Avaleht
uus teema   vasta Uudised »  Eesti IT ja tehnikaalased uudised »  Riigikogu otsustas tõsta sülearvutite, mobiiltelefonide ja kõvaketaste hindu, hinnatõus tuleb aprillis märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
mine lehele eelmine  1, 2, 3 ... 6, 7, 8 ... 11, 12, 13  järgmine
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale. Teata moderaatorile
otsing:  
sakinaga
HV Guru

liitunud: 30.08.2006




sõnum 18.12.2020 23:29:54 vasta tsitaadiga

Carl kirjutas:
sakinaga kirjutas:
Teisalt kaoks taoliste riigipoolsete vahendite puudumisel eesti loomekultuur ilmselt pea täielikult, ära elavad puhtalt loometööga Eestis väga vähesed inimesed.


Kui ära ei ela, siis tuleb eriala vahetada. Mingu tootvale tööle.
Jah, see on variant, kui me kultuuri ei väärtusta. Enamik neist töötabki "tootval tööl" paralleelselt.
Kommentaarid: 157 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 149
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
HPN
HV veteran
HPN

liitunud: 26.06.2007



Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 18.12.2020 23:31:54 vasta tsitaadiga

Kuidas siis senini need vaesed loomeinimesed hakkama said? Kuidas veel üheksakümnendad üle elati, kus tõepoolest piraatlus oli probleem (erinevalt tänapäevast)?

See on puhtalt minu arvamus, aga midagi ei juhtuks, kui suur osa nendest loomeinimestest hakkaks sissetuleku saamise eesmärgil mingit muud tasuvamat tööd tegema ja see loov asi jääks hobiks. Kui ikka ennast ära ei elata sellega, siis tuleb midagi muud tegema hakata, aga mitte nõuda maksumaksja käest omale kodanikupalka. Eesti kultuuri säilimise jaoks on teised toetused ja vahendid nendele, kes tõesti panustavad selle säilimisse ja edasi viimisesse.
Kommentaarid: 44 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 43
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
olavsu1
külaline






sõnum 18.12.2020 23:46:02 vasta tsitaadiga

sakinaga kirjutas:
Carl kirjutas:
sakinaga kirjutas:
Teisalt kaoks taoliste riigipoolsete vahendite puudumisel eesti loomekultuur ilmselt pea täielikult, ära elavad puhtalt loometööga Eestis väga vähesed inimesed.


Kui ära ei ela, siis tuleb eriala vahetada. Mingu tootvale tööle.
Jah, see on variant, kui me kultuuri ei väärtusta. Enamik neist töötabki "tootval tööl" paralleelselt.



no teate uurige mis maksavad orkestri partituuride litsentsid. saate kohe aru miks piraatlus vohab.

eriti ea näide Joe Hisaishi. mis raha tema partituurid makasvad EU's ja kui palju nende eest Fukuis küsitakse.....

kontsert on eestis ja terves EU's kõige kallim viis muusikat levitada. üritada sellega kasumit teenida... nohh 3/4 saali võib jääda tühjaks.
tagasi üles
Divisor
HV kasutaja

liitunud: 05.05.2013




sõnum 19.12.2020 00:00:15 vasta tsitaadiga

Kahjuks ma ei saa praegu aru, et miks sellise teema kohta ei minda Toompeale kogunema ja protestima aga kõige muuga minnakse.
Praegu imho lastakse lihtsalt pähe istuda ja hakkame maksma solid nt 8€ peale asja eest (varsti 16 jne).
Kommentaarid: 4 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 3
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
NATAS999
HV Guru

liitunud: 02.04.2007




sõnum 19.12.2020 00:05:34 vasta tsitaadiga

sakinaga kirjutas:
See on ilmselt kõigile selge, et kõiki andmekandjaid ei kasutata teoste kopeerimiseks. Teisalt kaoks taoliste riigipoolsete vahendite puudumisel eesti loomekultuur ilmselt pea täielikult, ära elavad puhtalt loometööga Eestis väga vähesed inimesed. Mõelge sellest kui oma panusest eesti kultuuri säilimisse ja hakkab ehk parem.

