Avaleht
uus teema   vasta Uudised »  Pressiteated »  Uuring: eestlasi küberturvalisus ei huvita märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale. Teata moderaatorile
otsing:  
ChiefCake
HV vaatleja
ChiefCake

liitunud: 23.10.2019




sõnum 28.10.2021 18:46:52 Uuring: eestlasi küberturvalisus ei huvita vasta tsitaadiga


PRESSITEADE - Samsungi tellitud ja uuringufirma Norstat läbiviidud küsitlusest selgub, et 60% eestlastest puudub huvi küberturvalisusteemade vastu ja nad ei jälgi teemaga seotud uudiseid või nõuandeid. Lisaks näitab uuring, et inimeste käitumine küberkaitse vallas on läinud riskantsemaks, näiteks hoitakse 2019. aastaga võrreldes palju rohkem tundlikke töödokumente ja andmeid enda isiklikes arvutites ja telefonides.

„Sellised tulemused on tegelikult murettekitavad, kuna inimeste elu on viimase paari aastaga liikunud palju rohkem digimaailma, seega peaks seal varitsevate ohtude teadvustamine ja neist huvitumine samuti suurem olema,“ sõnas Samsung Eesti ärilahenduste valdkonna juht Gejor Ender.

Lisaks näitab uuring, et 30% eestlastest ei varunda enda andmeid mitte mingil moel. Ülejäänud kasutavad selleks kas füüsilisi andmekandjaid (30%) või pilveteenust (40%).

Enderi sõnul on uuringus näha ka selged koroonapandeemia mõjud. Näiteks fakt, et tööga seotud andmeid, dokumente ja tundlikku infot hoitakse võrreldes 2019. aastaga palju rohkem (64% täna, 46% 2019. aastal) enda isiklikes nutitelefonides või arvutites.

„See on problemaatiline, kuna kui töö jaoks mõeldud seadmete turvalisuse tagab üldjuhul organisatsioon kus inimene töötab, siis isiklike seadmete kaitset ei saa organisatsioon tagada. Seetõttu on oluline kasutada seadmeid, mis kaitsevad inimeste andmeid võimalikult hästi. Samsungi nutitelefonides on selleks tarbeks kasutusel Knox turvasüsteem, mis kaitseb seadet pahavara ja viiruste eest ning samuti Secure Folder, mis on telefonis olev eraldiseisev ja spetsiaalselt lisaparooliga turvatud kaust, kus saab hoida töö jaoks kasutatavaid rakendusi ja andmeid,“ rääkis Ender.

Enderi sõnul tuleb enda nutiseadmete turvalisuse peale mõelda ka seetõttu, et inimesed on endale koroonapandeemia valguses soetanud rohkelt seadmeid, et kodukontoris või koduõppel toimetamine paremini sujuks. Enim (29%) on inimesed viimase kahe aasta jooksul soetanud endale kodukontori tarbeks uue nutitelefoni ja populaarsed valikud on ka sülearvutid (13%) ja kõrvaklapid (13%).

Samsungi tellitud ja Norstati läbiviidud küberturvalisusküsitlus viidi läbi 2021. aasta oktoobri alguses. Uuringus osales 1012 inimest.
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
videvlane
HV vaatleja

liitunud: 04.01.2012




sõnum 14.11.2021 04:37:21 vasta tsitaadiga

No mis puutub firma dokumentidesse, siis eestlase vaade asjale on läbi aegade olnud mõisa köis, las lohiseb. Mis seal imestada.

Aga see, et kolmandik inimesi ei varunda oma andmeid... no ma ei tea. Ei ole kõigil mingeid erilisi andmeid, mida varundada. Enamik elust käib FB-s, Instas ja muus sotsiaalmeedias nagunii, paljud ei viitsi enam filme alla tõmmata (kuna legaalseid striimimisteenuseid tuleb järjest juurde ja nendegi pakutavat ei jõua ära vaadata) ja nii ei tekigi mingit erilist pahna kõvakettale, mida varundada. Räägin oma perekonna näitel.

Ise kuulun küll hoarderite hulka oma fotode, e-raamatute, filmide ja muu stuffiga. Ja varundan kah usinalt. Aga usun, et minusugused on tänapäeval pigem vähemuses.
Kommentaarid: 2 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 2
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
Sold OUT
no credit
Sold OUT

liitunud: 29.07.2002




sõnum 14.11.2021 05:35:51 vasta tsitaadiga

Ma vastupidiselt uuringule olen vähem seadmeid kasutama hakanud. Kui varasemalt lisaks mobiilile oli ka sülearvut pidevalt lahti siis nüüd see seisab 95% ajast kotis. Pildid lähevad pilve, muid andmeid nagu pole ja ausaltöelda ei hooli neist piltidest ka kui see sync nii mugav poleks
_________________
People have been calling for a month and we've been sold out for a week or so.
Kommentaarid: 92 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 5 :: 1 :: 79
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Uudised »  Pressiteated »  Uuring: eestlasi küberturvalisus ei huvita
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis



Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.