Avaleht
uus teema   vasta Uudised »  Pressiteated »  Nädalavahetusel tulevad miinused: viis nippi kuidas nutitelefoni pakase eest kaitsta! märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
mine lehele 1, 2  järgmine
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale. Teata moderaatorile
otsing:  
Tanel
HV Guru
Tanel

liitunud: 01.10.2001



Autoriseeritud ID-kaardiga Online

sõnum 22.11.2019 15:43:17 Nädalavahetusel tulevad miinused: viis nippi kuidas nutitelefoni pakase eest kaitsta! vasta tsitaadiga


ELISA PRESSITEADE - Kuigi talve ametlik algus on natuke rohkem kui ühe kuu kaugusel, kimbutavad esimesed miinuskraadid meid ja meie nutitelefone juba tuleval nädalavahetusel. Elisa telekomiteenuste valdkonna juht Mailiis Ploomann jagab nõuandeid, kuidas oma seadmega külmas käituma peaks.

Juba ammu enne nutitelefonide tulekut oli teada, et kui oma Nokia talvel põuetaskust välja võtad, siis võib oma silmaga jälgida, kuidas patarei protsendid ekraanil langevad. Sarnane mure on ka tänapäeval, sest akude ehituses pole palju muutunud ning palju külma võib akusid püsivalt kahjustada.

Kasuta telefoni külmaga võimalikult vähe
„Esimene ja kõige elementaarsem nõuanne on hoida telefoni pakaseliste ilmastikuolude ehk külma käes võimalikult vähe,“ soovitab esmalt Ploomann. „Paljud telefonitootjad ei soovita seadmeid miinuskraadide juures kasutada just seetõttu, et aku võib hüppeliselt kiiresti tühjeneda.
Näiteks Apple ametlik soovitus on kasutada iPhone 0-35 kraadi juures. Ploomanni sõnul tasub nutitelefoni hoida keha lähedal taskus soojas ning pikkade telefonikõnede tegemiseks on kõige mõistlikum kasutada sisse ehitatud mikrofoniga kõrvaklappe. Kui külma ilmaga hoida telefoni riiete välitaskus, on põhiliseks probleemiks see, et aku saab tühjaks ning telefon lülitab ennast ise omavoliliselt välja.

Ära lae külmunud telefoni
Iseenesest tundub loogiline, et kui külma saanud telefon saab kodust eemal olles tühjaks ja toiteallikas on kohe käepärast, siis võib võiks telefoni laadima panna. Selline teguviis pole kohe kindlasti akule sobiv ja võib teha rohkem kahju kui head. „Akupangaga laadimine on üldjuhul väga hea mõte, kuid enne seda peaks veenduma, et telefoni või selle aku temperatuur on vähemalt pluss kraadides või veel parem – toa temperatuuril. Nii ei saa aku kahjustada ja see laeb end korrektselt täis,“ kirjeldab Ploomann.

Külma tõttu välja lülitunud telefon vajab aega soojenemiseks
Külma käes välja lülitunud telefonile peaks andma enne uuesti sisse lülitamist aega soojeneda. „Kindlasti ei tohi telefoni radiaatorile asetada, vaid tuleb sel lasta rahulikult toatemperatuuril jõuda tagasi tavapärase temperatuurini,“ selgitab Ploomann.
Külmaga välja lülitumine pole tootejuhi sõnul telefoni jaoks kriitiline olukord. „Kui telefon jääb ööseks autosse ja on ennast välja lülitanud, siis ei tohiks seda paanikahoos soojapuhuri ette soojenema viia. Järsk temperatuurivahetus võib tingida selle, et ekraan mõraneb või telefoni sisse tekib kondensatsioon. Telefoni uuesti sisse lülitades peab arvestama sellega, et võib kuluda lisaaega enne kui telefon suudab uuesti laadima hakata,“ lisab Ploomann

Telekomiteenuste valdkonna juhi sõnul on levinud viga ka see, kui lumme kukkunud telefoni pealt üritatakse lund ära puhuda. „Puhumisega võib lumi minna sügavamale telefoni mikrofoni või kuulari sisse, kus see sulab ja võib teha tagasipöördumatut kahju. Telefon tuleks lumest puhtaks pühkida või raputada ning eemaldada kaitsekorpused ja kaaned, et vesi ei jääks nende vahele. Ka siinpuhul ei tohiks mingil juhul panna telefoni kuivama radiaatori peale või üritada seda fööniga kuivatada,“ toonitas Ploomann. Paljud uued telefonid on aga IP-sertifikaadiga, mis tagab veekindluse ja nii on ohutu kui nutitelefon kukub lumme või väiksesse loiku.