Elu on kohutavalt ebaõiglane.

Ma arvan, et siingi on inimesi, kes telefoniga kontserte filmivad (PS! Miks seda tehakse, vaadatakse neid tõesti hiljem?), seega mobiilide puhul tundub ehk mõnel määral isegi põhjendatud. Ja enamikel siinsetest kasutajatest on kõvaketastel piraatkraami niikuinii, olgu see Eesti või välismaiste autorite oma icon_lol.gif .
sorry, aga 90'ndate vaibaklopsile kastanjetide ja pasunate külge kleepimine ei ole kultuuri nime vääriv tegevus.

https://elu.ohtuleht.ee/842238/lugeja-kusib-kuidas-sai-mikk-targo-firma-muusikatoetust
Kommentaarid: 41 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 39
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
olavsu1
külaline






sõnum 19.12.2020 00:17:35 vasta tsitaadiga

eesti kergemuusika puhul piisab sellest toetusest tükiks ajaks. Mozarti muusika populariseerimisel on selline toetus paras mõnitus.
tagasi üles
190318
HV kasutaja

liitunud: 19.03.2018




sõnum 19.12.2020 02:14:16 vasta tsitaadiga

HPN kirjutas:
Kuidas siis senini need vaesed loomeinimesed hakkama said? Kuidas veel üheksakümnendad üle elati, kus tõepoolest piraatlus oli probleem (erinevalt tänapäevast)?.


Ma pakun, et siis olid hinnad madalamad (korteriüüricon_question.gif, kommunaal, viinapudel, süntesaator, elekter, poolsoe diskosaal jms), samuti pooled asjad/sisendid vene ajast kokku kas varastatud või ripakil olnuna enda juurde heasse hoolde toodud.

Siis tuli tegelik kapitalism ja tekkiski olukord, mis praegugi kestab, kus kõik ilus, hea ja oluline oli selline, et jeeli-jeeli jõudsid raha kokku kraapida.

Sinna vahele jäi umbes selline aeg, kus sisendid olid madalad ja tulu suur ning võimas. A la kui Mr. Happyman tegi Pärnus ühe tõelise disko, siis selle (igasuguse maksuvaba) haltuura raha eest ostsid nad endale täiesti kasutuskõlbliku auto või tegid veel paar sellist nädalavahetust ja ostsid juba ühetoalise korteri kusagile elatavasse kohta. Code One, Astra, Nancy, Mart Mardisalu, Best B4, Push Up, Must Q, Caater, A-Rühm jne - kõik said oma mölluaastad rahas supelda üheksakümnendatel.

Kergelt tuli, kergelt läks.

Ja nüüd, AD2020? Ainus viis võlgu maksta on müüa oma hing advokaadibüroole, kes sebib küll artistipensioni, aga eluaegse esindus-/manageerimis-/vahendustasuga tõmbab endale 85% rahavoost endale (nagu see eelpool toodud tasude list laias laastus näitas).

Samas vist on õige ka neid artiste kogu aeg majanduslikult pitsitada ja hingelises masenduses hoida, sest nagu mina seda mõistan, õige kunst sünnib ainult siis, kui kunstnik on tõelises kriisis icon_biggrin.gif

Kuulakem seda keskmist nn armastusest rääkivat laulujoru - kui selle artistile anda sott euri, mille peale ta läheks poodi ja ostaks endale lõpuks ometi kvaliteetset toitu, siis saaks ta oma vitamiinid kätte, veresuhkru normi ja ajukeemia korda ning hakkaks ise ka arvama, et ta võiks midagi sisulisemat oma eluga pihta hakata ja edasi liikuda (no näiteks hakata juurat õppima, et autoriõiguse peale vandeadvokaadiks minna icon_razz1.gif ). Vastasel juhul lõpetab veel Riigikogus, kus pressib rohelist nuppu iga kord kui mingi pakk pabereid ette lükatakse, kus tiitellehest edasi läheb juba võimatult raskeks põhjusel või teisel icon_razz1.gif
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
olavsu1
külaline






sõnum 19.12.2020 02:59:15 vasta tsitaadiga

EU on muusikahariduse kohapealt ka üks kõige kehvemaid kohti.

