Avaleht
uus teema   vasta Uudised »  Ülevaated, kasutajate hinnangud »  Ülevaade: Philips 326P1H ja 329P1H suured monitorid märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale. Teata moderaatorile
otsing:  
ummiq
HV veteran
ummiq

liitunud: 20.12.2003



Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 07.10.2021 15:39:15 Ülevaade: Philips 326P1H ja 329P1H suured monitorid vasta tsitaadiga

Kuna mul oli plaanis soetada teine monitor ja oskust valida polnud, hakkasin otsima ajutist monitori, millega testida. Kaua ei pidanud vaatama, kuna lauale tulid need kaks 32 tollist IPS ekraaniga isendit: 2k ja 4k resolutsiooniga.
Tänutäheks jagan oma kogemust foorumikaaslastega.

1) Philips 326P1H (2k), 93 PPI pikslitihedusega
2) Philips 329P1H (4k), 140 PPI pikslitihendusega

Pilt internetist


Ma ekspert pole ja seega ma saan anda ülevaate nii öelda tavakasutaja silmade läbi tuues välja parameetreid, mida lihtsamalt mõista saab. Üldiselt on 4k ja 2k kogemus sarnane, kuigi on erinevusi, mida all pool ka välja toon.

Lühidalt spetsifikatsioonid (detailid on linkidel icon_wink.gif)
- Viisakalt hele (350 cd/m²) ja automaatne heleduse muutmine sensori abil
- Hea kontrast (50 000 000 :1)
- Reageerimiskiirus 4ms
- Sagedus 4k monitoril 60Hz, 2k monitoril 75Hz
- Normaalne vaatenurk (178º(H )/178º(V))
- Sisse ehitatud dokk koos USB-C liidese ja 90W laadimisega, mis on paras enamikule sülearvutitest, hulk USB-sid, 1x LAN pesa jmt.

Mis seal huvitavat siis oli


See on suur

Monitor võtab laual palju ruumi, sellega peab arvestama. Tegin ühe pildi oma segamini töönurgast, kus on näha, kuidas 1 monitor hõivab enamuse lauast. Monitori jala külge ma seda panna ei saanud, sest minu valikus olev jalg ei suuda nii suurt monitori üleval hoida. Seega jäi monitor omale jalale istuma.


Kuigi suurusega harjub, siis mõnes osas oli see minu jaoks liig. Nimelt peab hiirega monitoril liikudes liialt tööd tegema. Eriti annab see tunda, kui kasutada kahe monitori lahendust, kus 1 monitor on 32" 4k ja teine 24" 1k (pildil paremal) - nimelt siis on vaja mõlemal monitoril töötades pidevalt hiire tundlikkust muuta, kuna liikumispind on 4k monitoril 4 korda suurem. See mõjutab ka näiteks ühe akna liigutamist ühelt monitorilt teisele, kus Windows peab akende suuruste muutmisega toime tulema.

Avastasin end kasutamas väga tihti just väikest monitori, sest sellelt oli mugavam lugeda uudiseid, foorumit, emaile jmt- tekst oli loomulikumalt jaotunud üle monitori või mingisse osasse sellest. 4k monitoril oli aga tavaline email vaid jupike kogu pildist ning seda suureks tehes oli valge taustaga Outlook silmadele valus. Kuid see võib olla ka harjumise asi. Kahe nädalaga mina ära ei harjunud.

Kui aga tööst paus teha ja vaadata mingit vahvat seiklusfilmi, siis 32 tolline monitor oli ikkagi üle prahi.

Kui oled mures suure monitori voolutarbe pärast, siis Philipsi sisse ehitatud power sensor / lähedussensor on abiks- väikese seadistamise järel sain monitori tööle selliselt, et kohe, kui laua tagant tõusin, läks monitori ekraan kinni ning avanes automaatselt peale selle juurde naasmist.


Sisseehitatud USB-C dokk e. töömonitor
Vast kõige mugavam osa oligi sissehitatud täisfunktsionaalsus- ühendad läpaka USB-C kaabliga ning laadimise ajal saad kasutada vabalt valitud USB klaverit ja hiirt, monitori sisseehitatud kõlareid, mikrofoni ja kaamerat. Väikese seadistamise järel (Androidi telefonis) sain isegi ühendatud ka enda Androidi telefoni, mis võimaldas telefoni kasutada kui arvutit. Kaamerat, mikrofoni ja heli ma telefoniga tööle muidugi ei saanud.

