Avaleht
uus teema   vasta Uudised »  Ülevaated, kasutajate hinnangud »  Ülevaade: See on PARIM monitor MAAILMAS - 65" ASUS ROG Swift PG65UQ - 4K, 144Hz, 4ms, HDR1000 märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
mine lehele 1, 2  järgmine
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale. Teata moderaatorile
otsing:  
HDTanel
Overclocker
HDTanel

liitunud: 15.12.2002




sõnum 07.06.2020 16:56:05 Ülevaade: See on PARIM monitor MAAILMAS - 65" ASUS ROG Swift PG65UQ - 4K, 144Hz, 4ms, HDR1000 vasta tsitaadiga


Nagu mõnede aastate jooksul märganud on siis olen isiklikult suuri ekraane kasutanud juba kuskil üle 10. a. Kuigi 2007-2017 kasutasin telereid, et odavalt suur ekraan nina ette saada, siis NÜÜD LÕPUKS on kätte jõudnud see aeg kus saab teleri välja vahetada MONITORIGA.

HIND: 3900€ Juuni 2020
HV LINK: https://www.hinnavaatlus.ee/1607788/asus-65-lcd-rog-swift-pg65uq/

Video Ülevaade:

Link


Monitori täpsemad andmed:
https://www.asus.com/Monitors/ROG-Swift-PG65UQ
tsitaat:
PÕHILISED:

• 65" VA Quantum-dot 130% sRGB / DCI-P3 95%
• 4K - 3840x2160
• 144Hz
• nVidia GSYNC ULTIMATE
• HDR 1000
• FALD - Full Array Local Dimming 384 tsooniga



Mõned kiired klõpsud fotokast:




Tõesti on siis juba veidi üle 10.a täitunud ajast mil unistus tekkis.. kuskil 2007 tegin lükke ära minna 20" monitori pealt 37" teleri peale ning kuna tol ajal polnud kõrgetest värskendussagedustest ei kipu ega kõppu,
kui välja arvata ehk mõni CRT, mis suutis ikkagi 85Hz+ välja taguda siis ei olnud üleminek nii suur piin kui see tänapäeval oleks. Siiski.. pidin TERVE selle aja elama 60Hz luku peal NING.. reageerimis ajaga, mis küündis 30-35ms juurde.
Viimaste aastatega on enamus inimesi aru saanud kui hea on ekraan madala reageerimis aja ja kõrge värskendussagedusega, mis oleks vähemalt seal 120Hz+ ja 1-8ms reageerimis aja piirimail.

Telerid on küll head ja odavad aga noo ei kannata ju reaalselt hiire ja klaviatuuriga mängida kui reageerimis aeg on kuskil 20-35ms tänapäeval ning 60Hz lukuga.
Nüüd aga tõesti on ASUS toonud turule midagi USKUMATUT.. mida ma ikka ei suuda uskuda, et tõeks on saanud.. ÜLIKORRALIK 65" monitor.



Kuna pole kõige parem kirjutaja (hence miks videoid teen) siis parem soovitan ehk isegi video ülevaate lihtsalt ära vaadata.. kuid, kes mispärast põhjusel ei viiiiitsi siis ma üritan seletada siin icon_biggrin.gif
Räägime kõige reaalsematest asjadest siis alustuseks, kuidas see koju jõuab? Nohh.. kaks väga laia kappi tulevad ja toovad selle sulle korterisse sisse ära.
Imestasin, et kulleri kapid suutsid selle pisikesse lasnagradovi lifti pressida icon_lol.gif kuid ruumi jäi ülegi!



Monitor ise kaalub kuskil 36KG-i aga terve pakendiga kuskil 57KG isegi nii, et kindlasti võtke keegi appi omale kui transpordite.
Pakendist välja ja monitori lauale saada on VÕIMALIK ise teha kui veidi kätekõverdusi teinud oled varem, seinale aga pole mitte mingit võimalust üksi saada nii, et peate ikka mingi sõbra appi leidma icon_biggrin.gif



Esmalt lauale pannes võin kohe ära öelda, et teil on vaja asi reaalselt seinale panna, et oleks lauaga ühel tasandil alumise äärega.
Seda lihtsal põhjusel, et ei peaks pea kuklas pilti vaatama, isegi mitte lõsutades. Samas ehk on teil mingi muu viis kuidas monitor üles seada aga lihtsalt mainin, et parima elamuse saab kui ekraani alumine osa on samal tasemel kui teie laud.



