Avaleht
uus teema   vasta Vaidlused »  Võitlustanner »  Rahvas võrdleme oma (arvuti) helisüsteeme märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
mine lehele eelmine  1, 2, 3 ... 299, 300, 301 ... 305, 306, 307  järgmine
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale. Teata moderaatorile
otsing:  
suur13
HV veteran
suur13

liitunud: 05.01.2002



Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 30.05.2023 22:01:15 vasta tsitaadiga

Ma arvan et kõik audiohuvilised peaks selle korra läbi lugema ja meeles pidama:
http://lampizator.eu/HERESY/cables.html

Nagu ikka, kõike ei pea võtma 100%, suhtu kriitiliselt (nagu igasse asja internetis), aga oska ära kasutada nende inimeste tarkust ja praktikat, kes teavad mis teevad ja teavad mis räägivad.
Kommentaarid: 186 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 173
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
SilQ
HV Guru
SilQ

liitunud: 19.10.2006




sõnum 31.05.2023 08:24:21 vasta tsitaadiga

Markos, Sa ei eksi.

Üldiselt helinduse teemas ei ole õigeid ja valesid vastuseid, seega kõigil kes siin oma arvamust on avaladanud on õigus. Aga ma arvan, et me räägime lihtsalt erinevatest asjadest. Kuna see lõngakera on taas veerema lükatud siis kirjutan natuke pikemalt.

Teen siia väikse võileiva enda kogemuste põhjal ja arusaamade põhjal mis kui palju heli muudab/parandab. 1 kõige rohkem, suurem number kõige vähem. See ei prugi 100% inimeste omaga ühtida, aga suures plaanis on see suhteliselt sarnane kõigil.

1. Kõlarid - Seal on nii palju valikuid, filtreid, kaste, ühed kõlavad ühte moodi teised teistmoodi.
2. Asukoht ja akustika - panin need kaks asja ühte, kuna reeglin käivad need käsikäes. Puhtsalt ainult asukohat ei aita alati kui ruum kajab.
3. Dac/streamer - panin ka need ühte patta, aga võib laiali tõmmata. Selles vallas on väga häid asju ja ka halbu.
4. Muu muusikalised mängijad - Vinüülikas, cd mängija, 8Track, kassettikas jne. Vb siin puudutab vinüülimängijat see kõige rohkem.
5. Media file - on see siis füüsiline või digitaalne.
6. Võimendi - panen tuimalt siis nii sterevõimendid kui ka resiiverid.
7. Analoog seadmete vahelised kaablid
8. Kõlarikaablid
9. Power kaablid
10. Digikaablid

Nüüd kommenteerin. Iga järnev kiht sõltub eelnevast, kui viimasele kihile kulutada tuhandeid siis esimene ei hakka kuidagi paremini tööle. Seega kui sul on 30€'sed kõlarid, siis võib selle 0 punkti joone tõmmata pärast esimest kihti. jne jne. 95% inimestel kõlarikaabel ei pruugigi mingit effekti anda ja töötab ka väga hästi riidepuust keeratud kõlarikaablid.

Rõhutan veelkord, et minu jutu mõte oli see, et kui inimestele soovitada 200€ kõlarikaablid siis mõistlikum on osta ikka poest kaabel ja teha ise või siis jättagi lithsalt ainult kaabel. Rõhusin sellele, et ärge ostke ehituspoest neid kõige odavamaid 30 sendiseid kaableid (ma ei tea kas nii odavalt täna üldse saapki enam), vaid kulutage natuke rohkem 3-4€ meetrile. Sest nende 30 sendiste ja 3-4€ kaablite vahe on tuntav. Jah, nagu eelnevalt ütlesin, sõltub see eelnevates võileiva kihtidest.

suur13, Nüüd kommenteerin seda linki. Suuresplaanis on tal täiesti õigus, aga lisan enda arvamused juurde.
Mina ikka lähtun sellest võileivast ja vastavalt sellele siis teen kulutusi või uuendusi.

AC kaablid: Neis on võimalik kasu saada, aga selleks ei pea olema jälle 500€'sed nad. Olen testinud, kõige odavam pikendusjuhe ehituspoest, mõõdan kontaktist pinget ja pingendusjuhtmest, pinge sama. Panen pikendusele koormuse peale, näiteks 5A (A klassi võimud võivad nii palju tarbida) ja pinge kukub 230'nelt 213'nele. Arvestades kuidas A klassi võim töötab siis selline pinge kõikumine näiteks võimu elu-eale kuidagi kaasa ei aita ja samuti võib mõjutada heli. Teine teema on kuidas meil elektrisüsteemid kodudes tehtud on. Eestis ei ole need asjad ka väga korras, mitte et kuskil mujal riigis on. Olen näinud buumi ajal uus arendusi, kus pistiku pesa taha jookseb 2 traati ja maandus klemmile võetakse kohe sealt samast 1cm kauguselt 0'st (ringist - kuidas keegi harjunud ütlema on). Kindlasti tuleb ütleb keegi, aga mis vahet seal on? Elektrikilbis lähevad nad ikka kokku. Tõsi, 80% inimestel ongi nii vast tehtud. Aga võimalusel hoiaks mina neid ka lahus. Nüüd ütleks keegi, et eleringi alajaamas on nad ikka koos. Tõsi. Ongi, aga kui staatilisest elektrist saadud häire läbib 1cm või näiteks 70m et jõuda seadmeni on paganama suur vahe. Maanduse mõte ongi ju see, et häire maanduks massi/kaabli pikusesse.

Kõlarikaablid: Sellel teemal ma peatusin, lithsalt mõistlik on võtta jämedam ristlõikega kaabel, kulutada natuke rohkem kui aliexpressi kõige odavam banaan ja vb silmailule pakkuv sleev ümber ja ongi hästi. Aga kui sinu võileiva kihi alguses on kallid asjad, siis tuleks vast siin natuke rohkem kulutada.