Kuna ekraanid on suured ja resolutsioon vastavalt kas 2k või 4k, siis enamiku virtuaalsete koosolekute teiste osapoolte poolt jagatud pilt mahtus selgelt loetavalt ekraanile ära ning ruumi jäi ülegi. Teisalt, kui enda ekraani jagada, siis oli mõistlik jagada ühte akent, mis siis on ekraanil väiksemaks tehtud, sest kui jagada 4k resolutsiooniga ekraani osapoolele, kellel on 13.3" läpakas, siis ta põhimõtteliselt ei näe midagi icon_smile.gif

Sisseehitatud mikrofon suurde tuppa ei sobi- kaja võtab väga kergelt külge ning kuigi osapool on kuuldav, ei saa seda kasutada presentatsioonide tegemiseks. Väikses toas ma ei proovinud, kuid ilmselt väiksemas toas on helikvaliteet talutav. Sisseehitatud kõlarid on piisavad koosolekute pidamiseks ja tasa muusika või helifailide kuulamiseks.

Kaamera kvaliteedi üle ma ei kurtnud- läpakatega võrreldes oli kindlasti parem ning eriti tore oli selle peitmise võimalus monitori sisse. Arvutimaailm tegi ühe video ka sellest: https://www.youtube.com/watch?v=ECTlOhrrx9Y
Miinuseks oli see, et kui kaamera on sisse "vajutatud", siis Windows 10 ei tundnud seda ära ning see võis mõne äpiga (Zoom, Google Meet) tekitada esmalt muresid- seega enne kaamera üles ja siis koosolek käivitada. Kuna kaamera toetab ilusti ka Windows Hello funktsiooni, on võimalik sisselogimist praktiliselt paroolivabalt teostada. icon_smile.gif

Resolutsioonide erinevust illustreerib ilusti see pilt, kus on näha, et 4k ekraanil ongi reaalselt 4 korda rohkem ruumi. Muidugi 1k resolutsiooniga pildi vaatamiseks peab üldiselt end monitorile lähemale nihutama. Lähemale pead nihutama ka oma lauaarvuti, kui soovid koduseid seadmeid vahetada läpaka ja lauaarvuti vahel- nimelt kaasa antud USB-C kaabel on hirmus lühike. USB-C 3.1 kaabli täisfunktsionaalsuse kasutamiseks on ametlik limiit 1m, kuid kaasa tulnud kaabli pikkus oli vast 30cm.



Kuna monitor võtab laual palju ruumi, on sissehitatud dokist tõesti palju abi. Kaasas olev monitori jalg on kvaliteetne ja tugev ning monitor püsib laual probleemideta. Eks oma osa stabiilsusele annab juurde ka 12+ kg monitori kaal icon_smile.gif

Pilt internetist


Töömonitori plussid
+ USB-C laadimine ja kõik ühes võimekus
+ kaamera, mikrofon, kõlarid sisseehitatud
+ kaamera saab peitu panna
+ midagi installima ei pea, kõik läks ise tööle

Töömonitori miinused
- liiga lühike kaabel
- kesine mikrofon
- monitori menüü ei olnud minu jaoks mugavaim, kuid selle kompenseeris Philipsi Smart Control programm

Tööpäev läbi e. multimeedia ja meelelahutus

Kuna monitorid on suured, siis ei saanud jätta mängimata ka uusi mänge. Kõrge resolutsiooni tõttu on vist kõik mängud kas väga ilusad või siis vastupidi koledad- nimelt 4k reso nõuab ikkagi head arvutit, et max graafikaga tööle kõik tõmmata. Minu ülekiirendatud GTX 1070 enamik mängudega seda ei võimalda. Seega lasin resolutsioon alla 2k peale ja siis oli tulemus teine- saab mängida küll, aga jah.. eks ikka RTX 3070 või parem oleks vajalik siin kohal.

Suur pilt tõstab meelelahutuse kogemust, kuid erinevalt mõnest väiksemast ja vanemast monitorist oli nende monitoride puhul vertical sync sisse lülitamine lausa vältimatu- veidi utreerides oli ilma VS-ita ekraanilt läbi jooksva inimese pea vasakul üleval ja jalad paremal all nurgas. 2k ekraaniga oli kogemus parem, sest 60Hz (4k) ja 75Hz (2k) erinevus mängurile üsna selgelt näha. World of Tanksis pole vahe nii suurt, kas on 60Hz või 75Hz, aga FPS-is on vahe tuntav. Kui aga mängud ongi puhas meelelahutus, mitte kõrgetasemeline võistlus, siis pole see vahe märgatav ning saab rohkem nautida ilusat suurt pilti.

