Avaleht
uus teema   vasta Hinnavaatlus »  Naljakad juhtumised arvutimaailmast »  Adobe Flashi lõpp seiskas Hiina linnas rongiliikluse märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale. Teata moderaatorile
otsing:  
Kassmees
Kreisi kasutaja
Kassmees

liitunud: 02.01.2007



Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 26.01.2021 16:18:57 Adobe Flashi lõpp seiskas Hiina linnas rongiliikluse vasta tsitaadiga

https://forte.delfi.ee/artikkel/92360821/pensionileminek-polnud-valutu-adobe-flashi-lopp-seiskas-hiina-linnas-rongiliikluse

tsitaat:
31. detsembril 2020 lõpetas Adobe lõplikult Flashi toetamise – teate küll, selle tehnoloogia, mis jooksutas lõpmatut hulka kehvasid animatsioone, lolle brauseripõhiseid mängukesi ja veebikasiinosid. Nagu välja tuleb, siis mitte ainult, kirjutab Accelerista.com.
Kui meiesuguste tavakasutajate jaoks tähendab Flashi lõpp tõenäoliselt vaid seda, et mingi nostalgiahõnguline veebileht enam ei tööta, siis Hiina põhjaosas asuv linn Dalian kaotas veidi enam – raudteevõrgu toimimise.

Flashi programmeerimiskeel ActionScript võimaldas oskajatel teha palju. Isegi YouTube jooksis kuni aastani 2015 Flashi toel! Miks aga terve linn otsustas oma raudteevõrgu toimimise Flashile rajada, jääb senini selgusetuks.

Sel hetkel, kui Adobe n-ö tõmbas Flashi pistikust, jäi Daliani rongiliiklus 20 tunniks seisma, enne kui insenerid ja tehnikud asja uuesti käima said.

Kuidas nad seda tegid? Loogiline oleks ju töötada selle nimel, et rongiliiklust koordineeriv programm saaks põhinema mõnel moodsamal ja levinumal platvormil? Aga ei!

Selle asemel tõmmati alla Flashi piraatversioon, mis jätkuvalt töötab. Rongid hakkasid uuesti liikuma, probleem lahendatud – aga kui kauaks?

Miks aga probleemiga varem ei tegeletud? Flashi lähenevast lõpust teavitati esmakordselt juba kolm aastat tagasi. Dalian ootas aga sõna otseses mõttes viimase sekundini – linn, mille keskraudteejaam oli 80 aastat tagasi Hiina moodsaim. Säh sulle loorberitele puhkama jäämist.
Kommentaarid: 57 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 46
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Hinnavaatlus »  Naljakad juhtumised arvutimaailmast »  Adobe Flashi lõpp seiskas Hiina linnas rongiliikluse
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis



Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.