Alles hiljuti tahtsid autorikaitse trollid tantsukooli kinni panna, kuna see ei maksa autoritasusid tunnis kasutatava muusika eest.

Jaapanis oleks selline asi võimatu. seal ongi igas koolis orkester ja kõik õpilased peavad õppima mõnd muusikariista. Kõik mängivad peamiselt filmimuusikat. kuna see on koolide jaoks täiesti tasuta.

Tulemus.. asiaadid löövad eurooplased EU orkestritest minema.

Samas on euroopas valgeid vareseid, kes ei pea autoritasusid maksma. Viini filharmoonia ja vist Andre Rieu orkester Maastrichtis ka on autori tasudest vabastatud. Ainult juhul kui kõik kontserdid toimuvad nende orkestrite asupaigas. kontsertuuri nad teha ei või.
tagasi üles
kalvis
Kreisi kasutaja

liitunud: 20.10.2009




sõnum 19.12.2020 10:24:44 vasta tsitaadiga

RIH0 kirjutas:
UB kirjutas:
Natukene hilja ei ole petitsiooni teha? Seda peaks ikka enne seaduse vastuvõtmis tegema, arutelud ja kooskõlastamisringid. Kas kõik olid siis asjaga päri?

Kindlasti ei ole hilja. Kuskohast oleks pidanud tavatarbija teadma, et selline seadus on välja töötamisel? Selle koroonahüsteeria varjus võib igasuguseid toredaid asju läbi suruda.

Esimese vihje tuli Riigikohtu lahendist - kus oli viide Ringkonnakohtu lahendile. Millegi pärast ei soovitud Ringkonnakohtulahendit omal ajal viidata ega sisu avalikkuse ette tuua.
Ja Ringkonnakohtulahendis oli selline huvitav lause - et Riigikogus on väljatöötamisel uus seadus - selle seaduse alusel nad siis tõstsid 3,5 milli peale hüvitisel.
On omaette teema - kas kohtul on pädevust üldse tulevikus vastuvõetava seaduse alusel hüvitist määrata aga nüüd on see seadus vastu võetud. Seega teadsid asjaosalised kenasti uuest planeeritavast seadusest aga tehti kõik, et üldsus ei teaks.

Karavan on läinud aga kena pole selliseid seaduseid avalikkusega mitte läbi arutades vastu võtta.
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
Tanel
HV Guru
Tanel

liitunud: 01.10.2001



Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 19.12.2020 10:28:21 vasta tsitaadiga

Tanel kirjutas:
tsitaat:

mida Eesti 200 ja Rohelised sellest arvavad? Huvitav, kas väljaspool Riigikogu on hetkel rohkem mõistust saadaval?

saadan päringud thumbs_up.gif
EDIT: päringud saadetud

Ei ole vastuseid veel neilt tulnud. Eks nädalavahetus ja värki...

_________________
HV valuutakalkulaator
Kommentaarid: 461 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 12 :: 7 :: 356
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
RCC
HV Guru
RCC

liitunud: 03.12.2003



Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 19.12.2020 12:18:13 vasta tsitaadiga

st et läpu ja telo hakkaks maksma 8 euri rohkem?

aga mitte mulle.. sest ma ei osta ju läput , telo jne . vaevalt et mu nokia 6210 nelt mingit maksu saaks. lauaarvutit saab muidugi kopeerimiseks kasutada, aga kui juutuub on täis võrratult paremat musa, kes seda eesti artisti joru kuulata tahab?`

täielikult pseudomure - meil on vaid 1 tähtsaim mure, see on nett maamajja - 40, 400, 4000 aasta pärast? tuleviku ennustajale 8 euri puhtalt kätte!