Muidugi üsna naljakas oli vaadata kui palju väiksem minu 35" ROG PG35VQ Ultrawide monitor oli versus see PG65UQ icon_lol.gif



Üks esimesi asju mida tegin aga enne seinale panekut oli monitor lahti kruvida.. kuna see asi teeb LÄRMI.
Raske seletada täpselt siin aga tegin video ülevaates lärmakuse testi kus võrdlesin seda PS4 kui ka Projektoriga.
Kahjuks on selle sisse ehitatud kaks blower stiilis pisikest ventilaatorit, mis on kuskil ehk 6000rpm juures pöörlemas.
Siiralt loodan, et tulevikus suudavad midagi paremat välja mõelda.. hetkel ise mõtlen, et peaks vesijahutuse monitori panema icon_lol.gif
Need ventikad ei oska ennast kontrollida ja niisiis teevad ühtlast suhteliselt valjut häält koguaeg. Õnneks olen suhteliselt ära harjunud, mängides ja filme vaadates tähele ei pane.. või kui klapid peas on.
Magama minnes lihtsalt lülitan nupust monitori välja.



Muide kaasa tuleb ka üks pult ekraaniga kuid kuna IR vastuvõtja on see ROG logo monitori all osas ja kuna just see osa jääb minu puidust laua alla peitu siis pult ei suuda seda signaali kätte saada, mis on nutune.
Õnneks väga isiklikult pulti ei kasutaks anyway ja ON OFF nupule on väga lihtne juurdepääs paremalt poolt.
Kaasa tuleb ka väike külge kruvitav projektor, mis projekteerib seda ROG RGB logo põhja.. küsimärk.. miks ainult põhja on võimalik seda kruvida.. enamus inimesi projekteeriks seda seinale või laele monitori tagant.
Kuna endal on monitor lauaga ühele tasandile viidud siis ei viitsinud seda isegi külge kruvima hakata icon_lol.gif



Muidu üldiselt on disain eriti kaunis ja minimalistlik tänu nn "Bezeless" ekraanile. Nimelt siis on ekraan äärest ääreni ja vaid LCD must riba on see, mis nn ääred tekitab.
Väike nn defekt aga siiski nagu oleks.. ma ei tea kas ainult minu monitori on see nii kuid KÕIK neli monitori nurka on kergelt tumedamad kui ülejäänu ekraan.
Pole kunagi häirinud kuid kui ees on täiesti valge pilt siis vahepeal märkan, et nurgad on nagu tiba tumedamad kui peaks olema.



Muidu juurde lisada siis tegu on tõesti ka HDR1000 ekraaniga, mis siis tagab rohkem detailsust eredates kohtades ning FALD süsteem, mis üritab OLED-i hüvesi antud ekraanile tekitada oma 384 tsooniga.
FALD muidugi jätab kerge valguse kuma kohati kuid üldiselt ma kunagi ei lülita seda süsteemi välja kuna väga harva häirib see kuma reaalselt kuid mustad toonid on tõsiselt süsimustad.
Eriti märgatav kui filme vaadata millel mustad ribad näiteks.




