Avaleht
uus teema   vasta Uudised »  Pressiteated »  Nothing lansseeris uue Phone (2a) nutitelefoni märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale. Teata moderaatorile
otsing:  
Tanel
HV Guru
Tanel

liitunud: 01.10.2001



Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 05.03.2024 22:00:39 Nothing lansseeris uue Phone (2a) nutitelefoni vasta tsitaadiga


PRESSITEADE - Nothing esitles täna oma värskeimat Phone (2a) nutitelefoni, millel on võimas protsessor, tagumisel küljel 50-megapiksline topeltkaamera, erakordselt selge pildiga painduv AMOLED-ekraan ja intuitiivne operatsioonisüsteem.

London, Suurbritannia, 5. märts 2024 – Phone (2a) telefon on loodud inimestele, kellele meeldivad disainiuuendused ja innovatsioon ning kes teavad (ja ei tea), mida nad oma uuelt nutitelefonilt ootavad.

„Selle aasta eesmärgiks oleme võtnud enda edusammude kiirendamise ja Phone (2a) on meie esimene suur samm selle eesmärgi suunas. Phone (2a) võimaldab rohkematel inimestel saada osa meie innovaatilistest lahendustest, mida paljud juba armastavad. Oleme kindlad, et sellest saab meie kõigi aegade enimmüüdud toode,” sõnas ettevõtte Nothing tegevjuht ja kaasasutaja Carl Pei.

Jõudlus
Phone (2a) telefoni Dimensity 7200 Pro protsessor on loodud eksklusiivselt koostöös MediaTekiga, et pakkuda parimat jõudlust optimaalse energiatõhususega.

TSMC uusimale teise põlvkonna 4nm protsessoritehnoloogiale rajatud Phone (2a) saab mistahes ülesandega hakkama enneolematu energiatõhususe ja kiirusega. Tänu võimsale 20 GB RAMile ja RAM Booster tehnoloogiaga 8-tuumalisele kiibile (taktisagedusega 2,8 GHz), on tagatud telefoni sujuv ja kiire toimimine terve päeva vältel.

Phone (2a) jõudlus on võrreldes Phone (1) mudeliga 13% võimsam ja 16% tõhusam.

Nothing ja MediaTek on telefonile lisanud ka optimeerimistööriistad nagu Smart Clean (+200% UFS lugemis-/kirjutamiskiirus pikaajalisel kasutamisel) ja Adaptive NTFS (+100% failiedastuskiirus Windowsi arvutitega) tänu millele on vähenenud teatud komponentide energiatarbimine kuni 10%.

Aku ja laadimine
Phone (2a) telefonil on 5000 mAh aku, mis võimaldab täislaadimisel kasutada telefoni kuni kaks päeva. Aku pole üksnes suurem, vaid ka toimib paremini. Phone (1) mudeliga võrreldes on aku eluiga lausa 25% pikem. Mis tähendab, et see suudab säilitada üle 90% oma maksimaalsest võimsusest pärast 1000 laadimistsüklit, mis vastab enam kui kolmeaastasele igapäevasele laadimisele. Samuti on aku temperatuur laadimisel 13% madalam võrreldes Phone (1) mudeliga, mis aitab omakorda kaasa aku pikaealisusele.

Phone (2a) 45W kiirlaadija võimaldab 20 minutilise laadimisega saavutab aku 50% täituvuse.



Kaamera
Uue telefoni tagumisel küljel on tipptasemel 50-megapiksline topeltkaamera, mida täiustab ettevõtte TrueLens Engine. Viimane kasutab elutruude võtete tegemiseks täiustatud algoritme. Üks nendest on koos Google'iga välja töötatud Ultra XDR, mis tagab ereduse ja varjude täpse esituse igal fotol. See jäädvustab 8 kaadrit erinevatel säritustasemetel RAW-vormingus ja seejärel reguleerib iga piksli heledust kuni viis korda kõige tõetruuma tulemuse saavutamiseks.

Täiuslike portreede tegemiseks on Phone (2a) mudelil 32 MP esikaamera, mis kasutab sama sensorit nagu Phone (2), millel on Phone (1) mudeliga võrreldes 27% suurem valgustundlikkus.

