Avaleht
uus teema   vasta Vaidlused »  Võitlustanner »  Konsoolid vs PC märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
mine lehele eelmine  1, 2, 3 ... 96, 97, 98, 99  järgmine
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing

Millega mängid?
Ainult konsooliga
13%
 13%  [ 49 ]
Rohkem konsooli kui PC-ga
8%
 8%  [ 30 ]
50/50
5%
 5%  [ 22 ]
Rohkem PC kui konsooliga
15%
 15%  [ 58 ]
Ainult PC-ga
57%
 57%  [ 215 ]
hääli kokku : 374

autor
sõnum Saada viide sõbrale. Teata moderaatorile
otsing:  
hkurujo88r
HV Guru

sõnum 19.09.2023 23:48:40 vasta tsitaadiga

Aeron, mis seletad jälle. Minu jaoks sony pult etem. Ka Ps4 pult oli mõnus, nt teatud efektid puldi kõlarist.
Kommentaarid: 113 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 109
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
d3t
HV Guru
d3t

sõnum 19.09.2023 23:53:31 vasta tsitaadiga

Aeron, nintendo pro controller on kõige mugavam, xbox elite 2, ps5, xbox one series controller, xbox one x pult, xbox one pult, ps4 pult, x360 pult, ps3 pult. Oleks minu isikliku eelistuse järgi. Kui Nintendo Pro controlleril oleksid analog trigerid oleks vinge aga pisiasju mis paremad võiks olla on rohkem kui 1 seal nagunii.

Nad on konsooli bisnessis viimased, neil puudub retail market presence suuresti väljaspool vana euroopat võrreldes soniga euroopas, konsooliga eriti rahhi ka ei teeni ja game passi subscribereid on pc peal rohkem kui xboxi peal. See on täpselt selline konsool, et inimesed kes omavad nii PC'd kui konsooli, pigem loobuvad konsoolist ja lähevad otse edasi pc peale. MS saab oma gamepassi edasi ja ei pea riistvaraga tegelema. Kui nüüd vaid õnnestuks neil seda gamepassi pakkuda teiste konsoolide peal oleks neil eriti magus.

Konsooli omamise lõbud nagu, keegi kingib sulle mängu, või sõber tuleb oma puldi ja mänguga külla, järelturult mängude ostmine, füüsiline kollektsioneerimine on sellega ajalugu. Pmst jääb konsoolile alles ainult mugavus kasutuse osas kuid Windowsi annab ka väga konsoolilkuks teha ning SteamOS laadseid Linuxi alternatiive ka omajagu. Teades Sony't siis nad jätavad oma draivi alles et teha 1:0 announcmendil Microsoftile ja meile jääb sisuliselt Nintendo ja Sony ainsana alles suurte tegijatena konsooliturul. Duopoly on sisuliselt sündimas.

Aga noh, eks mingi paari aasta pärast saab tagasi tulla ja vaadata kui täppi ma panin.

Kommentaarid: 85 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 0 :: 72
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
Aeron
HV Guru
Aeron

Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 20.09.2023 01:00:22 vasta tsitaadiga

hkurujo88r, ma räägin kvaliteedist, mitte individuaalsetest eelistustest. Sony puldid on alati lagunenud ja tihti nagisenud vs xboxi omad, mis on tunduvad nagu tööriistad. Kenad ja mugavad(minu jaoks sama mugav kui xboxi oma) on Sony omad küll, eriti fighting mängudeks (pea-asjalikult tekken on slide-id) on DS parim, sest dpad on xboxi omal tervate servadega ja näpud lähevad valusaks. Aga see on ka ainuke DSi eelis in my book. Palju sa heli või neid haptic triggereid päeva lõpuks kasutad? Mina olen alati lõpuks ikka kirunud Sony seadmeid, sest mul on vaja, et nad lihtsalt töötaks ja siis võtan ikka kapist xboxi gamepadi välja ning elu läheb edasi. + PC puhul button layout, aku kestvus ja parem Windowsi support. Nüüd on steamis dualsense support, siis ei pea enam DS4win-i installima, unless sul on non-steam mänge, mis puhul pead ikka või siis pead nad shortcutima steami drool.gif. Sony, palun normaalne windowsi support.

