Avaleht
uus teema   vasta Uudised »  Ülevaated, kasutajate hinnangud »  Ülevaade: Fimi X8 SE ehk vaese mehe Mavic Pro? märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale. Teata moderaatorile
otsing:  
salatoimik
HV Guru
salatoimik

liitunud: 08.08.2006



Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 21.05.2019 19:57:52 Ülevaade: Fimi X8 SE ehk vaese mehe Mavic Pro? vasta tsitaadiga


Juba mõnda aega on käinud peast läbi mõte, et võiks omada üht drooni millega saab teha nii pilti kui salvestada videomaterjali. Alguse sai umbes sügisel kui sai ringi vaadatud ja mõeldud Mavic Pro peale. Kuid kahjuks ei tahtnud mitte rahakott peale hakata ning polnud ka kindel, kas on see ajutine või jääv huvi.

Valikus oli ka veel nii DJI Spark kui Mavic Air kuid Spark langes välja suuresti põhjusel, et pole kokku "volditav" ning Mavic Air-i puhul oli miinuseks suhteliselt lühike lennuaeg. Kui aga olin juba enamvähem müünud endale idee maha, et mis seal ikka, läheb loosi siis Mavic Air ja ostab veel mõned akud lisaks, jäi täiesti juhuslikult netis ringi vaadates silma, et Xiaomi tuleb välja 2019 kahe uue drooniga. Fimi A3 ja Fimi X8 SE, kus SE peaks tähistama Standard Editioni (kuulujuttude põhjal on tulevikus tulekul ka veel PRO versioon). Kuna Xiaomi telefon on juba pikemat aega kasutuses ning erinevaid vidinaid veel ning hinnalipik oli samuti tunduvalt rahakotisõbralikum kui Mavicu puhul siis võtsin selle riski ja otsustasin tellida endale ühe Fimi X8 SE drooni.

Droonist
Antud drooni hakatakse kindlasti võrdlema just Mavic Pro-ga kuna nii mõõtude kui näitajate poolest on mõlemad suhteliselt sarnased. Kuid ennem kui edasi kirjutan ja sina loed - kui otsid perfektset toodet, korraliku kasutajatoega, riigis asuva garantiiga ja suhteliselt bugivaba tarkvaraga ning vihkad olla mingi "betatester" siis võib kohe ära öelda, et see droon pole sulle ning võid julgelt minna ja osta Mavicu. Kes aga nii rikkad pole ja endiselt huvitatud, need võivad edasi lugeda.
Fimi X8 SE mõõtmeteks on 204x106x72.6mm ning lahtiselt diagonaalis 372mm, maksimaalseks kiiruseks 18m/s ehk 64.8km/h ning kaaluks 790g. Omab ta 3 teljelist gimbalit, kaamera on 1/2.3" CMOS sensoriga ning maksimaalselt suudab toota 3840x2160 30FPS 100Mbps video või 4000*3000 resolutsioonis fotot.
Andureid, mis takistaks droonil vastu puid ja seinu lendamast puuduvad, seega tuleb loota vaid iseendale. Olemas on vaid põhja all 2 andurit/kaamerat millest üks tuvastab maandumispadja (juhul kui see on kasutusel) ning suudab sinna peale maanduda.


Pakendis sisaldub

Pakendis sisaldub droon, pult, laadija, 1 aku, 6 propellerit (2 varuks), USB-C, Microusb ning lightning kaablid telefoniga ühendamiseks ning ingliskeelne kasutusjuhend. Laadija on kenasti EU otsaga.