RCA kaablid: Nendega on natukene tundlikum asi. Sõltub muidugi seadme algusest. Vinüülikal näiteks võimendatakse heli 1000x ülesse, samamoodi ka häireid. Üldiselt kui võtta topeltvariestusega RCA kaabel on juba kõik hästi.

Digikaablid: No mis seal saab muutuda? Digisignaalis liiguvad ju impulsid, ehk 0'id ja 1'd. Ega sa seda signaali ennast ei saagi mõjutada. Variestus on see mille kaudu see häire võib tulla. Inimesed veavad oma kaableid väga imelikest kohtadest, näiteks jookseb odav 2€'ne usb kaabel kuskilt külmkapi mootori alt läbi. Töötamise ajal lääb häired vairestusse, sealtkaudu seadme korpusesse, sealt mööda maandusklemmi 0'i ja ongi sirin sees. Läheb ostab nüüd 30€'se kaabli, millel variestusele materjali 2-3x rohkem kulutatud ja veab samamoodi külmkapi alt. Sirin läheb ka 2-3x vaiksemaks ja inimene räägipki, et aitab, tule kuule minu juures. Aga ta ei eksigi, temal ju aitas. 95% inimestel ei aita.

Kogu selle jutu kokkuvõte ongi see, ei ole mõtet üle mõelda. Tuleb tõmmata kuhugi piir. Kui sul on 20 000€ kõlarid, siis see piir on ouliselt madalamal minu joonistatud võileival kui 30€'stel kõlaritel ja nii täpselt ongi. Siin räägivad ka inimesed erineva kallidus astmega seadmetest ja sealt ka tulevad nende soovitused ja tõekspidamised. Kellelgi ei ole valet vastust. Tuleb lähtuda oma võileiva eelnevatest asjadest ja maksumustest. 500€'ne kõlarikaabel ei pane 100€'seid kõlareid paremini mängima, aga kui 100€'ste kõlarite asemel 500€'sed kõlarid osta võib helipilt muutude kardinaalselt.

Igaljuhul jõudu kõigile pusimisel icon_cool.gif

_________________
If you can’t explain it simply, you don’t understand it well enough – Albert Einstein
Kommentaarid: 238 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 0 :: 205
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
marcor1
HV veteran
marcor1

liitunud: 29.09.2003




sõnum 31.05.2023 08:39:31 vasta tsitaadiga

suur13 kirjutas:
Ma arvan et kõik audiohuvilised peaks selle korra läbi lugema ja meeles pidama:
http://lampizator.eu/HERESY/cables.html
....

Härral on prioriteedid paigas:
tsitaat:
My recommendation is ... spend the rest of money on a 2 week stay in Croatia for the whole family. Or better - 18 inch woofers.
icon_lol.gif

edit:
silq kirjutas:
Olen näinud buumi ajal uus arendusi, kus pistiku pesa taha jookseb 2 traati ja maandus klemmile võetakse kohe sealt samast 1cm kauguselt 0'st (ringist - kuidas keegi harjunud ütlema on). Kindlasti tuleb ütleb keegi, aga mis vahet seal on? Elektrikilbis lähevad nad ikka kokku. Tõsi, 80% inimestel ongi nii vast tehtud. Aga võimalusel hoiaks mina neid ka lahus.

Ärme nüüd rumalusi ka räägi - joonista endale pilt metallkorpusega seadmest, kus pistikupessa jookseb kahesooneline kaabel
ning pistikupesa sees on "maanduse nullimine" tehtud. Mis juhtub korpusega seadme töötamisel?

_________________
War. War never changes.
Malkavian: [to a stop sign] No, you stop!


viimati muutis marcor1 31.05.2023 14:59:58, muudetud 1 kord
Kommentaarid: 67 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 0 :: 61
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
degreal
HV veteran

liitunud: 07.01.2002




sõnum 31.05.2023 10:48:08 vasta tsitaadiga

marcor1 kirjutas:
Härral on prioriteedid paigas:
tsitaat:
My recommendation is ... spend the rest of money on a 2 week stay in Croatia for the whole family. Or better - 18 inch woofers.
icon_lol.gif

Vähemalt üks audiofiili tingimus on mul siis täidetud. Ülejäänud on suure puudujäägiga icon_lol.gif
Kommentaarid: 25 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 23
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
SKG
HV Ihaldatuim Poissmees
SKG

liitunud: 27.01.2003



Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 31.05.2023 13:36:22 vasta tsitaadiga

Kas moni nn. kallite kaablite omanik oleks nous tegema selle testi ja postitaks oma tulemuse siia teemasse?
https://abx.digitalfeed.net


Enda tulemuse olen siia teemasse eelnevalt juba postitanud.

_________________
17/1/2023, Scart: "Selle sajandi senise möödunud aja üks suuremaid skandaale on hetkel lahti rullumas..."
Kommentaarid: 373 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 3 :: 313
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
skyTronic
Kreisi kasutaja

liitunud: 01.09.2004



Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 31.05.2023 14:38:13 vasta tsitaadiga

SilQ kirjutas:
Kõlarikaablid: Sellel teemal ma peatusin, lithsalt mõistlik on võtta jämedam ristlõikega kaabel, kulutada natuke rohkem kui aliexpressi kõige odavam banaan ja vb silmailule pakkuv sleev ümber ja ongi hästi. Aga kui sinu võileiva kihi alguses on kallid asjad, siis tuleks vast siin natuke rohkem kulutada.

Kui soodsamate kaablite välimus ei meeldi või kui lihtsalt luksusasjade šoppamine meeldib, siis jah. Kui 50€ ja 500€ kaablite elektrilised näitajad on samad ja väita, et neil on erinev kõla aga samal ajal objektiivse tõe teadusliku meetodiga välja selgitamine ja dokumenteerimine (et testi saaks korrata ja valideerida) ei huvita (näiteks ABX tesimisega), siis see jääbki subjektiivseks arvamuseks, mis minu silmis, arvestades füüsikalist konteksti, suurt väärtust ei oma.

