No selle teema point on olnud ikka parima platvormi leidmine.
Kuna konsoolidega miskit muud tarka eriti teha ei saa...
See ju väga individuaalne
Veidi üle keskmise meediapleieriks sobivad ka kui juba mängimiseks on ostetud. _________________ 17/1/2023, Scart: "Selle sajandi senise möödunud aja üks suuremaid skandaale on hetkel lahti rullumas..."
6/4/2025, RFK Jr: "The most effective way to prevent the spread of measles is the MMR vaccines."
Kasutusest nii palju. Mul on hetkel kasutuses:
PS5 - esiteks muidugi ekslusiivid, GT7 ja GT Sport on mõlemad saanud hulgaliselt tunde, lisaks eelnevalt PS4 peal Unchartedi ja Last of USi seeria. Ma mängin selle peal FPSe kuna konsooli peal on cheaterite osakaal suht olematu, kogemus PC peal näitas kiirelt, et hiirega on tore küll sihtida, aga paljud populaarsed mängud on paksult cheatereid täis. Kõige enam meeldib mulle, et tänu rest modele, saan ma SP mänge jätkata täpselt sealt kus need pooleli jäid.
PC - strateegiad ja sim racing suures osas koondub mul PC peale.
Kuigi strateegiad on üritatud pookida ka konsoolile, siis pole see päris see.
Steam deck - parim mobiilseks gaminguks ja vanema kraami mängimiseks.
Milline siis parim on? Kõik on omas elemendis parimad, aga öelda, et üks on teistest nii üle, et teist kahte pole mõtet omada oleks naiivne.
Kusjuures tihti ka SP multiplatvorm mänge valin selle järgi kumb on paremini õnnestunud. Far Cry 6 läks PS5 peale Dying Light 2 PC peale. Kahjuks juhtub ikka nii, et vahel on pordid PC peal nigelemad või on konsooli versioonid jäänud ilma maksimumist mida next gen konsoolid suudavad pakkuda.
Tead, ma olen ka tavaelus üks üsna mõistlik inimene kes ajab enamasti üsna mõistlikku juttu ,aga see ei see koht kompromissideks.
See on see koht, kus sul küsitakse (metafoorses mõttes) would fuck you mother to save your father on ju???
Ehk siis, sulle tuleb pimedal tänaval Will Smith vastu, kelle naise üle sa oled just nalja teinud, ja ainuke viis, kuidas ta selle sulle andestab on siis, kui sa ütled talle, et kumb on parem - PC või PS5.
Also, asjadel on objektiivsed mõõdetavad parmeetrid (graafika saab redutseerida detailideks, efektideks jne, sortimendi saab ära nummerdada, TCO, etc)
Subjektiivne on nende kaal inimese kohta.
Ehk siis PC peal võib olla kõige rohkem mänge, kõige parema graafikaga, aga kui päeva lõpus sulle individuaalselt meeldivad just PS5 mängud, siis sinule individuaalselt on PS5 parim, aga see ei ole teemast sellest mis sulle individuaalselt meeldib vaid see on teema sellest, kuidas kuhjata ühele või teisele poole kokku objektiivselt mõõdetaivaid parameetreid, et neid summeerides teha selgeks, milline on objektiivselt mõõdatavate parameetrite alusel parim platvorm. _________________ Võib öelda,et ma olen liigselt enesekeskne,aga mind see ei häiri
Tulge kõik HV rahvaga jalkat mängima!|
Täna tõesti ei saa 600€ eest normaalset PC-d, aga poole aasta pärast võibolla juba saab (sellise, mis praegustele konsoolidele tuule alla teevad). Pikka aega ei saanud ka konsooli 500-600€ eest (kui just väga ei vedanud või soovisid Switchi osta), vaid tuli ligemale 1000€ välja käia.
Diivani ja teleka argument ei päde juba ammu. PC võid toppida kuhu iganes ja korpuste valik on lai. Võid ehitada Xboxi suuruse karbi või täisjõulise ATX kasti. Lisaks on nüüd Steam Deck olemas. Iseasi muidugi, mille alla see klassifitseerub. Kas on kaasaskantav konsool või PC?
1000 euro eest läksid võibolla üksikud konsoolid reaalselt tehinguks, pigem tolgendas see 800 euro ringi max, praegu veel vähem.