Pult
Pult on minu arvates veidi parema lahendusega kui DJI puhul. Pulti saab tõmmata kenasti laiemaks ning mahutada enda telefoni sinna keskele. Puldi keskosa ja telefoni hoidvad ääred on kummist ning telefon libisema ei hakka. Puldis endas peitub 3900mAh aku ning maksimaalseks drooni juhtimise distantsiks on antud 5000 meetrit. Puldi enda kaal 370g millele lisandub siis veel telefoni kaal ning maksimaalselt saab sinna vahele pista iPad mini suuruses telefoni/tahvli.
Nagu ikka on puldil 2 analoogkontrollerit millega siis juhtida drooni, vasakul lisaks liigutatav punane return to home nupp ja on/off nupp ning paremal 5 suunas liikuv väike nupp mis juhib otseteid telefonis ja saab ise seadistada mis suund mida avab (näiteks seaded, aku taseme näit jne) ning auto takeoff ja maandumise nupp. Üleval vasakul gimbali juhtimiseks rullik, paremal rullik, et kiirel muuta iso/EV väärtusi ning puldi tagaküljel kaks nuppu millest ühe vajutamisel hakkab droon salvestama video ja teise puhul teeb pilti.


Äpp
Drooni kasutamiseks tuleb alla tõmmata endale Fimi Navi nimeline äpp. Olemas nii androidile kui iphonele.
Pikemalt peatuma ei hakka mida seal äpis seadistada saab kuid üldpildi saab kätte kenasti järgneva video abil. Lisaks niipalju, et vahepeal on tulnud mõned uuendused ning nüüd saab manuaalselt määrata ka shutter speedi. olemas on ka igasugu smart tracking, waypoints jne võimalused.
Spoiler Spoiler Spoiler



Üldmuljed
Üldiselt ned umbes 3 nädalat mis droon mul käes on olnud ning need umbes 6 lendu mis olen teinud, on kõik sujunud kenasti. Midagi ära lagunenud pole, alla kukkunud pole, tuulega kenasti hakkama saanud ja lennuaeg ka täitsa hea. Reklaamitud on küll 33 minutit kuid mina sain kergema tuulega kätte 27 minutit ja 10 sekundit. Lendu tõustes oli akut 96% ning maandudes veel 15%. Aku täislaadimiseks kulub umbes paar tundi ja natukene peale.
Maksimaalne distants mida mina lagedal proovinud olen on 1500 meetrit ja selle sai kergelt kätte. Linnas sain tiirutada umbes 1000 meetri raadiuses olenevalt palju jäi minu ja drooni vahele puid ja ehitisi. Ideeliselt kui järgida seadusi, et droon peab olema vaateväljas siis pole nagunii selliste kaugustega suurt miskit teha aga tore ikkagi, et võimalus on. Youtube mõningate testide põhjal on 3-4km kenasti kätte saadud. Ise siiski neid masinaid niipalju ei usalda ja üritan hoida maksimaalselt poole kilomeetrist distantsi, et kui peakski miski error juhtuma ja alla kukkuma või midagi, suudan kiirelt sündmuspaigale jõuda. signaali Kadumisel rakendub RTH mis toimis ka kenasti. Seadetes on muidugi soovitatav seadistada ka RTH kõrgus, et ta ei hakkaks tagasi tulema kuskil 10 meetri kõrgusel lõpetades kuskil puu otsas või vastu maja seina. Telefoni ekraanil kuvatav videopilt on üldiselt hea kuid kuvatakse väikse delayga mida siis peab arvestama. Suhteliselt iga kord enne õhkutõusu saab samuti kalibreeritud kompass, et vähendada igasuguseid lolliks minemise riske. Aega võtab see umbes minuti ning parem see minut kui pärast tund aega drooni kuskil taga otsida.