Värvid on puhtad ja midagi erilist välja tuua ei oska. Näiteks World of Tanksis on 4k resolutsiooniga mängides minu jaoks osad elemendid teineteisest liiga kaugel ja pead peab liialt keerutama. Aga see on individuaalne probleem icon_wink.gif


Meelelahutusmonitori plussid
+ suur ja selge pilt
+ näeb palju detaile

Neutraalne
- nõuab võimast arvutit

Meelelahutusmonitori miinused
- halb taktsagedus (60/75Hz)
- pilt on hakitud (screen tearing, vertical sync väga vajalik)


Hind
Küsisin, et mis maksab, sain sellise vastuse:
tsitaat:
Monitor Philips 326P1H on saadaval detsembri algusest tootja soovitusliku jaehinnaga 489 eurot ja Monitor Philips 329P1H on saadaval detsembri lõpust tootja soovitusliku jaehinnaga 689 eurot.

See on all-in-one monitori eest tegelikult täitsa paras hind.

Hetkel müügist ma seda küll kusagilt ei leidnud.

Kui see hind jääb krõbedaks, võib alati soetada ka kõik need komponendid eraldi:
- Leidsin HV nimekirjast 4k 32 tolli Philips 32" LCD 328E1CA - 250€
- Fujitsu dokk U7X7 - 150€

Kaamera, mikrofon ja kõlar juurde ja tegelikkuses hakkab juba üsna lähedale jõudma all-in-one lahendusele, kus kallim hind kompenseeritakse pea juhtmevaba lahendusega.


Kokkuvõtteks ütlen, et..

Ilu on vaataja silmis. Kuigi suur monitor oli tore, siis minu jaoks oli see liiga suur ning mina eelistaks 27 tollist ja 2k monitori. Plussiks on sisse ehitatud dokkimisüsteem, mis teeb tööarvuti koduseadmetega ühendamise mugavaks. Kahe monitor lahenduse korral oleks ilmselt parem omada kahte ühesugust või siis ainult ühte ja sellel õppida akende jagamist korrektselt kasutama.

Heaga

_________________
--
Urmas


viimati muutis ummiq 07.10.2021 20:55:11, muudetud 6 korda
Kommentaarid: 167 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 146
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
commer
HV Guru
commer

liitunud: 02.10.2002



Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 07.10.2021 15:42:17 vasta tsitaadiga

Ise kasutan AOC 32" 2k monitori ja see tundub kordades mugavam kui 2xfhd 24"
_________________

Tasuta dropboxi konto + lisa 500mb ruumi

Kommentaarid: 850 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 3 :: 2 :: 657
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
ummiq
HV veteran
ummiq

liitunud: 20.12.2003



Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 07.10.2021 15:50:02 vasta tsitaadiga

commer kirjutas:
Ise kasutan AOC 32" 2k monitori ja see tundub kordades mugavam kui 2xfhd 24"
Ilmselt ongi kasutaja eelistuste taga kinni. Mul on laual 2x24" 1k lahendus hetkel ja saan samuti kõik asjad tehtud.

2k peale liigun, kui lauale mahub ja sobib 2x2k icon_smile.gif

_________________
--
Urmas
Kommentaarid: 167 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 146
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
jägaja
HV Guru
jägaja

liitunud: 06.08.2004




sõnum 07.10.2021 17:11:09 vasta tsitaadiga

Väga hea ja minu jaoks oodatud ülevaade 32" ekraanidest kahes võrdlevas resolutsioonis 2560 × 1440 on ilmselt minu valik, töö tegemise seisukohast. USB-C dokkimise osa on minu hinnangul vägagi määrav monitori valikul tööasjade ajamisek ja ka muidu, kõik ühes kaabliga on (teoorias vähemalt) mugav.
Muidugi, maitse asi, ilmselt olnuks väike raadius sellise suuruse juures ka mugavam vaadata, 1800R on teoorias inimsilma järgi aga teoorias ikka jama, testisin mitu nädalat sellist 32". Ilmselt 300R raadius oleks okei.

