Avaleht
uus teema   vasta Uudised »  Pressiteated »  Elisa 5G on jõudnud üle Eesti nelja suurde maakonda märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale. Teata moderaatorile
otsing:  
Tanel
HV Guru
Tanel

liitunud: 01.10.2001



Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 22.08.2022 10:13:50 Elisa 5G on jõudnud üle Eesti nelja suurde maakonda vasta tsitaadiga


PRESSITEADE - Pärast esimese 5G võrgu avamist, mis töötab tõelisel 5G sagedusel, on Elisa laiendanud 5G võrku Harjumaale, Pärnumaale, Raplamaale ja Tartumaale. Kokku on Elisa viimase kahe kuuga rajanud 5G tugijaamu rohkem kui 60 piirkonda üle Eesti.

Alates juunist on Elisa jõudsalt arendanud oma 5G võrku ja laiendanud leviala. Juuni ja juuli vältel on Elisa uue põlvkonna võrk oma tee leidnud nelja maakonda üle Eesti – Harjumaale, Pärnumaale, Raplamaale ja Tartumaale. Tänaseks jõuab Elisa uue põlvkonna mobiilsidevõrk ligemale 10 protsendini Eesti rahvastikust, kokku enam kui 60 piirkonda üle Eesti.

Elisa uus 5G rajatakse Nokia võrguseadmetele ja koos sellega läbib moderniseerimise ka kogu 4G võrk. „Järjest rohkem Elisa kliente saavad kasutada kiireid 4G ja 5G teenuseid Euroopa mastaabis ühes modernsemais mobiilsidevõrgus. Seadmete eripära näeb ette, et 5G kihti saab lisada ainult sama tootja 4G võrgulahendusele, mille tulemusena uuendab Elisa täielikult ka olemasolevat 4G võrku. Kahtlemata ootavad ees põnevad aastad uue võrgu arendamisel, mis loovad infrastruktuuri kaua oodatud tuleviku lahenduste pakkumisele Eestis,“ täpsustas Elisa tehnoloogiaüksuse juht Toomas Polli.

Tänavu on Elisal plaanis jõuda 5G võrguga igasse maakonda ja rajada sadu 5G tugijaamu, toomaks ülikiire juhtmeta koduinterneti sügiseseks kodukontori perioodiks võimalikult paljude klientideni. Aasta neljandas kvartalis, kui teenus on laienenud suurematesse keskustesse üle Eesti, avatakse võrk ka kõikidele 5G-d toetavatele nutiseadmetele.

„Ülikiirest internetist on täna enim kasu just kodu- ja kontoriinterneti kasutajatel, sest uus tehnoloogia võimaldab üheaegselt suurtel kiirustel võrgus toimetada veelgi rohkemal hulgal kasutajatel. Selleks, et iga seade töötaks perfektselt, teevad nutitelefonide tootjad juba täna teste meie võrgus. Seetõttu lisanduvadki nutipaketid Elisa valikusse teises poolaastas,“ sõnas Polli. Täpsema info nutipakettide ja 5G-d toetavate nutitelefonide kohta avaldab Elisa lähikuudel.

Kaabelvõrgus ühendati optikavõrguga 300 uut majapidamist nii Tallinnas, Keilas ja Tartus kui ka Saue, Viimsi ja Tartu vallas. Aktiivselt jätkati optikavõrgu laiendamist ka korteritesse, kus Elisa juba varem pakkus teenust koaksiaalvõrgus. Juulis lisandus optikavõrguga liitumise võimalus 490 korterile ja partnervõrkude kaudu veel ligi 100 majapidamisele.

Vastutustundliku ettevõttena kasutab Elisa oma tugijaamade töös 100% taastuvatest energiaallikatest ostetud elektrit, läbi mille pakume klientidele enda võrgus teenuseid. Energiaallikateks on tuul, vesi, biogaas ja biomass ning taastuvenergiat tootvad jaamad asuvad kõik Eestimaal. Selle valiku tunnustamiseks väljastati Elisale juba 2019. aastal ka Rohelise Valiku sertifikaat, mis on tagatud üleeuroopalise ja läbipaistva päritolutunnistuste süsteemiga.