d3t, räägime ikka nendest kontrolleritest, mis konsooliga kaasas on, mitte need mida on võimalik osta. PC puhul võtaks ka Vader3 Pro enne kui ükskõik millise teise ja siis vb 8BidDo kontrolleri, aga see pole aus võrdlus, seega las need non-defaultid olla. Sony ja MSi elite kontrollerid võiksid ammu juba korralike stickidega olla (loe: hall effect), kudos Nintendole selle osas. No stickdrift, ever pmt. Kui ainult layout normaalne oleks.

tsitaat:
"Nad on konsooli bisnessis viimased, neil puudub retail market presence suuresti väljaspool vana euroopat võrreldes soniga euroopas, konsooliga eriti rahhi ka ei teeni ja game passi subscribereid on pc peal rohkem kui xboxi peal. See on täpselt selline konsool, et inimesed kes omavad nii PC'd kui konsooli, pigem loobuvad konsoolist ja lähevad otse edasi pc peale. MS saab oma gamepassi edasi ja ei pea riistvaraga tegelema. Kui nüüd vaid õnnestuks neil seda gamepassi pakkuda teiste konsoolide peal oleks neil eriti magus."

- suht nõus jah tbh, vb Xbox SS veel oma hinnaga pakub midagi põnevat, kui on isu uut seadet osta, aga nii pea kui kasutatud seadme turule lähed on ikka PC sama raha eest nii palju enamat.
tsitaat:
"Konsooli omamise lõbud nagu, keegi kingib sulle mängu, või sõber tuleb oma puldi ja mänguga külla, järelturult mängude ostmine, füüsiline kollektsioneerimine on sellega ajalugu. Pmst jääb konsoolile alles ainult mugavus kasutuse osas kuid Windowsi annab ka väga konsoolilkuks teha ning SteamOS laadseid Linuxi alternatiive ka omajagu. Teades Sony't siis nad jätavad oma draivi alles et teha 1:0 announcmendil Microsoftile ja meile jääb sisuliselt Nintendo ja Sony ainsana alles suurte tegijatena konsooliturul. Duopoly on sisuliselt sündimas."

- oma pulga saab PC/xboxi puhul ka külla tulla ja mängu saab digitaalselt laenata vähemalt PC peal. Füüsiline kollektsioneerimine jääb ilmselt karpide ja kola osas alles, aga karbi sees on võti lihtsalt.
Nja, nüüd kui Sony oma eksklusiivid ka PC peale toob, aga mõnikord Xboxi peale mitte, siis on xboxi omamine üha rohkem küsitav. Hetkel - nagu ka möödnud gen - on MS:Sony seadmete sure 1:2 Sony kasuks. Its not nothing, ilmselt geni lõpuks mingi 50 milj kanti, aga jah, neil oleks vaja olla kuidagi midagi enamat. Eks nad ise ka teavad ja tahavad läbi oma ostude seda nägu endale anda.

Minirant:
Võiks selle button layouti ära standardiseerida ja leppida kokku, et xyab on default ja kõik controllerid on sellise layoutiga. Tüütu on see, et peab softiga mässama iga kord, kui tahad kasutada non-ms kontrollerit + mängudes sees on ka ju promptid katki. Press O to go back, wtf. Miks? Kõigil kolmel tootjal oma layout for NO REASON.
Spoiler Spoiler Spoiler

WHY?

viimati muutis Aeron 20.09.2023 10:31:58, muudetud 8 korda
Kommentaarid: 69 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 62
tagasi üles
HPN
HV veteran
HPN

Autoriseeritud ID-kaardiga Online

sõnum 20.09.2023 07:15:03 vasta tsitaadiga

Xboxi puldid alates X360 istuvad palju mugavamalt käes ning on tunduvalt paremad kasutamiseks. PS5 pult on juba suur samm paremuse poole (varasemad istusid väga kehvalt minu käte vahel) - pea sama mugav, aga aku saab jube kiiresti tühjaks (pidev laadmine äärmiselt tüütu). PS4 puldil ei saanud hämaras toas arugi, kus täpselt start ja select (minu jaoks jäävad need alatiseks selliste nimedega) nupp on. icon_biggrin.gif