Ekraan
Phone (2a) mudelil on 6,7-tolline painduv AMOLED-ekraan, mis suudab äärmiselt täpselt edastada 1,07 miljardit värvi samal ajal aku tarbimist minimaalsena hoides. Ekraani ereduse maksimaalne näitaja ulatub telefonil 1300 nitini.

120 Hz värskendussagedus kohandub kuvatava sisuga ning videote puhul langeb värskendussagedus 30 Hz-ni, mis võimaldab omakorda akut veelgi säästa.

Phone (2a) on kõige õhemate äärtega Nothing nutitelefon, mille mõõtmed on ekraani kõigil neljal küljel 2,1 mm. Selle tulemusel on ekraani ja korpuse suhe muljetavaldav 91,65%.

Disain
Phone (2a) on esimene n-ö sisemise disainikontseptsiooniga nutitelefon, mis loodi mõni kuu pärast ettevõtte turule tulemist 2020. aastal. See tähendab, et telefoni läbipaistev korpus toob esile muidu telefonis peidus olevad komponendid ja võimaldab näidata põhifunktsioone uuenduslikul viisil.

Ikooniliste "silmade" ehk kaamerate taga asub NFC funktsiooniga varustatud telefoni protsessorikeskus, mis töötab sarnaselt inimajuga. Phone (2a) on esimene nutitelefon, millel on 90° nurga all olev üheosaline ümbris, mis ulatub üle telefoni äärte ning kuhu on sujuvalt integreeritud ka kahe kaamera moodul. Uudne ja põnev disain muudab telefoni ka vastupidavamaks ning on märgatavalt parandanud kukkumistesti tulemusi.

Kaamera n-ö muhk aitab telefoni tasasel pinnal stabiliseerida ning pildistamisel minimeerida olukorda, kus sõrmed võivad pildile sattuda.

Nothing OS
Phone (2a) mudelil on Nothing OS 2.5 operatsioonisüsteem ning erinevalt enamikust selle kategooria seadmetest on telefonil ka Android 14 operatsioonisüsteem, mis sisaldab kolm aastat operatsioonisüsteemi uuendusi ja neli aastat turvavärskendusi.

Nothing OS 2.5 operatsioonisüsteem toob telefoni koduekraanile veelgi rohkem põnevaid vidinaid. Phone (2a) telefonis on esmakordselt ka Recorder vidin, mis võimaldab kasutajatel liikvel olles häälmemosid luua. Samuti on telefonis AI-toega taustapildistuudio, mis võimaldab piiramatut isikupärastatud taustapiltide valikut.

Glyph kasutajaliides
Telefoni tagaküljel on muudatuse läbinud ikooniline Glyph liides. See pakub uut viisi nutitelefoniga suhtlemiseks, julgustades kasutajaid pideva ekraani vaatamise asemel olulise teabe saamiseks tuginema valgus- ja helimustritele, mida pakub telefoni tagumisel küljel paiknev ainulaadne kolmikvalgusti. Phone (2a) mudelil on juba Phone (2) mudelilt tuttavad funktsioonid Glyph Timer ja Glyph Progress.

Jätkusuutlikkus
Võrreldes teiste tehnoloogiaettevõtte Nothing telefonidega on Phone (2a) mudelil kõige väiksem süsiniku jalajälg - 52 kg. Võrreldes Phone (1) mudeliga on see 12,5% madalam. Jätkusuutlikkuse eesmärke silmas pidades on Nothing oma tootmistehases välja töötanud uue ringlusprotsessi, mis võimaldab Ear (2) tootmisliini plastijäätmeid kasutada Phone (2a) tootmisel. Ettevõte jätkab ka plastiku asemel taaskasutatud kiududest pakendite kasutamist.

Phone (2a) seadmes on kasutusel mitmed taaskasutatud materjalid. Lisaks 100% taaskasutatud alumiiniumist keskraamile on kasutatud 100% taaskasutatud tina kuuel trükkplaadil, 100% taaskasutatud vaskfooliumit põhitrükkplaadil ja taaskasutatud terast 22 terasstantsil. Lisaks on 50% plastosadest hangitud säästvalt.