See kui hinna poolest saab konsooli eluea lõpus konkureeriva pc ei ole argument. 1000 eurose telefonide lipulaeva saab ka 4 aastat hiljem kolmandiku hinna eest. See on igati loogiline. Minu PC oli ka paralleelselt ühendatud 34 tollise monitori ja 55 tollise teleka vahel vastavalt kumba ma kasutasin, lõpuks ma teleka taga kasutamisest loobusin, kuna see ei olnud eriti mugav. Klaviatuurile ja hiirele on diivani peal kehv leida mugavat kohta. Mis puudutab Steam Decki siis minu jaoks on see pigem konsool, ma kasutan game mode ja sel le laiendatud funktsioone ma ei kasuta. Kui Aeron tahab konkreetset eelistust, siis minu valik jääb alati konsool ja ainsa valiku osas ma on see subjektiivne kas Xbox või PS5, sõltub puhtalt mis mängud meeldivad. Konsool lihtsalt toimib, ei ole mingit seadistustega nikerdamist, see on ka põhjus miks mu PC on pigem võimsamapoolne, ma lükkan kõik ultra peale ja rohkem seadetega ei tegele. Aga mind täitsa huvitaks, kui palju siis praegu PS5 vääriline PC maksaks? Aeron kindlasti oskaks kokku panna, kuna uue tüübi konsoolid on ka hiirvaiksed, siis palun arvestada seda koostamisel.
Hind on üks faktor paljudest selle võrdluse tegemisel ja ilmselt varsti (hetke trende vaadates) saab jälle normaalse hinnaga PC-sid.
hkurujo88r, räägi, miks ei saa PC-d panna diivani kõrvale?
Foxxx olen täiesti nõus sellega hinnavõrdlus muutub ajas. Konsooli hinnaga konkureerida PC-l on ajalooliselt olnud raske, aga viimastel generatsioonidel tegelikult mitte eriti.
PS5 TFLOPs count oli reliisil midrage PC oma juures ja kui kiibipuudus ei ole hindu idiootseks teinud, siis saaks kindlasti sarnase jõudlusega masina reliisil. Ainuke tõesti parem asi oli Sony SSD, mille kiirustes järgijõudmine võttis vist ca aasta ja pole nüüd uurinud kas juba väljas, aga mõnda aega tagasi räägiti 2-3x kiirematest SSD-dest, mis peagi tulekul. Samas, quick resume tehnoloogia on tarkvarapõhine ja seda ilmselt peagi ei tule.
Kindlasti PC puhul on ehitamise oskus üks faktor. Kas sa pead seda plussiks või miinuseks sõltub sellest, kas sinu/elus peas on koht olemas riistavara huvile või mitte. Minu jaoks oleks see fun ja huvitav asi mida teha, aga täiesti mõistan kuidas paljudele on see täielik peavalu.
Hinna osas:
https://www.reddit.com/r/playstation/comments/qptgyk/how_much_did_you_pay_for_your_ps5_console/
Masina ehitamise osas ütleks algatuseks nii palju, et minu eelmine PC, mis oli 1080TI-ga ja K seeria i5 prosega oli TFLOPSidelt PS5-st napilt ees ja maksis 550 €.
Ofc ta oli palju suurem kolakas ja võttis palju voolu ka. 1080TI tuli välja 2017 aastal ja peab seega kenasti ilmselt vastu selle konsooli generatsiooni lõpuni. Seda siis selle disclaimeriga, et sätteid ei saa max-ida loomulikult,aga ega need konsooli puhul ka maxitud ei ole, lihtsalt sinu eest on tweaking ära tehtud
Päris ok build, veidi vanilla,aga...
Huvipärast vaatasin, mis GPU-d maksavad hetkel, RX6600 saab kätte 380€ Galadorist. TUndub, et playstation hind eestis hetkel on ~750 € kandis HV alusel.
See on üsna ideaalne, sest PC puhul 50% umbes läheb GPU alla.
Aga tbh, ma ise pigem skaleeriks GPU natuke üle, sest konsooli soft on tiba parem ja ilmselt saab nõksu parema kogemuse konsooli peal nendes title-ites kus raud on piiri lähedal.