Video ja Foto kvaliteet
Videopilt on suhteliselt kvaliteetne ja võrreldes väljatuleku hetkel nähtud klippidega on edasiminek kvaliteedis märgatav. Kui algselt oli video selline pehme siis nüüdseks on kenasti juurde tulnud ka teravust.
Andtud droon suudab toota järgmistel resolutsioonidel video
3840x2160 30/25/24 fps
2560x1440 60/50/30/25/24 fps
1920x1080 100/60/50/30/25/24 fps
1280x720 200 fps

Filmimisel toimib gimbal kenasti ja suuremaid värinaid pole senimaani peale jäänud. Kuid mõningane probleem on gimbali kalibreerimisega. Nimelt ei suuda droon automaatselt isegi tasasel pinnal gimbalit horisontaalselt ära kalibreerida ja jääb veidikene kaldu, lisaks võib jääda vaatama veel natukene paremale või vasakule mitte otse. Õnneks on sellele küll rohtu kuid see rohi pole veel kasutajateni jõudnud. Antud rohi on lubatud paari järgmise äpi uuendusega siiski tuua. Nimelt peaks lisanduma võimalus manuaalselt seadistada gimbali nurki sedasi, et pilt jääks kenasti otse ja sirge (taoline võimalus DJI droonidel olemas). Senikaua tuleb rahulduda kas video editeerimise tarkvaras pildi tasakaalu viimisega või siis lihtsalt jääda rahule sellega mis on.

Fotosi teeb kaamera kas 3840x2160 või 4000x3000 resolutsioonis ning valikus on kas JPG või JPG + DNG(raw). Ise olen senimaani kasutanud vaid JPG formaati.
Pildikvaliteet on täiesti piisav kas instagrami või facebooki jaoks.
Originaalfoto


Peale kerget töötlust


Öösel ilma töötlemata


Öösel fotosi tehes jõudsin järgmise huvitava bugini. Nimelt kui valin äpis manuaalselt iso ja säriaja, siis äpp näitab mulle endiselt by default kaamera pilti ning mul ei ole aimugi, milline pilt reaalselt välja näeb lõpuks (seda saab teada alles peale pildistamist). See bug sai raporteeritud ning loodetavasti ka tulevikus parandatud (sest no mis mõte sellel muidu on).

Videokvaliteetist: esimesed metsaklipid on tehtud softiga mis oli droonil peal kui ta karbist välja võetud sai, alates ööklippidest on kasutusel kõige uuem soft. Öised klipid on ka veidi pimedad kuna mäletamist mööda sai sätitud iso 200 peale. Aga muidu rohkem töötlust pole tehtud kui klipid lihtsalt kokku visatud, väike biit taha ning kogu lugu. Miskit erilist ei hakanud aretama, pigem lihtsalt, et näidata video kvaliteeti.

Link



Probleemidest
Senimaani enda ainuke probleem ongi olnud gimbaliga mida suhteliselt võimatu täiesti sirgeks saada ning tuleb lihtsalt oodata kuniks uus versioon äpist saadaval kus loodetavasti manuaalne kalibreerimine ka olemas.
Raporteeritud on ka mõned allakukkumised kuid sealsed põhjused on olnud segased ning juhtunud suhteliselt esimestel lendudel. Korra on juhtunud, et tootmisprotsessi käigus pole mootor korralikult kruviga kinnitatud ja suhteliselt kohe peale esimest õhkutõusu on droon selle tõttu alla kukkunud. Õnneks seal oli Fimi (Xiaomi) nõus drooni uue vastu välja vahetama, tuli vaid allakukkunud droon neile saata.
Siis on juhtunud, et üks propelleritest on olnud tootmisdefektiga, kuid kasutaja pole tähele pannud, et propelleril üks kinnitukruvi puudu ning loomulikult on õhus olles propeller selletõttu purunenud ja droon alla kukkunud. Siin saaks öelda, et selline 50:50 süü, kuna tuleks veenduda, et kõik kruvid ikka on olemas, seda enam, et need paistavad jõle hästi silma, eriti kui veel miskit puudu on.
Ning vahepeal raporteeriti, et sees olevad juhtmed on lõiketunnustega. Kuid sealgi kiirelt selgus, et tegu oli paanika külvamisega ning pilt pärines droonist, mis oli üle elanud kas allakukkumise või kuhugi hooga vastu sõitmise, üks mootori jalg oli paidunud niipalju taha, et oli sees olevaid juhtmeid vigastanud.
Rohkem polegi senimaani jäänud silma väga midagi. Põhimõtteliselt ongi vaid gimbali probleem mis kummitab 9-t drooni 10-st.


