Avaleht
uus teema   vasta Uudised »  Pressiteated »  Elisa toob mobiilimastidesse rohkem roheenergiat läbi päikeseparkide märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale. Teata moderaatorile
otsing:  
Tanel
HV Guru
Tanel

liitunud: 30.09.2001



Autoriseeritud ID-kaardiga Online

sõnum 11.08.2022 09:16:13 Elisa toob mobiilimastidesse rohkem roheenergiat läbi päikeseparkide vasta tsitaadiga


PRESSITEADE - Elisa alustas pikaajalist partnerlust Sunly Cityga rajamaks mobiilimastide juurde päikesepargid, et suurendada rohelise energia tarbimist. Kokku plaanitakse pilootprojekti raames päikeseparkidega varustada 10 mobiilimasti üle Eesti.

„Vastutustundliku ettevõttena on Elisa üheks jätkusuutlikkuse valdkonna põhisuunaks roheenergia ja energiatõhusus. Elisa kasutab oma tugijaamade töös juba täna 100% taastuvatest energiaallikatest ostetud elektrit, läbi mille pakume klientidele enda võrgus teenuseid. Õige pea astume sellest sammu edasi ja võtame tugijaamade juures kasutusele päikesepargid, et vähendada tõusvaid kulusid ja suurendada veelgi ettevõtte panust roheenergiasse. Pargid rajatakse koos Sunly Cityga ja renditakse täisteenusega. Selliselt saame lihtsalt viisil tarbida soodsat ja keskkonnasõbralikku päikeseelektrit,“ teatas Elisa tehnoloogiaüksuse juht Toomas Polli.

Sunly City müügijuht Taavi Velleste sõnul on suur rõõm näha, et järjest energiamahukamaks muutuv telekommunikatsioonisektor otsib aktiivselt võimalusi muutuda rohelisemaks ja seda mitte ainult paberil, vaid päris elus kohapeal. „Päikeseenergiast lokaalseks tarbimiseks toodetud elekter on vaieldamatult üks parimaid viise päikesetundidel elektrienergia tarbimine loodussõbralikuks muuta. Elisaga loodava projekti raames tegeleme ise ehituse, toodangu, monitoorimise ja seadmete hooldusega ning toome muretult roheenergia Elisani,“ kommenteeris Velleste.

Täna projekteeritakse päikeseparke esimese 10 masti juurde ning töösse jõuavad paneelid juba selle aasta sügisel. Kokku plaanitakse päikeseparkidega varustada enamik Elisa mobiilimaste üle Eesti.

Elisa kasutab juba täna oma tugijaamade töös ainult taastuvatest energiaallikatest ostetud elektrit. Energiaallikateks on tuul, vesi, biogaas ja biomass ning taastuvenergiat tootvad jaamad asuvad kõik Eestimaal. Selle valiku tunnustamiseks on Elisale väljastatud juba alates aastast 2019 Rohelise Valiku sertifikaadid, mis on tagatud üle-Euroopalise ja läbipaistva päritolutunnistuste süsteemiga.

Allikas: www.elisa.ee

_________________
NordVPN tarkvara nüüd soodsamalt
HV valuutakalkulaator
Kommentaarid: 461 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 12 :: 7 :: 356
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
Wordmc9
HV Guru

liitunud: 09.07.2006



Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 11.08.2022 09:17:13 vasta tsitaadiga

see seletab ka mastide võimsuse kadu õhtuti icon_razz.gif
Kommentaarid: 333 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 278
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
Tanel
HV Guru
Tanel

liitunud: 30.09.2001



Autoriseeritud ID-kaardiga Online

sõnum 04.05.2023 06:19:06 vasta tsitaadiga

tsitaat:
Elisa on esimese telekomina püstitanud juba üle kümne reaalselt toimiva päikesejaama

Tänaseks on Elisa varustanud juba 13 mobiilsidemasti elektrienergiaga, mis pärineb tugijaama kõrvale paigaldatud päikeseelektrijaamast. Elisa pikemaks eesmärgiks on järgneva kümne aasta jooksul varustada kõik mobiilimastid 100% taastuvenergia lahendustega.

Esimese katsetuse päikeseelektrijaamaga tegi Elisa juba aastal 2015 ning see toodab päikeseenergiat tänaseni. Projektiga jätkati möödunud aasta sügisel koostöös Sunly Cityga ning tänaseks on 12 uut päikeseelektrijaama võrguga liidetud ja päriselt töös. Uued päikesepargid püstitati seitsmesse maakonda, seega toetavad lokaalsed päikesepargid näiteks Ahaste küla, Kambja valla, Kibuna ja Kõljala küla elanike sideteenuste kasutust.

“Roheenergia ja energiatõhusus on Elisa jätkusuutlikkuse valdkonna üheks põhisuunaks. Juba rajatud päikeseelektrijaamade toel saame tõsta oma panust roheenergiasse, vähendada kõrge elektrihinna mõju ja muuta oma jalajälg nii väikeseks kui võimalik,” ütles Elisa tegevjuht Andrus Hiiepuu. “Nüüd, mil oleme 12 uut päikeseelektrijaama tootmisrežiimile lülitanud, saame projekti reaalset mõju paremini analüüsida ning tempot veelgi juurde lisada. Pikemaks eesmärgiks on järgneva kümne aasta jooksul varustada kõik mobiilimastid 100% taastuvenergia lahendustega.”

Lisaks lokaalsete päikeseparkidega varustatud mastidele, kasutab Elisa rohelistest allikatest pärit energiat ka kõikides teistes tugijaamades. Selle tarbeks ostab ettevõte võrgust rohelist energiat, mis on toodetud tuulest, veest, päikesest, tuumaenergiast, biogaasist või biomassist. Selle valiku tunnustamiseks on Elisale väljastatud juba alates aastast 2019 Rohelise Valiku sertifikaadid, mis on tagatud üleeuroopalise ja läbipaistva päritolutunnistuste süsteemiga.

Uued päikesepargid püstitati järgmistesse asukohtadesse:
• Ahaste, Pärnumaa
• Haljala, Lääne-Virumaa
• Oru, Harjumaa
• Kadjaste, Pärnumaa
• Kambja, Tartumaa
• Uuemõisa (Kaevaniidu), Läänemaa
• Kibuna, Harjumaa
• Kõljala, Saaremaa
• Mäetaguse, Ida-Virumaa
• Parila, Läänemaa
• Vatsla, Harjumaa
Lisaks tänaste päikeseelektrijaamade püstitamisele jätkab Elisa tegevusi, leidmaks veelgi viise oma äritegevuse jalajälje vähendamiseks.

_________________
NordVPN tarkvara nüüd soodsamalt
HV valuutakalkulaator
Kommentaarid: 461 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 12 :: 7 :: 356
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
woox2k
Kreisi kasutaja
woox2k

liitunud: 25.03.2009




sõnum 04.05.2023 10:56:33 vasta tsitaadiga

Mobiilimastide kõrvale päikesepaneelid! icon_lol.gif Pangu paar ventilaatorit masti külge ja elu lill rohkem kui kümnel päeval aastas!

Samas elu on lill nendel, kelle maa peale need mastid ja päikesepargid jäävad. Taluvustasu pidi päris arvestatav olema.

_________________
Mess with the best, die like the rest!
Kommentaarid: 20 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 18
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Uudised »  Pressiteated »  Elisa toob mobiilimastidesse rohkem roheenergiat läbi päikeseparkide
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis



Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.