Koostöö Perplexityga
Phone (2a) turuletoomise osana teatas Nothing esmakordsest koostööst Perplexityga – tehisintellektil töötava vastusemootoriga. Kõik, kes ostavad Phone (2a) telefoni 5.–19. märtsil, saavad Perplexity Pro kasutusvõimaluse kuni aastaks.

“Perplexity ja Nothing on mõlemad pühendunud kasutajakesksusele ja suurepärase toote pakkumisele ning meid ühendab usk, et teabe leidmine peaks olema lihtne ja tõhus. Meil on hea meel tuua kasutajateni kaks väga hea disainiga toodet,” sõnas Perplexity kaasasutaja ja tegevjuht Aravind Srinivas.

Lisainfo saamiseks külasta veebisaiti: nothing.tech/perplexity

Saadavus ja hind
Phone (2a) on saadaval musta ja valgena.
Valikus on kaks mudelit: 8GB/128GB (329€), 12GB/256GB (379€).

Paljudel turgudel avaneb Phone (2a) ettetellimise võimalus teisipäeval, 5. märtsil kell 14.30 EET.

12. märtsil jõuab Phone (2a) poodidesse.

Tehniliste andmete ja funktsioonide täieliku loendi leiate saidilt nothing.tech

----------------------------------------------------------------------------------
Nothing
Nothing on 2020. aastal asutatud ettevõte, mis on oma eesmärgiks võtnud tehnika lõbusaks muutmise. Läbi tipptasemel disaini ja kasutajaliidese uuenduste loob Londonis asuv ettevõte tehnoloogiliste toodete alternatiivset ökosüsteemi noortele ja loomingulistele inimestele. Nothing debüütnutitelefon Phone (1) pälvis Time ajakirja parima leiutise auhinna. 2023. aastal tõi ettevõte aga turule Phone (2) mudeli, mis aitas ettevõttel jõuda 2 miljoni toote müügieesmärgini vähem kui kolme aastaga. Praeguseks on Nothing välja andnud kolm audio toodet ja kaks nutitelefoni ning 2023. aasta septembri seisuga alambrändi CMF by Nothing. Kõik Nothing brändi tooted töötatakse välja jätkusuutlikkust silmas pidades tihedas koostöös oma kogukonnaga, kuhu kuulub üle 8000 erainvestori.

_________________
HV valuutakalkulaator
Kommentaarid: 461 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 12 :: 7 :: 356
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
Equinox
HV veteran
Equinox

liitunud: 05.04.2002




sõnum 05.03.2024 23:46:48 Re: Nothing lansseeris uue Phone (2a) nutitelefoni vasta tsitaadiga

Snapdragonist, wireless charginust siis paistab loobutud ja AMOLED asemele võrreldest Phone 2-ga. Suht meh. Aga noh hind ka 300€ klassis.
Link: https://www.gsmarena.com/nothing_phone_2a_in_for_review-news-61872.php

_________________
Live long and prosper!
RIP, Spock. Leonard Nimoy 1931-2015
Kommentaarid: 27 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 26
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
lopes39
HV Guru
lopes39

liitunud: 08.11.2004




sõnum 06.03.2024 15:42:45 vasta tsitaadiga

See 329 euro on eeldatav hind. Ma küll ei usu et meil eestis selle hinnaga müüakse seda nädala pärast.
Poco F5 puhul oli ka et maksab eeldatavasti 379 euro see 8GB versioon kuid meil oli 429 euro kohe kui müüki tuli.
Pigem võtaks Poco X6 Pro mis on igast küljest parem luts sama hinna eest ja saab samamoodi 3 OS uuendust ja tuli Android 14-ga.
Kommentaarid: 10 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 0 :: 7
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
vortex
HV veteran
vortex

liitunud: 02.02.2003



Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 06.03.2024 17:32:26 vasta tsitaadiga