_________________
piirkonnas on tõrge - turutõrge. mullnett, 1ns , 870M iops, 1tb/s
Kommentaarid: 183 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 8 :: 1 :: 146
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
LKits
HV Guru
LKits

liitunud: 06.09.2007




sõnum 19.12.2020 12:31:34 vasta tsitaadiga

olavsu1 kirjutas:
EU on muusikahariduse kohapealt ka üks kõige kehvemaid kohti.

Alles hiljuti tahtsid autorikaitse trollid tantsukooli kinni panna, kuna see ei maksa autoritasusid tunnis kasutatava muusika eest.

Jaapanis oleks selline asi võimatu. seal ongi igas koolis orkester ja kõik õpilased peavad õppima mõnd muusikariista. Kõik mängivad peamiselt filmimuusikat. kuna see on koolide jaoks täiesti tasuta.

Tulemus.. asiaadid löövad eurooplased EU orkestritest minema.

Samas on euroopas valgeid vareseid, kes ei pea autoritasusid maksma. Viini filharmoonia ja vist Andre Rieu orkester Maastrichtis ka on autori tasudest vabastatud. Ainult juhul kui kõik kontserdid toimuvad nende orkestrite asupaigas. kontsertuuri nad teha ei või.
Et kõik õppematerjal peaks olema tasuta?
Et õppematerjalide tootjad ei peaks saama raha enda teoste/toodete eest?

_________________
itLahendused - Arvutite remont ja hooldus, veebilehtede loomine, soodne veebimajutus. Võta ühendust! Tel: +372 555 268 97 ja e-post info@itlahendused.ee
Kommentaarid: 13 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 13
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
Betamax
HV Guru
Betamax

liitunud: 29.05.2003



Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 19.12.2020 14:00:18 vasta tsitaadiga

Mida Korobeinik siis lõpuks vastas?
Kommentaarid: 686 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 1 :: 532
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
Tanel
HV Guru
Tanel

liitunud: 01.10.2001



Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 19.12.2020 14:09:59 vasta tsitaadiga

Egas midagi suurt tarka tulnudki. Õigustas seda ja et mujal Euroopas selline asi normaalsus, mille peame üle võtma.
Mõned tsitaadid kirjavahetusest:

tsitaat:
see on ammune nn kassetitasu teema. Igal pool olemas.
See arutelu võttis üle kümne aasta aega ju. Kõik huvigrupid olid kaasatud, k.a. arvutimüüjad, mobiilioperaatorid jne, kõik olid poolt.
Aga need on kopikad reaalselt. Jah autorid ei saa täna midagi.
Jah, muidugi, ma olen ka aruteludes osalenud, ja esimese redaktsiooni üle-eelmises riigikogus maha hääletasin.
Seitse aastat tagasi ehk. Siis oli teine setup seal. Palju kõrgemad summad.