Osta saab siis neid alles detsembris 2021?
Kommentaarid: 132 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 0 :: 119
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
Anna tooli
 

liitunud: 16.03.2006



Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 07.10.2021 18:44:15 vasta tsitaadiga

tsitaat:
Monitor Philips 326P1H on saadaval detsembri algusest tootja soovitusliku jaehinnaga 489 eurot ja Monitor Philips 329P1H on saadaval detsembri lõpust tootja soovitusliku jaehinnaga 689 eurot.

Kopeerisid teksti kusagilt eelmise aasta pressiteatest?
Kommentaarid: 351 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 293
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
ummiq
HV veteran
ummiq

liitunud: 20.12.2003



Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 07.10.2021 20:49:56 vasta tsitaadiga

mina Artjom kirjutas:
tsitaat:
Monitor Philips 326P1H on saadaval detsembri algusest tootja soovitusliku jaehinnaga 489 eurot ja Monitor Philips 329P1H on saadaval detsembri lõpust tootja soovitusliku jaehinnaga 689 eurot.

Kopeerisid teksti kusagilt eelmise aasta pressiteatest?
Ei, mitte päris- ma küsisin hinda ja sain sellise lauseehitusega vastuse ja kasutasin seda. Ses osas on sul õigus, et see pole minu sõnade valik. icon_smile.gif

Täpsustuseks, et see on detsember 2020 icon_biggrin.gif Monitor juba pikemalt väljas. Kahjuks ma praegu müügist seda kusagilt ei leia.

Sinu märkuse peale tegin paranduse sellesse sektsiooni:

tsitaat:
Küsisin, et mis maksab, sain sellise vastuse:
tsitaat:
Monitor Philips 326P1H on saadaval detsembri algusest tootja soovitusliku jaehinnaga 489 eurot ja Monitor Philips 329P1H on saadaval detsembri lõpust tootja soovitusliku jaehinnaga 689 eurot.

See on all-in-one monitori eest tegelikult täitsa paras hind.

Hetkel müügist ma seda küll kusagilt ei leidnud.

_________________
--
Urmas


viimati muutis ummiq 07.10.2021 20:55:48, muudetud 2 korda
Kommentaarid: 167 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 146
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
Etz
HV Guru
Etz

liitunud: 27.01.2005



Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 07.10.2021 20:54:25 vasta tsitaadiga

IMHO on kaamera neil ikka allapoole igasugust arvestust. icon_neutral.gif
Vähemalt siiani, enda laualt läbi käinud, Philipsitel on olnud.
Värvid paigast, pilt jube müra täis, fokusseerivad kuidas jumal juhatab, jne…

_________________
...life is random...so am I...
So, there is a fan. Time to grab your sh*t, gentlemen!
Kommentaarid: 223 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 192
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
ummiq
HV veteran
ummiq

liitunud: 20.12.2003



Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 07.10.2021 21:00:32 vasta tsitaadiga

Etz kirjutas:
IMHO on kaamera neil ikka allapoole igasugust arvestust. icon_neutral.gif
Vähemalt siiani, enda laualt läbi käinud, Philipsitel on olnud.
Värvid paigast, pilt jube müra täis, fokusseerivad kuidas jumal juhatab, jne…
Minu kogemus oli teine. Eks ma istun ka akna all, kuid teised nägid mind hästi ja ma oma pildi kvaliteedi üle ka ei kurtnud. Kas äkki mingitel mudelitel see kaamera erineb?
_________________
--
Urmas
Kommentaarid: 167 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 146
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
jägaja
HV Guru
jägaja

liitunud: 06.08.2004




sõnum 08.10.2021 05:53:01 vasta tsitaadiga

Ma pakun, et see sõltub valgustustingimustest. Rohkem ja parem valgustus, parem pilt.
Kommentaarid: 132 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 0 :: 119
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
Etz
HV Guru
Etz

liitunud: 27.01.2005



Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 08.10.2021 09:33:33 vasta tsitaadiga

jägaja kirjutas:
Ma pakun, et see sõltub valgustustingimustest. Rohkem ja parem valgustus, parem pilt.


Jah, kindlasti...aga täpselt samades valgustusoludes andsid Logitechi C920, Streamcam ja Brio tuntavalt parema pildi.

Kas see sisse ehitatud kaamera on kasutuskõlbmatu?
- Ei kindlasti mitte.
Kas ta võiks olla palju parem?
- Kindlasti võiks, võrreldes teiste laiatarbe kaameratega, millele jääb selgelt alla.