Muus osas, arvan samuti, et kõlarid ja ruum kus need on, mõjutavad heli kõige rohkem.
Kommentaarid: 43 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 42
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
Wiltz
HV Guru

liitunud: 28.01.2002



Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 31.05.2023 22:29:18 vasta tsitaadiga

eks seda võib tegelikult alati väita, et millegil on erinev kõla, "pilt" või mis iganes muu asi. ausalt öeldes on pointless selle üle vaielda sest isegi kui see 90% juhtudel on päriselt vale (ehk mingit erinevust ei ole) siis mõnel juhul võib ta TEOORIAS olla ka õige...ehk et erinevus tõepoolest on olemas. seega on väitjal ka päriselt õigus. mis aga reaalselt loeb on alati ja ainult see kui suur, märkimisväärne, üleüldse kuuldav või siis huvitatud isiku jaoks kuuldav see erinevus või niinimetatud erinevus on. kui väitja väidab, et tema jaoks on erinevus suur siis see on AINULT ja puhtalt tema subjektiivne arvamus...sellegipoolest pole mõtet raisata aega vaidlemise üle, et kas on vahe või ei ole. kui keegi kuuleb või arvab, et kuuleb siis las ta kuuleb, mida ta kuulda tahab.

aga kõik, mis ei ole konkreetse kuulaja jaoks kuuldav või mille kuuldavus ei mängi mitte mingit määravat rolli, on absoluutselt ebaoluline...kui objektiivselt läheneda. seetõttu suuremale osale rahvastikust piisabki ka näiteks täiesti suvalistest, odavatest kõlaritest, võimust jne. odavate/viletsate ja heade/kallite kõlarite erinevus on reaalselt päris suur nii subjektiivselt kui objektiivselt, aga isegi selle kohta paljud ütlevad, et nad ei kuule mingit vahet. juhtmete/kaablite puhul seda erinevust kas ei ole või on see kümnetes kordades väiksem...seega muutub ta eriti ebaoluliseks. aga kui sul juba on muu süsteem, mis on väga hea ja mis ka maksis üüratud raha siis võib tõesti ju öelda ka nii, et mis sa seda 5 eurost elektrijuhet ikka sinna 100k kõlarite ja 100k võimu vahele keerad. peenel ja jämedal kaablil on vahe sees küll, just pikema runi puhul ja suuremate võimsustega. ühendused võivad ka olla väga erineva kvaliteediga

_________________
"There will be an entire generation of deaf audio enthusiasts who were brought up on CD players and Best Buy receivers, electronic music and so on. These people won't know good sound if it bites them in the ass, so in the end the industry wins."
Kommentaarid: 273 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 9 :: 3 :: 224
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
suur13
HV veteran
suur13

liitunud: 05.01.2002



Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 01.06.2023 00:18:12 vasta tsitaadiga

tsitaat:
My recommendation is ... spend the rest of money on a 2 week stay in Croatia for the whole family. Or better - 18 inch woofers.


See oli ka minu lemmiklause seal icon_smile.gif
Loomulikult tuleks seda lauset võtta üldiselt. Rikkuril, kel 2-3000€ kaabli ostmine ei paista konto väljavõttelt välja, pole muidugi vahet, kuid tava-antsul võiks nagu prioriteedid paigas olla kui head lõpptulemust soovitakse. Samuti see woofri jutt (all great speaker designs start with 15'' woofer icon_smile.gif), ei pea 18'' olema, kõlbab 15'' või 2x12'' jne icon_lol.gif There is no replacement for displacement.

Aga asja mõte on nagu siinne "võileivateooria" - kõlar on kindlasti kõige rohkem mõjutav komponent (source first on teine suurim vale kaablivale kõrval). Kindlasti on oluline ka ruum, kuid just see õhu liigutamise argument on see, mis kõlari olulisemaks teeb.
Nüüd tookski esile room-correction'i - kui soovida tõsist hüpet (ja 18'' jaoks pole ruumi või naine ei luba), siis igast muu elektroonikaga (dac'id, võimud ja ka kaablid) hangeldamise asemel võta kindlasti room correction ja/või DSP. Mina näiteks ei kujuta ette et ma hakkaks jamama vaipade, akustiliste paneelidega ja raamaturiiulitega. Täiesti välistatud, see on minu eluruum, mitte mingi krdi stuudio. Või veel hullem, hakkaks kaabliga oma tweetrit timmima icon_smile.gif

Kolmandaks paneks kindalsti vinüüli. Isegi samal setupil (grammar, käpp, nõel, eelvõim) tracking force muutmine muudab tulemust palju rohkem kui kahe (tehniliselt korras) CD mängija või failimängija vahe kunagi olla saab.

Ja lampide/lambipuhvrite kasutamine (vahet pole, kas fonokorrektoris, DAC'is või võimendis) omab helile suuremat mõju kui näiteks. (võtan meelevaldselt) 300€ ja 3000€ (tehniliselt korras) võimendil vahe olla võib.

EDIT: Võib olla mõni juba kolas seal iidsel lehel, kuid kuna siin juba digikaablitest juttu oli, siis panen teise Fikuse* lingi veel:
http://lampizator.eu/HERESY/heresy.html
See on juba libedam jutt (päris kõigega ei nõustu), kuid tüüp põhjendab just füüsikaseaduste aspektist paljud müüdid lahti.
Ja sealt siis vast tähtsaim - digikaablis ei jookse "digisignaal", ühed ja nullid (ei pudene kaablist põrandale kui see mängimise ajal katki lõigata icon_smile.gif) vaid ikka tavaline elektriline signaal.

