Avaleht
uus teema   vasta Uudised »  Pressiteated »  6 enim levinud veidrat müüti nutiseadmete kohta märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale. Teata moderaatorile
otsing:  
Tanel
HV Guru
Tanel

liitunud: 30.09.2001



Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 14.09.2021 19:09:02 6 enim levinud veidrat müüti nutiseadmete kohta vasta tsitaadiga


HUAWEI PRESSITEADE - Tehnoloogia õige kasutamise kohta ringleb uskumatult palju müüte, millega tõenäoliselt igaüks vähemalt kord elus ka ise on kokku puutunud. Tehnoloogiaekspert teeb selgeks - mis on müüt ja mis tõsi.

Erinevalt paljudest teistest valdkondadest satub tehnoloogia eriti tihti müütide keskmesse tõenäoliselt just seetõttu, et pea igaühel on sellega seoses isiklik kogemus jagada, arvab tehnoloogiaekspert ja Huawei koolitusjuht Jekaterina Mishina. Selleks, et kummutada valearvamusi ja jagada nõu seadmete õige kasutamise kohta, kogus Mishina kokku mõned enim levinud veidrad ja naljakad müüdid tehnoloogia kohta.

Müüt 1: akupangad ja laadimisplatvormid kahjustavad nutiseadme akut

Samuti levib tehnoloogiaeksperdi sõnul müüt nutiseadmete laadimise kohta, mis seab kahtluse alla akupankade ja laadimisplatvormide kvaliteedi ning mõju seadmetele, mida sellega laetakse. “Üldiselt pole siin muretsemiseks põhjust. Küll aga tasub investeerida tuntud kaubamärkide seadmetesse, mis kestavad tavaliselt kauem ning mille puhul võib kindlam olla, et need ei kahjusta laetavaid nutiseadmeid,” märgib Mishina. “Küll aga tuleb ka siinjuhul jälgida õigeid laadimispõhimõtteid ning mitte jätta oma nutiseadet näiteks otsese päikesevalguse, tugeva kuumuse või külma kätte, sest see võib akut otseselt kahjustada.”

Müüt 2: ära hoia maksekaarti nutitelefoni kõrval

“Sageli kuuleme hoiatust, et maksekaarti nutitelefoni kõrval hoida ei tohi, sest muidu mõjutab nutitelefon selle kiipi ja edaspidi kaardiga enam poes maksta ei saa,” toob Mishina järjekordse näite. “Ka see väide on vale, sest puuduvad tõendid sellise mõju kohta. Erandiks on vaid kokkupandavad nutitelefonid, sest neisse on ehitatud tugevad magnetid. Kuid ka siis on tootja andnud tavaliselt kaasa juhise, kuidas selliseid olukordi vältida.”

Müüt 3: eelista eri nutiseadmete puhul sama tootjat

Mishina kirjeldas, et sageli arvatakse näiteks konkreetset nutitelefoni omades või ostes, et ka kõik kasutaja ülejäänud nutiseadmed nagu nutikell, juhtmevabad kõrvaklapid või tahvelarvuti peavad olema samalt tootjalt, sest muidu seadmed omavahel ei toimi. Tegelikult ei vasta see müüt tõele.

“Tänapäeval jälgivad tehnoloogia tootjad väga teraselt, et iga nende arendatud seade oleks kasulik mitte ainult juba olemasolevatele klientidele, vaid ka teistele kasutajatele - et ka nendel tekiks huvi uusi seadmeid proovida,” selgitas Mishina ja tõi näite, et kui kasutajal on uued Huawei FreeBuds 4 juhtmevabad kõrvaklapid või mistahes teised Huawei nutiseadmeid, siis saab ta neid lihtsalt ka teise arendaja valmistatud nutiseadmega ühendada, olgu see Androidi või iOS operatsioonisüsteemiga.

Müüt 4: äikese ajaks tuleb nutitelefon välja lülitada

Tehnoloogiaeksperdi sõnul on alusetu uskuda ka väidet, et nutitelefon tuleks äikese korral välja lülitada, sest vastasel korral tõmbab see välgunoolt enda poole. “Kui see oleks tõsi, oleks enamik inimesi pidevalt välgu sihtmärgiks. Stanfordi ülikooli uuringu kohaselt on ainus võimalus sellise õnnetuse juhtumiseks siis, kui nutitelefon on naabruskonna kõrgeimaks punktiks,” tõi ta näite ja lisas, et samuti ei vasta tõele ka väide, justkui raadiolained võiksid välku ligi meelitada.

Müüt 5: laadimise ajal kuumenev seade on märk seadme probleemist

Palju hirme ja muret tekitab ka küsimus, miks näiteks nutitelefon laadimise ajal kuumaks muutub ja kas see tähendab probleemi telefonis või seda laadivas seadmes. “Kuna laadimise ajal siseneb läbi laadija seadmesse suur hulk energiat, on tavaline, et need muutuvad soojemaks - eriti kiirlaadimise korral, kus toiteallikas on suurem ja kiirem. See aga ei tähenda, et seadmel või laadijal oleks seetõttu midagi viga,” selgitas Mishina ja lisas, et kui kasutaja tunneb kuuma seadme tõttu muret oma ohutuse pärast, on parem seadet laadimise ajal mitte puutuda.

Müüt 6: lülita aku säästmiseks lähiväljaside välja

Mishina toob esile, et sageli eeldatakse, et Bluetoothi, GPS-i või Wifi väljalülitamine oma nutiseadmes võib selle kestvust pikendada. “See võis toimida nii ehk varasemate versioonide puhul. Tänapäeval on aga side vastuvõtjaid täiustatud nii, et kui need pole parasjagu aktiivsed, ei tarbi nad palju energiat ning suurt erisust seadme aku vastupidavuses seega pole. Ehk et kõik signaalide vastuvõtjad võib turvaliselt sees hoida,” kinnitab ta.

Allikas: Huawei

_________________
NordVPN tarkvara nüüd soodsamalt
HV valuutakalkulaator
Kommentaarid: 461 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 12 :: 7 :: 356
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
Dijital
HV Guru
Dijital

liitunud: 09.06.2003



Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 20.09.2021 10:47:36 Re: 6 enim levinud veidrat müüti nutiseadmete kohta vasta tsitaadiga

tsitaat:

Müüt 6: lülita aku säästmiseks lähiväljaside välja

Mishina toob esile, et sageli eeldatakse, et Bluetoothi, GPS-i või Wifi väljalülitamine oma nutiseadmes võib selle kestvust pikendada. “See võis toimida nii ehk varasemate versioonide puhul. Tänapäeval on aga side vastuvõtjaid täiustatud nii, et kui need pole parasjagu aktiivsed, ei tarbi nad palju energiat ning suurt erisust seadme aku vastupidavuses seega pole. Ehk et kõik signaalide vastuvõtjad võib turvaliselt sees hoida,” kinnitab ta.

Allikas: Huawei


Mulle meeldib see koht icon_razz.gif Kontekstist küll välja rebitud, kuid ikkagi naljakas icon_razz.gif

_________________
Kommentaarid: 40 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 0 :: 31
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Uudised »  Pressiteated »  6 enim levinud veidrat müüti nutiseadmete kohta
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis



Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.