Lae aku täis enne välja minemist
Telefoni aku hakkab külma temperatuuriga tühjenema kiiremini kui tavaliselt. Üks parimaid ja mitte kõige üllatavamaid mooduseid, kuidas ennetada aku omavolilist tühjenemist, on see enne külma kätte astumist täielikult täis laadida.

Optimeeri aku kasutust
Mida külmem ilm, seda aktuaalsemad on ka tavapärased akusäästmise soovitused. Akut aitab säästa näiteks ekraani taustavalguse reguleerimine hämaramaks, vajaduse puudumisel Wi-Fi, GPS-i ja Bluetooth-i väljalülitamine ja taustal töötavate rakenduste sulgemine.

Allikas: www.elisa.ee

_________________
HV valuutakalkulaator
Kommentaarid: 461 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 12 :: 7 :: 356
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
parkenTOSH
HV kasutaja

liitunud: 19.07.2007




sõnum 22.11.2019 16:02:19 vasta tsitaadiga

Igasugu telefone talvel väljas kasutanud ja ainuke mis siiamaani ennast välja on lülitanud ongi iPhone. Suurte miinuskraadidega (<-15C) on enamus telefone küll toiminud aga ekraani response time pikeneb päris mehiselt (pikslid lihtsalt ei suuda enam nii kiiresti olekut muuta) aga muid probleeme ei ole täheldanud (eks aku ka tühjeneb natuke kiirmini aga mitte nii, et 10 minutiga tühi). Aegajal olen pidanud pool tundi miinuskraadidega midagi meisterdama nii, et telefon on taskulambiks ja siiani pole eriti nagu probleeme täheldanud (vb. aku täituvus väheneb natuke aga tuksi pole küll ükski telefon läinud).
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
The_Boss
HV Guru
The_Boss

liitunud: 13.01.2009



Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 22.11.2019 16:05:41 vasta tsitaadiga

Ideepoolest iPhone 7st seda probleemi enam pole.

Mul 5S-ga oli küll see probleemiks. Teiste telefonidega pole külm mingit probleemi tekitanud.

_________________
Pakun sülearvutite tolmupuhastust, termopasta vahetust, emaplaatide remonti ja BIOS paroolide eemaldust.
Kommentaarid: 347 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 276
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
Dogbert
HV Guru
Dogbert

liitunud: 03.05.2004




sõnum 23.11.2019 11:49:09 vasta tsitaadiga

OLED pikslid ei tohiks niiväga temperatuurist sõltuda, see nagu rohkem LCD-klassi ekraanide teema.
_________________
Tee inimesele lõke ja tal on soe üheks päevaks, pista ta põlema ja tal on soe elu lõpuni. (Terry Pratchett)
e.k spikker: muhk on kumer, lohk on nõgus.
Kommentaarid: 33 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 32
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
CALEB
HV kasutaja

liitunud: 27.03.2006




sõnum 23.11.2019 19:42:46 vasta tsitaadiga

Veel üks nõuanne - kasutada telefoni, mis on külma-, kuuma-, vee-, tolmu- ja põrutuskindel. (Lisaks võiks olla korralik aku, mis peaks tavakasutuses vähemalt 5 päeva.)

Ei saa aru, miks inimesed ostavad mingeid odavaid (või jõhkralt ülehinnatud brändinimega) käkke, mis midagi ei kannata, peab iga päev või poole päeva pealt laadima ja on vaja iga poole aasta tagant uus samasugune käkk osta sest vana on lagunenud. Ja siis veel vigisetakse.