Kaamerad on kindlasti paremad kui Pocol, softist rääkimata. See viimane on muidugi maitse asi.
Aga mis eeldatavasse hinda puutub, siis see sõltub väga palju sellest, millise turu hinna põhjal on see võetud. Kui keegi arvutab selle Hiina või India hinna põhjal siis see ei olegi realistlik. Kui aga tootja on öelnud ametliku hinna Euroopas ja see telefon ka ametlikult, ilma liigsete vahendajateta Eestis müügile tuleb, on see eeldatav hind ka pigem õige. Viimased Redmid Note telefond tulid näiteks täpselt selle hinnaga, mida tootja pressiteates ütles ja tegelikult müüvad suuri Poola ladusid peegeldavad e-poed neid juba palju odavamalt.

_________________
twitter: @meelisv
Kommentaarid: 42 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 37
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
lopes39
HV Guru
lopes39

liitunud: 08.11.2004




sõnum 06.03.2024 18:17:23 vasta tsitaadiga

HyperOS on ainult mõni kuu väljas olnud ja selle pealt öelda et see on kehvem kui mingi muu OS skin on pisut jabur.
In the end of the day on see ikkagi kasutaja eelistus mis on see OS mis neile meeldib ja siin öelda et miski OS on saast on imelik.
Keegi kasutab Samsungi 10-15 aastat ja siis liigub mingi teise brandi peale ja on ka kohutavalt ebamugav kuna peab uue OS uuesti selgeks õppima.
Ja siis paljud asjad mida sa 10 aastat kasutasid enam neid sa uues brändis ei saa ja sealt tulebki see mõistmine et näe see teine brand OS sakkib
Kommentaarid: 10 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 0 :: 7
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
Xender
Kreisi kasutaja

liitunud: 26.01.2002




sõnum 08.03.2024 20:44:51 vasta tsitaadiga

Nothing phone 2a on täitsa tellitav nende lehelt

8/128 349 eurot
12/256 399 eurot

Poco X6PRO

8/256 323 eurot
12/512 384 eurot

Poco X6PRO puhul on peale poole suurema mälumahu plussideks :

Oluliselt kiirem prose ja graafika, lisaks ka kiirem mälu - UFS 4.0 vs UFS 3.1 ning LPDDR5X vs LPDDR5 (mõningatel andmetel UFS2.2 ja LPDDR4)

Kiirem laadimine (67W vs 45) ning uuem BL standard (5.4 vs 5.2)

Kaamera näidispilte vaadates tundub, et NP 2a on kohati eelis, kuid see on rohkem maitseküsimuses kinni.

Tarkvara poolepealt lubab ka poco 3 androidi uuendust ja 4 aastat turvauuendusi. Üldiselt on nad odavtelefonide kohapealt üsna hästi tarkvara poolepealt tuge pakkunud. Seega selles osas ollakse võrdsed.

Seega ma ütleks, et NP2a on siis valik, kui meeldib nende tarkvara ja kujundus (puhtalt maitse küsimus) mingeid selgelt mõõdetavaid tehnilisi eeliseid pole.

Iseküsimus on see, kui palju keskmisele kasutajale seda võimsust vaja ongi? Tavakasutusega saab NP2a arvatavasti suurepäraselt hakkama, tundub, et enamik mänge jookseb ka piisavalt hästi. Probleemid võivad tekkida mõne aasta pärast (lisaks pole kindel, kui lihtne on akut ja laadimispesa vahetada. Eelnevatel NP mudelitel oli see üsna keerukas.

Ühesõnaga NP2a kindlasti "bang for the buck" osas lööja pole, kuid pole ka kõige hullem valik. Kindlasti jääb rohkem silma kui iphone 15 ...
Kommentaarid: 58 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 56
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
vortex
HV veteran
vortex

liitunud: 02.02.2003



Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 09.03.2024 01:41:48 vasta tsitaadiga

Järgmisel nädalal peaks NP 2a saabuma, siis saan proovida. Pocot võrdlemiseks ei ole, aga Redmi 13 Pro on olemas.
_________________
twitter: @meelisv
Kommentaarid: 42 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 37
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Uudised »  Pressiteated »  Nothing lansseeris uue Phone (2a) nutitelefoni
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis



Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.