Avaleht
uus teema   vasta Uudised »  Pressiteated »  Elisa püstitas alateenindatud piirkondadesse kuus uut operaatorineutraalset sidemasti märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale. Teata moderaatorile
otsing:  
Tanel
HV Guru
Tanel

liitunud: 30.09.2001



Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 09.12.2021 11:46:23 Elisa püstitas alateenindatud piirkondadesse kuus uut operaatorineutraalset sidemasti vasta tsitaadiga


PRESSITEADE - Elisa on viimase kahe kuu jooksul viinud ülikiire tänapäevase optikavõrgu ligi 6000 koduukseni. Sellele lisaks kergitati hiljuti tarbijakaitse ja tehnilise järelevalve ameti (TTJA) toetusmeetme najal kuus uut operaatorineutraalset sidemasti, mis pakuvad nüüd kiiret internetti varem alateenindatud piirkondades.

Viimaste kuude jooksul püstitati kuute erinevasse Eesti paika uued 80-99 meetri kõrgused operaatorineutraalsed sidemastid, mille loomist toetas riikliku meetme kaudu TTJA. Uued sidemastid asuvad Jausa, Loosi, Madise, Jõgeveste, Annikoru ja Virulase piirkondades, kus Elisa tagab kõikidele teeninduspiirkondadesse jäävatele klientidele kaasaegne väliruuteri kasutamise toel koduinternetti kiirusega 100 Mbps.

Elisa tehnoloogiaüksuse juht Toomas Polli sõnas, et värskelt uued mastid saanud piirkondadesse on Elisa soovinud juba pikalt panustada, kuid investeeringuid on nõudnud ka mitmed prioriteetsemad objektid. “TTJA hallatava toetusmeetme abil saime nüüd uued mastid püstitada ja tagada seeläbi nende teeninduspiirkondadesse jäävatele klientidele kiire ja stabiilse internetiühenduse. Elisa poolt oleme tänulikud riigile ja TTJA-le sarnase toetusmehanismi ja sujuva koostöö eest, mis toimus operatiivselt väga tiheda ajakava jooksul,” märkis Polli.

Kõik uued mastid on operaatorineutraalsed, mis tähendab, et kuigi neid haldab jätkuvalt Elisa, siis saavad ka teised teenusepakkujad neid oma klientidele võrguühenduse pakkumiseks kasutada. Elisa on uutele mastidele paigaldanud kaasaegsed 4G tugijaamad, mis tagavad klientidele oluliselt parema ja stabiilsema levi ning suuremad võrgukiirused, kuid tulevikus on võimalik sama taristut kasutada ka 5G lahenduste pakkumiseks.

“Me vajame kvaliteetset internetti oma igapäevasteks toiminguteks - töötamiseks, õppimiseks, poodlemiseks ja meelelahutuse tarbimiseks. TTJA-l on hea meel, et riigipoolse abi toel parandavad sideettevõtted kiire interneti kättesaadavust just maapiirkondades,“ sõnas Tarbijakaitse ja Tehnilise Järelevalve Ameti sideosakonna juhataja Oliver Gailan.

Septembri ja oktoobri jooksul panustas Elisa ka Tallinnas ja Tabasalus ülikiire optikavõrgu kättesaadavuse suurendamisele. Kahe kuu jooksul liideti võrguga 18 uut kortermaja, niisamuti saavad uuendustööde toel nüüd optikavõrgu kasuks otsustada enam kui 4800 varem koaksiaalvõrku kasutanud klienti.

Lisaks sellele lülitati esimestel sügiskuudel võrku seitse uut tugijaama, millest viie puhul on tegu siselahendustega, mis tagavad kvaliteetse ja kiire võrguühenduse erinevate objektide sisealadel. Samuti jätkus viimastel kuudel riiklikult toetatud partnervõrkudes teenuse pakkumine, mille raames avanes enam kui 1200 aadressil võimalus liituda Elisa kaabelvõrguga.

“Näeme, et huvi ülikiire ja kvaliteetse internetiühenduse järgi on aina tõusmas ning see ajendab meid tegema jätkuvaid investeeringuid nii uutesse tugijaamadesse kui ka optikavõrgu arendamisesse. Tähelepanuta ei saa ka jätta riiklikult toetatud partnervõrke, mille abil avaneb igal kuul sadadel uutel klientidel võimalus liituda Elisa kaabelvõrguga,” lausus Polli. “Viimased TTJA poolt läbi viidud mõõtmised on näidanud, et Elisa pakutavad keskmised internetikiirused on riigi parimad, kuid näeme, et klientide järjest kasvavad vajadused ei lase meil loorberitele puhkama jääda.”

