Avaleht
uus teema   vasta Uudised »  Pressiteated »  Ekspert selgitab: kas krüptorahaga kauplemine on ebaturvaline? märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale. Teata moderaatorile
otsing:  
ChiefCake
HV vaatleja
ChiefCake

liitunud: 23.10.2019




sõnum 13.10.2020 11:48:22 Ekspert selgitab: kas krüptorahaga kauplemine on ebaturvaline? vasta tsitaadiga


PRESSITEADE - Hiljuti leidis Eestis kõlapinda Rahapesu andmebüroo uuring, mille kohaselt on virtuaalvääringutega seotud riskid kõrged ja pettuste ning rahapesukahtlusega juhtumite arv murettekitav. Kas see tähendab, et inimesed peaksid krüptovaluutadest üldse hoiduma? Eestis tegutseva krüptoraha platvormi Paxful kaasasutaja Artur Schaback selgitab, kuidas teemat mõista ning milline on turvaline viis krüptovaldkonnas tegutsemiseks, kui inimesel siiski on selle vastu huvi.

„Esmalt võiks tuua selgust igasuguste pettuste ja rahapesude teemal. Kui inimesel on huvi krüptorahasse investeerida ja ta soovib huvi pärast näiteks natuke Bitcoini osta, siis ei ole tal vaja muretseda, et ta oma raskelt teenitud raha mingil moel ära kaotaks või et talle koputaks mõne aja pärast politsei uksele, kuna tema tehing on seotud mingi kahtlase tehinguga,“ rääkis Schaback.

Schabacki sõnul tuleb kindlaks teha, et teenus, mida inimene kasutab krüptoraha soetamiseks ja / või hoidmiseks, on turvaline ja vastab erinevate riikide regulatsioonidele ja nõuetele. Samuti tasub uurida, milliseid kaitsemehhanisme teenus ise rakendab, et pettureid ja muid kahtlaseid tehinguid kiirelt avastada ja teenusplatvormilt kõrvaldada. Esimene kõige lihtsam viis selle tegemiseks on mõistagi ettevõtte taustauuring veebis. Kui firma kohta tuleb otsingumootorist välja kahtlaseid artikleid, tasub vastavat firmat vältida. Lisaks viitab Schaback, et kui firma tegutseb ausalt, leiab selle kohta enamasti infot eri riikide finantsasutuste andmebaasidest, mis võimaldavad kontrollida firma usaldusväärsust.

„Kuna Paxfuli emafirma asub Ameerika Ühendriikides, allume me kõigile sealsetele krüptovaluutasid puudutavatele finantsregulatsioonidele ning valdkonna eest vastutavate asutuste järelevalvele. Näiteks allume me USA-s kõigile FinCEN (Financial Crimes Enforcement Network) regulatsioonidele ja esitame finantsettevõttena tegutsemiseks vajalikke OFAC (Office of Foreign Assets Control) raporteid. Seejuures on aga oluline ka märkida, et lisaks regulatsioonide järgimisele, peaksid ettevõtted ka ise võimalikult palju panustama sellesse, et enda platvormil kahtlast tegevust kiirelt tuvastada,“ sõnas Schaback.

Oma platvormi turvalisuse tagamiseks teeb Paxful koostööd rahvusvahelise küberohtude tuvastamisettevõttega Group-IB, kelle abiga takistatakse pidevalt nii erinevaid bottide rünnakuid kui ka manipuleerimisründeid (social engineering attacks). Koostöös Group-IB’ga on ainuüksi kahe viimase kuu jooksul suudetud ära hoida üle 220 000 botirünnaku, tagades seeläbi platvormi enam kui 4,5 miljoni kasutaja kaitstuse. Samuti on Group-IB abil tuvastatud kasutajaid, kelle kontole on sisse logitud paljudest erinevatest seadmetest, mis võib omakorda viidata sellele, et keegi kolmas (pahatahtlik) isik on kasutaja konto üle võtnud.

„Oma osa tuleb muidugi teha ka kasutajatel endil, mistõttu soovitame enda platvormil alati kasutada kaheastmelist autentimist ja lisaks sellele peavad kõik inimesed kasutajakonto loomisel end isikuliselt tuvastama, mis aitab samuti pettuseid vältida,“ selgitas Schaback.

Schabacki sõnul on krüptovaluutade turg muutunud viimastel aastatel oluliselt populaarsemaks ning valdkonnas liigub varasemaga võrreldes märkimisväärselt rohkem raha. Muidugi üritavad ka erinevad pahalased sellest oma osa kätte saada. Seetõttu tuleb krüptoraha valdkonnas toimetamiseks, sarnaselt kõigi teiste teenustega, valida need platvormid, mis on turvalised ja panustavad aktiivselt enda kasutajate andmete kaitsesse.

„Loomulikult tervitame me ise valdkonnas tegutsejana ka kõiki riiklikke regulatsioone, mis aitavad krüptorahasse turvaliselt investeerida ja kaitsevad inimesi pettuste eest. Oluline on seejuures aga mõista, et pettureid leidub paljudes eluvaldkondades ning õige teenuse ja teenusepakkuja leidmisel ei tasu Bitcoini või Tetheri ostmist karta,“ sõnas Schaback.

Paxful on Tallinnas baseeruv Eesti idufirma, mis pakub krüptoraha kauplemisplatvormi ja enam kui 300 erinevat makseviisi valuutade ostmiseks ja müümiseks. Firma Tallinna kontoris töötab hetkel 167 inimest. Ettevõtte asutasid 2015. aastal Artur Schaback (CPO) ja Ray Youssef (CEO) ja platvormil on praeguseks üle 4,5 miljoni kasutaja üle maailma.
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
Dreamlover
HV Guru
Dreamlover

liitunud: 21.02.2013



Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 13.10.2020 12:14:14 vasta tsitaadiga

Järjekordne reklaami täis expert arvamus icon_arrow.gif


Mulle istub näiteks kraken.com rohkem

_________________
Arvutite ja videokaartide hooldus ja remont
LAUARVUTID
Kommentaarid: 1709 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 4 :: 0 :: 1217
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
napoleon
Unknown virus
napoleon

liitunud: 08.12.2008



Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 13.10.2020 14:03:18 vasta tsitaadiga

See on ju ilmselge reklaam. Pigem müügimehe kui eksperdi jutt icon_wink.gif
Kommentaarid: 76 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 59
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
mikk36
HV Guru
mikk36

liitunud: 21.02.2004




sõnum 14.10.2020 10:46:11 vasta tsitaadiga

Vaatame kategooriat: Pressiteated
Kommentaarid: 85 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 2 :: 78
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
elukaz
HV Guru
elukaz

liitunud: 06.09.2004



Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 14.10.2020 11:10:11 vasta tsitaadiga

Väga asjalikud nõuanded.

* muretseda pole vaja
* vaadake ise kas tehing on turvaline või mitte, pettureid on palju
* muretseda pole vaja
* meil on sitaks palju kliente

_________________
Ma ei saa sellest aru, järelikult on see vale.
Kommentaarid: 176 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 3 :: 0 :: 143
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Uudised »  Pressiteated »  Ekspert selgitab: kas krüptorahaga kauplemine on ebaturvaline?
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis



Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.