Nüüd kindlasti mida ära mainida tasuks veel, millele tavaliselt ei mõtle on, et tegu on siiski 4K ekraaniga ja mitte vana 1080p-ga.
Üks asi on muidugi, et mängudes on pilt palju palju teravam ja ilusam.. mis muidugi vajab ka retsi videokaarti ja protsessorit, et üle 60FPS ära jooksutada.. reaalselt võiksite ikkagi 144FPS+ igas mängus kätte saada, et 144Hz värskendussagedust ära kasutada..
siis üks suuremaid asju millele te kunagi ei mõtle on pikslite arv.. miks see just siin nii tähtis on, et nii saate istuda meetri kaugusel monitorist ja mitte tähele panna ühtegi pikslit!
Võibolla aitab tiba kaasa ka Quantum-dot tehnoloogia, mis selles monitoris kasutusel on..
Igatahes meetri kauguselt on ülipuhas pikslivaba pilt.
Ikka mäletan väga hästi seda pikslimerd oma 1080p 52" ja 75" teleri peal.. parandasin seda, et istusin lihtsalt 2m kaugusel telerist, mis omakorda tegi minu toa palju kitsamaks ning isegi siis panin aeg ajalt piksleid tähele.



Lisaks mängimisele on ka suurepärane igapäeva tööd teha kui tahad näiteks videoid või fotosi monteerida, surfata netis jne.. Windowsis on skaleerumine päris heaks tehtud ja 4K pilt on terav pea igas suuruses!



Aga jah üldiselt kõiksugu mängude mängimine selle monitori peal on just see mida iga suure ekraani kasutaja aastaid tahtnud on!
nVidia videokaartidega on võimalik alati ka custom resolutsioone kasutada ja nii näiteks sain oma 3440x1440 resolutsiooni jõuga peale suruda, jättes üles ja alla mustad ribad KUID mängudes nägin palju enam vasakule ja paremale icon_biggrin.gif
Ning oli siiski palju suurem ekraan kui minu vana 35" Ultrawide monitor!

Igatahes kui teid huvitavad suured ekraanid siis kindlasti võtke ligi.. võite nn demo teha mingi suvalise 65" teleri peal ja siis mõistate kas suurus on liiga palju teie jaoks või mitte ning kui kaugelt icon_lol.gif
Lihtsalt peas arvutage juurde 144Hz, 4K, 4ms reageerimisaeg.. ja võibolla siis see HDR1000 ja FALD tugi.

Täiesti uskumatult hea monitor.. lihtsalt mitte need ventilaatorid.
Paar asja leidsin veel mille üle viriseda võiks kuid ega see eriliselt hinnangut alla ei tooks.
Kui tahate 65" monitori mängimiseks siis HETKEL.. maailmas mitte midagi paremat olemas pole!

Soovitan taaskord lihtsalt minu video ülevaade ära vaadata ja peaks päris hea arusaama andma kõigest icon_smile.gif

Spoiler Spoiler Spoiler


Lõplikuks hindeks annan aga 9\10-st:

_________________
Krüpto
Minu Youtube - HDTanel
Minu Instagram - HDTanel
Kommentaarid: 632 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 3 :: 3 :: 494
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
enigma
Kreisi kasutaja
enigma

liitunud: 13.05.2004



Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 07.06.2020 20:35:31 vasta tsitaadiga

VA paneel fotode töötluseks? icon_eek.gif On keegi kalibraatoriga paneeli ka mõõtnud?
Kuid mängimiseks ta ju sobib.
Kommentaarid: 33 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 32
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
HDTanel
Overclocker
HDTanel

liitunud: 15.12.2002




sõnum 07.06.2020 22:03:40 vasta tsitaadiga

enigma kirjutas:
VA paneel fotode töötluseks? icon_eek.gif On keegi kalibraatoriga paneeli ka mõõtnud?
Kuid mängimiseks ta ju sobib.


Asi on tehases pre calibrated profi seadmetega. Kaasas ka A4 paber sellest. Kaader videos.
VA tänapäeval samahea kui IPS

