Avaleht
uus teema   vasta Uudised »  Turvalisus ja privaatsus »  DDoS ummistusrünnakud häirivad Eesti veebilehtede ja teenuste tööd märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale. Teata moderaatorile
otsing:  
Tanel
HV Guru
Tanel

liitunud: 30.09.2001



Autoriseeritud ID-kaardiga Online

sõnum 19.11.2022 18:06:00 DDoS ummistusrünnakud häirivad Eesti veebilehtede ja teenuste tööd vasta tsitaadiga


RIA küberintsidentide käsitlemise osakond CERT-EE monitooring tuvastas täna kell 10.14, et viie Eesti ettevõtte teenustes algasid tõrked. Nende seas oli ka Eesti Energia.

Rünnakute tõttu pole kättesaadavad lisaks Eesti Energia kodulehele ka ettevõttega seotud veebilehed, näiteks elektrilevi.ee ja enefitgreen.ee. CERT-EE kübereksperdid on ettevõtte esindajatega tihedas suhtluses.

Kurjategijad võtsid ründe osas sihikule ka majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi, Eesti Panga ja EASi ning veel ühe eraettevõtte veebilehe. Ministeerium ja EAS on RIA pakutava riigivõrgu klient, seetõttu on nende vastu suunatud ummistusründeid oli võimalik tõrjuda nii, et need ei avalda suurt mõju.

"Kuigi rünnati organisatsioonide veebilehti, siis võivad seetõttu häiritud olla ka osa teenuseid. Suhtleme partneritega ja rünnaku all olevate osapooltega ning pakume omapoolset nõu ja tuge. Hoiame olukorral silma peal ja oleme valmis küberintsidentide edasisse lahendamisse panustama. Praegused rünnakud on küll suured, kuid mitte nii laiaulatuslikud ja mahukad kui need, mis tabasid Eestit sel kevadel ja suvel. Sellest hoolimata võib ründe mõju olla sõltuvalt sihtmärgist väga lai," ütles RIA küberintsidentide käsitlemise osakonna CERT-EE juhataja Tõnu Tammer.

RIA jälgib teraselt toimuvat ning kontrollib, et praegu kestvate tehnoloogiliselt lihtsate rünnete tuules midagi tõsisemat ei proovita. Siiani pole teisi intsidente toimunud ning rünnakute tõttu on häiritud vaid veebilehtede ja teatud teenuste töö.

"Täiesti kindlalt ei saa kunagi öelda, kes on rünnakute taga, kuid olemasolev info viitab, et tegu on Kremli-meelsete küberkurjategijatega. Meile teadaolevalt rünnati samaaegselt ka ettevõtteid ja asutusi Lätis, Poolas ja Ukrainas. See nimekiri ei pruugi olla lõplik," lisas Tammer.

Loe edasi: https://ria.ee/uudised/ummistusrunnakud-hairivad-veebilehtede-ja-teenuste-tood

_________________
NordVPN tarkvara nüüd soodsamalt
HV valuutakalkulaator
Kommentaarid: 461 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 12 :: 7 :: 356
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Uudised »  Turvalisus ja privaatsus »  DDoS ummistusrünnakud häirivad Eesti veebilehtede ja teenuste tööd
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis



Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.