Müügil on piisavalt suur valik vastupidavaid telefone, mis annavad kõiges silmad ette mõnele mitu korda kallimale bränditelefonile.
Kommentaarid: 2 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 2
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
Anna tooli
 

liitunud: 16.03.2006



Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 23.11.2019 20:01:52 vasta tsitaadiga

tsitaat:

Lisaks võiks olla korralik aku, mis peaks tavakasutuses vähemalt 5 päeva.

mis asi on tavakasutus?

olgu seal 4, 5, 6k mAh, saab see päeva lõpuks tühjaks
on see odav xiaomi või samsa tipp, same deal
kellel kestab see päevi, see ilmselt muid funktsiooni peale helistamise ja smsi ei tee

_________________
Kommentaarid: 353 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 294
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
CALEB
HV kasutaja

liitunud: 27.03.2006




sõnum 23.11.2019 23:38:57 vasta tsitaadiga

solistaja kirjutas:
tsitaat:

Lisaks võiks olla korralik aku, mis peaks tavakasutuses vähemalt 5 päeva.

mis asi on tavakasutus?

olgu seal 4, 5, 6k mAh, saab see päeva lõpuks tühjaks
on see odav xiaomi või samsa tipp, same deal
kellel kestab see päevi, see ilmselt muid funktsiooni peale helistamise ja smsi ei tee


Mul endal selline tugev telefon (aku on 4500 mAh) Kasutusel korraga kaks sim kaarti, pidev internet, pidevalt sisse lülitatud ja ühendatud bluetooth, muud lisad, mis tarbivad voolu (õhuniiskuse, temperatuuri jms. mõõtjad)
Tavakasutus päeva kohta: (minu meelest)
Kõnesid teen päevas päris palju, internetikasutus on keskmine (e-mail, netis surfamine, millegi kohta info otsimine, mõned videod Youtube's), mõned mängud, mõnikord sekka navigeerimist, kaamera kasutamine mõned korrad päevas, kalkulaator, äratuskell, kella vaatamine iga natukese aja tagant. Lisaks kõik äpid, mis netis pidevalt on (ilmateade jms). Autoga sõites kasutan telefoni wi-fi hotspotina.
Kindlaid tunde või mahte ei oska öelda, need erinevad päeviti.

Tavaline on see, kui pean laadima 5 päeva tagant. Kui igav on olnud ja rohkem kasutan, siis alla nelja päeva pole aku kestnud, vähema kasutusega kestab mõnikord ka üle kuue päeva. (kaks sim kaarti, netiühendus, bluetooth ja muud lisad kogu aeg sisse lülitatud)

Võib-olla kui laste kätte annnaksin oma telefoni, suudaksid nad selle kahe päevaga ka tühjaks kulutada aga see poleks enam tavakasutus.

Need niinimetatud tipptelefonid (Sam_ung, iPh_ne jms.) ei kestagi mitut päeva. Ja pole eriti vastiupidavad ka ei kuumale, külmale ega muudele välistele mõjutustele. Mõni veel plahvatab ka. icon_lol.gif
Tuleb "Rugged" tüüpi telefon hankida kui tahta töökindlat asja.
Kommentaarid: 2 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 2
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
The_Boss
HV Guru
The_Boss

liitunud: 13.01.2009



Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 24.11.2019 00:03:42 vasta tsitaadiga

Ei ole need rugges tüüpi telefonid nii head midagi. Eks oleneb täpsest mudelist ka.

Ise kasutan odavat hiina käkki ja ülirahul sellega. Vägagi töökindel.

_________________
Pakun sülearvutite tolmupuhastust, termopasta vahetust, emaplaatide remonti ja BIOS paroolide eemaldust.
Kommentaarid: 347 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 276
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
CALEB
HV kasutaja

liitunud: 27.03.2006




sõnum 24.11.2019 00:17:32 vasta tsitaadiga

The_Boss kirjutas:
Ei ole need rugges tüüpi telefonid nii head midagi. Eks oleneb täpsest mudelist ka.

Ise kasutan odavat hiina käkki ja ülirahul sellega. Vägagi töökindel.

