Avaleht
uus teema   vasta Hinnavaatlus »  Andmeside ja kõnelevi »  Telia IPTV üle wifi märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale. Teata moderaatorile
otsing:  
sac
HV vaatleja

liitunud: 15.02.2013




sõnum 06.07.2019 19:59:30 Telia IPTV üle wifi vasta tsitaadiga

Tere!

Mul on selline skeem:

<Valguskaabel+"Karp"> Telia Inteno ruuter <kaabel> UniFi AP AC PRO <wifi> Rasperry PI <kaabel> digibox

Tulemus on selline, et digibox näitab menüüsid ja need kõik töötavad aga telepilti ega heli ei ole. Digiboxi otse kaabliga Telia ruuteri külge pannes muidugi kõik töötab.

Foorumit lugedes olen aru saanud, kuidas IPTV liiklus tuleb sisse eraldi VLAN4 tagiga ja kuidas Telia ruuter selle tagi küljest ära võtab enne kohtvõrku suunamist jne. Küsimus on, et mis põhjusel see liiklus siis üle wifi digiboxini ei jõua - kas Telia ruuter teeb mingit maagiat, et kuhu ja kellele see VLAN4 tagiga sisse tulnud liiklus suunata peale seda kui tag küljest on võetud? Et kui mul digibox on otse ruuteri küljes, siis ruuter saab aru, millises pordis ta on ja suunab selle VLAN4 tagiga sissetulnud liikluse ainult sinna?

Täpselt ei saa aru ka, miks Telia üldse seda VLAN4 tagimist teeb? On see seotud kuidagi võrguliikluse optimeerimisega?

PS. Kasutasin varem täpselt sama skeemiga (sh. digibox) minu-TV paketti ja sellega töötas kõik ilusti. Eeldan, et siis selle puhul ei toimus telepildi edastamine kuidagi teisiti. Nüüd kaob see toode Telial ära ja lülitusin tavalise Telia-TV paketi peale.

================

Vastan teema lõpetuseks endale ise. Telia ruuter jagab VLAN4 tagiga sisse tulnud IPTV liiklust edasi IGMP proxy abil, mis jagab seda siis nendele seadmetele, kes on selleks IGMP protokolliga soovi avaldanud. Kuna digibox oli veel üle (Rasperry PI) ruuteri taga, siis tema soovid Telia ruuterini ei jõudnud. Kui RasperryPI-s omakorda IGMP proxy tööle panna (konfimimisel on oluline tähele panna, et upstream liidese lubatud alamvõrkude osas oleks 10.0.0.0/18, sest sealt see multicast tuleb), siis jõuavad digiboxi soovid ka edasi ning IPTV liiklus hakkas ka nii Rasperry kui sealt edasi digiboxini jõuma. Paraku oli pilt umbes 0.1 fps kõige rohkem ja mingi aja pärast suri see Linuxi all olev IGMP proxy maha.

Kuna mu järgmine parim variant oli kaablikapi seina tagant otsad üles otsida ja need ära ühendada, ja see õnnestus, siis jääb see küsimus siiski vastamata, miks üle wifi see variant normaalselt ei töötanud. See liiklus pole ju midagi nii märkimisväärselt - saan aru, et tore oleks mitte spämmida seadmeid asjadega, mida nad ei vaja aga see ei tähenda, et digibox ei oleks võinud oma vajalikku materjali kätte saada ja pilti näidata. Ei aidanud ka see kui eraldi wifi võrk teha teha digiboxi jaoks ja teistes võrkudes multicast üldse maha keerata.
Kommentaarid: 1 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 1
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
kaabakas
HV veteran
kaabakas

liitunud: 01.04.2002



Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 06.07.2019 21:13:46 vasta tsitaadiga

Kui sul ap teadis et see liiklus mis temast läbi läheb on broadcast, siis ta ilmselt keeras selle datarate väga alla. Sest broadcasti puhul ei saa teada kui heas levis kõik kliendid on ja siis oletatakse neile mingi madalavõitu ühisnimetaja.
Unifil on broadcasti datarate jaoks settingud olemas. Nendega mängida proovisid?
Mitte et broadcast üle wifi oleks üldse hea mõte. Etema tulemuse saavutad pigem siis kui ajad digiboksi liikluse üle wifi läbi mingi tunneli, nii et ap ei tea üldse et seal broadcast on. Mina olen näiteks kasutanud mikrotiku EoIP tunnelit. Siis on näiteks lootust et ap räägib kliendiga välja parima kiiruse mida antud õhulink lubab.
Käsitöö pole siin ikkagi välistatud - sul on vaja nii kiiret linki kui võimalik, et ära süüa võimalikult väike protsent eetriaega, nii et teised kliendid ei kannataks.madala läbilaske all. Samas on sul vaja nii aeglast linki kui vaja, et ei tekiks paketikadu, mille peale telekas hakkima hakkaks. Ja kõige lõpuks on sul võibolla vaja teha ka mingi QoS, et iptv paketid kuhugi venima ei jääks kui läpakas pira tõmbab, muidu jälle telekas hakib.
Ka ilma kõige selleta peaks tegelikult olema ilmselge, et raspberry pole mingistki otsast võrguseade. Raspberry on suurepärane asi prototüüpimiseks ja PoC kokkuhäkkimiseks, aga kõik, kes arvavad et tegemist on täisväärtusliku seadmega ükskõik milliseks püsiinstallatsiooniks, petavad ennast. Et raspberry vms õppevahend sinu ülesandega tegelikult ka hakkama saab, seda sa pead ise ära tõestama, mitte lootma et äkki on ok.
Hea wifikogemuse jaoks on vaja läbi mõelda, misasi on eetriaeg ja kuidas seda jagatakse ja kasutatakse. Ja on vaja võrguseadmeid mis on oma ülesannete kõrgusel. Ja eelkõige tasub panna kaablisse kõik liiklus mis kaablisse panna saab.

_________________
Mida Ott ei õpi, seda Egon ei tea.
Kommentaarid: 103 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 2 :: 93
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Hinnavaatlus »  Andmeside ja kõnelevi »  Telia IPTV üle wifi
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis



Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.