Varuosad/lisavarustus
Vaikselt tuleb müüki ka varuosasi ning saab ise mõningad vigastused ära remontida. Näiteks on saadaval välja ulatuvad jalad koos mootoriga ning hinnaks ~25€ tükk. Need on ka asjad, mis kõige suurema võimalusega vigastada võivad saada.
Teine õrn asi on gimbal, kuid seda senimaani pole veel eraldi varuosana müügil näinud.
Varuaku on saadaval hinnaga ~80€


Plussid/Miinused

thumbs_up.gif Hind
thumbs_up.gif video kvaliteet
thumbs_up.gif lennuaeg
thumbs_up.gif suhteliselt kerge käsitleda

thumbs_down.gif senimaani gimbali probleem
thumbs_down.gif veidi bugine äpp
thumbs_down.gif tarneraskused


Kokkuvõtteks
Kokkuvõtteks on tegu suhteliselt asjaliku drooniga millest võib veel asja saada kui ükskord suurem osa buge suudetakse kõrvaldada. Õnneks senimaani uuendusi tuleb ja lootust on.Kuid kas sellest võiks saada Mavic Pro killer? Seda isiklikult ei usu, kuna DJI on pikemate kogemustega, parema kasutajatoe ning stabiilsema tootega turul. Fimi x8 võiks olla pigem suunatud pühapäevalennutajatele, kellel pole vaja kallist drooni, et seda paar korda kuus tunnike ehk lennutada kuid siiski soovivad saada värinavaba video või pilti.
Uute EU seaduste valguses võiks eeldada, et Fimi hakkab ka nendele nõuetele vastama ning üks hetk ilmuvad ka äppi lennupiiranguga tsoonid jne kuid sinnani on ilmselt veel veidi maad minna. Kuigi hetkel juba saab valida äppi esmakordselt sisenedes mõningaid regioone kuid kahjuks jään vastuse võlgu, kas nende valikutega kaasnevad ka juba lennupiirangutega alad kus droon õhku ei tõuse või mitte. Eestit veel valikus pole. Kuid kui Fimi (Xiaomi) soovib hakata antud drooni ka euroopas müüma, tuleb need piirangutega alad sisse tuua.


Saadavus
Hetkel on antud drooni saadavus suhteliselt nutune ja ooteajad võivad venida suhteliselt pikaks.
Ise ootasin umbes 2,5 kuud, enne kui drooni kätte sain. Senimaani tasub tellida drooni vaid kas Fimi enda lehelt kuid seal on pidevalt Out of Stock staatus või Banggoodist (kust ostsin ise). Ka seal on kahjuks pidevalt preorder/out of stock staatuses.
Saadaval on ka mõned banggood-i sooduskoodid mis teevad drooni hinnaks umbes ~400€ ringis. Hetkel tean vaid töötavana koodi 52bc0b kuid neid on kindlasti veel ringlemas kuskil, mis annavad suurema sooduse - google on sõber.
Teistest poodidest pole eriti soovitatav osta, kuna näiteks gearbestist mõned tellisid juba jaanuaris ja sealt kuni mai kuuni saadeti välja 0 drooni ning on lahtine, kas hiljemgi üldse mõni saadetud on.
Kuna euroopa poodidesse jõuda võiks - ei oska öelda kuid enne sügist ei ennustaks. Põhjuseks suur huvi antud drooni vastu ja suhteliselt nigel tootmisvõimekus. Kuid eks aeg näitab.