Imselgelt oleneb mudelist. (Igas tootekategoorias leidub ka kräppi)
Lihtsalt kui tahta hästi vastupidavat telefoni, tuleks seda mudelit otsida rugged tüüpi telefonide seast.
Kommentaarid: 2 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 2
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
The_Boss
HV Guru
The_Boss

liitunud: 13.01.2009



Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 24.11.2019 14:04:21 vasta tsitaadiga

CALEB kirjutas:
The_Boss kirjutas:
Ei ole need rugges tüüpi telefonid nii head midagi. Eks oleneb täpsest mudelist ka.

Ise kasutan odavat hiina käkki ja ülirahul sellega. Vägagi töökindel.

Imselgelt oleneb mudelist. (Igas tootekategoorias leidub ka kräppi)
Lihtsalt kui tahta hästi vastupidavat telefoni, tuleks seda mudelit otsida rugged tüüpi telefonide seast.


Ei nõustu. Pole mõtet ennast piirata sellise asjaga. Alahindad odavaid hiina käkke. Akukestvusega ka liialdad.

Telefonide "plahvatamine" polnud ka kuidagi telefonitüübiga seotud. Ja pealegi, Samsung on üks suur liitiumakude tootja, seega võib nende aku päris paljude rugged telefonide sees olla. Põlema läks kehvasti toodetud akupartiide tõttu.

Ühelgi ruggedil pole mingit kuuma/külmakindlust. Kui on, siis too näide.

_________________
Pakun sülearvutite tolmupuhastust, termopasta vahetust, emaplaatide remonti ja BIOS paroolide eemaldust.
Kommentaarid: 347 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 276
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
CALEB
HV kasutaja

liitunud: 27.03.2006




sõnum 24.11.2019 19:26:03 vasta tsitaadiga

The_Boss kirjutas:
CALEB kirjutas:
The_Boss kirjutas:
Ei ole need rugges tüüpi telefonid nii head midagi. Eks oleneb täpsest mudelist ka.

Ise kasutan odavat hiina käkki ja ülirahul sellega. Vägagi töökindel.

Imselgelt oleneb mudelist. (Igas tootekategoorias leidub ka kräppi)
Lihtsalt kui tahta hästi vastupidavat telefoni, tuleks seda mudelit otsida rugged tüüpi telefonide seast.


Ei nõustu. Pole mõtet ennast piirata sellise asjaga. Alahindad odavaid hiina käkke. Akukestvusega ka liialdad.

Telefonide "plahvatamine" polnud ka kuidagi telefonitüübiga seotud. Ja pealegi, Samsung on üks suur liitiumakude tootja, seega võib nende aku päris paljude rugged telefonide sees olla. Põlema läks kehvasti toodetud akupartiide tõttu.

Ühelgi ruggedil pole mingit kuuma/külmakindlust. Kui on, siis too näide.


Kuidas saab nimetada hea telefoni eelistamist enda piiramiseks ?

Akukestvusega ei liialda.



Telefonide plahvatamine pole telefonitüübiga seotud ? Tüübist polegi juttu olnud, vihjasin ainult teatud tootja telefonidele, mis moodustavad põhiosa plahvatavatest telefonidest. (Ainult akudes ei pruugi ka asi olla - palju plahvatusi toimus laadimisel, seega kogu laadimisahel vigaselt projekteeritud)

Kuuma/külmakindlus on näiteks CAT telefonidel.

Enne kui mindagi väidad, kontrolli igaks juhuks üle.
Kommentaarid: 2 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 2
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
The_Boss
HV Guru
The_Boss

liitunud: 13.01.2009



Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 24.11.2019 19:59:33 vasta tsitaadiga

CALEB, laadimisel aku soojeneb/paisubki. Mis siin laadimisahelat süüdistada. Samsung ise ju uuris välja, milles häda oli. Ja mis seda siis üldse siin välja tuua, kui see ei käinud rugged vs not rugged kohta.