No kõik olid poolt nagu üks mees. 5 fraktsiooni ja fraktsioonitu saadik. Selles mõttes peab täiesti uusi poliitikuid otsima 🙂
Sellest oli väga palju juttu meedias tegelikult.
Kui EL-i liikmesriikide kogutud keskmine isiklikuks tarbeks kopeerimise hüvitis oli 2015. aastal 1,42 eurot inimese kohta, siis ringkonnakohtu hinnangul olnuks õiglane tasu Eestis 0,45 eurot inimese kohta. Seetõttu kaevatigi kohtuotsus edasi, ehkki viimased kuus aastat on autoritele vanade seadmete käibelt kadumise ja uute seadusest puudumise tõttu hüvitatud täpselt null eurot.
Mina olen seda meediast näinud küll, aga ma ei oska muidugi iga inimese meediatarbimise eest vastutada.
Restoranidelt ja baaridelt nad võtavad raha muusika mängimise eest jah.
Ok, aga ka tulevikus on mõistlik huvigrupidega koostööd teha, siis mõtted jõuavad varem kohale ja saab neid arvestada. Näiteks ITL on kaasatud alati kui neid puudutavad eelnõud on riigikogus.
Ja kui näed midagi problemaatilist siis kirjuta otse, ennem kui eelnõu vastu võetud, saan ise arvestada.
No jah, ainult et mujal EL-is on see maks suurem. Aga kui põhimõttes on küsimus, siis miks mitte.
Lätis hakkas see samuti sel aastal kehtima. Mitu aastat käis kohtuvaidlus ja aasta alguses lõppes otsusega, et riik peab maksustama.
Siis küll, aga need laulud peaksid üsna head olema. Jaotus on proportsioonaalne.
Mul sõbral on 18 lugu, muusika autor. Teenib ca 100 eurot aastas. Hakkab ehk 150 teenima, pole kindel.
Jah, mina pole väga ammu midagi kopeerinud, aga ega mul uusi cd-salvestajaid pole ka.

_________________
HV valuutakalkulaator
Kommentaarid: 461 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 12 :: 7 :: 356
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
190318
HV kasutaja

liitunud: 19.03.2018




sõnum 19.12.2020 15:10:50 vasta tsitaadiga

Suht jahu jutt küll icon_biggrin.gif

"Olin sunnitud vooluga kaasa minema, nõme värk ... eee ... vist"

Palju õnne meile sellise "eliidi" eest.

Üldises plaanis: õudne oleks olla selline inimene, kes kompromisside kombinatoorika pärast peab kõik isiklikud väärtused lõpuks maha müüma ... kuniks ära harjud ja sama süsteemi kaitsema hakkad, kuna muutused viivad sõltuvussuhte hüved käest ära. Ja kui lapsed küsivad, et isa, mis ja kes sinust saanud küll on, siis endal puudub häbitunne ka, olen ju kõik "õieti" teinud.
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
olavsu1
külaline






sõnum 19.12.2020 15:41:47 vasta tsitaadiga

LKits, kui õppematerjalid on pillid ja partituurid siis küll jah. Pigem riigi eelarve on koht kust asju finantseeritakse.

Pillid on lastel tasuta käes, kui yamaha omadega mängivad.

Ja kui googeldasid näiteks toodud heliloojat, siis võid leida tema kodukalt jutu kus ütleb, et kui mõni organisatsioon peaks mõnelt jaapani koolilt julgema nootide eest mingit (autori)tasu nõuda siis ta toob ise oma noodid kohale.

Aga hangi välismaa koolile mõni tema partituur.... ca 5000€ per track, vastavalt partituuri tuntusele (maksustatakse teoses kasutatud pillide/vokaalide arvu järgi, iga pill/vokaal omab oma rida partituuris). Tonari no tottoro partituuris on ca 18 tracki kui mitte rohkem. Kui väljaspool jaapanit avalikult esitada julged siis sellejaaoks on veel omad maksud saali istekohtade ja esitajate arvu pealt. nohh Beethoveni, Mozarti ja Händeliga võrreldes on see ülisoodne.

Väljaspool jaapani haridussüsteemi tuleb partituuride eest maksta ja tublisti vähem kui välismaalastelt sisse kasseeritakse. Maksta tuleb heliloojale endale.