Ilmselt 1080TI-ga ka täna enam ei ehitaks kuigi minu jaoks RT efektid ei ole küll midagi "game change-ingut" pakkunud. Auto HDR tundub palju lootustandvam tehnoloogia selles osas. _________________ Võib öelda,et ma olen liigselt enesekeskne,aga mind see ei häiri
Aeron, kuhu ma selle kolaka topin? Mingit ise ehitamist jne nikerdamist absul ei viitsi. Ostan toote mis toimib. Ja normaalse hinnaga kompaktset PC-d poest ei saa. Asi ei ole, et ei oskaks, oskan vabalt, aga need ajad möödas ja nüüd hindan mugavust. Mul ajaga muudki teha kui juppe tellida ja kokku toppida kaste.
Ps5 hind eestis 550-650, juba aasta tagasi sai selle hinnaga piisavalt neid poest, eriti kes viitsisid veidi HV foorumit jälgida, kiirelt öeldi kus mis müügis.
hkurujo88r, eestis on keerulisem, aga mujalt saab väiksema form factoriga asju ka ok hinnaga. Aga jah, kõige kindlam on ise ehitada, nii nagu endale meeldib ja nagu ütlesin, see on nii pluss kui miinus. Miinus, kui ei viitsi ehitada, pluss kui on huvitav seda teha.
Konsooli hinna osas, ma ei oska kommenteerida muud, kui seda mis hetke seis HVs on, kui hindu võrrelda. Lisaks kahtlen tugevalt selles, et keskmine inimene (kes ei tea mis HV on), oskab kuskilt mujalt otsida, kui tavalistest tehnika poodidest, mida ka HV otsing teeb.
Või midagi siit:
https://youtu.be/NrngJGoZb-M?t=74
NB! The result, according to Austin Evans, is that the fan noise from the original PS5 measures 43.5dB, while the newer model is slightly quieter at 42.1dB. Seega tiny PC_d suudavad kenasti konkurentsi pakkuda selles osas ka.
ps: to make a point võid mulle näidata, kust ma saan hetkel "normaalse" hinnaga ps5? _________________ Võib öelda,et ma olen liigselt enesekeskne,aga mind see ei häiri
viimati muutis Aeron 23.06.2022 13:34:52, muudetud 1 kord
Mulle tundub, et see saadavus ikka pole nii roosiline endiselt. _________________ Võib öelda,et ma olen liigselt enesekeskne,aga mind see ei häiri
viimati muutis Aeron 23.06.2022 13:39:09, muudetud 1 kord
HV foorumi pingeline jälgimine ja diili otsimine ei ole kindlasti see lähen poodi ja ostan mugavalt asja ära availability mida võib üldusesele laiendada. _________________ Võib öelda,et ma olen liigselt enesekeskne,aga mind see ei häiri
HV foorumi pingeline jälgimine ja diili otsimine ei ole kindlasti see lähen poodi ja ostan mugavalt asja ära availability mida võib üldusesele laiendada.
Tellida saab ju koju, siis võib 24/7 ka poolast võtta Gt7 ja horizoni kombo 650€ + saatmine.
Dude, kui sa tahad konsooli arguendiks lugeda seda , et sa saad mugavalt suvalisest kohtast osta MSRP_ga konsooli, siis palun olgu ta mugavalt ja õige hinnaga igal pool saadaval.
Muul puhul on see nagu PC part hunting ja ei lähe lihtsalt konsooli mentaliteediga kokku. Mulle tundub nii konsistentne, sest muidu läheks aknast väja kogu see mugavuse jutt kolinal. _________________ Võib öelda,et ma olen liigselt enesekeskne,aga mind see ei häiri
Aeron, mitmed GPU-d mis sa välja tõid ei ole enam tootmises. Lisaks on mõned neist sama suure energiatarbega kui terve PS5 kokku või suuremaga. Vaikseks on osasid neid kaarte võimatu saata, aga arvestades, et su enda kastis on Paliti 3090 siis ma panustan, et sa mängid ainult klappidega ja kogemus vaiksete masinatega on olematu. Mida väiksemaks läheb form factor seda raskem on hoida masinat jaheda ja vaiksena
Huvitav, et Eestis konsoolid nii kallid ikka veel. Xbox Series X on siin 499 ja ilma draivita PS5+mäng oli 479.