_________________
Krüpto
Minu Youtube - HDTanel
Minu Instagram - HDTanel
Kommentaarid: 632 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 3 :: 3 :: 494
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
gj
HV veteran

liitunud: 09.05.2003




sõnum 08.06.2020 08:19:47 vasta tsitaadiga

Praegu monitori ostes võiks siiski hdmi2.1 olla.
https://www.forbes.com/sites/johnarcher/2019/06/07/playstation-5-just-gave-most-tv-brands-including-sony-a-serious-headache/#7eb1e5a3a69c
Kommentaarid: 241 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 212
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
HDTanel
Overclocker
HDTanel

liitunud: 15.12.2002




sõnum 08.06.2020 15:39:40 vasta tsitaadiga

gj, garanteerin, et ükski konsool ei hakka mänge 4K peal 120FPS jooksutama icon_lol.gif hea kui 4K 60FPS mänge saate. Samas kui eksin võib alati ülemineku osta.
_________________
Krüpto
Minu Youtube - HDTanel
Minu Instagram - HDTanel
Kommentaarid: 632 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 3 :: 3 :: 494
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
HPN
HV veteran
HPN

liitunud: 26.06.2007



Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 08.06.2020 16:23:25 vasta tsitaadiga

HDTanel kirjutas:
gj, garanteerin, et ükski konsool ei hakka mänge 4K peal 120FPS jooksutama icon_lol.gif hea kui 4K 60FPS mänge saate. Samas kui eksin võib alati ülemineku osta.


Minu teada sellist üleminekut ei ole olemas.
Kommentaarid: 44 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 43
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
HDTanel
Overclocker
HDTanel

liitunud: 15.12.2002




sõnum 08.06.2020 16:30:15 vasta tsitaadiga

HPN, minuteada pole ka PS5 veel olemas
_________________
Krüpto
Minu Youtube - HDTanel
Minu Instagram - HDTanel
Kommentaarid: 632 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 3 :: 3 :: 494
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
HPN
HV veteran
HPN

liitunud: 26.06.2007



Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 08.06.2020 22:59:56 vasta tsitaadiga

HDTanel kirjutas:
HPN, minuteada pole ka PS5 veel olemas


PS5 või Series X ei oma siin tähtsust. Ükskõik, mis seade, millel puudub DisplayPort ja omab ainult HDMI-d, jääb selle monitori külge ühendamata, kui vajadus on 4k (UHD kui tähte närida) järgi koos kõrgemate kaadrisagedustega.

Minu puhul on olukord isegi veel nigelam - montoril on ainult displayport ja HDMI 1.4. Miks monitoride tootjad ei või lisada tänapäevaseid tulevikukindlaid porte asjadele, on paras müsteerium.
Kommentaarid: 44 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 43
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
DVDRW
HV Guru
DVDRW

liitunud: 13.10.2003




sõnum 09.06.2020 08:25:31 vasta tsitaadiga

Andke teada kui tuleb müüki sellise suurusega 8K monitor + sellele sobiv videokaart.
(60Hz 4:4:4 RGB)
Kommentaarid: 26 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 25
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
gj
HV veteran

liitunud: 09.05.2003




sõnum 11.06.2020 02:05:51 vasta tsitaadiga

HDTanel kirjutas:
gj, garanteerin, et ükski konsool ei hakka mänge 4K peal 120FPS jooksutama icon_lol.gif hea kui 4K 60FPS mänge saate. Samas kui eksin võib alati ülemineku osta.

Siin on 2 rämedat viga, esiteks seda ei lahenda üleminekuga ja kui sa midagi garanteerid, siis sa ei saa eksida!
Kunagi kui tuli välja 486 protsessor, ütles üks taru ülikooli professor am ajakirjas: enam kiiremaks arvutid minna ei saa!
Kommentaarid: 241 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 212
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
HDTanel
Overclocker
HDTanel

liitunud: 15.12.2002




sõnum 16.06.2020 00:22:37 vasta tsitaadiga

gj kirjutas:
HDTanel kirjutas:
gj, garanteerin, et ükski konsool ei hakka mänge 4K peal 120FPS jooksutama icon_lol.gif hea kui 4K 60FPS mänge saate. Samas kui eksin võib alati ülemineku osta.

Siin on 2 rämedat viga, esiteks seda ei lahenda üleminekuga ja kui sa midagi garanteerid, siis sa ei saa eksida!
Kunagi kui tuli välja 486 protsessor, ütles üks taru ülikooli professor am ajakirjas: enam kiiremaks arvutid minna ei saa!


