Avaleht
uus teema   vasta Uudised »  Ülevaated, kasutajate hinnangud »  Ülevaade: Realme GT Neo 2 märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale. Teata moderaatorile
otsing:  
salatoimik
HV Guru
salatoimik

liitunud: 08.08.2006



Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 11.04.2022 00:27:44 Ülevaade: Realme GT Neo 2 vasta tsitaadiga


Vana Xiaomi mi A1 hakkas viimasel ajal venima nagu tatt ning tuli vaikselt vaadata uuema telefoni poole. 200€ piirimail nagu polnud miskit, uued Xiaomi Redmi 11 telefonid tundusid paras pettumus ning tuli veel natukene ringi vaadata. Olin hinnapiiri seadnud kuhugi 300€ piirimaile. Realme GT Neo 2 oli küll varasemalt silma jäänud kuid eestis oli hind sellel 400€ ning viskasin selle mõtte peast välja. Kuid oh üllatust, Amazonis jäi silma diil kus telefoni hinnaks oli 349€.

Panin ostukorvi ära kuid veel kohe ära võtma ei hakanud. Sai tehtud õige otsus sest päev hiljem kukkus telefoni hind 315€ juurde. Paar kiiret youtube ülevaadet midagi hullu ei öelnud ning enamasti pigem soovitati ja nii ta ära võetud sai.

Telefonist
Kapoti all suriseb tal Snapdragon 870 5G ning GPU poolelt Adreno 650. Seega mängida temaga saab ja üsnagi edukalt. Sisemist mälu 128GB millest kasutatav oli mäletamist järgi umbes 100 giga kanti ning 8GB RAM. Mälukaardi võimalus puudub, seega kellel pigem oleks rohkem sisemälu vaja saab vaadata ka 256GB versiooni poole. Nagu kiibistik reedab siis on tegu 5G telefoniga. Kas antud telefoniga 5G ka reaalselt eestis toimib jään kahjuks vastuse võlgu. Lähim Tele2 5G võrk on liiga kaugel ning pole aimugi kas sinna niisama ligi saab või vajab mingit erilist paketti. 4G poolelt tasub tähele panna, et antud telefoni liigub mitmes versioonis. Ühel on 4G puhul olemas B20 ja teisel pole. Seega tasub see enne ostu üle kontrollida, vastasel juhul linnast väljas 4G väga ei pruugi levida.

Mis tuleb kaasa?
Pakendis sisaldub lisaks telefonile massiivne laadija, usb-c kaabel, silikoonist kaitseümbris ning abivahend simkaardi pesa avamiseks. Lisaks natukene paberipahna.

Foto: Gsmarena


Ekraan
Ekraani suuruseks on 6.62 tolli ning tegu on 1080*2400 pikslise AMOLED ekraaniga mille värskendssagedus 120Hz. Kaitse poolelt Gorilla Glass 5.
Karbist välja võttes on telefonile juba eelnevalt paigaldatud ka kaitsekile, seega seda vähemalt esialgu eraldi muretsema ei pea. Kui just kaitseklaasi ei eelista.


OS
Peal tal on Android 11 Realme UI 2.0. Viimastel päevadel on juba tulnud redditisse teateid, et siin ja seal vaikselt uuendused tulevad Android 12 Realme UI 3.0 peale.
Karbist välja võttes teab mis palju softi peal pole. Miski PUBG installer millega veidi ingame nodi saab (tegelikult ei saa kuna see pakkumine kehtis vaid eelmise aasta lõpuni icon_biggrin.gif ), Netflix, miski kloonimisäpp ja nipetnäpet veel. Enamuse saab kenasti uninstallida ja sellega probleemi pole. OS liigub kenasti sujuvalt, etteheiteid pole.


Gaming
Kuna ise suur telefoniga mängija pole siis enamuste mängude kohta ei oska kommenteerida. Sai vaid proovitud mõned mängud PUBG Mobile teha. Mäng jooksis kenasti, probleeme polnud, telefon kuumaks ei läinud. Lisaks on telefonil olemas special gaming mode millega saab telefoni performance lükata max peale (killib taustal kõik asjad ära, notificatione ei luba, kõnesi läbi ei lase jne). Ise saab seal üsna edukalt seada mida ja kuidas.


