Avaleht
uus teema   vasta Hinnavaatlus »  Tahvelarvutid ja e-lugerid »  Lenovo tab ekraan peale vahetust ei reageeri ja triibuline märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale. Teata moderaatorile
otsing:  
wortex001
HV vaatleja

liitunud: 31.07.2009




sõnum 27.10.2022 14:30:43 Lenovo tab ekraan peale vahetust ei reageeri ja triibuline vasta tsitaadiga

Tere. Pöördun küsimusega tehnika ässade poole. Poisi lõhkus ära oma tahvelarvuti ekraani: Lenovo Tab M10 HD (2nd Gen) WiFi + LTE, ZA6V0123SE

Kuna ekraani vahetuse eest erinevates kohtades küsiti ebamõistlik summa (mõistlikum juba uus tahvel osta) siis viimase variandina tellisin e-bayst vahetusekraani ja tegin vahetuse ise ära. Kuna purukd oli nii klaas/digitizer kui LCD ise, siis sai tellitud Digitizer ja LCD-Display assembly. B varuosa.

Iseenesest oli vahetus lihtne, mul on plastiku tööriistad olemas, millega vana ekraani lahti sai kangutada (liim annab järele) ja edasi ühendasin ribbon kaabli tahvliküljest lahti. Kuna uuel ekraanil kaablit kaasas ei olnud siis kasutasin olemasolevat, võtsin selle vana ekraani pistiku küljest lahti ja kinnitasin uue külge. Kaabel oli kapton teibi tükiga kinni niisiis selle pidin enne ettevaatlikult ära võtma (ja hiljem uue ekraani külge panema).

Edasi panin tahvli tööle (liimi ei hakanud kohe panema) ja ekraan küll töötab aga kohe oli näha ekraanilt läbi jooksvad õrnad heledad triibud (pilt). Lisaks selgus, et ekraan ei reageeri puudutusele nii nagu peab. Umbes esimesed 10 sekundit töötas OK, siis aga ei reageerinud üldse ning mõne aja pärast hakkas sponataalselt käsklusi jagama - avas ise appe ja sulges neid (justkui oleks vajutatud aga keegi ei vajutanud).

Esimene mõte oli, et ühendus on halb aga vaatasin selle üle ja kõik tudnub olevat OK (ekraani küljes on hoovaga pistik, ja kaablil on peenike valge joon, mis näitab kuhu maale see pistikusse minema peab, tahvli pool käib pistiku sisestamisel "klõps" ja ühenduse peale läheb kruviga väike plastikust kate). Puhastasin igaks juhuks pinnad üle ja ühendasin uuesti aga mingit muutust see kaasa ei toonud.

Teine mõte on see, et ekraan on vigane.

Enne kui müüjale turja kargama hakkan, ehk oskab keegi nõu anda, mida veel kontrollida ja kuidas kindlaks teha, kas viga on ühenduses, kaablis (äkki vigastasin seda kaptonit ära kakkudes) või ikkagi ekraanis.

Suured tänud.

NB! Lisasin ühendusest, ekraanist ja kaablist ka pildid. Pildi jaoks on kaablilt teip ja tahvli poolne kinnitusklamber ära võetud.
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Hinnavaatlus »  Tahvelarvutid ja e-lugerid »  Lenovo tab ekraan peale vahetust ei reageeri ja triibuline
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa ei või manuseid alla laadida selles foorumis



Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.