kus 24/7 vooluvõrgus asjade puhul ikka pungestatakse energiasäästu nimel icon_smile.gif

See on ka õige, et rangelt NAS on pelgalt võrku ühendatud kettamaht ja kõik ülejäänud kellad-viled kaldub juba serveri poolele.

Etz
HV Guru
Etz

sõnum 02.09.2024 12:55:26 vasta tsitaadiga

Prillpapa, nii aga mis see Qnap teistugune, ainus erinevus on et nad võimaldavad sulle laiendamist, kui sa seda soovid ja toetavad seda.
Muuseas, DVA seeriatel on eraldi GPU küll aga driverite tasandil on HW transcoding kinni keeratud, ehk siis meediaserverit sa sellest ikkagi endale ei ehita.

RassK
HV Guru
RassK

sõnum 02.09.2024 12:58:22 vasta tsitaadiga

Kui DVA'st meediaserver teha (eeldusel, et hw access limiteeritud pole), siis peab küll raha peale väga vihane olema icon_smile.gif Ma kaalusin seda pikalt AI jaoks aga lõpuks ka siis käsi ei tõusnud, kuna olid odavamad ja ilmselt ka paremad variandid.
tagasi üles
Prillpapa
HV kasutaja

sõnum 02.09.2024 13:08:43 vasta tsitaadiga

Eh jah, ma meediaserveerimisest ei tea, kunagi dekaad tagasi sai CD ja DVD pealt filmikogu NAS-i sokutatud aga ise ega keegi teine neid vahtida viitsinud, NAS-i vahetusega saatsin selle torrentitega kogutud küsitava kvaliteediga kogu hingusele icon_smile.gif ja rohkem ei meedia teema aktuaalne olnud icon_redface.gif
Tegelikult ma hästi ei saa aru ka miks meediaserverit väga vaja on.. kunagi laps väiksem oli, sai kodi vahendusel multikaid lastud aga nüüd teismelisena YT, tikTok, Spotify ja muud platvormid. Ise vaatan telekat ja ega väga 2x filme vaadata ei viitsi, et neid serverisse varuks koguda icon_rolleyes.gif

Eks see DVA seeria on rohkem ärikasutuse teema ala büroohoone 50+ kaamerat, parkimiskorrused, numbrituvastused jm - ei hakka seal keegi vabavaraliste frigatedega jändama, võetakse riiulilt profi toetatud lahendus ja vbl tuleb odavam kui patsiga poisi vabavaraaretus koos ise disainitud-ehitatud serveri-NAS-idega icon_lol.gif
Isegi Eesti riik on nii rikas, et ostetakse päris kalleid valmis valve ja jälgimis-serverilahendusi koos litsentside ja tootetugedega, selle asemel et oma e-geeniustel lasta kordi odavamalt leiutada icon_biggrin.gif

RassK
HV Guru
RassK

sõnum 02.09.2024 13:34:56 vasta tsitaadiga

Prillpapa kirjutas:
Eks see DVA seeria on rohkem ärikasutuse teema ala büroohoone 50+ kaamerat, parkimiskorrused, numbrituvastused jm - ei hakka seal keegi vabavaraliste frigatedega jändama

Oleks siis 50+, kuni 32 on. DVA taskide arv on veel eriti nutune selle hinna kohta icon_smile.gif

Prillpapa kirjutas:

... võetakse riiulilt profi toetatud lahendus ja vbl tuleb odavam kui patsiga poisi vabavaraaretus koos ise disainitud-ehitatud serveri-NAS-idega icon_lol.gif
Isegi Eesti riik on nii rikas, et ostetakse päris kalleid valmis valve ja jälgimis-serverilahendusi koos litsentside ja tootetugedega, selle asemel et oma e-geeniustel lasta kordi odavamalt leiutada icon_biggrin.gif

Seal pole midagi imestada, 1 FTE koos tööjõumaksudega on juba korralik väljaminek.
tagasi üles
napoleon
Unknown virus
napoleon

sõnum 02.09.2024 13:43:34 vasta tsitaadiga

RassK kirjutas:
Jah, ma ütleks, et koduserver võib olla NAS aga NAS ei pruugi olla koduserver icon_smile.gif
Kui on NAS, siis parem kui rakendused on storage I/O suunas ja võimalikult vähe general processing. Ideaalis tõesti RAID ja SMB / NFS ning docker / k8s / hypervisor teise masinasse icon_smile.gif