Tuntud heliteoseid ei saa eestise tuuagi, inimesed ei jaksa kontserdi pileti eest maksta.


viimati muutis olavsu1 19.12.2020 16:11:57, muudetud 1 kord
tagasi üles
Tanel
HV Guru
Tanel

liitunud: 01.10.2001



Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 19.12.2020 15:47:07 vasta tsitaadiga

Ja pangem tähele, rasvase koore riisuvad igasugused õiguste ja litsentside omanikud, mitte autorid (kellest osad pealegi juba surnud).
Kogu see süsteem on nii vildakas ja raha järgi haisev, et ei taha sellesse süvenedagi.
Ja nüüd süütu tavainimene (kes võib-olla ei tahagi midagi Eesti muusikast kuulda), pannakse sellistele organisatsioonidele veel lisa pappi köhima, kuna nii on ju Euroopa Liidus kombeks. Well played...

_________________
HV valuutakalkulaator
Kommentaarid: 461 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 12 :: 7 :: 356
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
NATAS999
HV Guru

liitunud: 02.04.2007




sõnum 19.12.2020 15:48:04 vasta tsitaadiga

kas tealdased on ehitanud ajamasina, millega raha beethovenile, mozartile ja händelile toimetatakse, või on need kodanikud surnust üles äratatud?
Kommentaarid: 41 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 39
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
olavsu1
külaline






sõnum 19.12.2020 16:39:25 vasta tsitaadiga

NATAS999 kirjutas:
kas tealdased on ehitanud ajamasina, millega raha beethovenile, mozartile ja händelile toimetatakse, või on need kodanikud surnust üles äratatud?


Viini filharmoonia omab õigusi ja korjab tasusid. Minu teada viini kirikud, viini filrarmoonia saal ja kaks orkestrit (viini filharmoonia orkester ja straussi enda orkester) on autoritasudest vabastatud. Pigem tuleb maksta neile, kui keegi teine/kolmas kuskil mujal esitab neile kuuluvat loomingut. Valsikuningas olla olnud maani täis, kui viini filarmooniaga sellise lepingu tegi ja teised heliloojad liitusid sellega.
tagasi üles
LKits
HV Guru
LKits

liitunud: 06.09.2007




sõnum 19.12.2020 16:53:18 vasta tsitaadiga

olavsu1 kirjutas:
LKits, kui õppematerjalid on pillid ja partituurid siis küll jah. Pigem riigi eelarve on koht kust asju finantseeritakse.

Pillid on lastel tasuta käes, kui yamaha omadega mängivad.

Ja kui googeldasid näiteks toodud heliloojat, siis võid leida tema kodukalt jutu kus ütleb, et kui mõni organisatsioon peaks mõnelt jaapani koolilt julgema nootide eest mingit (autori)tasu nõuda siis ta toob ise oma noodid kohale.

Aga hangi välismaa koolile mõni tema partituur.... ca 5000€ per track, vastavalt partituuri tuntusele (maksustatakse teoses kasutatud pillide/vokaalide arvu järgi, iga pill/vokaal omab oma rida partituuris). Tonari no tottoro partituuris on ca 18 tracki kui mitte rohkem. Kui väljaspool jaapanit avalikult esitada julged siis sellejaaoks on veel omad maksud saali istekohtade ja esitajate arvu pealt. nohh Beethoveni, Mozarti ja Händeliga võrreldes on see ülisoodne.

Väljaspool jaapani haridussüsteemi tuleb partituuride eest maksta ja tublisti vähem kui välismaalastelt sisse kasseeritakse. Maksta tuleb heliloojale endale.

Tuntud heliteoseid ei saa eestise tuuagi, inimesed ei jaksa kontserdi pileti eest maksta.
Jätkuvalt - igal teose autoril on õigus enda teostele ise vastav litsents külge toppida.
Ehk siis ei tasu viriseda, kui on soov esitada (kasvõi õppe eesmärgil) teoseid, mis on litsentseeritud ja tasulised.

Nüüd siis küsimus - miks peaks õppe eesmärgil olema õppematerjal tasuta? Et õppematerjalide tootja ei tahagi vorsti leivale? Elab õnnest ja armastusest?