* - mõni võib ju öelda et, böööö, Fikus müüb ise DAC'e, kuid ta kordagi ei too sisse source first argumenti (kuigi võiks) ja see leht on hea mitu aastat vanem kui tema kommertslik DAC äri.
Kommentaarid: 186 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 173
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
Wiltz
HV Guru

liitunud: 28.01.2002



Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 01.06.2023 02:28:20 vasta tsitaadiga

kahe käe ja kahe jalaga nõus, room correction on absoluutselt oluline ja märkimisväärselt heli parandav "asi". muidugi selle väikse konksuga, et seda tuleb osata ka kasutada ja õigesti nö. ära seadistada...eks on ka neid automaatseid asju palju, aga noh mõned neist töötavad suht okeilt, mõned on päris head ja päris paljud on ka suht meh. manuaalselt tegemine jälle vajab teatavaid oskusi, teadmisi, kõvasti aega ja viitsimist.

aga mis sa selle kaabliga tweetri timmimise all mõtlesid, kuidas see käib ja mis see saavutatav tulemus endast peaks kujutama? icon_biggrin.gif

_________________
"There will be an entire generation of deaf audio enthusiasts who were brought up on CD players and Best Buy receivers, electronic music and so on. These people won't know good sound if it bites them in the ass, so in the end the industry wins."
Kommentaarid: 273 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 9 :: 3 :: 224
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
Vondur
Kreisi kasutaja
Vondur

liitunud: 31.01.2006




sõnum 01.06.2023 05:06:11 vasta tsitaadiga

Kaks videot. Mitte küll 1000 euristest võlukaablitest, aga sama teema, et füüsikaseadused kehtivad ainult vaeste jaoks, sest raha eest saab kõigist seadustest mööda hiilida ning kvaliteetsemat heli kuulma hakata.


Link



Link

_________________
Lugupeetud AHV, enne kui vaidlema hakkad, mõtle hästi järgi, kas see ikka on tark mõte...
Kommentaarid: 2 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 2
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
mihkel7
Kreisi kasutaja

liitunud: 23.10.2012



Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 01.06.2023 07:34:32 vasta tsitaadiga

suur13 kirjutas:
Ma arvan et kõik audiohuvilised peaks selle korra läbi lugema ja meeles pidama:
http://lampizator.eu/HERESY/cables.html

Nagu ikka, kõike ei pea võtma 100%, suhtu kriitiliselt (nagu igasse asja internetis), aga oska ära kasutada nende inimeste tarkust ja praktikat, kes teavad mis teevad ja teavad mis räägivad.

Kes see Guru on? Ma ei leidnud nime ega mingit infot tema kohta.
Kommentaarid: 52 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 50
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
SilQ
HV Guru
SilQ

liitunud: 19.10.2006




sõnum 01.06.2023 08:20:55 vasta tsitaadiga

suur13, Mida sa room correctioni all mõtled? Balance, bassi trebeli nuppu või digitaalset? Kui digitaalset siis see on ikka resiiveri/surrondi meeste pärsumaa (on filmide jaoks ka ress olemas). Ma ei ole veel näinud ühtegi stereovõimu millel see peal oleks ja ausaltöldes ei näeks ka vajadust stereo muusika kuulamiseks jooksutada room correctionit. Samuti ei võta room correction sul ruumist kaja ära, mida saab ainult vaipade, raamaturiiulite ja akustika paneelidega. Ausaltöldes ma ei ole muusika kuulamiseks üldse kindel kas ma seda tahan, arvestades mida ta teeb. Kindlasti on inimesi kellele see meeldib aga minu arust kipub ta ka muusikat moonutama. Surroundi puhul on see tõesti vajalik. Kui me nüüd räägibe woofrtitest ja nende room correctionitest siis see on stereo puhul täiesti fine asi.
_________________
If you can’t explain it simply, you don’t understand it well enough – Albert Einstein
Kommentaarid: 238 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 0 :: 205
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
marcor1
HV veteran
marcor1

liitunud: 29.09.2003




sõnum 01.06.2023 11:29:13 vasta tsitaadiga

Helitehnika eluruumis on prioriteetide ja kompromisside teema kuid mõnikord inimestel puudub võrdlusmoment.
Nad ei tea, kuidas nende kõlarid väga hea ruumiakustika, võimendi, signaaliallikaga kõlada võiksid.
Endal jäi näiteks karp lahti kui oma vanad kõlarid sai 600 seeria Onkyo ressi tagant, tõstetud mingi kõrgema otsa Denoni stereovõimu taha -
- bassisuutlikus oli nagu öö ja päev. Järgmine päev hakkasin uut võimendit otsima.
Samuti jäi karp lahti halvas mõttes kui samad kõlarid said uude, tühja ~30 ruudusesse elutuppa tõstetud. Nagu mingi suvaline krapp oleks käima pandud.
Või siis orkestrimuusika, mis tuli läbi ühe härra OTL võimu ja Audes Excellence 5 ( ?) icon_eek.gif - sellist energiat, täpsust, eraldatust mis sealt tuli. Samas oli see selline kainestav
kogemus - põlve otsas, odava raha eest võid ju "tüdruku kitarriga" ilusti kõlama saada aga edasine vajab tõsist huvi ehk teadmisi, kogemust JA raha.

_________________
War. War never changes.
Malkavian: [to a stop sign] No, you stop!
Kommentaarid: 67 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 0 :: 61
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
suur13
HV veteran
suur13

liitunud: 05.01.2002



Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 01.06.2023 12:24:47 vasta tsitaadiga

Ikka Room Correction. Vahet pole kas analoog või digitaal, kuid digitaalne on way rohkem levinud ja kättesaadavam, paindlikum ja lihtsam. Sisuliselt tarkvara. Treble nupu, ekvalaiseri või DSP'ga annab ka palju ära teha, kuid mitte kõike. Tegelt mul praegu põhilises kuulamise setupis on ASK (konkreetses ruumis, just kuulamiskohast lähtudes) võimalikult ilusaks (pane tähele, ei öelnud sirgeks icon_smile.gif ) DSP-ga aetud ja lisa room correction enam nii suurt effekti ei anna. Varem (ene tweakimist) samas toas oli ja vahe oli märgatav. Aga igal ühel pole DSP-d, ise ehitatud kõlareid, mikrit, tarkvara, mingeid teadmisi ja kogemust ning hobuse kannatust. Seega, lihtsam oleks RC.

tsitaat:
Kui digitaalset siis see on ikka resiiveri/surrondi meeste pärsumaa

icon_eek.gif
Miks ?

