Avaleht
uus teema   vasta Uudised »  Pressiteated »  Uuring: mille üle kurdavad inimesed kodukontoris töötades enim? märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale. Teata moderaatorile
otsing:  
ChiefCake
HV vaatleja
ChiefCake

liitunud: 23.10.2019




sõnum 29.04.2021 14:03:40 Uuring: mille üle kurdavad inimesed kodukontoris töötades enim? vasta tsitaadiga


PRESSITEADE - Kodus arvuti taga tööd tehes või õppides kurdetakse kõige enam väsinud ja kuivanud silmade üle, millele järgnevad seljavalu ja halva rühi mured. Tervist mõjutavate probleemide üle tundsid rohkem muret naised, selgus Samsungi tellitud ja Eesti inimeste seas Norstati läbi viidud uuringust.

„Kuna aprillis tuli Samsung turule uudse nutimonitoriga, mis peaks paljudele kodukontorit ja -kooli veidi mugavamaks muutma, siis uurisime eelnevalt inimestelt, et milliste probleemidega nad arvuti taga töötades kõige enam kokku puutuvad. Ligi pooled ehk 48% ütles, et mureks on väsinud ja kuivad silmad,“ märkis Samsung Eesti koduseadmete tootekoolitaja Alari Pennar.

Järgnevalt toodi välja seljavalu (37%) ning halba rühti (37%). Ligi kolmandiku (30%) hinnangul on neile probleemiks kodus olev piiratud ruum. „Huvitaval kombel olid vastanutest hoopis rohkem oma tervise pärast mures naisterahvad. Kui naistest kurtis väsinud silmi 55%, siis meestest üksnes 40%. Samuti seljavalu ja halba rühti toodi naiste poolt üle kümne protsendipunkti võrra rohkem välja,“ lausus Pennar.

„Terviseprobleemide ennetamiseks tasub kindlasti valida endale selline monitor, millel on reguleeritav asend ning muud vajalikud funktsioonid, mis aitavad kasutaja igapäevaseid tegevusi võimalikult väikeste pingutustega teostada,“ selgitas Pennar. „Näiteks Smart Monitor on varustatud mitmete funktsioonide ja lahendustega, mis muudavad seadme silmadele mugavamaks ja sõbralikumaks. Adaptive Picture funktsioon kohandab ekraani värve ja eredust vastavalt toas olevale valgusele ja Eye-Saver Mode vähendab ekraanist tulevat sinivalgust, mis on silmadele kurnav.“

Monitori valimisel peaks eelkõige lähtuma enda vajadustest ja selle kasutusviisidest. Kui eesmärgiks on mängimine, siis on olulised näiteks värskendussagedus ja resolutsioon, kuid varieeruvate kasutusviiside puhul on hea võimalikult universaalne mudel. Kodukontorite- ja kooli tingimustes täidabki monitor pigem mitut ülesannet korraga.

„Sellisel juhul olekski heaks variandiks nutikas monitor Smart Monitor, mis lihtsalt öeldes on justkui traditsioonilise monitori ja nutiteleri hübriid,“ märkis Pennar. Näiteks võimaldab nutimonitor ilma arvutit ekraani külge ühendamata arvuti sisu monitori peegeldada. Sama saab lihtsalt teha ka telefoni pildiga. Selle asemel, et kael kongus oma mobiili vahtida, saab sama sisu hoopis mugavamalt ja silmi koormamata suurelt ekraanilt jälgida.
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Uudised »  Pressiteated »  Uuring: mille üle kurdavad inimesed kodukontoris töötades enim?
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis



Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.