HPN, gj, näidake kuidas LG teleriga 4K 120Hz arvutisse toote? HDMI 2.1 võib tore olla aga kui videokaardid seda ei toeta siis pole sellega mitte midagi ka teha. Lootes, et ÄKKI RTX3xxx kaardid selle lisavad on tore unistus, mis ehk ei täitu isegi.. siis lihtsalt on teil 65"-ne 1080p ekraan 120Hz juures. Mis pole paha.. aga ma maksaks pigem juurde ja võtaks selle korraliku ASUS-e monitori kus DP pesa olemas on ja kohe 4K 144Hz kasutada saaks. Lisaks muidugi siis HDR tugi mida OLED-idel pole.

_________________
Krüpto
Minu Youtube - HDTanel
Minu Instagram - HDTanel
Kommentaarid: 632 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 3 :: 3 :: 494
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
QLIMAX
HV kasutaja
QLIMAX

liitunud: 06.09.2005




sõnum 20.06.2020 14:26:24 vasta tsitaadiga

HDTanel,

Link


Miks 1080p 120hz? hdmi 2.0 lubab ju 1440p 144hz. Hdmi eeliseks on veel see et Heli saad kergemini arvutist välja telekase kus kaudu siis ARC-iga kodukinosse. Mis HDR-i sa OLED-il taga ajad: https://www.lg.com/uk/tvs/lg-OLED55C9PLA
Kommentaarid: 32 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 32
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
Lauri76
HV kasutaja

liitunud: 12.12.2012




sõnum 11.08.2020 19:31:01 vasta tsitaadiga

Kuidas ekraanile nii ligidal istumine silmadele mõjub?
pikaajaliselt,kindlasti mitte hästi...
Kommentaarid: 1 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 0 :: 0
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
HDTanel
Overclocker
HDTanel

liitunud: 15.12.2002




sõnum 12.08.2020 00:11:32 vasta tsitaadiga

Lauri76 kirjutas:
Kuidas ekraanile nii ligidal istumine silmadele mõjub?
pikaajaliselt,kindlasti mitte hästi...


2007 viskasin monitori minema ja panin 37" LCD teleri 1m kaugusele.. hiljem liikusin 52" peale ja siis 75" tolli peale.. nüüd siis 65". Silmad tip top korras, vnoh samas seisus nagu olid mingi 2006 kui viimati silma kontrolli tegin icon_biggrin.gif
Pm on see urban myth. Nägemine on geenide teema

_________________
Krüpto
Minu Youtube - HDTanel
Minu Instagram - HDTanel
Kommentaarid: 632 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 3 :: 3 :: 494
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
mart88
HV kasutaja

liitunud: 25.12.2010



Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 12.08.2020 01:12:00 vasta tsitaadiga

Nägemine on tõesti geenide teema, ise ka koguelu ekraanide ees olnud ja silmaarst pani mulle 130% viimane kord nägemisvõimsuseks.. (32aastane)

Linus pani siin hiljuti review tulevatest Vizio P-series Quantum X 2021 masinatest... 2000$ 75tolli 4k 120hz Vizio tapab selle Asuse minu silmis hetkega enda hinnaga ära.. 4000euri gamer 65'' teleka eest nõuab päris uhket jõukust või täiesti lolli mõistust.
See võib olla ainult maailma parim olla siis kui hind peitu panna.. lisaks kõigele lärmab ka veel...
Kommentaarid: 10 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 10
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
HPN
HV veteran
HPN

liitunud: 26.06.2007



Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 12.08.2020 10:12:31 vasta tsitaadiga

HDTanel kirjutas:

HPN, gj, näidake kuidas LG teleriga 4K 120Hz arvutisse toote? HDMI 2.1 võib tore olla aga kui videokaardid seda ei toeta siis pole sellega mitte midagi ka teha. Lootes, et ÄKKI RTX3xxx kaardid selle lisavad on tore unistus, mis ehk ei täitu isegi.. siis lihtsalt on teil 65"-ne 1080p ekraan 120Hz juures. Mis pole paha.. aga ma maksaks pigem juurde ja võtaks selle korraliku ASUS-e monitori kus DP pesa olemas on ja kohe 4K 144Hz kasutada saaks. Lisaks muidugi siis HDR tugi mida OLED-idel pole.