Akukestvuse kohta liialdamise all mõtlesin seda, et nende odavate käkkide akud ei kesta ainult pool päeva. Mul on "odav käkk", mida tavaliselt laadisin mõne päeva tagant, kuniks panin igapäevaselt fHD youtube videosid mängima mitmeid tunde järjest. Nüüdki kulub 24h-ga ainult 3/4 akust.

Aga see selleks. Kui nüüd teemasse tulla, siis olekski pidanud ju sellest alustama, et CAT telefonidel esineb kuuma/külmakindlust. Rugged nimetus ise seda ju ei tähenda.

_________________
Pakun sülearvutite tolmupuhastust, termopasta vahetust, emaplaatide remonti ja BIOS paroolide eemaldust.
Kommentaarid: 347 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 276
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
CALEB
HV kasutaja

liitunud: 27.03.2006




sõnum 24.11.2019 20:57:38 vasta tsitaadiga

The_Boss kirjutas:
CALEB, laadimisel aku soojeneb/paisubki. Mis siin laadimisahelat süüdistada. Samsung ise ju uuris välja, milles häda oli. Ja mis seda siis üldse siin välja tuua, kui see ei käinud rugged vs not rugged kohta.

Akukestvuse kohta liialdamise all mõtlesin seda, et nende odavate käkkide akud ei kesta ainult pool päeva. Mul on "odav käkk", mida tavaliselt laadisin mõne päeva tagant, kuniks panin igapäevaselt fHD youtube videosid mängima mitmeid tunde järjest. Nüüdki kulub 24h-ga ainult 3/4 akust.

Aga see selleks. Kui nüüd teemasse tulla, siis olekski pidanud ju sellest alustama, et CAT telefonidel esineb kuuma/külmakindlust. Rugged nimetus ise seda ju ei tähenda.


Ei käinudki akude plahvatamine otseselt rugged vs not rugged kohta vaid selle kohta, et kallima otsa telefoni ostmine pole alati parim lahendus. Akud soojenevad kõigil telefonidel laadimise ajal, ülekuumenemise vastu on tavaliselt sisse ehitatud kaitsemehhanismid, mis aga teatud telefonide puhul ilmselgelt ei toiminud. Seega laadimisahela viga ikkagi.

Polegi väitnud, et odavate käkkide akud ei kesta, (Mul üks vana odav varutelefon, mille aku kestab 15-17 päeva. Funktsioonid on paraku piiratud) pigem ei kesta just nende kalli brändinimega tipptelefonide akud. Kui tahta täisfunktsionaalset nutitelefoni, mille aku kestaks palju päevi ja mis oleks ka vastupidav, on praegu ainsaks variandiks ikkagi rugged tüüpi telefonid.

Ja mitte ainult CAT telefonid pole temperatuurikõikumistele vastupidavad - selliseid telefone on päris palju tegelikult. CAT oli lihtsalt üheks näiteks. Paljud vanemad Nokia, HTC ja ka Samsungi telefonid kannatavad suht ekstreemseid temperatuure (osad isegi all -40 C) Külmakindlaid (ja kuumakindlaid) telefone on tegelikult mitmeid (eriti rugged tüüpi telefonide hulgas), lihtne leida kasutades Google otsingut.

Rugged nimetuse tõin välja sellepärast, et tänapäeval saadaolevatest uutest telefonidest on just rugged telefonid need, mille hulgast valida, kui on soov omada telefoni, mis kannataks kõike ja mida ei peaks pidevalt laadima. Olen käinud reisil 5 päeva oma telefoniga nii, et ei võtnud isegi laadijat kaasa ja tagasi tulles polnud aku veel tühi. Talvel suurte külmadega pole kunagi mingeid probleeme olnud - vedelegu telefon kasvõi metsas lõkke ääres lumehanges.

Ehk siis lühidalt: kes hindab telefoni ostes igasugu bling-bling'i ja brändinime, peabki uurima võimalusi, kuidas oma telefoni pidevalt igasuguste asjade eest kaitsta ja põdema, et mis küll juhtub kui aku tühjaks saab või kui õues on liiga soe või liiga külm või kui telefon maha kukub või tagataskus kõveraks läheb või üle kuumeneb jne.