Tanel kirjutas:
Ja pangem tähele, rasvase koore riisuvad igasugused õiguste ja litsentside omanikud, mitte autorid (kellest osad pealegi juba surnud).
Kogu see süsteem on nii vildakas ja raha järgi haisev, et ei taha sellesse süvenedagi.
Ja nüüd süütu tavainimene (kes võib-olla ei tahagi midagi Eesti muusikast kuulda), pannakse sellistele organisatsioonidele veel lisa pappi köhima, kuna nii on ju Euroopa Liidus kombeks. Well played...

Seni kuni autorid ise enda õiguste eest pole valmis seisma soovivad nad kasutada kolmanda osapoole litsentse ning litsentsi pakkuvad ettevõtted on valmis nende õiguste eest seisma.
Tavaline vaba-turu majanduse nõudlus-pakkumine.

Kui pole suuteline otse kartuleid müüma, siis müüdki läbi edasimüüja.

_________________
itLahendused - Arvutite remont ja hooldus, veebilehtede loomine, soodne veebimajutus. Võta ühendust! Tel: +372 555 268 97 ja e-post info@itlahendused.ee
Kommentaarid: 13 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 13
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
olavsu1
külaline






sõnum 19.12.2020 16:59:21 vasta tsitaadiga

LKits, näib et sa üldse ei taha arusaada mida kirjutasin. milleks kuradiks see riik makse kogub, kui sealt midagi tagasi ei tule.

https://www.youtube.com/watch?v=QW82sEW4ISs

Instrument, mis mõeldud just muusika õpinguteks. See daam ütleb kuidas pillile näpud külge saab.
Näib et Yamaha tarnib ise pillid koolidele ja ilma tasu ootamatta või saab tasutud riigieelarvest. kõik teised aga maksku.

omasid peab hoidma, eks.


viimati muutis olavsu1 19.12.2020 17:12:52, muudetud 1 kord
tagasi üles
H_K
Aeg Maha 2n
H_K

liitunud: 09.01.2002




sõnum 19.12.2020 17:12:02 vasta tsitaadiga

Kas kunagi tarkvara piraatluse vastane võitlus samamoodi ei käinud, kus väljamaa tarkvara ja filmitootjaid esindas suurem ühing, et mitte öelda juristide punt, kes astusid ka Eesti peaministri kabinetti sisse ja küsisid, miks Eesti tarbijad tarkvara eest ei maksa, miks riik ei hoolitse, et tarkvara-filmitootjad saaksid õiglast tasu. Ja varsti olidki kampaaniad, kus tarkvaratootja esindajate ja politsei koostöös puistati piraadiärikaid, kuni suvaliste ettevõteteteni, kontrollimaks kas sekretäri arvutis ikka on litsentsiga windows ja office.

Nii on ka autoritel nutikam ühineda ja ühtse tsunftina riiki survestada. Tegelikult käib see ka muudes erialatsunftides samamoodi, ega meil ilmaasjata regioonis naabritest kalleim internet ei ole või miks iga aasta peab sõidukite tulekustuteid kontrollima - muster on ikka sama tsunft peab piisavalt tugev ja järjepidev olema ja saab oma nõudmised seadusandjale ette kirjutada. Ja asja geniaalsus peitub asjaolus, kus riigi vaates see tsunft on see kes omab valdkonnas ekspertteadmisi ja nende põhjal kujundatakse regulatsioonid. Riik ei tea mis aja tagant peab kutseline korstnapühkija korstent pühkima - selle ütleb riigile ette kutseorganisatsioon, loomulikult nii tihedasti, et tsunftiliikmetele tööd ja leiba jaguks icon_smile.gif
Sama kehtib ka autoriühenduse puhul, nemad on valdkonna eksperdid, kes riigile ütlevad, kuidas on kõige parem asja korraldada, mitte HV Tanelid või muu sotsiaalmeedia emotsioonikud.