Lisana saadav aku on suhteliselt samas hinnas Mavicu akuga.
Hetkel kiireim võimalus on tellida saksast ning aku hinnaks 89.90€ + postikulu link
Saadaval ka banggoodis ja aliexpressis 67-80€ eest kuid ooteaeg pikem ja pole kindel kas üldse kohale jõuab (minu oma jäi näiteks tolli kinni ja hävitati kuna neid akusi lennupostiga saata ei või - õnneks tellisin banggoodist koos mõne € maksva kindlustusega ja tehti küsimusi küsimata refund).

Hetkel saadaval
link
Hind 448,17 €
Tellides tasub teatavatel põhjustel valida shipping via EU priority line, kohale toob itella.

_________________
LehesFoto - Täis suvaklõpse ja muud


viimati muutis salatoimik 27.05.2019 18:07:18, muudetud 1 kord
Kommentaarid: 39 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 35
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
Anna tooli
 

liitunud: 16.03.2006



Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 21.05.2019 21:20:57 vasta tsitaadiga

Fimi X8 SE HV-s https://www.hinnavaatlus.ee/1477475/xiaomi-fimi-x8-se/
_________________
Kommentaarid: 352 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 294
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
salatoimik
HV Guru
salatoimik

liitunud: 08.08.2006



Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 21.05.2019 21:54:25 vasta tsitaadiga

Early Access kirjutas:
Fimi X8 SE HV-s https://www.hinnavaatlus.ee/1477475/xiaomi-fimi-x8-se/

Ohoo icon_smile.gif Isegi ei tulnud pähe piiluda icon_biggrin.gif
Vaatasin saksa omadesse ja seal oli vaid ebay-s saatmisega hiinast icon_biggrin.gif

_________________
LehesFoto - Täis suvaklõpse ja muud
Kommentaarid: 39 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 35
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
ullivilli
Kreisi kasutaja
ullivilli

liitunud: 09.06.2004




sõnum 22.05.2019 17:16:22 vasta tsitaadiga

Oled sa ise Mavic Prod, Airi testinud? äge oleks side by side näha.
Näiteks vana?
Sest hetkel võiks Mavicud järelturus umbes sarnase 500€ hinnaga liikuda.

_________________
Kõik videovajadused täidab www.mustpost.ee ||| www.youtube.com/arvutimaailm ||| www.facebook.com/arvutimaailm
Kommentaarid: 48 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 44
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
salatoimik
HV Guru
salatoimik

liitunud: 08.08.2006



Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 22.05.2019 23:55:01 vasta tsitaadiga

Mavic air-ga korra olen lennanud ja sellega ka piirdub minu mavicu kogemus.
Järelturg jahm... Facebooki ühes suurimas ostu-müügi grupis küsitakse nende airi-de ja pro-de eest suht peaaegu uue hinda... Selline 600€ air-i ja 750€ pro eest tundub suht tavaline taks olevat, või küsitakse isegi rohkem.

_________________
LehesFoto - Täis suvaklõpse ja muud
Kommentaarid: 39 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 35
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
enigma
Kreisi kasutaja
enigma

liitunud: 13.05.2004



Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 24.05.2019 02:26:48 vasta tsitaadiga

ullivilli kirjutas:
Oled sa ise Mavic Prod, Airi testinud? äge oleks side by side näha.
Näiteks vana?
Sest hetkel võiks Mavicud järelturus umbes sarnase 500€ hinnaga liikuda.


Mavic 2 Pro´ga on vahe nagu öö ja päev.Seda Mavic 2 pro kasuks loomulikult.
DJI´st hetkel tasubki võtta ainult Mavic 2 Pro´d.Teised odavamad DJI´d tunduvad ülehinnatud olema.Neil pildi kvaliteet pigem kehva
ikka(võrreldav mobiili kvaliteediga) Samas videoga saavad odavama otsa DJI´d üsna hästi hakkama.Kuid fotoga on teine lugu ikka.
Kommentaarid: 33 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 32
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
Renka
HV Guru
Renka

liitunud: 01.04.2002



Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 26.05.2019 21:00:37 vasta tsitaadiga

salatoimik, kas videos olevad artefaktid ja värvierrorid tulevad Youtube kompressioonist või on need ka algmaterjalis?
_________________
There is no place like 127.0.0.1
Kommentaarid: 71 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 2 :: 1 :: 61
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
salatoimik
HV Guru
salatoimik

liitunud: 08.08.2006



Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 26.05.2019 23:23:00 vasta tsitaadiga