Kaja - ma pole tegelt spetsialist kuidas RC töötab täpselt, kuid minu arusaamist mööda tasandab ta resoneerivaid ja domineerivaid sagedusi, ehk ennetab kaja teket. Loomulikult ei tee ta ruumi tummaks, kuid mina ütlen jälle, et mul pole surnud ruumi tarvis... kindlasti on nett täis materjali mis elementidega RC töötab (ja kindlasti eri tootjad teevad eri asju).

tsitaat:
Ma ei ole veel näinud ühtegi stereovõimu millel see peal oleks

Vabanda mu irooniat, aga olid sõõrukaga pikemalt seal pimedas koopas ? icon_lol.gif

https://nadelectronics.com/product/m33-bluos-streaming-dac-amplifier/
Tegelt NAD/Bluesoundil terve seeria stereo asju - võim, separates, mini/compact Dirac'iga

Lyngdorf/Steinway, odav:
https://lyngdorf.steinwaylyngdorf.com/lyngdorf-tdai-1120/
kallim:
https://lyngdorf.steinwaylyngdorf.com/lyngdorf-tdai-3400/
Väga kalleid vaata ise sealt.

Rohkem tuntud. ARC:
https://www.anthemav.com/products-current/model=str-integrated-amplifier/page=overview
Jälle, terve seeria asju tegelt neil.

Linn on 10+ aastat pakkunud oma Space tehnoloogijat:
https://www.linn.co.uk/technology/space-optimisation

Odav ots:
https://www.paradigm.com/en/wireless/pw-amp
Igast erinevaid asju. Mul ka üks icon_smile.gif

https://www.minidsp.com/products/streaming-hd-series/shd-power
Tegelt pea kõik minidsp asjad on stereo jaoks.

Analoog variant:
https://www.ta-hifi.de/en/audiosystems/hv-series/p-3100-hv-pre-amplifier-2/

Mac ka ikka, kuidas muidu:
https://www.mcintoshlabs.com/products/specialty-products/MEN220

Ja kus kõik alguse sai, 20 aastat tagasi icon_exclaim.gif, now defunkt:
https://www.theabsolutesound.com/articles/tact-audio-rcs-22x-preamp/

Need kargasid pähe vaid mõne minuti jooksul, kindlasti on rohkem. Eriti veel (stereo)pre/processorite osas. Kui võimendisse ei soovi (näiteks. on lampvõim), pane streamerisse. Roon ja Volumio näiteks. mitte ainult ei võimalda, vaid julgustavad kasutama (FIR ?) convolution filtreid. Või arvutis. Mathaudio pluginad on näiteks. Foobarile ja Audirvanale. Tahad proovida ilma raha kulutamata:
https://community.roonlabs.com/t/a-guide-to-advanced-room-correction-with-rew-and-rephase-using-convolution-filters/90990
https://mathaudio.com/room-eq.htm
https://www.roomeqwizard.com/

OK, mikker peab olema. Aga need kõik on mõeldud eelkõige stereo jaoks.

Streamerisse ei taha, what about kõlarisse ?
https://dynaudio.com/home-audio/focus
https://buchardtaudio.com/collections/active-speakers/products/a500

Siis on veel igast erilahendusi, lätlaste Sonarworks, sommide Antimode, austraalia DEQX jne.

tsitaat:
Ausaltöldes ma ei ole muusika kuulamiseks üldse kindel kas ma seda tahan, arvestades mida ta teeb. Kindlasti on inimesi kellele see meeldib aga minu arust kipub ta ka muusikat moonutama

Mis ta teeb siis ? Ma ei saa aru sellest. Inimesed on nõus suuri summasid kulutama elektroonikale, kõlaritele ja ruumi parendamisele, sisuliselt kõik selleks et sageduskara ilusamaks saada ja ruumi vigasid lappida. Ja nüüd ongi asi mis täpselt seda teeb !

Tegelikult pole ma veel aastate jooksul kohanud review'd, mis negatiivne oleks. Jah, võib olla nagu ma ülal kirjeldan, efekt võib olla vähene, aga et keegi ütleks "keeras soundi pekki" ?
Kommentaarid: 186 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 173
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
marcor1
HV veteran
marcor1

liitunud: 29.09.2003




sõnum 01.06.2023 12:48:22 vasta tsitaadiga

ot:
Selline "mäki" sein ... ilus juba ilma kuulamata:

Spoiler Spoiler Spoiler

_________________
War. War never changes.
Malkavian: [to a stop sign] No, you stop!
Kommentaarid: 67 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 0 :: 61
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
SilQ
HV Guru
SilQ

liitunud: 19.10.2006




sõnum 01.06.2023 13:31:11 vasta tsitaadiga

suur13 kirjutas:

icon_eek.gif
Miks ?

Sest seal esineb seda kõige rohkem.

suur13 kirjutas:

Kaja - ma pole tegelt spetsialist kuidas RC töötab täpselt, kuid minu arusaamist mööda tasandab ta resoneerivaid ja domineerivaid sagedusi, ehk ennetab kaja teket. Loomulikult ei tee ta ruumi tummaks, kuid mina ütlen jälle, et mul pole surnud ruumi tarvis... kindlasti on nett täis materjali mis elementidega RC töötab (ja kindlasti eri tootjad teevad eri asju).


Ma ei räägigi surnud ruumist, ilmselt sa mõistad mis on kaja, aga enamus inimestel külas käies tajun kuidas ruum liiga kajab, siis öeldakse, mina küll aru ei saa.

suur13 kirjutas:
Vabanda mu irooniat, aga olid sõõrukaga pikemalt seal pimedas koopas ? icon_lol.gif


Ei lapanud kogu su listi läbi. 2 esimest on stereo resiiverid/protsessorid. 3's on tõesti RC'ega stereo. 4 lingist ei saanud üldse aru, siis väsisin. Eks kunagi vaatan edasi.

Ma ei väidagi, et neid olemas ei ole, aga neid on ikkagi vähe.

suur13 kirjutas:
Mis ta teeb siis ? Ma ei saa aru sellest. Inimesed on nõus suuri summasid kulutama elektroonikale, kõlaritele ja ruumi parendamisele, sisuliselt kõik selleks et sageduskara ilusamaks saada ja ruumi vigasid lappida. Ja nüüd ongi asi mis täpselt seda teeb !