Spenceri kommentaar leketele:

tsitaat:
We've seen the conversation around old emails and documents. It is hard to see our team's work shared in this way because so much has changed and there's so much to be excited about right now, and in the future. We will share the real plans when we are ready.

beastbeats
HV Guru
beastbeats

sõnum 20.09.2023 11:12:00 vasta tsitaadiga

tsitaat:

Võiks selle button layouti ära standardiseerida ja leppida kokku, et xyab on default ja kõik controllerid on sellise layoutiga. Tüütu on see, et peab softiga mässama iga kord, kui tahad kasutada non-ms kontrollerit + mängudes sees on ka ju promptid katki. Press O to go back, wtf. Miks? Kõigil kolmel tootjal oma layout for NO REASON.

Vist mingi PC-meeste "mure" - konsoolimängurina pole seda kogenud (võimalik, et lihasmälu on liiga hea)...
Mis järgmiseks - kõigil tootjatel/konsoolidel sama "standardiseeritud" menüü?

Aeron
HV Guru
Aeron

sõnum 20.09.2023 11:45:17 vasta tsitaadiga

beastbeats, konsooli mängijana pole sa seda kogenud, sest ükski konsool ei söö teise konsooli pulte (ilma adapterita vähemalt). Seega sa ei saagi kokku puutuda sellega.
PC külge võid panna ükskõik mis kontrolleri ja kui out of the box ei tööta, siis töötab koos vastava softiga.
Vastavas softis saad teha button remapi ka, mis on ok ja lahendab osad probleemid ära, aga kui sul quicktime eventi-d või mingid promptid kus sa pead vaatama puldi peale korraks, siis see tekitab segadust, sest sul on puldi peal kirjas üks, mapitud teistmoodi ja ekraanil küsib kolmandat. Nt võtad Nintendo pro controlleri, mapid selle "normaalseks" (YXBA teed ümber XYAB-ks) ning siis mängid Sony promptidega mängu, kus on erkraanil kirjas press O (mida pole) või X(mis on teises kohas Sony gamepadil)...

tagasi üles
HPN
HV veteran
HPN

sõnum 20.09.2023 13:53:00 vasta tsitaadiga

beastbeats kirjutas:
tsitaat:

Vist mingi PC-meeste "mure" - konsoolimängurina pole seda kogenud (võimalik, et lihasmälu on liiga hea)...

Switchi peal vajutan küll tihti valesid nuppe (back ja confirm/enter puhul). Nintendo ongi alati selline kiiksuga olnud.

SKG
HV Ihaldatuim Poissmees
SKG

sõnum 20.09.2023 16:02:54 vasta tsitaadiga

beastbeats kirjutas:
tsitaat:

Tjah, kummaline mure. Mangin PS5 ja XSX peal vaheldumisi ja monikord aitan lapsel Switchi peal monest raskemast kohast edasi saada, pole seda kordagi veel kogenud.

tagasi üles
d3t
HV Guru
d3t

sõnum 20.09.2023 20:29:45 vasta tsitaadiga

SKG kirjutas:
beastbeats kirjutas:
tsitaat:

Tjah, kummaline mure. Mangin PS5 ja XSX peal vaheldumisi ja monikord aitan lapsel Switchi peal monest raskemast kohast edasi saada, pole seda kordagi veel kogenud.