Renka kirjutas:
salatoimik, kas videos olevad artefaktid ja värvierrorid tulevad Youtube kompressioonist või on need ka algmaterjalis?
Ei tea, pole nii värvipepu icon_lol.gif Minujaoks piisavalt sile, overexposega tuleb vaid minujaoks veidi tegelda.
Aga viskasin originaali draivi üles, võid alla tirida ja üle kaeda
https://drive.google.com/file/d/1dwy3KNYiNFSiJcCWPFp-j6BGJlk5UjFH/view?usp=sharing

Huvipärast, et kas mõni kindel koht või mis?

E: Ja tükike täiest puutumata UHD @ 100mbps failist
https://drive.google.com/file/d/1BCkt6F85mAc4rmaqTF4ojiGOtm1EwGTX/view?usp=sharing

_________________
LehesFoto - Täis suvaklõpse ja muud
Kommentaarid: 39 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 35
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
Renka
HV Guru
Renka

liitunud: 01.04.2002



Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 26.05.2019 23:34:34 vasta tsitaadiga

Üks mure on originaalis siiski ka sees.

Näiteks:
1:39 peal vaata kuidas keset ekraani katuse värvid hakkavad "mängima"

Algselt tundus, et ekraanil jooksevad pidevalt ka miski "täpid". Mis tundus, et on pildi protsessimise viga kas sensoris vmt. Aga 2:49 peal tundub, et õhus vist lendleski miski tolmu nii palju hoopis.

_________________
There is no place like 127.0.0.1
Kommentaarid: 71 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 2 :: 1 :: 61
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
salatoimik
HV Guru
salatoimik

liitunud: 08.08.2006



Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 15.09.2019 15:13:09 vasta tsitaadiga

See katus on jah seal suht kehv. Ei ole kindel kas see võib olla põhjustatud päiksest või mitte. Uuesti samas suunas üle lendama kui päike mujalt paistab või pilves on, saab näha mis siis teeb.
Aga jap, kaader haaval vaadata siis näha, et miski tolmu ja muud jama lendab kenasti. Eks kevad, igast manti õhus mida niisama ei pane tähele icon_biggrin.gif Selles osas olin isegi esialgu, et mis valged täpid need käivad, aga tõmbasin kaader haaval ja siis oli näha, et miski jama liigub õhus kiirelt.

E: täiendasin esimest posti ja lisasin lõppu mõne rea akude saadavusest

E2: gimbali probleem sai täna lahenduse. Nii droon kui äpp said uuenduse ning nüüd saab käsitsi gimbali "errori" paika sättida, et pilt pilt oleks sirge thumbs_up.gif

E3: ja proovisin vähe tugevama tuulega ka ära. Vastutuult suutis lennata 6m/s ning kohapeal püsis isegi üllatavalt hästi icon_rolleyes.gif
Spoiler Spoiler Spoiler


E4: suvi läbi ja miskit kettale ikka kogunenud, kergelt sai ka kokku klopsitud. Droon ise lendab, alla sadanud pole, propellereid vahetama pole pidanud, aku kestab tuulevaikse ilmaga 30 minutit ära küll ning maksimaalse kauguse saanud 4,6km.
Uuendusi ikka tuleb, vahest käkitakse miskit ära, vahest remonditakse. Aga üldiselt asi toimib.
Spoiler Spoiler Spoiler

_________________
LehesFoto - Täis suvaklõpse ja muud
Kommentaarid: 39 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 35
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Uudised »  Ülevaated, kasutajate hinnangud »  Ülevaade: Fimi X8 SE ehk vaese mehe Mavic Pro?
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis



Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.