_________________
...life is random...so am I...
So, there is a fan. Time to grab your sh*t, gentlemen!


viimati muutis Etz 08.10.2021 12:14:33, muudetud 1 kord
Kommentaarid: 223 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 192
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
jägaja
HV Guru
jägaja

liitunud: 06.08.2004




sõnum 08.10.2021 10:18:14 vasta tsitaadiga

Sedan’d küll, et eri kaameratel endil on samuti märgatavad pildikvaliteedi vahed.
Kommentaarid: 132 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 0 :: 119
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
ummiq
HV veteran
ummiq

liitunud: 20.12.2003



Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 08.10.2021 10:22:06 vasta tsitaadiga

Arvestades monitori hinda, siis saaks kaamerale veidi vunki juurde anda küll. Odavate androidide kaamerad on kindlasti paremad.
_________________
--
Urmas
Kommentaarid: 167 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 146
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
enigma
Kreisi kasutaja
enigma

liitunud: 13.05.2004



Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 07.11.2021 12:22:50 vasta tsitaadiga

Philips 329P1H kodulehel on kirjas et monitor näitab ära 89% Adobe RGB värviruumist. icon_idea.gif
Siin notebookcheck.net lehe testis Philips monitor käidi üle kolorimeetriga ja Adobe RGB värviruumi näitab kõigest 65.9% icon_lol.gif
https://www.notebookcheck.net/Philips-Brilliance-329P9H-Review-4K-Display-with-USB-C-Dock.455351.0.html
Miks Philips hämab?
Kommentaarid: 33 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 32
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
jägaja
HV Guru
jägaja

liitunud: 06.08.2004




sõnum 07.11.2021 13:36:06 vasta tsitaadiga

marketing peitub heades numbrites, paneb kohe poe poole jooksma, ja paljudel kolorimeeter kodus on, eks icon_wink.gif
Kui see aga töene on, mitte rikkis monitori erand, siis on ikka petmisega tegu.
Kommentaarid: 132 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 0 :: 119
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
Ernits
HV veteran
Ernits

liitunud: 12.02.2006



Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 07.11.2021 18:50:17 vasta tsitaadiga

Olles ise ka 32" 1440p monitori peal mõnda aega olnud, peab tõdema, et täisekraanil igasugused netiaknad on jamad - liiga palju valget ruumi igal pool. Küll aga akende snappimine paremale ja vasakule, et ekraan pooleks jagada, on suht ideaalne.

Ei vaja scalingut ja ei ole ka liiga suur, et peaks liialt pead keerutama. Veidi kisub vaikselt 4K ja 40"+ monitori poole, nt U4320Q. Saaks kasutada 4x 1080p pinda ja endiselt vältida scalingut.
Kommentaarid: 93 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 2 :: 80
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
jägaja
HV Guru
jägaja

liitunud: 06.08.2004




sõnum 07.11.2021 20:28:35 vasta tsitaadiga

Hetke ainus häda on, et neid sisuliselt pole võimalik osta. Philips 326P1H näitab HVs ainult ühte pakkumist ja sellegi saadavus on icon_question.gif
Kommentaarid: 132 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 0 :: 119
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
kristjan*
Kreisi kasutaja
kristjan*

liitunud: 18.08.2008




sõnum 10.11.2021 01:13:19 vasta tsitaadiga

enigma kirjutas:
Philips 329P1H kodulehel on kirjas et monitor näitab ära 89% Adobe RGB värviruumist. icon_idea.gif
Siin notebookcheck.net lehe testis Philips monitor käidi üle kolorimeetriga ja Adobe RGB värviruumi näitab kõigest 65.9% icon_lol.gif
https://www.notebookcheck.net/Philips-Brilliance-329P9H-Review-4K-Display-with-USB-C-Dock.455351.0.html
Miks Philips hämab?

Sa oled linkinud 329P9H arvustust, mitte 329P1H oma.

Hexuse arvustuse järgi on 329P1H Adobe RGB kattuvus isegi parem kui Philips ise lubab. https://hexus.net/tech/reviews/monitors/147815-philips-brilliance-329p1h/?page=3
Kommentaarid: 60 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 58
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Uudised »  Ülevaated, kasutajate hinnangud »  Ülevaade: Philips 326P1H ja 329P1H suured monitorid
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis



Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.