See imprintimine toimub, kui ligi on pääseda vaid ühele konsoolile. Siis kipub loogika, kus asub back nupp ja kus confirm mällu kuluma. See on ka põhjus miks Steam Deck lubab menüüs ühe klõpsuga muuta layouti efektiivselt nintendo switchi omaks. Kui sellist pikka ainult ühe konsooliga kogemust pole, vaid pigem palju erinevaid, tekib kontekstipõhine musklimälu, tänu millele ei aja sa ka seadmeid vahetades nuppe segamini.

tagasi üles
Aeron
HV Guru
Aeron

sõnum 20.09.2023 23:30:13 vasta tsitaadiga

Nii on. PC maailm on olnud MS centric oma button layoutides algusest saati. Üksikud mängud pakuvad võimalust ingame prompe muuta Sony laadseks ka. Remappida asju saad enamasti siiski; või noh, kui mitte mängus sees, siis softis alati.
tagasi üles
d3t
HV Guru
d3t

sõnum 21.09.2023 08:19:18 vasta tsitaadiga

d3t kirjutas:
Aeron, ehh, ajaloo koledaim pult ja digital only konsool. I guess this is one way to kill the business.

Link

tagasi üles
Aeron
HV Guru
Aeron

sõnum 21.09.2023 09:55:21 vasta tsitaadiga

Nagu videos ka pakutakse, siis jah, seda peaks vaatama ikka kontekstis.
Neil on vaja max hale tunduda ja meeleheitel, et oma diil lukku saada.
Aga, granted, erakordselt lollakas asi mida öelda PR kontekstis.
Seda nii tarbijate kui arendajate mõttes. Millist kindlust või head tunnet see xboxi osas peaks tekitama, tõesti ei saa aru...

Samas valvalt pc gamerina, mul on suht savi kui nad oma xkasti enam ei müü. Exit console gaming market ei tähenda, et pc gamingust lahkutakse ja et gamepass kuhugi oma 100 milj subscriberiga kaoks. Mitte et nad pc gaming spacei meeletult väärtust toodaks, vähemalt mängude näol, enne AB ostu...

tagasi üles
Auron
HV Guru
Auron

sõnum 21.09.2023 18:20:30 vasta tsitaadiga

Aeron kirjutas:
[
Minirant:
Spoiler Spoiler Spoiler

WHY?

Nintendo layout on sama mis SNES ajal seega weldaks, wt okei ju. Sonyl on sümbolid, et ei peaks tähestikku ümber mõtlema. See on MS teema, et kasutame samu tähti puldil mis nintendo aga teises asetuses.
Kommentaarid: 149 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 126
tagasi üles
Aeron
HV Guru
Aeron

sõnum 22.09.2023 01:23:54 vasta tsitaadiga

Eks ma olen kindlasti harjumuse ohver siin, aga samas on ka mingi loogika ja paratamatus, mis minu arvates teeb xboxi asetuse parimaks.
1. Me loeme vasakult paremale ja ülevalt alla, seega abxy on loomulikum kui bayx
2. Kes enne tegi polegi nii oluline vs see, et pc peal "aegade algusest saati" on olnud xboxi asetus promptidel

Tegelt poleks hull ükskõik milline ühine kokkulepe, kuni edaspidi oleks kõik sama moodi. Tehku kompromiss ja pangu numbrid - 1234

tagasi üles
Foxxx
HV veteran
Foxxx

sõnum 22.09.2023 10:29:05 vasta tsitaadiga

Jeebus küll, asetus on ju sama, mis vahet seal on mis sümbol puldi peal on. Ma mängin aastaid juba PS4/PS5 puldiga PC peal ja ma ei vaatagi neid sümboleid. Nii Xbox one tavaline pult kui ka Xbox Elite V2 kasutuses olnud, ei sobinud mugavuse osas, lisaks oli Elite V2 kõige ülemakstum jurakas mida mina olen kunagi kasutanud. Puldi üle joriseda, et see on nüüd ultimate mugavamaim pult on sama kui väita, et vot blondid naised kõige meeldivamad. See on puhtalt maitse asi.
Kommentaarid: 48 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 45
tagasi üles
beastbeats
HV Guru
beastbeats

sõnum 22.09.2023 10:52:03 vasta tsitaadiga

tsitaat:

Sonyl on sümbolid, et ei peaks tähestikku ümber mõtlema.