Kõige mõttekam on enne telefoniostu selle kõige kohta uurida ja siis osta telefon lähtuvalt kasutusvajadustest, mitte selle põhjal, et "oi kui stiilne, oi kui ilus, oi kui prestiizne, oi kuidas läigib")
Alati paneb muigama kui näen kuidas selliste eelistustega tegelased oma telefonidega pidevalt hädas on.
Kommentaarid: 2 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 2
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
The_Boss
HV Guru
The_Boss

liitunud: 13.01.2009



Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 25.11.2019 00:07:35 vasta tsitaadiga

Läbisegi räägid kõigest ju.. Suurem osa väidetega nõustun täielikult. Ei meeldi mulle mitmed n.ö tippfirmade telefonid puhtalt disainiotsuste pärast. Teised telefonid on tihtipeale (minu kogemusel) töökindlamad. Ma lihtsalt ei nõustu sellega, et kohe peaks kõik teised telefonid välistama ja ruggeditest midagi valima. On häid ja halbu asju nii ruggedite hulgas kui ka non-ruggedite hulgas.

Aga Samsungi akujama oli ikka akujama, mitte aku laadimise jama. See, et viga tuli esile laadimise ajal, ei tähenda, et seal teistest telefonidest erinev ülekuumenemise kaitse oleks olnud.
Kui ikka aku tuimalt lühisesse lastakse, siis ei aita seal mingi kaitse.

Spoiler Spoiler Spoiler


Ja ega paljudel on üsna suva sellest, mitu päeva aku kestab, peaasi, et ühe päeva ja tsipa peale kestaks, et öösel laadida saaks. Seega jätkuvalt ei tasuks ennast ruggediga piirata. Kui meeldib, siis meeldib, kui ei, siis ei.
Aga see kõik on üsna off-topic ka, seega ma lõpetan.

_________________
Pakun sülearvutite tolmupuhastust, termopasta vahetust, emaplaatide remonti ja BIOS paroolide eemaldust.
Kommentaarid: 347 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 276
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
CALEB
HV kasutaja

liitunud: 27.03.2006




sõnum 25.11.2019 00:50:34 vasta tsitaadiga

Ega ma ei väidagi, et kõik peaksid nüüd muud telefonid välistama ja ruggedi hulgast valima. Seda peaksid tegema ainult need, kes pidevalt hädas oma mitte-rugged telefonidega. Igaüks ei lähegi oma telefoniga külma kätte.

See Samsungi aku teema käis konkreetselt Galaxy Note 7 kohta. Muudel mudelitel ja ka teiste tootjate telefonidel on ka sarnaseid asju juhtunud. Põhjused on erinevad olnud. Pole aga kuulda olnud, et ühelgi rugged telefonil seda juhtunud oleks.

Nõustun sellega, et paljudel on suva kui kaua aku kestab, ei nõustu aga sellega, et ruggedi kasutamine enda piiramine on. (Kuidas see täpselt siis piiramine on ?) Pigem on piiramine just see kui akut kogu aeg laadima peab ja laadijat igale pool kaasas vedama. Ja lisaks veel igasuguseid meetmeid tarvitusele võtma erinevates oludes. Tehnika peaks teenima inimest, mitte vastupidi.

Off-topic see ei ole - igati seotud sellega kuidas (ja miks) peaks oma telefoni külma eest kaitsma. Ja millisel juhul see vajalik pole. Külm mõjutab negatiivselt ka aku kestvust.
Lõpuks jõuame ikkagi selleni, et enamus mitte-rugged telefonid võiks külma eest peidus olla.
Kommentaarid: 2 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 2
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
rex
HV Guru
rex

liitunud: 09.01.2002



Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 25.11.2019 01:03:47 vasta tsitaadiga

CALEB kirjutas:
Ei saa aru, miks inimesed ostavad mingeid odavaid (või jõhkralt ülehinnatud brändinimega) käkke, mis midagi ei kannata, peab iga päev või poole päeva pealt laadima ja on vaja iga poole aasta tagant uus samasugune käkk osta sest vana on lagunenud. Ja siis veel vigisetakse.