Pole uurinud, millise gaming PC sama raha eest saab. _________________ 17/1/2023, Scart: "Selle sajandi senise möödunud aja üks suuremaid skandaale on hetkel lahti rullumas..."
6/4/2025, RFK Jr: "The most effective way to prevent the spread of measles is the MMR vaccines."
Paranda kui eksin, aga see ju mingi käeshoitav aparaat, ei tundu eriti võrreldavad asjad? _________________ 17/1/2023, Scart: "Selle sajandi senise möödunud aja üks suuremaid skandaale on hetkel lahti rullumas..."
eShelobik, kusjuures kuumusega probleemi pole, neid osasid käed ei puudu mis soojad ja koos uue uuendusega on fan profile ka timmitud. On kuuldavad kindlasti, aga 4 tundi shadow of mordori ei olnud probleem. Fanid praegu on 3000 peal olnud lagi. Ideaalne ei ole, aga nii pisikese seadme puhul paratamatu.
SKG see oli pigem naljaga pooleks, aga pc puhul jeeli jeeli venitab 3050 kokku.
Aeron, ja mis lähed ostad Pc ka suvalisest kohast? Eeltööd ei tee ja siis saadki 1000€ eest mingi 1650ti graafika.
Ma ka eeltööd ei teinud, ostsin 3060 graafikaga läpaka, jube reaktiiv, lõugab korralikult. Fps ei huvitaks, istuks konsooli otsas ilusti edasi.
Konsooli ostad, asi töötab, mugav ei pea tarkvaraga jamama jne.
Ma VB ruttasin nüüd natuke arutelus ette, aga informatsiooni uurimise vajaduse puudus, ostumugavus on faktorid, mis on konsooli puhul olulised. Aga pc puhul mitte eriti, sest kogu kogemuse raskuskese ei asetse lihtsusel.
Foxxx kirjutas:
Aeron, mitmed GPU-d mis sa välja tõid ei ole enam tootmises. Lisaks on mõned neist sama suure energiatarbega kui terve PS5 kokku või suuremaga. Vaikseks on osasid neid kaarte võimatu saata, aga arvestades, et su enda kastis on Paliti 3090 siis ma panustan, et sa mängid ainult klappidega ja kogemus vaiksete masinatega on olematu. Mida väiksemaks läheb form factor seda raskem on hoida masinat jaheda ja vaiksena
Ma tõin välja jõudlustaseme, ei midagi enamat. Selle alusel saab võtta midagi kaasaegset või üsna iidset vastavalt sellele, mis saadaval on. Igal valikul on plussid ja miinused nagu ikka.
Minu enda Palit on see kaart mida oli üldse võimalik saada sel hetkel ja ei olnud minu esimene eelistus, aga on mis on. Samas, 9 casefaniga korpuses on temperatuurid väga mõistlikud ja heli mis tekib on mõnusa maheda tooniga ja ei häiri. Olen hästi kursis väiksema formafactoryiga kaasnevate komplikatsioonideta ja suurema eeltöö läbimõtlemise vajadusega nende lahenduste puhul. _________________ Võib öelda,et ma olen liigselt enesekeskne,aga mind see ei häiri
Aeron, ehk siis mida oligi tarvis tõestada, nii vähe või palju kui ma olen ka eelmiseid teemasid sirvinud, siis Sa oled alati kiitnud, et PC on ainuõige ja kõik on väga lihtne, aga kui isegi Sina, kes Sa oled huviline ei suuda sarnases form factoris tuua välja sama vaikset, sarnase energiajäljega ja samas hinnaklassis, siis kuidas Sa saad väita, et PC kokkuladumine pole mingi probleem tavalisele mängurile.
Ma arvan, et oma väidetega Sa ise just tõestasid, et parim valik on PS5 või Xbox Series X. Kui soovid tõestada, vastupidist, siis palun konfi mis vastab eeltoodud lähteülesandele ja koos hindadega ja viidetega kust komponendid pärinevad.
Lisana, kui tuua välja kasutatud jupid, siis kindlasti peaks neil kõigil olema garantii, sest enamik kasutatud PS5 ja Xboxe on endiselt garantiilised. Lihtsuse huvides soovitaks siiski piirduda uute asjadega.
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse sa ei või vastata selle foorumi teemadele sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis sa ei saa lisada manuseid selles foorumis sa võid manuseid alla laadida selles foorumis
Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.