Kusjuures kuni PS5-ni oli Jaapani ja Lääne mudelitel "X" ja "O" tähendus vastupidine icon_wink.gif

Auron
HV Guru
Auron

sõnum 22.09.2023 11:15:02 vasta tsitaadiga

Aeron kirjutas:
Eks ma olen kindlasti harjumuse ohver siin, aga samas on ka mingi loogika ja paratamatus, mis minu arvates teeb xboxi asetuse parimaks.
1. Me loeme vasakult paremale ja ülevalt alla, seega abxy on loomulikum kui bayx
2. Kes enne tegi polegi nii oluline vs see, et pc peal "aegade algusest saati" on olnud xboxi asetus promptidel

Tegelt poleks hull ükskõik milline ühine kokkulepe, kuni edaspidi oleks kõik sama moodi. Tehku kompromiss ja pangu numbrid - 1234

Üldiselt on ikkagi sedasi, et konkreetne pult ajajooksul kinnistub. Mul ei ole probleemi sony puldiga kuna ma ei pea harjuma, et kellegi teise puldiul on kolnurk ringi asemel, X ruudu asemel jne. Samas kuigi ise xboxi pulti kasutand juba päris pikalt siis aeg ajalt QTE'des tõmbab juhtme korra kokku - kiire A promptiga vajutan B'd - SNES layout on liialt lihasmälus. Muidugi mürsikutel kellejaoks XBOX360 oli "vanasti" seda probleemi pole icon_biggrin.gif
Kommentaarid: 149 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 126
tagasi üles
Aeron
HV Guru
Aeron

sõnum 22.09.2023 11:35:08 vasta tsitaadiga

Foxxx, jah, nupud on sama koha peal, aga see mida nupud teevad ei ole sama. NIng kui sul QTE ajal kirjas press "kolmnurk" ja puldil kolmnurka ei ole või kui veel hullem, on kirjas press X, mis teise koha peal sinu puldil ja seega teeb teist asja, siis ei ole väga hea.

Omast arust kirjeldasin seda olukorda päris ammendavalt siin:
tsitaat:
Nt võtad Nintendo pro controlleri, mapid selle "normaalseks" (YXBA teed ümber XYAB-ks) ning siis mängid Sony promptidega mängu, kus on erkraanil kirjas press O (mida pole) või X(mis on teises kohas Sony gamepadil)...

tagasi üles
Foxxx
HV veteran
Foxxx

sõnum 22.09.2023 14:45:40 vasta tsitaadiga

Aeron, Mul on hea meel, et Simracinguga pole tegelenud, Sa ilmselt ei saaks üldse mitte millegagi hakkama kui roolil olevad nupud ei tule ekraanile. https://www.thrustmaster.com/products/formula-wheel-add-on-ferrari-sf1000-edition/
tagasi üles
Aeron
HV Guru
Aeron

sõnum 23.09.2023 05:07:40 vasta tsitaadiga

Mul on töömäluga kõik korras, probleem ei ole nuppude hulgas, kui see pidevalt muutuv või eksitav ei ole.
Tore muidugi, et leidsid võimaluse alustuks isiklikuks salvanguks, kvaliteet.

Kui sa nüüd funktsionaalset lugemist vahelduseks rakendad, siis saad aru, et probleem on selles, kui markeering/funktsioon/prompt omavahel kokku ei lähe, mitte kui nende hulk on suur.

viimati muutis Aeron 23.09.2023 10:25:39, muudetud 2 korda
tagasi üles
Vondur
Kreisi kasutaja
Vondur

sõnum 23.09.2023 07:43:11 vasta tsitaadiga

Foxxx, mis sul kipitab, et nii tige oled? Konsool läks katki?
Foxxx
HV veteran
Foxxx

sõnum 23.09.2023 11:06:49 vasta tsitaadiga

Aeron, See nagu ka paljud teised tooted ei ole algselt disainitud PC jaoks.... oletame kui nüüd Sony muudaks järgmisel generatsioonil layouti... siis tuleks uus virin, miks muudetakse olemasolevat süsteemi. See on tore, et PS5/PS4 puldid töötavad PC peal, kuna ma ka ise kasutan seda, aga ma näen, et see pastakast imetud probleem. Tüüpiline dumbuser ei võta nii või naa endale PC peale ei Nintendo pulti ega Sony oma. Vaid pigem eelistab neid mis ei vaja väljaspool steami eraldi programme et need töötaks. Sony steami kaudu välja lastud mängud minu teada töötavad kenasti ja näitavad õigeid nuppe ja isegi haptic vist toimib osadel.