Ma ei öelnud et RC halb asi on, aga ta kindlasti ei ole mingi võluvits. Ta mainpuleerib erinevate sagedustega, et tekitada mikrofoni kohas võimalikult originaalsuse tunne. Aga kas mul on vaja seda perfektsust? Meeter paremal on asi võibolla täiesti teine. Ma olen seda katsetanud ja tegelikult kasuta ma ka seda ju täna. Aga kas ma igas olukorras seda tahan kasutada, ma ikka lülitan teda sisse ja välja.
Jutu mõte oli see, kas ma ta nii kõrgele kohale võileiva kihis paneks, pigem mina mitte. Kuulaja kohas ta ilmselt ei keeragi midagi pekki.

_________________
If you can’t explain it simply, you don’t understand it well enough – Albert Einstein
Kommentaarid: 238 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 0 :: 205
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
suur13
HV veteran
suur13

liitunud: 05.01.2002



Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 01.06.2023 14:14:08 vasta tsitaadiga

SilQ kirjutas:
Ei lapanud kogu su listi läbi. 2 esimest on stereo resiiverid/protsessorid. 3's on tõesti RC'ega stereo. 4 lingist ei saanud üldse aru, siis väsisin

https://nadelectronics.com/product/c-3050-le-stereophonic-amplifier/
https://lyngdorf.steinwaylyngdorf.com/lyngdorf-tdai-2170/

Kas nüüd on parem ?
Tegelikult pole nr. 3 rohkem ega vähem stereo amp kui 2 esimest olid. Tootjad on ammu ära tabanud, et kui kui mõnel tootel mõni featuure ära disableda (antud juhul näiteks. streameri kivike), siis saab seda konservatiivsemale kliendile paremini müüa (antud juhul kui stereo võimu). Mis sest et funktsionaalsus kärbitud.

Ühesõnaga, ära kunagi vaata kuidas tootja asja nimetab. Marketing gimmick. Vaata funktsionaalsust ja mõtesta see enda jaoks lahti.

4 - Linn kasutab kõikdel oma stereo streamer/pre-amp/int. amp/dac'idel omaenda (mis on teistsugune kui enamikel tootjatel) Space RC'd. Vabandust, Space Optimisationi...

tsitaat:
Ma ei väidagi, et neid olemas ei ole

Väitsid küll icon_lol.gif

tsitaat:
Ma ei öelnud et RC halb asi on, aga ta kindlasti ei ole mingi võluvits. Ta mainpuleerib erinevate sagedustega, et tekitada mikrofoni kohas võimalikult originaalsuse tunne. Aga kas mul on vaja seda perfektsust? Meeter paremal on asi võibolla täiesti teine. Ma olen seda katsetanud ja tegelikult kasuta ma ka seda ju täna. Aga kas ma igas olukorras seda tahan kasutada, ma ikka lülitan teda sisse ja välja.
Jutu mõte oli see, kas ma ta nii kõrgele kohale võileiva kihis paneks, pigem mina mitte. Kuulaja kohas ta ilmselt ei keeragi midagi pekki.

Mõistlik jutt ju, aga tuleme algse teemapüstituse juurde. Sa ise väitsid enda postituses et "asukoht ja akustika" on "mis kui palju heli muudab/parandab" teisel kohal. Loogiline ju on et vahend mis neid asukoha ja akustka probleeme lahendab on samakõrgel kohal.
Ja nagu sa ise väidad, tema sisse/välja lülitamine mõjutab heli märgatavalt. Kas sa tõesti väidad, et kahe erineva DAC-i (mitte lambistatud) vahe on suurem ?

See kas meeldib või mitte on praegu täiesti teisejärguline.
Kommentaarid: 186 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 173
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
Wiltz
HV Guru

liitunud: 28.01.2002



Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 01.06.2023 15:26:42 vasta tsitaadiga

bassi ja treble nupud võiks siiski ära unustada kui päriselt room correctionist rääkida. jah, ka need mingist otsast kuidagimoodi justkui käivad sinna alla...aga no tegelikult ikka ei käi, ei ole selleks mõeldud ja ei anna tegelikult mitte mingisugust roomi correctivat efekti icon_biggrin.gif

alati kui mõni klient, niisama asjast huvitatud inimene või lihtsalt sõber minu käest küsib, et mis see room connection on, mis ta teeb või mida selleks vaja on...või ka et mis ta maksab, siis minumeelest üks parimaid ja lihtsamaid näiteid on selline asi: https://www.av-connection.com/?PGr=6206
ehk siis soomlaste (vist?) loodud anti-mode julla subwoofri low-level signaali vahele. see seade on hea näide sellest kuidas ühe suhteliselt lihtsa, lihtsalt kasutatava ning mitte ka tegelikult eriti kalli jubinaga võib väga kiirelt saavutada päris hea tulemuse ehk parandada kuuldavalt või nii mõnelgi juhul ilmselt ka väga märkimisväärselt oma süsteemi heli. jah see konkreetne asi küll toimetab ainult subwoofri sagedustega, aga see eest toimetab nendega väga hästi ning eks tegelikult need sagedused ongi ruumides enamasti kõige problemaatilisemad.
kes tahab võib lugeda sealsamal lingil olevat nö. manuali lähemalt, tehnilise poolega rohkem kursis olevad ilmselt saavad loetu põhjal juba aru, et see väike box suudab teha väga palju erinevaid väga vajalikke, kasulikke asju signaaliga, enne kui see subi võimendamiseks saadetakse.

room correctionit annab muidugi teha mitut pidi ja mitut moodi. fakt on see, et reeglina annab see helile VÄGA palju juurde kui õigesti teha...samas tuleb ka aru saada, et ruumi mõttes täielikku akustilist katastroofi sellega ei lapi, väga halvast teeb natuke parema. jube päris heast saab väga hea ja mõnel juhul ilmselt väga heast saab pea perfektse tulemuse. iga kell ja iga nurga alt siiski efektiivsem asi kui kullast toitekaableid või 100e meeter kõlarikaablit osta icon_biggrin.gif