Kui pole väga palju vaja, siis pole mõistlik mitut serverit kodus jooksutada. Mul synos jookseb virtuaalmasinas üks linux ka katsetamiseks. Toimib ilusti kuigi synos on ainult HDD-d. Ilmselt kannataks sinna ka MTA, mingi pisema kasutajate arvuga foorumilaadse asja ja muudki käima panna kui vaja oleks. Tõsi, kui jooksutaks mingit laiemale seltskonnale mõeldud teenust mis avalikult netist kättesaadav on, siis turvalisuse huvides oleks NAS ja see server eraldi hoida.
tagasi üles
RassK
HV Guru
RassK

sõnum 02.09.2024 13:50:19 vasta tsitaadiga

Kui saab, siis kodus muidugi mõistlik ära kasutada. Point oligi selles, et koduserverit saab kasutada aga NASi nagu Syno võib juhtuda, et ei saa.
Mul jookseb ka paarkümmend konteinerit ühe Syno NASi peal... aga näed, Jellyt sinna enam ei olnud erilist pointi panna.
tagasi üles
Etz
HV Guru
Etz

sõnum 02.09.2024 13:53:52 vasta tsitaadiga

RassK, mul jookseb 5 konteineri ja lisaks veel Emby aga mul ka ürgne 1520+
Aga järgmiseks vaatan ise juba ilmselt Qnap'i poole, ZFS, GPU lisamise võimalus, jne...või ehitan ise midagi Unraidiga. icon_rolleyes.gif

napoleon
Unknown virus
napoleon

sõnum 02.09.2024 14:03:19 vasta tsitaadiga

ot:
peaks ka siis Qnap peale mõtlema kui mõni kodukasutajale mõeldud NAS ZFS-i toetab. BTRFS mida syno toetab on ka enamvähem, aga mitte päris see
tagasi üles
RassK
HV Guru
RassK

sõnum 02.09.2024 14:04:56 vasta tsitaadiga

Etz kirjutas:
RassK, mul jookseb 5 konteineri ja lisaks veel Emby aga mul ka ürgne 1520+
Aga järgmiseks vaatan ise juba ilmselt Qnap'i poole, ZFS, GPU lisamise võimalus, jne...või ehitan ise midagi Unraidiga. icon_rolleyes.gif

Lõppude lõpuks kodus valid selle enamasti, mis on jah icon_biggrin.gif
Kuna ma eriline storage huviline ei ole, siis mulle Syno sobib väga hästi. Kiirelt SMB3 / NFS üles GUI kaudu paremasse serverisse ja elu on juba ilus icon_biggrin.gif

Praegu NUC jagab HA kõrvalt Jellyle rammu, tunduvad koos ilusti eksisteerivat. 12 Inteli tuuma on ikka midagi muud kui see NASi AMD \ nuditud Intel.
tagasi üles
Etz
HV Guru
Etz

sõnum 02.09.2024 14:06:29 vasta tsitaadiga

No hetkel käib see veel küll, Garantii on aastani 2027, eks siis vaatab ja mõtleb millalgi edasi. icon_biggrin.gif
Longero
Kreisi kasutaja

sõnum 02.09.2024 15:01:29 vasta tsitaadiga

Etz, Ma ei tea kuidas nüüd, aga enne TrueNAS foorumit sirvides kurtsid Qnap ZFS (QuTS hero) ostnud inimesed küll nende jõudluse üle.
Ma pole pädev küll hinnangut andma, aga QuTS hero madalama otsa mudelid on nadid ja korralikumad mis kõlbaks ei kisuks hinna pärast ostma.
Mingiaeg kibelesin isegi TS-h886 mudelit mis "võibolla peale" kõlbaks, hind oli siis korraks alla läinud, vist ca 1600eur. Hea, et ei ostnud.
Edit: TS-h686 mudelit ikka vaatasin kunagi.

napoleon
Unknown virus
napoleon

sõnum 09.09.2024 13:34:53 vasta tsitaadiga

Synos on hetkel vol1 10TB RAID1 ja vol2 6TB RAID1. Tahan vol1 upgradeda 20TB peale ja siis vol1-st ülejäänud kettad vol2-e panna ehk siis vol2 10TB peale upgradeda.

Lihtne - üks ketas välja, lasta rebuild ära teha, siis teine välja ja uuesti rebuild. Aga küs selles, et kas ta võib lollusi teha kui selle vol1-st välja võetud ketta uuesti sisse panen st. peaks selle enne teises masinas tühjaks tegema või pole tühjendamiseks vajadust?
tagasi üles
siinus
HV Guru
siinus

sõnum 09.09.2024 16:20:31 vasta tsitaadiga

Sa ei taha out-of-sync raid ketast panna sama massiivi juurde tagasi. Parem tühjenda ära. Kas syno mingit "remove" lahendust ei paku?
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
napoleon
Unknown virus
napoleon

sõnum 09.09.2024 17:03:24 vasta tsitaadiga

Pagan, ongi deactivate ja secure erase ka ketaste all. Aga ühe 10TB kakkusin juba välja ja teeb rebuildi.
Eks igaks juhuks teen siis teises masinas tühjaks enne kui tagasi panen. Ma tegelikult ei tahagi seda samasse massiivi tagasi panna vaid teise, lihtsalt pole kindel ega syno enne mingit isetegevust ei harrasta kui jõuan öelda kuhu see käib.
tagasi üles
indrpo
HV Guru

sõnum 09.09.2024 17:15:21 vasta tsitaadiga

olen käigus olnud raid kettaid erinevatesse volüümidesse tõstnud, alati võtab seda kui uut ketast ja tee aga rebuild mille käigus ka erase tehakse.
tagasi üles
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Hinnavaatlus »  Serverid / Andmemassiivid / Tulemüürid »  Synology arutelu mine lehele eelmine  1, 2, 3 ... 103, 104, 105
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.