Avaleht
uus teema   vasta Uudised »  Pressiteated »  Ei viitsi kodus tööd teha? 5 soovitust, mis aitavad kodukontori inimesel järje peal püsida märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale. Teata moderaatorile
otsing:  
ChiefCake
HV vaatleja
ChiefCake

liitunud: 23.10.2019




sõnum 06.05.2021 14:32:20 Ei viitsi kodus tööd teha? 5 soovitust, mis aitavad kodukontori inimesel järje peal püsida vasta tsitaadiga


PRESSITEADE - Pandeemia on paljud tööinimesed kodudesse suunanud ja kontoris käiakse harva ja vaid äärmisel vajadusel. Nagu kohustustega ikka võib ka tööasjade tegemine mõnusas kodukeskkonnas teinekord unarusse vajuda. Samsung Eesti mobiilidivisjoni juht Antti Aasma toob välja viis rakendust ja soovitust, mis aitavad kodus tööasjadel silma peal hoida ja graafikus püsida.

Pilveteenused

Praegune aeg on kahtlemata näidanud, et korraliku failihaldussüsteemi kasutamine on olulisem kui kunagi varem, kuna inimesed on eri paigus ja füüsiliselt kokku saadakse harva. Seega tuleb teha tööasju digitaalselt.

„Selleks, et kõigil töötajatel oleks võimalik faile ühes konkreetses kohas hoiustada ning et need alati kättesaadavad oleks, tuleb kahtlemata võtta kasutusele üks kvaliteetne pilveteenus. Milline täpselt kellele sobib sõltub muidugi väga palju inimese enda eelistustest, kuid kahtlemata ei pea pettuma näiteks Google Drive või Dropbox teenustes,“ rääkis Aasma.

Lastpass

Lisaks failide hoiustamisele on äärmiselt oluline ka nende kaitse. Ekspertide hinnangul on küberpätid pandeemia ajal palju aktiivsemaks muutunud, kuna inimesed veedavad enda arvutites ja muudes nutiseadmetes palju rohkem aega.

„Siinkohal on minu soovituseks LastPass. Tegemist on väga populaarse ja hinnatud paroolihalduriga, mida saab kasutada nii nutitelefonis, sülearvutis kui ka tahvelarvutis. See tähendab, et haldurisse pandud paroolid on alati ligipääsetavad. Lisaks aitab haldur kasutajale turvalisi paroole pakkuda, mida on pahalastel raskem murda,“ sõnas Aasma.

Nutiseadmed

Aasma sõnul tuleks lisaks rakendustele vaadata üle ka kodus olevad nutiseadmed ning ka need tööasjade ajamiseks kasutusse võtta. Seda lihtsal põhjusel, et kodust töötades on asukoha vahetamine keeruline, kui näiteks tekib soov kuskil mujal tööd edasi teha, et keskkonda vahetada.

„Miks mitte näiteks võtta kätte nutitelefon ja teha lihtsamat meilivahetust hoopis diivanilt. Tänapäeva nutitelefonide ekraanid on juba sedavõrd suureks läinud, et kirjutada ja lugeda saab nende pealt väga edukalt. Galaxy Z Fold2 nutitelefoni volditav ekraan on isegi eriti suur, seega saab selle peal soovi korral väga mugavalt ka mitu rakendust üksteise kõrvale asetada ja mitut asja korraga teha,“ rääkis Aasma.

Asana

Tööülesannetel silma peal hoidmiseks sobib hästi Asana. Tegemist on teenusega, kuhu saab kirja panna kõik tegevused ja projektid, millega tuleb tegeleda ja tegevused seejärel töötajate vahel ära jaotada, et kõik teaksid, millega peab tegelema ja millise asjaga võib olla kiire. Kõigile ülesannetele saab seada ka tähtaja, et oleks mugav ülevaade, mis ajaks tegevused valmis peavad olema.

Liikumine

Kodukontoris tegutsedes võib füüsiline aktiivsus kiirelt ununeda, seega tasub kasutada ka erinevaid teenuseid, mis motiveerivad aeg ajalt liigutama. Tänapäevased nutikellad pakuvad kasutajatele mitmeid funktsioone, millega aktiivsem olla. Näiteks tuletavad need teatud regulaarsusega inimesele meelde, kui ta peaks end pisut sirutama ja soovitavad ka konkreetseid sirutusharjutusi.

Samuti pakuvad Eesti spordiklubid mitmeid veebitreeninguid, mida saab koduses keskkonnas professionaalse treeneri juhendamisel teha.
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Uudised »  Pressiteated »  Ei viitsi kodus tööd teha? 5 soovitust, mis aitavad kodukontori inimesel järje peal püsida
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis



Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.