_________________
"There will be an entire generation of deaf audio enthusiasts who were brought up on CD players and Best Buy receivers, electronic music and so on. These people won't know good sound if it bites them in the ass, so in the end the industry wins."
Kommentaarid: 273 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 9 :: 3 :: 224
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
skyTronic
Kreisi kasutaja

liitunud: 01.09.2004



Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 01.06.2023 16:19:13 vasta tsitaadiga

Mingi vahe oli HTPC populaarsem, et praktiliselt Windowsi masin on elutoas ja sellest tuleb pilt ja (digitaalne) heli - sel juhul saab Equalizer APOt näiteks edukalt kasutada room correction EQ jaoks. Tänapäeval on ehk populaarsem Raspberri Pi ja igasugused open source lahendused https://www.reddit.com/r/audiophile/comments/m5poo0/raspberry_pi_streamer_room_correction_eq/
SilQ kirjutas:
suur13, Mida sa room correctioni all mõtled? Balance, bassi trebeli nuppu või digitaalset? Kui digitaalset siis see on ikka resiiveri/surrondi meeste pärsumaa (on filmide jaoks ka ress olemas)

Pro audio ja stuudio maailmas on ka see ikka teemaks.

Ja kuna asi järjest kättesaadavamaks muutub, siis ka lihtsalt muusika nautimiseks, foorumid on täis igasugustest õpetustest ja REW on väga tänuväärne projekt


viimati muutis skyTronic 01.06.2023 16:50:36, muudetud 1 kord
Kommentaarid: 43 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 42
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
pwnage
HV kasutaja
pwnage

liitunud: 20.03.2009



Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 01.06.2023 16:46:42 vasta tsitaadiga

Kui jutt room correctioni peale läks. Pole kõige värskem pilt, aga sama kiirelt, kui kola prooviks elutuppa vedasin, vedasin selle ka sealt koopasse tagasi. Mida spetsid arvavad, kas selle toa saab room correctioni abil hästi kõlama (mul endal kogemus puudub)? Paneele siia tuppa ei tule, või kui, siis mingid tagasihoidlikud Ecophoni-laadsed lakke. 18 jooksvat meetrit klaasi ja ebaühtlase kõrgusega lagi pole vist mõeldud kuulamistoaks icon_cry.gif

Spoiler Spoiler Spoiler
Kommentaarid: 50 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 50
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
SilQ
HV Guru
SilQ

liitunud: 19.10.2006




sõnum 01.06.2023 16:58:33 vasta tsitaadiga

suur13 kirjutas:

Kas nüüd on parem ?
Tegelikult pole nr. 3 rohkem ega vähem stereo amp kui 2 esimest olid. Tootjad on ammu ära tabanud, et kui kui mõnel tootel mõni featuure ära disableda (antud juhul näiteks. streameri kivike), siis saab seda konservatiivsemale kliendile paremini müüa (antud juhul kui stereo võimu). Mis sest et funktsionaalsus kärbitud.

Ühesõnaga, ära kunagi vaata kuidas tootja asja nimetab. Marketing gimmick. Vaata funktsionaalsust ja mõtesta see enda jaoks lahti.

4 - Linn kasutab kõikdel oma stereo streamer/pre-amp/int. amp/dac'idel omaenda (mis on teistsugune kui enamikel tootjatel) Space RC'd. Vabandust, Space Optimisationi...


Ok, vahet ei ole. Üldiselt on silma jäänud et asju nimetatakse nii:
Sterevõim - Analoog, healjuhul + koos dac'iga.
Resiiver/protsessor - Koos lisadega stereovõim, näiteks: Streamer, hdmi sisend/väljund, analoog raadio jne, ehk üks seade teeb rohkem kui nimi ütleb.

suur13 kirjutas:
Väitsid küll icon_lol.gif

Tundub, et sa oled seda tüüpi HV kasutaja kellele meeldib vastu rinda taguda, enda väiteid õigustades ja teistele näpuga näidata, et kui rumal sa oled. Loe palun uuesti, ma ütlesin: "Ma ei ole veel näinud ühtegi stereovõimu millel see peal oleks" = pole kasutanud, testinud sellist sterevõimu kus on digitaalne room correction koos originaal tarkvara ja mikrofoniga. Analoog timmimine ei lähe sinna alla, sest toohetk rääkisin ma digi correctsionist. Igasugu asju on olemas.

suur13 kirjutas:
Mõistlik jutt ju, aga tuleme algse teemapüstituse juurde. Sa ise väitsid enda postituses et "asukoht ja akustika" on "mis kui palju heli muudab/parandab" teisel kohal. Loogiline ju on et vahend mis neid asukoha ja akustka probleeme lahendab on samakõrgel kohal.
Ja nagu sa ise väidad, tema sisse/välja lülitamine mõjutab heli märgatavalt. Kas sa tõesti väidad, et kahe erineva DAC-i (mitte lambistatud) vahe on suurem ?

See kas meeldib või mitte on praegu täiesti teisejärguline.


Siin lähevad meie arvamused lahku. Võimalik, et ma ei ole lihtsalt nii head asja kohanud, aga RC'd mida mina olen kasutanud (resiiverite puhul) ei tee mitte midagi ulmet, pigem mingis kohas moonutavad. Oluliselt rohkem saab kõlarite liigutamise ja paari lisa pehmenduse paigaldamisest. Ja nagu ma teemapüstituses ütlesin, on need minu kogemused ja minu arusaamad. Mitte kivisse raiutud reeglid audio maailmas. Vabalt võin järgmine aasta teist juttu ajada.

pwnage,
Mina ei usu, aga nagu näha, mida mina ka tean, alles lapsekingades oma teadmistega audiomaailmas, mis sest, et 25 aastat täis, sellega tegelemisest.