Vondur, Konsool töötab ideaalselt icon_biggrin.gif Proovisin eile 4 tundi Warzone saada tööda PC peal. Matche lihtsalt ei leia. Konsooli peal töötab ideaalselt. Probleem oli tuleb välja, et minu linkitud activisioni kasutaja töötab ideaalselt konsooli peal, aga PC peal mitte. Lõpuks proovisin uut kasutajat luua mis oli ainult Steamiga seotud, see töötas... Vana hea PC peal pole probleeme lööb taas icon_biggrin.gif
tagasi üles
Aeron
HV Guru
Aeron

sõnum 23.09.2023 22:55:58 vasta tsitaadiga

Foxxx, so close, aga mitte päris, vähemalt mitte põhjustel mis esile tood.

Kuna kahte seadet paralleelselt ei kasutata, siis jama ei teki. Jama tekib aga vanemate mängudega, kus on vanad promptid sees. Mille saaks muidugi devidele teha kohustuslikuks updateiks, kui oma mängu uuel platvormil müüa tahavad.

Also, jah, see ei ole kõige suurem probleem maailmas. See on lihtsalt üks väike koht, kus maailmas ebaoptimaalsus. No worries, läheme eluga edasi, see ei lahendu ilmselt..

Oh btw, fighting mängudes, vähemalt Tekkenis minuteada osades tutorialides on juba 1234, mitte enam sümbolid, sest mängu mängitakse erinevatel platvormidel ja vaja on, et kõik saaks sama moodi aru.
Tegelt veel üks põhjus, miks võiks olla ühtne süsteem. Näide: https://zathong.com/armor-king-tekken-7/

...ja kõik saavad aru mis nuppudest on jutt.

tagasi üles
Foxxx
HV veteran
Foxxx

sõnum 24.09.2023 02:31:12 vasta tsitaadiga

Aeron, Ma kasutan PC peal DS5 pulti ja Steam Decki kus on Xboxi layout ja neid suhteliselt vaheldumisi... Personaalselt mul on suhteliselt suva, Puldi layout ei ole nii keeruline, et 4 nuppu ei suuda ümber oma peas mängida. Kui Sa oled natukenegi puldiga mänginud, siis ei passi neid nuppe nii või naa vaid tead kus need asuma peaks. Kui ei ole, siis Sa ilmselt ei osta endale pulti mis ei ole algselt disainitud selle platvormi jaoks.
tagasi üles
HPN
HV veteran
HPN

sõnum 24.09.2023 09:51:32 vasta tsitaadiga

Nö vaikimis pult on mul Xboxi oma (PC ja Xbox). Tunduvalt vähem mängin PS peal ja veel vähem Switchi peal. Jooskvalt mänguga tutvudes ja nuppude funktsiooni teada saades läheb PS peal üldjuhul asi sujuvalt, aga kui ekraanil öeldakse, et kolmnurk teeb seda või vajuta risti (QT eventidega, kus kiirus oluline, on asi kõige probleemsem), siis tekib esialgu ajus kerge lag (Xboxi puldiga tuleb kogu see protsess loomulikult). Nintendo peal on mu jaoks asi natuke hullem, nagu juba eespool mainisin. Kõik on harjumuse asi. Võidusõidu mängudes muudan ka alati ülesse-alla käiguvahetuse ja käsipiduri puldil sama asukoha peale, kuna olen nii harjunud. Kui seda teha ei saa, siis on nagu paremakäelisel vasakukäega kirjutamise tunne.
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Vaidlused »  Võitlustanner »  Konsoolid vs PC mine lehele eelmine  1, 2, 3 ... 96, 97, 98, 99  järgmine
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.