Aku
Telefonil on 5000 mAh aku ning 65W kiirlaadimine. Üldiselt üle 30 minuti aku laadimine võtta ei tohiks. Enda kogemusets nii 15-20 minutit kui akut väga tühjaks ei lase. Laadimine on tõesti kiire ning kui varem avastasid viimasel minutil, et telefoni aku tühi ning said laadides juurde heal juhul 2-3% siis nüüd tasub igal juhul telefon kasvõi korraks seina panna sest see 10-20% lisa tuleb ikka väga kiirelt ja väga lühikese aja jooksul kätte. Juhtmevaba laadimine puudub.


Kaamera
Nüüd jõuame ilmselt kohta mis pakub paljudele enim huvi ning mida käsitleb ilmselt ka kõige põhjalikumalt.
Telefonil endal on 3+1 kaamerat. Taga 64 megapixline põhikaamera. Lisaks 8 megapixline lainurk ja 2 megapixline makro kaamera. Ees on 16 megapixline kaamera. Võibolla suurimaks miinuseks on põhikaameral OIS-i puudumine.
Telefoni enda kaamera äpp teeb tööd isegi suhteliselt hästi. Olemas kenasti expert mode, nightmode, timelapse, dual-video (korraga sees nii esimene kui tagumine kaamera), panoraam, makro jne võimalused.
Võibolla üheks miinuseks enda jaoks on, et RAW fotosi saab teha vaid expert mode-s. Ja ka seal ta ei jäta meelde, et see sees oleks vaid tuleb iga kord eraldi sisse lülitada
Lisaks saab telefonile kerge vaevaga tõmmata google cam äpi. Midagi rootima ei pea vaid tiri apk, installi ning toimib.

Päevasel ajal tulevad pildid üldiselt üsna head. Pigem satub harva fotosi kus pilt oleks udune ja fookusest ära. Öisetel fotodel tuleb seda rohkem ette, seega soovitaksin võimalusel teha mitu fotot.

Enne kui jõuan fotode võrdluse juurde ütlen ära, et telefoni enda RAW fotosi ma ei kasuta ning vaid google cam-i RAW fotod. Põhjus selles, et telefoni enda äpi RAW fotosi on kohati täielik kepp kerge ja kiire töötlusega teha. Color Temp ja Tint on lightroomis/photoshopis totaalselt paigast ära. Hea on kui tint-i üldse enam vasakule poole liigutada annab. Samuti on color temp pea alati RAW fotodel seal kuskil 2000-3000 vahemikus. Lisades siia, et RAW fotosi salvestatakse ka vaid expert modes siis kergem on juba google cam-i kasutada.

Hakkame siis pihta. (64mpix pildid laetud upload.ee kuna imgur-i jaoks liiga suured, seega hoiatus, et võivad avaneda nagu tatt)

Stock cam -> Google cam -> Google cam raw -> Stock Cam 64Mpix ->

Stock cam -> Google cam -> Google cam raw -> Stock 64Mpix ->

Stock cam -> Google cam -> Google cam raw -> Stock cam 64Mpix -> Stock ultrawide ->

Stock cam -> Google cam -> Google cam raw ->

Stock -> Google cam -> Google cam raw -> Stock ultrawide ->

Ning mõned makro kaamera näited. Kuna sellel autofookus puudub siis tuleb ise enamvähem aru saada kui kaugel telo hoides on asi fookuses. Üldiselt on kah kaamera aga ei midagi erilist.



Mõningad öised klõpsud
Stock -> Gcam -> Gcam raw ->

Stock -> Gcam -> Gcam raw ->


Night Mode
Stock -> Gcam -> Gcam raw ->


Stock Expert Mode
Kui on võtta kuskilt telo jaoks statiiv või on võimalik toetada seda kuhugi siis tundub parimat tulemust andvat öösel expert mode.