Müügil on piisavalt suur valik vastupidavaid telefone, mis annavad kõiges silmad ette mõnele mitu korda kallimale bränditelefonile.

Kui inimesed neid brändikaid ei ostaks, jääks R&D tegemata ja kopeerijatel poleks ühtki ideed, kuidas sulle odavat noname rugged telefoni toota. Jobs on suuresti selle taga, et kõikidel tänapäeval suur ekraan peos püsti on, mitte noname hiina firma.
Kommentaarid: 247 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 226
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
CALEB
HV kasutaja

liitunud: 27.03.2006




sõnum 25.11.2019 08:39:30 vasta tsitaadiga

Ei oska kommenteerida odavate noname rugged telefonide kohta - kasutan ise kallima otsa tuntud tegija rugged telefoni. (Elu on õpetanud, et ei tasu omale odavat kräppi osta kui tahta asja, mis kestaks)
Kopeerimisega pole siin midagi pistmist. (Suur ekraan üksi pole veel kopeerimine ja Jobs polnud pealegi ainus ega ka esimene kes selle peale mõtles)
Kommentaarid: 2 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 2
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
Dirty Harry
HV Guru

liitunud: 05.09.2002



Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 25.11.2019 08:42:24 vasta tsitaadiga

CALEB kirjutas:
kasutan ise kallima otsa tuntud tegija rugged telefoni.
Ütelnud siis kohe, et bränditelefoni kasutad. :)

viimati muutis Dirty Harry 25.11.2019 13:15:08, muudetud 1 kord
Kommentaarid: 177 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 1 :: 143
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
Draqula
HV Guru

liitunud: 29.10.2004



Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 25.11.2019 10:44:57 vasta tsitaadiga

CALEB kirjutas:
Ei oska kommenteerida odavate noname rugged telefonide kohta - kasutan ise kallima otsa tuntud tegija rugged telefoni. (Elu on õpetanud, et ei tasu omale odavat kräppi osta kui tahta asja, mis kestaks)
Kopeerimisega pole siin midagi pistmist. (Suur ekraan üksi pole veel kopeerimine ja Jobs polnud pealegi ainus ega ka esimene kes selle peale mõtles)


Mis see telefonimudel siis on mida kasutad?
Kommentaarid: 42 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 34
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
CALEB
HV kasutaja

liitunud: 27.03.2006




sõnum 25.11.2019 19:37:27 vasta tsitaadiga

Baeskades kirjutas:
Ütelnud siis kohe, et bränditelefoni kasutad. icon_smile.gif

Bränditelefoniks pean selliseid, mida kõik teavad ja mille puhul nimi on tihti suur osa telefoni hinnast. (Samsung, iPhone ja muud sellised)
Telefon, mida kasutan on küll üks kõvemaid tegijaid ruggedi maailmas aga bränditelefoniks seda ehk ei nimetaks sest paljud inimesed lihtsalt ei tea sellest midagi. (Peale selle võib-olla, et selline asi eksisteerib)

Draqula kirjutas:
Mis see telefonimudel siis on mida kasutad?

Otseselt promoma ei hakkaks konkreetset mudelit, läheb liiga teemast välja. Vihjeid on olnud mitu... Võin veel ühe ümbernurga vihje anda - Kedagi solvata ei taha kui toon välja naiste hulgas pool naljaga levinud ingliskeelse ütluse: "Once you try black, you never go back" - konkreetne rugged telefonide tootja, kelle telefoni kasutan, riimub selles lauses hästi kui selle nimi panna sõna "black" asemele.
Nii on olnud ka minu rugged telefonidega - hetkel neljas aasta ja teine rugged telefon. Sama tootja, mis enne. Mitte et eelmine telefon pekki oleks läinud, lihtsalt tuli välja uuem ja veel parem mudel.
Peale ruggedit ei taha küll mingi hinna eest enam kunagi tavalist lutsu.
Kommentaarid: 2 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 2
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
rex
HV Guru
rex

liitunud: 09.01.2002



Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 25.11.2019 20:17:25 vasta tsitaadiga

Palju kaal on? Mul pole seda 5 ööpäevast standbyd vaja, kuna telefon lendab kodus olles alati QI dock'i ja lahkun kodust 100%-ga. Autos on ka alati juhtmevaba laadimisega hoidikus. Milleks ma sellist varu 200+g kolakana kaasas peaks vedama? Kuna su telefonil polegi juhtmevaba laadimist ja laadimiseks juhtme toppimine tundub tüütu?