Allikas: www.elisa.ee

_________________
HV valuutakalkulaator
Kommentaarid: 461 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 12 :: 7 :: 356
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
Tar
HV kasutaja
Tar

liitunud: 05.11.2001




sõnum 22.08.2022 16:37:36 vasta tsitaadiga

Elisal telia.ee/5g leviala kaardi ekvivalent puudu, üldse null tehnilist infot elisa.ee peal 5G kohta.

tele2.ee/5g olemas, aga kaardi pool suht mannetu.
Kommentaarid: 27 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 27
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
Tanel
HV Guru
Tanel

liitunud: 01.10.2001



Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 29.11.2022 09:53:31 vasta tsitaadiga

tsitaat:
Elisa pressiteade 28. november 2022 - Elisa 5G võrk levib üle Eesti ja katab juba tänaseks pool rahvastikust
Tänavu juunis avas Elisa esimesena Eestis 5G võrgu ning on viimase viie kuuga uue põlvkonna mobiilsidevõrgu viinud igasse maakonda üle terve Eesti. Tänaseks on Elisa 5G võrk kättesaadav juba pea 50 protsendile Eesti elanikkonnast.
Elisa tehnoloogiaüksuse juhi Toomas Polli sõnul on Elisa jõudnud 5G arengus märgilise verstapostini – pool rahvastikust on kaetud 5G levialaga 3500Mhz sagedusalal. “Veel käesoleva aasta sees võtab Elisa kasutusele ka äsja oksjonil võidetud 700 MHz sageduse, mis suurendab veel oluliselt 5G katvust,” kinnitas Polli. “Uus 5G sagedus võimaldab Elisal 5G levi viia sel aastal veelgi enamate inimesteni üle Eesti ja eriti maapiirkondadesse. Tavakasutajale toob 700 MHz keskmiselt 50 Mbit/s kiirusega ühenduse palju suurema leviala ulatuses, parandades oluliselt mobiilse interneti kiiruseid piirkondades, kus seni jäid need alla kümne megabiti sekundis.“
Elisa on 5G võrgu ulatust laiendanud alates käesoleva aasta juunist iganädalaselt ning toonud ülikiire mobiilse interneti võimalused sadade tuhandete inimesteni. “Koos uute võrgupartnerite Nokia ja Ericssoniga oleme loomas modernseimat 5G mobiilsidevõrku Euroopas. Lisaks läbib uuenduskuuri ka Elisa 4G võrk,“ ütles Polli. Eelkõige on Elisa fookus pakkuda hästi toimivat kodu- ja kontoriinternetti olemasolevale kliendile. Seetõttu rajab ettevõte 5G võrku eeskätt piirkondadesse, kus koormused on suuremad ning tekib võimalus kliendi interneti kasutuskogemus tuntavalt paremaks teha.
Kui suve algul avas Elisa 5G võrgu kodu- ja kontoriinterneti klientidele, siis sügisest alates saavad seda 5G nutipakettidega tarbida ka nutitelefonide kasutajad. Teenus jõuab kõige uuemate Apple, Sony, Nokia, Nothing, Xiaomi, POCO ja OnePlusi seadmetega klientideni, kes saavad 5G võrgu poolt pakutavast võtta maksimumi.
Vastutustundliku ettevõttena kasutab Elisa oma tugijaamade töös 100% taastuvatest energiaallikatest ostetud elektrit. Energiaallikateks on tuul, vesi, biogaas ja biomass ning taastuvenergiat tootvad jaamad asuvad kõik Eestimaal. Selle valiku tunnustamiseks väljastati Elisale juba 2019. aastal ka Rohelise Valiku sertifikaat, mis on tagatud üle-euroopalise ja läbipaistva päritolutunnistuste süsteemiga.

_________________
HV valuutakalkulaator
Kommentaarid: 461 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 12 :: 7 :: 356
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Uudised »  Pressiteated »  Elisa 5G on jõudnud üle Eesti nelja suurde maakonda
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis



Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.