Võiks vist öelda, et mingit pilti ta ikka öösel teeb. Küll mitte kõige paremat. Kindlasti saaks parema tulemuse kui minna öisesse linna (Tallinn/Tartu) kus on valgust kõvasti rohkem ning see aitaks kaasa. Tähelepanek siiski oli, et Gcam hoiab iso kordades madalamal ja seega tulevad pildid vähemmürased. Kuid samas on öised pildid ikka jube pehmed kasutades Gcam-i. Võimalik, et seda on võimalik paremaks saada kui proovida mõnda Gcam-i porti millel on olemas ka manual mode kus saab kõik parameetrid käsitsi paika panna. Minu kasutatud Gcam-l see võimalus puudub. Kuid see vajab veidi rohkem katsetamist. Üldiselt kuhugi Facebooki/insta seinale käivad need fotod küll. Lainurk kaamera on pimedas suhteliselt saamatu ja pole mõtet kasutadagi.



Videod
Telefonil on olemas videode puhul EIS. Kõige sujuvamad videod annab teha 1080p60. Mõningal määral toimib eis ka veel 4K30 puhul kuid 4K60 puhul EIS ei toimi.

1080p60
Spoiler Spoiler Spoiler


2160p30
Spoiler Spoiler Spoiler


2160p60
Spoiler Spoiler Spoiler


720p960 (slow mode)
Spoiler Spoiler Spoiler


1080p60 (jooksu pealt tehtud klipp)
Spoiler Spoiler Spoiler



Kokkuvõtte
Võiks öelda, et 300€ eest on minu jaoks telefoni küll ja veel. 4G võrgus on kiirused olnud nii piisavalt viisakad ja kohati mitu korda kiiremad kui kodus kaablist tuleval netil, et ei oska hetkel 5G-d taga nuttagi. Videod mängivad sujuvalt, vähegi valgust on siis hädapärast saab fotod tehtud ning kui aega vaja peletada siis mõne mängu saab mängitud väga kenasti.Samuti aku vastupidavus rahuldab kenasti ning kiirlaadimine on väga suureks plussiks. Miinusena võib ehk välja tua, et softi updatesi tuleb pigem harva kui tihti, seega sellega peab arvestama, et see telefon neile ei sobi kel iga kuu värske patch peab peal olema.


Vaata hinda
https://www.hinnavaatlus.ee/2271854/realme-gt-neo-2-5g-128gb-blue/
Hetke odavaim kohal laoseisuga hind Klickis 359€

Amazon
https://www.amazon.de/dp/B09GFYB82M
Kirjutamise ajal 309€

_________________
LehesFoto - Täis suvaklõpse ja muud
Kommentaarid: 39 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 35
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
Anna tooli
 

liitunud: 16.03.2006



Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 11.04.2022 00:46:54 vasta tsitaadiga

tsitaat:

4G võrgus on kiirused olnud nii piisavalt viisakad ja kohati mitu korda kiiremad kui kodus kaablist tuleval netil, et ei oska hetkel 5G-d taga nuttagi

See oleneb ju ka teistest kasutajatest.

Kord on mul kodukohas 5/2, teinekord 150/50
et päääris suur kõikumine.
Aga tubli tööga oles hakkama saanud thumbs_up.gif

_________________
Kommentaarid: 352 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 294
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
salatoimik
HV Guru
salatoimik

liitunud: 08.08.2006



Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 11.04.2022 22:47:11 vasta tsitaadiga

mina Artjom kirjutas:
tsitaat:

4G võrgus on kiirused olnud nii piisavalt viisakad ja kohati mitu korda kiiremad kui kodus kaablist tuleval netil, et ei oska hetkel 5G-d taga nuttagi

See oleneb ju ka teistest kasutajatest.

Kord on mul kodukohas 5/2, teinekord 150/50
et päääris suur kõikumine.
Aga tubli tööga oles hakkama saanud thumbs_up.gif

Eks see personaalne jah. Ma olen siin natukene testinud enda viibivates punktides ja üldiselt nii suurt kõikumist pole täheldanud. Pigem ongi mingi stabiilne keskmine millest vahel veidi kiirem või veidi aeglasem.
Aga eks see ole ikka väga suhteline. Samas võrreldes vana teloga on nett ikka vähemalt 2x kiirem beer_yum.gif (eks vana ei osanud mitut sagedust ilmselt kasutada korraga)

_________________
LehesFoto - Täis suvaklõpse ja muud
Kommentaarid: 39 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 35
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Uudised »  Ülevaated, kasutajate hinnangud »  Ülevaade: Realme GT Neo 2
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis



Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.