Pole siia teemasse kaua vaadanud. Nüüd, pea 2 kuud hiljem, siis vastan.

Point ei ole selles, millist ühte porti teisele eelistada, vaid selles, et monitori tootja pole oma tippmudelile suutnud/tahtnud hetkel juba tavapäraseks saanud standardite tuge lisada. See omakorda piirab lõpptarbija valikuid, mida ta sinna erkaani külge saab lisada, ning, mis elamus sealt saadatakse. Pealegi ei osteta sellist kallist asja omale 6 kuuks, et see siis juba uuema vastu välja vahetada. Selline ost tehakse tulevikku vaadates, mitte minevuks tammudes.
Kommentaarid: 44 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 43
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
dex
HV veteran
dex

liitunud: 06.09.2004



Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 12.08.2020 10:27:55 vasta tsitaadiga

Ma olen ka suurt movie/series/gaming ekraani tükk aega vesistanud ja ma kaldun hetkel LG 65" CX suunas. Kui nüüd nvidia ka HDMI 2.1 ära konfirmib, siis võtan sügisel ära ligi.
_________________
Süümi, juumi, makkami ja kui tüüle nakkami...
Kommentaarid: 90 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 80
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
Viilutaja
HV Guru
Viilutaja

liitunud: 28.07.2002




sõnum 24.09.2020 12:24:55 vasta tsitaadiga

HDTanel kirjutas:
gj kirjutas:
HDTanel kirjutas:
gj, garanteerin, et ükski konsool ei hakka mänge 4K peal 120FPS jooksutama icon_lol.gif hea kui 4K 60FPS mänge saate. Samas kui eksin võib alati ülemineku osta.

Siin on 2 rämedat viga, esiteks seda ei lahenda üleminekuga ja kui sa midagi garanteerid, siis sa ei saa eksida!
Kunagi kui tuli välja 486 protsessor, ütles üks taru ülikooli professor am ajakirjas: enam kiiremaks arvutid minna ei saa!


HPN, gj, näidake kuidas LG teleriga 4K 120Hz arvutisse toote? HDMI 2.1 võib tore olla aga kui videokaardid seda ei toeta siis pole sellega mitte midagi ka teha. Lootes, et ÄKKI RTX3xxx kaardid selle lisavad on tore unistus, mis ehk ei täitu isegi.. siis lihtsalt on teil 65"-ne 1080p ekraan 120Hz juures. Mis pole paha.. aga ma maksaks pigem juurde ja võtaks selle korraliku ASUS-e monitori kus DP pesa olemas on ja kohe 4K 144Hz kasutada saaks. Lisaks muidugi siis HDR tugi mida OLED-idel pole.


LG C9 65" OLED on parem valik kui see monitor.
Ning nüüd on ka RTX3080 kaardid väljas, millel 2.1HDMI tugi olemas.
Sisuliselt saaks 3000euro eest nii kaardi kui ekraani ja 1000 euro eest võid veel osta 2 uut konsooli Xboxi ja PS5 icon_biggrin.gif
Kommentaarid: 222 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 192
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
HDTanel
Overclocker
HDTanel

liitunud: 15.12.2002




sõnum 11.10.2020 19:18:35 vasta tsitaadiga

Viilutaja, OLED ei saa kunagi olema nii hea kui LCD igapäeva monitoriks. Lisaks pole nii kiire reageerimisajaga. Kõik on kaunis senikaua kuni sa seda arvuti ekraanina kasutama ei kavatse hakata.
_________________
Krüpto
Minu Youtube - HDTanel
Minu Instagram - HDTanel
Kommentaarid: 632 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 3 :: 3 :: 494
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
Viilutaja
HV Guru
Viilutaja

liitunud: 28.07.2002




sõnum 12.10.2020 10:17:55 vasta tsitaadiga

Ma ei tea millest sa räägid. GtG response time on OLED'l väiksem kui sellel "monitoril" icon_rolleyes.gif
https://www.rtings.com/tv/reviews/lg/c9-oled

80% Response Time
0.2 ms
100% Response Time
2.4 ms
Like all OLED TVs, the LG C9 has a nearly-instantaneous response time. There's some very subtle overshoot in near-black scenes, but this shouldn't be very noticeable.