Mu telefon on 150g, IP68, 3,1Ah. Ei karda külma ega kuuma. Kui kummikondoom ümber panna, on küllalt põrutuskindel kah. Mulle sobib.

solistaja kirjutas:
4, 5, 6k mAh

Saab ehk väikese taandamistehte teha. icon_smile.gif Aeg oleks juba tegelikult need "millid" ära unustada. Akud hakkavad vaikselt mahtuvusega tsikliakudele kandadele astuma.
Kommentaarid: 247 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 226
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
CALEB
HV kasutaja

liitunud: 27.03.2006




sõnum 25.11.2019 20:33:54 vasta tsitaadiga

rex kirjutas:
Palju kaal on? Mul pole seda 5 ööpäevast standbyd vaja, kuna telefon lendab kodus olles alati QI dock'i ja lahkun kodust 100%-ga. Autos on ka alati juhtmevaba laadimisega hoidikus. Milleks ma sellist varu 200+g kolakana kaasas peaks vedama? Kuna su telefonil polegi juhtmevaba laadimist ja laadimiseks juhtme toppimine tundub tüütu?

Mu telefon on 150g, IP68, 3,1Ah. Ei karda külma ega kuuma. Kui kummikondoom ümber panna, on küllalt põrutuskindel kah. Mulle sobib.

Mul pole seda QI dock'i vaja, kuna mul 5 ööpäeva standbyd icon_lol.gif
Juhtmevaba laadimist tõesti pole aga kui ainult viie-kuue päeva tagant laadima peab (USB-C), siis ei tunnegi mingist dock'ist puudust. (Ei taha ka autosse kolakaid lisaseadmeid paigaldada)

Telefon 250 grammi. Mõne meelest võib-olla raske aga mulle isiklikult tundub peaaegu kaalutu. (Pole lumehelbeke või düstroofik) Pealegi mulle meeldib kui vajadusel saab telefoni enesekaitseks kasutada icon_smile.gif
IP69 (justnimelt 69, mitte 68)
Kommentaarid: 2 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 2
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
rex
HV Guru
rex

liitunud: 09.01.2002



Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 26.11.2019 00:26:27 vasta tsitaadiga

Arvamused ja soovid on peale selle, et erinevad, ka ajas muutuvad. icon_smile.gif
Kommentaarid: 247 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 226
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
CALEB
HV kasutaja

liitunud: 27.03.2006




sõnum 26.11.2019 00:30:36 vasta tsitaadiga

rex kirjutas:
Arvamused ja soovid on peale selle, et erinevad, ka ajas muutuvad. icon_smile.gif

Selle peale ütleks, et mida vanemaks saad, seda vähem isiklikud arvamused ja soovid muutuvad. Elu õpetab ja paneb asjad paika. See, et erinevate inimeste arvamused tihti lahknevad, tuleneb erinevatest kogemustest.
Kommentaarid: 2 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 2
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
rex
HV Guru
rex

liitunud: 09.01.2002



Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 26.11.2019 00:49:00 vasta tsitaadiga

Mul on Ericsson GH198 juba olnud, ei taha enam suurt ja raskelt klotsi taskusse. icon_smile.gif Ehedaks helbekeseks vast juba liiga vana generatsioon, aga ei viitsi liiga palju kasutut ballasti siiski kaasa vedada. BTW, miks sa 10Ah akuga telefoni ei valinud? Neidki päris mitmeid, poleks vajagi iga nädal laadida. Igaühe jaoks läheb siiski kuskilt optimaalsuse piir?
Kommentaarid: 247 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 226
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Uudised »  Pressiteated »  Nädalavahetusel tulevad miinused: viis nippi kuidas nutitelefoni pakase eest kaitsta! mine lehele 1, 2  järgmine
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis



Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.