Küünikuna paneksin lauale hasartmängurliku pakkumise, kui teie petitsioon on edukas ja murrab kehtestatud korra, maksan igale HV petitsiooni toetajale 1€, kui teie petitsioon jääb tühjaks õhuvõngutamiseks ja salvestusmeedia maksustamisele mõju ei avalda - maksate igaüks mulle 1€.
Muidugi võib pakkumist tõsta... samas ei tahaks teiste arvelt ka alusetult rikastuda... icon_biggrin.gif

_________________
---------------
Kommentaarid: 53 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 51
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
LKits
HV Guru
LKits

liitunud: 06.09.2007




sõnum 19.12.2020 17:15:23 vasta tsitaadiga

olavsu1 kirjutas:
LKits, näib et sa üldse ei taha arusaada mida kirjutasin. milleks kuradiks see riik makse kogub, kui sealt midagi tagasi ei tule.

https://www.youtube.com/watch?v=QW82sEW4ISs

Instrument, mis mõeldud just muusika õpinguteks. See daam ütleb kuidas pillile näpud külge saab.
Näib et Yamaha tarnib ise pillid koolidele ja ilma tasu ootamatta või saab tasutud riigieelarvest. kõik teised aga maksku.

omasid peab hoidma, eks.
ot:
Vot nüüd ei saa ma tõesti aru. Sa räägid algselt õppe otstarbeks teoste kasutamise litsentsidest (hinnastamisest) ja nüüd räägid õppe intsrumendist.
Otsusta ära, mis teemal soovid arutleda.

_________________
itLahendused - Arvutite remont ja hooldus, veebilehtede loomine, soodne veebimajutus. Võta ühendust! Tel: +372 555 268 97 ja e-post info@itlahendused.ee
Kommentaarid: 13 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 13
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
olavsu1
külaline






sõnum 19.12.2020 17:21:40 vasta tsitaadiga

H_K, See kõik on hästi unustatud vana, millele kodanikud Lenin ja Stalin lõpu tegid. Tallinnas olid tsunftid ja on praegugi.... ametiühingutena. Endisaegse mõjukuseni on tükkmaad minna.

annaks jumal, et nad väga tugevaks ei muutuks...


LKits, ma olen kogu aeg ühest ja samast rääkind.
tagasi üles
HPN
HV veteran
HPN

liitunud: 26.06.2007



Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 19.12.2020 17:43:14 vasta tsitaadiga

Tanel kirjutas:
Egas midagi suurt tarka tulnudki. Õigustas seda ja et mujal Euroopas selline asi normaalsus, mille peame üle võtma.
Mõned tsitaadid kirjavahetusest:

Spoiler Spoiler Spoiler


Selle vestluse põhjal:

* teised teevad - seega peame meie ka tegema, sest muidu keegi äkki tuleb kurjustama
* väiksed/vähem populaarsed tegijad (valdavenamus, kes ei tooda raadiopopsülti), kellele seda lisaraha tõesti vaja oleks, saavad nüüd aastas mõne paki rohkem kitarrikeeli osta
* suured tegijad, kellel niigi mitu korterit, maja ja uus sportauto istumise all, saavad suurema tüki pirukast
* autoriõiguste maffia limpsab keelt ja nopib rasvase koore

Suhteliselt mõttetu üritus ja ei täida nagu üllast eesmärki. Kellele seda siis vaja oli? Vastan ise: autorikaitse maffiale.

Eelnõu väljatöötamise juures siiski kõiki osapooli ei olnud. Esindamata olid need, kes selle lõbu kinni taovad omast taskust.
Kommentaarid: 44 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 43
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Uudised »  Eesti IT ja tehnikaalased uudised »  Riigikogu otsustas tõsta sülearvutite, mobiiltelefonide ja kõvaketaste hindu, hinnatõus tuleb aprillis mine lehele eelmine  1, 2, 3 ... 6, 7, 8 ... 11, 12, 13  järgmine
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis



Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.