Input lag on 13ms ümber, mis on väga hea ka shooterite jaoks. Pole ülim 1ms nagu pro CSGO vendadel tarvis, kuid seda sa casual gamerina tähele ei pane.

QLIMAX juba ülevalpool jagas LinusTechtipsi videot, kus vahetas ka konkreetse Asuse BIG monitori välja LG C9 vastu ja oli väga rahul.
Kommentaarid: 222 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 192
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
HDTanel
Overclocker
HDTanel

liitunud: 15.12.2002




sõnum 13.10.2020 00:50:00 vasta tsitaadiga

Viilutaja, 13ms icon_lol.gif see on kohuuutav... 4ms vs 8ms on väga tuntav vahe.. 13 on ikka päris jube ujumine. Kenasti paned tähele kui võrdled reaalselt.
Ning nagu ma alati olen öelnud, OLED pole LCD.. burn-in on väga reaalne ja sa ei saa OLED-i jätta omal käima ja ise kodust ära minna kui desktopi kuvad vms staatilist.

_________________
Krüpto
Minu Youtube - HDTanel
Minu Instagram - HDTanel
Kommentaarid: 632 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 3 :: 3 :: 494
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
Sold OUT
no credit
Sold OUT

liitunud: 30.07.2002




sõnum 13.10.2020 07:49:52 vasta tsitaadiga

Miks sa peaks ta kodust ära minnes käima jätma? icon_rolleyes.gif
_________________
People have been calling for a month and we've been sold out for a week or so.
Kommentaarid: 92 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 5 :: 1 :: 79
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
kristjan*
Kreisi kasutaja
kristjan*

liitunud: 18.08.2008




sõnum 13.10.2020 10:59:29 vasta tsitaadiga

Et kassid saaksid vaadata.
Kommentaarid: 60 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 58
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
IceUul
Sinu Ema
IceUul

liitunud: 14.11.2001



Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 13.10.2020 11:25:05 vasta tsitaadiga

Ma ei näe ühtegi põhjust, miks peaks mingi VA paneeli eest maksma 4k, sama raha eest saad 2x 65" LG C9-t, mis on samade näitajatega.
Oleks veel tegu IPS paneeli ja ideaalsete Adobe RGB näitajatega, siis oleks pluss, et saad omale hea fotode vaatamise/töötlemise ekraani, see ekraan
pole rohkem väärt, kui 1500€ imo.
LG C9 on 4k, 1ms GTG, 120hz, G-sync support. Lisaks ei ole C9-l mingit burn-ini probleemi, viimati esines seda LG C7 seerial.
Ainuke miinus on ilmselt C9 input lag, mis tõttu competitive gaminguks ebasobiv. Samas on see input lag sama, mis tavaline ekraan vsynciga.

Samas eks tahab hea hinnaga suurt ekraani, siis ilmselt parim hetkel 1200€-ga võtta 55" LG C9, saad omale teleka/gaming monitori ühes tükis.
Kommentaarid: 210 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 4 :: 181
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
von Wu
HV Guru
von Wu

liitunud: 12.10.2007




sõnum 13.10.2020 11:33:09 vasta tsitaadiga

Mis VA-l viga on? Vanasti olid disainerite ja fotograafide profimonitorid enamik VA paneeliga. Kuigi 65" puhul ilmselt on VA-ga vaatenurga probleem.

Miks 1200€-ga C9 kui 1300€-ga saab CX-i? Mille poolest C9 parem on?
Kommentaarid: 865 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 0 :: 653
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Uudised »  Ülevaated, kasutajate hinnangud »  Ülevaade: See on PARIM monitor MAAILMAS - 65" ASUS ROG Swift PG65UQ - 4K, 144Hz, 4ms, HDR1000 mine lehele 1, 2  järgmine
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis



Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.