_________________
If you can’t explain it simply, you don’t understand it well enough – Albert Einstein
Kommentaarid: 238 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 0 :: 205
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
suur13
HV veteran
suur13

liitunud: 05.01.2002



Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 01.06.2023 17:30:25 vasta tsitaadiga

SilQ kirjutas:
Tundub, et sa oled seda tüüpi HV kasutaja kellele meeldib vastu rinda taguda, enda väiteid õigustades ja teistele näpuga näidata, et kui rumal sa oled. Loe palun uuesti, ma ütlesin: "Ma ei ole veel näinud ühtegi stereovõimu millel see peal oleks" = pole kasutanud, testinud sellist sterevõimu kus on digitaalne room correction koos originaal tarkvara ja mikrofoniga


Rahu nüüd !

Ma saan väga hästi aru et juriidiliselt on sul õigus ja kohtus sa võidaksid icon_lol.gif
Lihtsalt mõned qouted on sellised, millele lihtsalt PEAB teatud viisil vastama. Sa vahest ikka enda ümber olevate inimestega huumorit ka teed, neid torkad, sõnasabast kinni haarad ? Ei ?

Anyway, keegi ei taha siin kellelegi ära panna, täitsa võrdsel positsioonil oleme, ei ole mõtet märtrit hakata kohe panema, eks.
Sa oled kogenud ja asjatundlik kasutaja, kui selline inimene ütleb, et tema ei tea et oleks, tähendab see tavaliselt et tema arvates pole olemas (mõtlen... tegelikult said ju aru küll mis ma mõtlesin, milleks me jaurame siin...).

-------------------------------------------------------

pwnage, kõike saab paremaks. Küsimus on kus on sinu jaoks, jubeda, rahuldava ja hea tulemuse piir ja kui palju sa oled nõus (eriti aega) panustama ja võib olla paigutuses järeleandmisi tegema. Kui mul oleks sellise raha eest tehnikat, ma vähemalt prooviks. Või üritaks aru saada, mis täpselt seal valesti on. Ka probleemist arusaamine (isegi kui seda ei lahenda) annab kogemuse ja teadmise tulevikuks. Ja juba eneses suhtumise, et lahendamatuid olukordi pole, koolitamine on väärtus.

Anyway, ebaühtlane lagi võib isegi pluss olla ja laias maailmas on väga palju selliseid klaasmaja lahendusi. Eks ta on nagu Saku Suurhalliga - aastaid kõik rääksid et VÕIMATU heli korda saada, tuli, ma ei mäleta, kas Ramstein või Def Leppard ja kõik olid käte peal...
Kommentaarid: 186 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 173
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
SilQ
HV Guru
SilQ

liitunud: 19.10.2006




sõnum 01.06.2023 17:33:26 vasta tsitaadiga

Tutvusringkonnas olengi reeglina mina see kes ainult huumorit teeb, aga hetkel ma seda välja küll ei lugenud.
Ma ei taha lihtsalt rääkida asjast milles mul kogemused puuduvad. Arvamuse avaldavmine reeglina ei ole reaalsus.
Näiteks mul oli üks subwoofer sisse ehitatud room correctioniga ja ega sellel subil midagi head ta ei teinud, pigem rikkus. Aga see ei tähenda, et kõik need paradus softid niimoodi vilisevad.

Mingi hetk tutvun nende võimude linkidega hea meelega. Endal stereovõimuks selline asi mis tehnoloogiliselt 70-80'nendates (tootmis aasta muidugi uuem, transistorid ilmselt ka uumad, aga muidu A-class ja kõvemini kuulates AB) ja meeldib, tänapäevased pole veel teda suutnud troonilt tõugata, aga see ei tähenda et seda ei juhtu. Kahjuks pole nii palju raha ka, et kõike huvitavat oma rahaga testida, tuleb siiski lugeda foorumeid, kuulata teisi ja siis mingi valik tehes kas pettuda või rõõmustada. Seega mulle meeldivad väga sellised inimesed, kellel tulevad paari minutiga selline list võime varrukast.

_________________
If you can’t explain it simply, you don’t understand it well enough – Albert Einstein
Kommentaarid: 238 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 0 :: 205
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
Wiltz
HV Guru

liitunud: 28.01.2002



Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 01.06.2023 17:57:10 vasta tsitaadiga

pwnage, midagi ideaalset sa seal ruumis ei saa, aga täiesti adekvaatseks ma usun küll. klaas muidugi ei ole parim asi...aga ta pole ka nüüd nii hirmus hull. lage jäik betoonsein oleks hullem. kas mingidlaadi kardinad näiteks oleks sul võimalik sinna paigaldada? muidugi mitte kogu klaaspinna ette aga näiteks osaliselt. ega need ei pea ka koguaeg ees olema, aga ette tõmmatavad vähemalt.

lakke ehk saab ka miskit paigaldada ja asi polegi enam kokkuvõttes nii hull, või no kui aus olla siis ma ei usu, et seal asi üldse algatusekski nüüd nii hull on. sul on seal ruumi paigutada kõlarid kõigist seinadest piisavalt kaugele, mis on juba suht positiivne. room correctioniga saad kindlasti heli veel natuke paremaks timmida aga üldiselt see selgub juba tegema hakates, et kui palju seda correctionit seal üldse vaja on, mõned asjad kipuvad ka liiga palju "correctima"

_________________
"There will be an entire generation of deaf audio enthusiasts who were brought up on CD players and Best Buy receivers, electronic music and so on. These people won't know good sound if it bites them in the ass, so in the end the industry wins."
Kommentaarid: 273 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 9 :: 3 :: 224
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
pistyk
HV veteran
pistyk

liitunud: 11.08.2007



Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 06.06.2023 20:06:36 vasta tsitaadiga



15 tolline sai vahetatud 10 tollise vastu väikses toas. 10 tolli aga kaalub ikka 29kg,OR on ikka asja korralikult teinud

_________________
parem varblane katusel,kui nuga neerus
Kommentaarid: 46 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 45
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Vaidlused »  Võitlustanner »  Rahvas võrdleme oma (arvuti) helisüsteeme mine lehele eelmine  1, 2, 3 ... 299, 300, 301 ... 305, 306, 307  järgmine
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis



Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.