Allikas: www.elisa.ee

_________________
NordVPN tarkvara nüüd soodsamalt
HV valuutakalkulaator
Kommentaarid: 461 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 12 :: 7 :: 356
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
Leinö
HV veteran
Leinö

liitunud: 07.05.2008



Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 09.12.2021 15:30:10 vasta tsitaadiga

Kuni 100Mbps.. selle KUNI sõna jätsid nad ilusti välja kirjutamata icon_razz.gif
Kommentaarid: 34 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 33
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
napoleon
Unknown virus
napoleon

liitunud: 08.12.2008



Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 09.12.2021 17:27:55 vasta tsitaadiga

Kas see operaatorineutraalne mast on siis ainult mast? St kes kasutada soovib, see peab sinna oma tehnika üles riputama ning neti ja toite organiseerima? Või nii, et kasvõi mees ja koer oü võiks osta sealt mingi hulga 4G/5G ressurssi ja hakata ise ISP-ks ilma et ise üldse mingit tehnikat omaks?
Kommentaarid: 76 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 59
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
indrpo
HV Guru

liitunud: 14.11.2004




sõnum 09.12.2021 17:39:20 vasta tsitaadiga

See on midagi uut, ei olnud kuulnudki, et juba TTJA nii kaugele toetustega läinud on, et mobiilimaste ehitada saab. Tea kas tegemist oli siis mobiiliside mõistest turutõrke piirkonnaga? Nendest küladest 50% on vähemalt ühe operaatori mast juba olemas.
Kommentaarid: 253 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 0 :: 223
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
KillFrenzy
HV Guru
KillFrenzy

liitunud: 05.04.2003



Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 10.12.2021 00:49:49 vasta tsitaadiga

Jah, siia pani elisa selle turutõrke piirkonda ja küsis selle jaoks toetust. Valisid porstu aadresse, et näe siin internet kehva andke masti jaoks raha. See oli see sama aeg, kui sai küsida 300€ ruuteri ostuks.

https://ttja.ee/lairiba-teine-etapp-alates-2020

napoleon kirjutas:
Kas see operaatorineutraalne mast on siis ainult mast? St kes kasutada soovib, see peab sinna oma tehnika üles riputama ning neti ja toite organiseerima?


Toite saab elisalt, pinna ka. Kiu ka vajadusel kirve hinnaga.

Eestis täiesit tavaline, et kõik 3 operaatorit on ühe masti otsas, praegune erineb siis selle poolest, et kui muidu ei pea lubama konkurenti oma masti, siis nendesse peab, sest on toetusraha eest ehitatud.
Kommentaarid: 149 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 132
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
kalvis
Kreisi kasutaja

liitunud: 20.10.2009




sõnum 10.12.2021 07:41:25 vasta tsitaadiga

Kunagi Soomes käies külastades sealset moblamasti vaatasin kah -ühes mastis olid kõik operaatorid - Elisa, Telia ja Tele2. Küsisin, miks konkurenti masti lubate, kas on mingi seadus või? "EI, masti püstitamine on nii odav, et kui ma konkurenti oma masti ei lubaks siis paneb ta masti meie masti kõrvale. Esiteks - meie kui masti omanikud saame kõrgeima asukoha - kõik teised kes ees see mees. Kuid nad maksvad meile iga kuu renti ja see on üsna hea lisaboonus. Võibolla saame isegi transmissiooni optika kiuga neile müüa!"
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
H_K
Aeg Maha 2n
H_K

liitunud: 09.01.2002




sõnum 10.12.2021 08:16:05 vasta tsitaadiga

No see mastide ristkasutus on ka Eestis levinud ja ikka vana teema juba. Toimib see skeem põhimõttel, kus meil tegutsevad mobiilioperaatorid on kõik piisavalt võrdsed ja kõikide huvi on kulusid kokku hoida stiilis "mina panen oma seadmed sinu masti ja luban sinu seadmeid oma masti". Kas selline skeem aga toimiks kui jõuvahekorrad oleks teised või mingid x väiksemad tegijad tahavad mastiruumi aga vastu neil väga midagi pakkuda ei ole.
Tegelikult raskustes Levikom kasutab vist ka mobiilioperaatorite maste, mis hinna ja tingimustega ja kas igasse masti "mahub", see pole muidugi teada.

Lisaks oli keegi ärimees, kes ostis omanikelt, kes maad rentisid kokku neid mobiilimasti aluseid maid - pidavat hea äriskeem olema, kus need mastialused maad omandades, pidavat saama oluliselt rohkem, kordades rohkem renti küsida, kui seda teevad senised suvalised talunikud jm maaomanikud.

_________________
---------------
Kommentaarid: 53 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 51
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Uudised »  Pressiteated »  Elisa püstitas alateenindatud piirkondadesse kuus uut operaatorineutraalset sidemasti
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis



Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.